keukenkasten

Keukenkasten en keukendeuren

Keukenkasten zijn onmisbaar omdat ze voor veel handige opbergruimte zorgen. Er zijn vele verschillende soorten keukenkastjes, in alle maten, kleuren en materialen. Een goede indeling van de keukenkasten heeft als gevolg dat het koken minder inspannend en tijdrovend wordt. Is uw keuken toe aan een renovatie? Dan kunt u deze opknappen door bijvoorbeeld de kastjes te verven of de keukendeurtjes te vervangen. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit te laten doen door een professional. Bij ons krijgt u vrijblijvend verschillende offertes toe gestuurd van specialisten op het gebied van keukens bij u in de buurt. Doordat u meerdere offertes kan vergelijken vindt u bij ons altijd de beste service en de laagste prijs.

Uw keuken opknappen

Is uw keuken nog in prima staat maar is hij niet meer van deze tijd, laat de folie los of bent u uitgekeken op de kleur? Het opknappen is niet moeilijk. U doet dit gemakkelijk door de keukenkasten nieuwe fronten te geven van MDF, multiplex of spaanplaat. Dit bekleedt u vervolgens met metaal, folie, gekleurd kunststof of u kunt ze verven. Zo geeft u eenvoudig uw keukenkasten een nieuwe sfeer. Ook het vernieuwen van de handgrepen is een manier om uw keukenkastjes van een compleet andere look te voorzien. Zijn de keukendeurtjes of keukenkastjes zelf ook niet meer van de beste kwaliteit? Kies er dan voor om de gehele keukendeurtjes of keukenkasten te vervangen.

Keukendeurtjes vervangen

Is uw keuken nog prima, maar kunnen de keukendeuren wel een oppepper gebruiken, dan is het wellicht een goede keuze om de keukendeurtjes te vervangen. U kunt andere keukendeurtjes uitzoeken en deze laten vervangen door een keukenspecialist maar het is voor de handige klusser ook een optie om keukendeurtjes te kopen en dit zelf te doen. Het kost wat tijd maar hierdoor bespaart u wel op de kosten. Let goed op de maatvoering per keukenmerk. Het komt voor dat oude keukens een andere maatvoering hebben dan de moderne keukens van nu waardoor de nieuwere standaard keukendeurtjes niet passen.

Keukenkastjes verven

Het is niet moeilijk om tijdens een keukenrenovatie zelf uw keukenkastjes te verven. Wel is het belangrijk dat u de juiste stappen volgt zodat de verf goed hecht aan de keukenkasten en zodat u er lang van zult genieten. Doordat u jarenlang bijna elke dag heeft gekookt zijn de keukendeurtjes waarschijnlijk vettig geworden. Ontvet deze daarom eerst goed met behulp van een ontvetter. Daarna gaat u de keukenkasten schuren en vervolgens brengt u een primer aan. Hierna begint u met het verven, gebruik voor het beste resultaat een kleine roller. Laat het goed drogen en uw keukenkasten zien er weer als nieuw uit. Ziet u het zelf verven niet zitten? Het is een mogelijkheid om dit, of het laten spuiten van uw keukenkastjes, te laten doen door een professional.

Gratis offertes vergelijken
Betreft het een renovatie of nieuwe keuken?

Welke opstelling heeft uw keuken? (*)


Wat wilt u renoveren? (*)
Gewenste stijl keuken (*)
Binnen welke termijn wilt uw keuken laten renoveren? (*)Allround bouwbedrijf

Een van de voordelen van Bouwbedrijf de Boer is dat wij beschikkend over een multidisciplinair team. Onze diensten omvatten onder andere:

  • dakkapellen
  • kozijnen
  • keukens
  • sanitair
  • lekkages
keukenkasten plaatsen

Plaatsen

Het plaatsen van keukenkasten is een redelijk gemakkelijke klus. Als u keukenkasten bij een keukenleverancier of bouwmarkt koopt dan krijgt u de bevestigingsmaterialen hier bij. U hoeft dus niet apart bevestigingsbeugels te kopen en speciaal gereedschap is niet nodig. Voordat u begint met het plaatsen bepaalt u de juiste hoogte van de kastjes. Als dit duidelijk is tekent u met behulp van een waterpas een lijn op de muur op die hoogte. Teken vervolgens het ophangpunt af, boor gaten en plaats de pluggen. Bevestig vervolgens de steunen waar u de keukenkastjes op kunt hangen. Het is belangrijk dat u goed materiaal gebruikt, zoals de pluggen, want zij moeten een vol keukenkastje kunnen houden. De keukendeurtjes kunt u makkelijk plaatsen door middel van scharnieren. Houd hierbij rekening met de draairichting van het deurtje.

Folie

Als u met een klein budget de keukenkastjes een andere look wilt geven dan doet u dit heel eenvoudig met behulp van folie. De plakfolie is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, er is zelfs een houtlook mogelijk. Folie is erg eenvoudig aan te brengen, bovendien beschermt het uw keukenkastjes tegen krasjes en stoten. Als er al plakfolie op uw keukenkastjes zit die beschadigd is of los laat, dan krijgt u het mooiste resultaat wanneer u eerst de oude laag eraf haalt. Hierna begint u met het aanbrengen van de nieuwe plakfolie.

Losse keukenelementen kopen

Bent u naast het uiterlijk ook de keukenindeling zat? Door losse keukenelementen te kopen brengt u hier gauw verandering in. Vervang bijvoorbeeld een dichte kast door een open kast, breng een drukbeslag aan waardoor u de keukendeuren zo open drukt of vervang uw oude bestekbak. Het veranderen of toevoegen van losse keukenelementen is makkelijk gedaan en u zult er veel plezier van hebben. Let wel goed op de verschillende maten om frustraties te voorkomen.

keukenkastjes

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het opknappen, vervangen en opnieuw plaatsen van uw keukenkastjes en keukendeuren kan al gauw een positief effect hebben op het uiterlijk van uw keuken. Kleine aanpassingen met bijvoorbeeld plakfolie zijn makkelijk zelf te doen, het is echter mogelijk om voor deze en grotere klussen een gerenommeerd bouwbedrijf in te schakelen. Bij ons vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend verschillende offertes aan van keukenspecialisten bij u in de buurt. Vergelijk deze en kiest het bedrijf dat bij uw wensen past.