Besparen op kozijnen?

Vergelijk offertes van kunststof kozijnen & bespaar!

Subsidie kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een waardevolle toevoeging aan uw woning, maar een grote investering. Met een subsidie op kunststof kozijnen houdt u de kosten zo laag mogelijk! Benieuwd wat kunststof kozijnen plaatsen kost?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van maximaal 5 kozijnenspecialisten in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod.

Op deze pagina leest u over de subsidieregeling voor kunststof kozijnen: is er een subsidie voor kunststof kozijnen in 2024? En zo ja, hoe hoog is deze en hoe vraagt u deze aan?

Is er in 2024 een subsidie op kunststof kozijnen?

Een subsidie op kunststof kozijnen in 2024: is die er? Op dit moment is er niet direct een subsidie voor het investeren in kunststof kozijnen, maar de overheid biedt wel een subsidie voor het investeren in kozijnen met isolatieglas. U kunt dus een subsidie aanvragen als u kunststof kozijnen met isolerend dubbel glas laat plaatsen. Dit is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze subsidie is beschikbaar voor particulieren en Verenigingen van Eigenaren. Dat bespaart u dus op de prijzen.

Meer weten over deze subsidie voor het plaatsen van kunststof kozijnen met isolatieglas? Op de website van rvo.nl leest u meer over de subsidie op kozijnen. Hieronder leest u meer over deze subsidie, de hoogte ervan en de voorwaarden.

subsidieregeling kunststof kozijnen

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis is een subsidie van maximaal €10.000,- voor iedereen die investeert in twee of meer energiebesparende maatregelen. Renoveert u uw huis zodanig dat deze volledig energiezuinig of zelfs energieneutraal wordt dan kunt u een bonus krijgen waardoor het totaalbedrag oploopt tot maarliefst €10.000,-.

Deze subsidie is beschikbaar voor iedereen die tussen 15 augustus 2019 en 31 december 2020 investeert in energiebesparende maatregelen. Voor deze subsidie is een totaalbedrag van €84 miljoen beschikbaar gesteld: op is op.

Wat zijn de voorwaarden bij deze subsidie?

Natuurlijk zitten er een aantal voorwaarden aan deze subsidie voor kunststof kozijnen met isolatieglas. De belangrijkste voorwaarde is dat u moet investeren in twee of meer energiebesparende maatregelen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de hoogte van uw investeringen. Dat betekent dat u naast kunststof kozijnen met isolatieglas, ook moet investeren in een andere maatregel. Zoals gevelisolatie of vloerisolatie.

Om aanspraak te maken op de subsidie op kunststof kozijnen in 2024, moet uw raam bovendien voldoen aan een minimale isolatiewaarde van 1,2 W/m²K. Dat betekent dat u in ieder geval HR++ glas moet plaatsen. Er is dus geen subsidie voor kunststof kozijnen met standaard dubbel glas. Op rvo.nl leest u precies aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Video: heropening SEEH woningeigenaren

Subsidiecheck

Bent u benieuwd of u inderdaad voldoet aan alle voorwaarden en de subsidie op kunststof kozijnen in 2024 mag aanvragen? Op rvo.nl doet u gemakkelijk een snelle subsidiecheck. Op deze website geeft u aan welke investeringen u doet. Ook krijgt u direct een indicatie van de hoogte van uw subsidie.

Besparen op de aanschaf van kunststof kozijnen?

Vind de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot 40% op de totaalprijs!

Subsidie kunststof kozijnen 2024 aanvragen

U laat uw kozijnen vervangen en wilt een subsidie aanvragen: hoe gaat dit in z’n werk? Het is belangrijk om te weten dat u éérst de werkzaamheden laat uitvoeren en betaalt. Bij de subsidieaanvraag moet u de facturen en betaalbewijzen toevoegen.

Subsidie voor kunststof kozijnen in 2024 aanvragen gaat eenvoudig online, via uw DigiD. U beantwoordt alle vragen in het online aanvraagformulier en geeft aan waarin u geïnvesteerd hebt. Aan het einde van het aanvraagformulier voegt u bijlagen toe: facturen, betaalbewijzen, beeldmaterialen. Hoe completer de aanvraag hoe groter de kans dat deze snel wordt afgehandeld.

Is er ook een subsidie voor VvE’s, woonverenigingen en wooncorporaties?

De SEEH is ook beschikbaar voor VvE’s, woonverenigingen en wooncorporaties. Als VvE kunt u een subsidie aanvragen voor twee verschillende onderdelen:

  • Een energieadvies door een gecertificeerde energieprestatieadviseur
  • De energiebesparende maatregelen
VvE’s wordt aangeraden om een energieadvies op te stellen. Dit maakt het duidelijk welke werkzaamheden nodig zijn om de woning energiezuinig of energieneutraal te maken. Ook voor deze investering kunt u een subsidie krijgen.

Voor VvE’s is een budget van €14 miljoen vrijgesteld: €2 miljoen subsidie voor het energieadvies en €12 miljoen voor de energiebesparende maatregelen.

subsidie kunststof kozijnen

Meer voordelen dan alleen de subsidie op kunststof kozijnen

Is een subsidie op kozijnen de enige reden om te investeren in kunststof kozijnen? Zeker niet! Kunststof raamkozijnen zijn namelijk een hele waardevolle investering. Allereerst verbetert u de isolatie in huis. Doordat u minder energie verbruikt, daalt de energierekening! Hierdoor verdient u de investering na een paar jaar weer terug!

Dat is nog niet alles!

Kunststof heeft een prachtige uitstraling en vereist maar heel weinig onderhoud. Daar komt nog bij dat het zorgt voor een waardevermeerdering van uw huis! Zo verdient u de investering nog een keer terug op het moment dat u de woning verkoopt.

Besparen op de kunststof kozijnen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u uw huis beter isoleren en de veiligheid vergroten? Dan is het plaatsen van kunststof kozijnen met isolatieglas een hele slimme keuze. Op zoek naar een vakman bij u in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijzen van maximaal 5 specialisten in uw regio. Vergelijk de verschillende offertes en kies zelf voor de vakman met het beste aanbod. Op die manier bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs en weet u zeker dat u niets te veel betaalt. Bovendien bespaart u zo tot wel 40% op de totaalprijs! De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

[/fusion_builder_column]