Dakkapel Amsterdam

Dakkapel Amsterdam

Met een dakkapel creëert u meer licht en ruimte in uw woning in Amsterdam en kunststof dakkapellen dragen daarnaast sterk bij aan de isolatiewaarde. De prijzen van dakkapellen vormen voor veel klanten echter een belemmering, evenals het aanvragen van een vergunning. De investering kunt u echter, dankzij de besparing op de energiekosten, op de lange termijn terugverdienen. Woont u in de regio van Amsterdam en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een prefab of traditionele dakkapel? Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. Wij garanderen u een scherpe prijs!

De professionals uit ons netwerk plaatsen zowel prefab als traditionele kunststof en houten dakkapellen op maat. De voordelen van een dakkapel:

  • Grotere zolder / slaapkamer met meer lichtinval
  • Binnen 1 dag geplaatst
  • Hogere verkoopwaarde van uw huis

Bespaar tot 40% op de kosten!

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier en wij brengen u in contact met maximaal 5 leveranciers die u graag verder helpen. Profiteer van:

  • Scherpe prijzen
  • Producten van hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis en offertes vergelijken en tot 40% besparen

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertesIs de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)

Materiaalkeuze (*)Omschrijving opdracht (*)


Ruime ervaring in het vakgebied

Wij werken met een netwerk van specialisten van over het hele land. Dankzij dit brede netwerk kunnen wij dan ook altijd garanderen dat er een vakman in Amsterdam aan het werk is. Doordat de specialisten onderling ervaring en kennis uitwisselen, zijn zij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties. Wij garanderen bovendien dat onze (dakkapellen) professionals jarenlange ervaring hebben met het installeren van zowel prefab als traditionele dakkapellen, en u adequaat van dienst zullen zijn in Amsterdam.

Keurmerken

Voordat u overgaat tot het installeren van een nieuwe (prefab) dakkapel in Amsterdam dient u, naast het aanvragen van een vergunning en de bijkomende prijzen, rekening te houden met de aanwezige keurmerken. Keurmerken geven aan of het product veilig geproduceerd is, of de kwaliteit van het kunststof naar de gestelde eisen is, of dat de houten dakkapellen geproduceerd zijn van verantwoord gerooid hout. Keurmerken die voor kunststof dakkapellen gelden zijn onder meer VKG, SKG en BouwGarant. Twee certificaten voor een houten dakkapel zijn PEFC en FSC. Daarnaast geldt voor alle dakkapellen dat deze een PKVW mee kunnen krijgen.

dakkapel van kunststof Amsterdam

Kunststof dakkapel: onderhoudsvrij

Bij de aanschaf van dakkapellen worden er enorm veel mogelijkheden voorgelegd. Eén van de belangrijkste keuzes die u moet maken, is de keuze voor het materiaal. Welk materiaal het beste bij u past is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, maar in Amsterdam worden steeds vaker kunststof dakkapellen geplaatst. Naast een uitstekende isolatie is dit materiaal met name populair doordat het praktisch onderhoudsvrij is. In tegenstelling tot hout, is kunststof namelijk geen natuurlijk materiaal. Dit houdt in dat het bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over rotte boeidelen of verweerde rabatdelen. Het is kleurvast en u zal het daarom niet opnieuw hoeven schilderen. Laat u een prefab constructie plaatsen, dan is deze in de fabriek als één onderdeel geproduceerd. Het heeft in dit geval geen naden, waardoor de kans op lekkages aanzienlijk afneemt!

dakkapel van hout Amsterdam

Houten dakkapel: unieke uitstraling

Terwijl kunststof dakkapellen steeds meer hun opmars maken, plaatst menig specialist in Amsterdam nog regelmatig een houten dakkapel. Hoewel kunststof de houtstructuur inmiddels erg goed nabootst, gaat er niets boven de klassieke warme uitstraling van echt hout. Vooral bij oudere woning is hout qua uitstraling de beste optie, omdat dit beter past bij de rest van het huis. Sterker nog: indien u in een monument woont is het in de meeste gevallen zelfs verplicht om voor een houten constructie te kiezen, om zoveel mogelijk het authentieke uiterlijk van het monument te behouden. Daarbij is één van de vele voordelen van hout dat het relatief eenvoudig van kleur te veranderen is. Als de dakkapel goed toegankelijk is het bovendien mogelijk om dit zelf te doen. Zonder te veel geld uit te geven verandert u binnen een dag de aanblik van uw huis.

dakkapellen prefab Amsterdam

Prefab, vooraf gefabriceerd

Als u op zoek bent naar een goedkope dakkapel, dan is een prefab constructie misschien wel de beste optie. De productie van dit model gebeurt op verschillende manieren. In het geval van een polyester exemplaar wordt het materiaal in een mal gegoten, waardoor de dakkapel volledig uit één onderdeel bestaat. Een andere mogelijkheid bij prefab is dat de kunststof constructie vooraf geproduceerd wordt, die de specialisten uit Amsterdam daarna in de fabriek of ter plekke als een puzzel in elkaar zetten. Hierdoor heeft u, ook bij prefab, de mogelijkheid om te kiezen voor houten zijwangen. Het grootste voordeel is de snelheid waarmee de werkzaamheden afgerond zijn. Na een dag kan u al beginnen met het inrichten van de nieuwe ruimte. Het is echter niet geschikt voor elk schuin dak. Dit heeft onder meer te maken met een afwijkende hellingshoek van het dak: woningen in Nederland hebben gemiddeld een hellingshoek van 25 tot 60 graden, als u een afwijkende hellingshoek heeft, is het mogelijk dat prefab niet geschikt is. Ook als er bij de woning niet voldoende ruimte is voor een kraan zal u de dakkapel op maat moeten laten maken.

dakkapel op maat plaatsen

Dakkapel op maat

In sommige gevallen is het plaatsen van een prefab constructie in Amsterdam niet mogelijk. Kijk in dat geval naar de mogelijkheden van een dakkapel op maat. Tegenwoordig worden ook deze modellen in één dag geplaatst, waardoor u minimaal overlast hebt. Omdat de dakkapel op maat wordt gebouwd weet u zeker dat deze perfect aansluit op de woning. Daarnaast heeft u ontzettend veel keuzevrijheid. Waar u bij kant-en-klare modellen vaak beperkt bent in de afmetingen, is er bij een traditioneel gebouwde dakkapel een hoop mogelijk. Het enige nadeel van een op maat gemaakte constructie is het feit dat de prijzen gemiddeld tot 25% hoger liggen.

Bent u benieuwd naar de kosten van deze klus? Neem dan vrijblijvend contact op middels ons contactformulier. Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs van uw dakkapel.

Prijzen

De prijzen van dakkapellen hangen voor een groot deel af van het materiaal en de afmetingen. Ook heeft de manier van plaatsen invloed op de totaalprijs. Een traditioneel gebouwd model is vaak kostbaarder dan een prefab constructie. In de onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen voor een dakkapel. Voor een houten model van 2 meter ligt de prijs inclusief montage tussen de €3.400,- en €3.800,-. U ziet dat de prijs voor eenzelfde model van kunststof iets lager ligt: tussen de €3.100,- en €3.500,-. Wilt u liever polyester gebruiken dan beginnen de prijzen vaak rond de €4.000,-. U mag ervan uitgaan dat de dakkapellen casco opgeleverd worden. Indien u graag de binnenkant ook afgewerkt ziet, betaalt u hier een meerprijs voor: het aftimmeren kost gemiddeld €500,- extra. Als u de dakkapel echt af wil maken, dan kan u kiezen uit een aantal extra accessoires. Een volautomatisch rolluik bijvoorbeeld, of ingebouwde hor. Rolluiken worden vanaf €215,- per meter gemonteerd en een hor kost slechts €80,- per stuk. Wilt u zeker weten wat een dakopbouw in Amsterdam gaat kosten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan via ons contactformulier.

prijzen van dakkapellen
Lengte in meters**Materiaalsoort (prefab)KozijnuitvoeringGemiddelde prijs, inclusief montage*
2mHout1x kozijn, 1x draairaam€3.000,- tot €5.000,-
3mHout1x kozijn, 2x draairaam€4.000,- tot €6.000,-
4mHout2x kozijn, 3x draairaam€5.000,- tot €7.000,-
5mHout2x kozijn, 3x draairaam€6.000,- tot €8.000,-
2mKunststof1x kozijn, 1x draaikiepraam€3.500,- tot €5.000,-
3mKunststof1x kozijn, 2x draaikiepraam€4.500,- tot €6.000,-
4mKunststofDubbel kozijn, 3x draaikiepraam€5.500,- tot €7.000,-
5mKunststofDubbel kozijn, 3x draaikiepraam€6.500,- tot €8.000,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk aan de exacte afmetingen, de beglazing, de kozijnen, dakbedekking en afwerking. Ook heeft de keuze ‘prefab of maatwerk’ een grote invloed op de prijs. De genoemde gemiddelde prijs is inclusief btw en montagekosten.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel naar wens?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Dakkapel plaatsen: het proces

In de meeste gevallen plaatsen de specialisten uit ons netwerk in Amsterdam dakkapellen in slechts één dag. Overlast wordt op deze manier zoveel mogelijk beperkt en u hoeft ’s avonds niet te gaan slapen met een gat in het dak. Ter voorbereiding op de dag, dient u zelf de ruimte leeg te halen. Dek voor de zekerheid het meubilair af, omdat er veel stof vrijkomt. Omdat u en uw buren overlast zullen ondervinden van de werkzaamheden is het een goed idee om ook de buren van tevoren te waarschuwen.

Over het algemeen komen de specialisten al tussen 7:00 en 8:00 ’s ochtends. Zij zullen een opening in het dak maken, waarna de dakkapel met een kraan op het dak wordt gehesen. Rond het middaguur is de dakkapel over het algemeen volledig geplaatst. Over het algemeen leveren de dakkapelbedrijven het casco op, maar verschillende aanbieders uit Amsterdam kunnen ook de binnenkant van de dakkapel voor u afwerken. Vaak gebeurt dit dezelfde dag, in sommige gevallen komt de specialist de volgende dag terug. Hierna rest u enkel het inrichten van de nieuwe slaap- of zolderkamer.

dakkapellen plaatsen vergunning

Verschil dakkapel, dakopbouw en nokverhoging

Is uw huis in Amsterdam te klein geworden? Er bestaan verschillende manieren waarmee u de leefruimte kan vergroten. Dat kan uiteraard met behulp van dakkapellen, maar ook een dakopbouw of een nokverhoging is een mogelijkheid. Eigenlijk is een dakopbouw een overkoepelende term voor alle bouwwerkzaamheden bovenop het dak. Daaronder valt dus een dakkapel of nokverhoging, maar ook als u ervoor kiest om een extra verdieping op een plat dak te bouwen valt dit onder opbouw. Dit zijn stuk voor stuk methodes waarop u meer ruimte in huis creëert, zonder dat u daarbij een deel van uw tuin hoeft op te offeren.

dakkapel plat dak vergunningsvrij

Dakkapel met plat dak

Bent u van plan een dakkapel te laten plaatsen om de leefruimte te vergroten? Dan hebt u de keuze uit dakkapellen met een plat of schuin dak. Uit onderzoek blijkt dat kunststof dakkapellen met een plat dak het meeste geplaatst worden in Amsterdam. Dit komt onder andere doordat een dergelijke uitbreidingen diverse voordelen hebben. Zo is een dakkapel met platte dakbedekking eenvoudig te monteren op vrijwel elk huis, liggen de prijzen voor dit model lager dan voor een model met schuine dakbedekking en hoeft u bij een plat dak geen vergunning aan te vragen, wat eveneens in de kosten bespaart. Over het algemeen bestaat de dakbescherming uit EPDM rubber. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is flexibel en bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Bovendien zal het EPDM bijdragen aan een verbeterde isolatie.

dakkapel met een schuin dak

Dakkapel met schuin dak

Het nadeel van platte daken is dat hier vuil en regenwater op blijft liggen, dat u regelmatig moet verwijderen om lekkages te voorkomen. Een alternatief is dan een dakkapel met schuin dak. Dakkapellen met een schuin dak hebben niet alleen minder onderhoud nodig, zij passen vaak ook beter qua uiterlijk bij uw woning in Amsterdam en kennen een langere levensduur dankzij de vormgeving. Doordat bij plaatsing een groter gat in de bestaande dakconstructie moet worden gemaakt is de verbouwtijd enigszins langer. Daarnaast liggen ook de prijzen voor een opbouw met schuine dakbedekking hoger dan voor de platte variant. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een pannendak, stijgt de prijs met 15%. Waar u bij een plat dak eventueel nog vergunningsvrij mag bouwen, bent u bij een schuin dak verplicht om een vergunning aan te vragen. Een schuin dak is toe te passen op zowel op maat gemaakte als prefab modellen. Vraag via het contactformulier één of meerdere offertes aan.

enkele nokverhoging

Enkele nokverhoging

Naast dakkapellen worden er in Amsterdam ook steeds vaker enkele en dubbele nokverhogingen geplaatst. Bij deze vorm van dakopbouw zullen de vakmannen een deel van de dakconstructie aanpassen, waardoor deze aan één of twee kanten een deel verhoogd wordt. In het geval van een enkele dakopbouw wordt dus één zijde van de zolder verhoogd. Op deze manier krijgt u aan de voor- of achterzijde van uw woning meer loopruimte en creëert u aanzienlijk meer licht. Op deze manier transformeert u de donkere zolderruimte tot een ruimte slaap- of werkkamer. De prijzen voor een enkele nokverhoging zijn afhankelijk van de afmetingen en het materiaal dat u kiest. Een houten opbouw kost over het algemeen minder geld dan een nokverhoging van kunststof.

dubbele nokverhoging

Dubbele nokverhoging

Bij een dubbele opbouw (nokverhoging) krijgt u op een groot deel van de bovenverdieping extra loopruimte. Het is mogelijk om de dubbele opbouw aan te sluiten bij uw huidige dakconstructie. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een dubbele variant, waarbij u een totaal andere stijl pakt. Zo is een opbouw verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten, met ronde of achthoekige wanden. De mogelijkheden hiervoor zou u het beste kunnen bespreken met een vakman uit Amsterdam, die samen met u kijkt naar de huidige constructie en eventuele aanpassingen. De prijzen voor een dubbele opbouw liggen vrij hoog, deze investering verdient u op de lange termijn weer terug dankzij de hoge isolatiewaarde van de opbouw. Je kan beter duidelijkheid creëren door te zeggen waar het op staat à Een opbouw van kunststof heeft een hogere isolatiewaarde dan de houten variant. De meeste mensen kiezen daarom voor een kunststoffen dakkapel.

Heb ik een vergunning nodig?

Voor het installeren een dakkapel in Amsterdam heeft u in verschillende gevallen een bouwvergunning nodig. Deze vergunning is afhankelijk van de afmetingen en de positie. Zo mag u bijvoorbeeld vergunningsvrij bouwen wanneer de dakkapel binnen standaard afmetingen valt en aan de achterkant van het pand wordt geplaatst. Heeft u vragen over een vergunning, neem dan contact op met één van de specialisten in Amsterdam uit ons netwerk, deze kunnen u van deskundig advies voorzien. De prijzen voor een bouwvergunning variëren per gemeente, maar vormen over het algemeen zo’n 4 procent van de totale bouwsom. Bekijk voor meer informatie de website van Rijksoverheid.

Dakkapel vergunningsvrij plaatsen

Omdat dakkapellen het straatbeeld doen veranderen, is het in de meeste gevallen verplicht om een vergunning aan te vragen. In sommige gevallen is het echter toegestaan om vergunningsvrij een dakop- of aanbouw te plaatsen. Voorwaarde hiervoor is dat de dakkapellen aan de zijkant of achterkant van het huis worden geplaatst en dat het niet vanaf de openbare weg zichtbaar is. Daarnaast bent u beperkt in de afmetingen en het model. Om vergunningsvrij te kunnen bouwen zal u een model met een plat dak moeten kiezen. Deze dient te voldoen aan de volgende afmetingen: een maximale hoogte van 175 centimeter, waarvan de onderkant minimaal 50 tot 100 centimeter van de dakvoet is verwijderd. De bovenkant dient minimaal 50 centimeter onder de daknok te liggen, en de zijkanten ook minmaal 50 centimeter van de zijkanten van het dakvlak. De afmetingen kunnen per gemeente verschillen, een specialist uit Amsterdam is bekend met de regelgeving van de gemeente en kan u vertellen of u de opbouw vergunningsvrij mag plaatsen.

Vrijblijvende offertes

Bent u benieuwd naar de prijzen van dakkapellen? Heeft u behoefte aan meer informatie over de prijsverschillen tussen prefab en standaard dakkapellen? Vraag dan vandaag nog offertes aan! Wij bieden u verschillende offertes van professionals uit Amsterdam. Deze kunt u zelf vergelijken op prijzen en aanbiedingen. Zo kiest u altijd voor de specialist uit Amsterdam die bij u past! Vele klanten zijn u voorgegaan en hebben op deze manier een tevreden gevoel overgehouden aan de vakman die zij via ons netwerk gevonden hebben!

Netwerk van bouwbedrijven

Een van de voordelen van ons netwerk van bouwbedrijven is dat wij beschikken over een multidisciplinair team. Hierdoor kunt u onder anderen voor de onderstaande werkzaamheden bij ons terecht.

dakkapel offerte Amsterdam