Bespaar op keukenrenovatie!

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Keukenrenovatie kosten

De kosten van een keukenrenovatie verschilt per situatie. Wat het kost om uw keuken op te knappen is vooral afhankelijk van de materialen die u kiest, de prijs van de keukenapparatuur en de montagekosten. Benieuwd wat uw keukenrenovatie ongeveer gaat kosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk tot 5 vrijblijvende offertes van vakmannen in uw regio. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina leest u meer over de gemiddelde keukenrenovatie kosten. U leest waar de keukenrenovatie prijzen op gebaseerd zijn en wat het gaat kosten om uw keukenkastjes te vervangen. Natuurlijk leest u hier ook hoe u zoveel mogelijk bespaart!

Wat kost een keukenrenovatie?

De keukenrenovatie kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren en het formaat van uw keuken. Wat kost een keukenrenovatie? Voor een kleine keukenrenovatie liggen de prijzen gemiddeld rond de €350,- tot €950,-. Dit is een renovatie waarbij u 3 keukendeurtjes en ladefronten opknapt.

Wilt u een gemiddelde keuken opknappen dan liggen de kosten eerder tussen de €900,- tot €2.000,-, afhankelijk van het gekozen materiaal. Voor deze prijs laat u een stuk of 8 keukendeuren renoveren en vervangt u ook het vaatwasser- en koelkastpaneel.

Een grote keuken renoveren? De prijs ligt dan hoger, omdat u meer materialen nodig heeft. Houd bij een grote keukenrenovatie rekening met kosten tussen de €1.000,- tot €3.000,-. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de prijzen van de keukendeurtjes en het beslag dat u hiervoor gebruikt.

Keuken: renovatiekosten in 2024

Type keukenrenovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeid Bestaande uit:
Kleine keuken renoveren €350,- tot €950,- – 3 keukendeuren
– 3 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– Inclusief handgrepen en scharnieren
Gemiddelde keuken renoveren €900,- tot €2.000,- – 8 keukendeuren
– 5 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
– Inclusief handgrepen en scharnieren
Grote keuken renoveren €1.000,- tot €3.000,- – 12 keukendeuren
– 7 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
– Inclusief handgrepen en scharnieren

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten van de keukenrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod.

Wat beïnvloedt de kosten van de keukenrenovatie?

De keukenrenovatie kosten verschillen natuurlijk per situatie. Dat komt omdat de kosten van een keuken renovatie volledig samenhangen met de werkzaamheden die u uitvoert, de materialen die u kiest en het tarief van de vakman. Ook het formaat van uw keuken speelt natuurlijk een rol.

Keukenrenovatie prijzen zijn afhankelijk van:

  • De materialen
  • De werkzaamheden
  • Het tarief van de vakman
Het goede nieuws is dat u met uw keuzes zelf een grote invloed hebt op de kosten. Door te kiezen voor goedkope materialen of door alleen de noodzakelijke onderdelen van uw keuken te renoveren, houdt u de keukenrenovatie kosten zo laag mogelijk.

1. Materiaal keukendeurtjes en keukenkastjes

Het materiaal van de keukendeurtjes en -kastjes heeft een grote invloed op de totaalprijs. Keukendeurtjes vervangen gaat ongeveer €900,- kosten. Hoeveel de nieuwe keukendeurtjes kosten is afhankelijk van het materiaal en de afmetingen. De kosten voor hoogglans keukendeurtjes zijn natuurlijk hoger voor eenvoudige houten frontjes.

Laat u de keukenkastjes vervangen dan liggen de kosten ook rond de €900,-. Vindt u de kosten voor het vervangen van de keukendeurtjes te hoog, dan is het ook mogelijk om de frontjes te wrappen met folie of om deze te schilderen. Een keuken wrappen kost gemiddeld €15,- tot €25,- per m².

Lees hier meer over het vervangen van de keukenfrontjes.

2. Aanrechtblad

Is het tijd om het aanrechtblad te vervangen? De prijs van het aanrechtblad is helemaal afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Een kunststof aanrechtblad is relatief goedkoop: de prijs start vanaf €255,- tot €350,- per strekkende meter. Omdat kunststof keukenbladen verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende designs, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld graniet of beton na te bootsen.

Een echte granieten keukenblad kost ongeveer €500,- per strekkende meter en voor beton loopt de prijs zelfs op tot ongeveer €650,- per strekkende meter. Het is dus een stuk goedkoper om te kiezen voor een kunststof blad met dezelfde uitstraling. Laat u ook de kraan en de spoelbak vervangen? De kosten hiervoor liggen totaal rond de €400,-, afhankelijk van het merk.

3. Keukenapparatuur

De keukenrenovatie kosten lopen op als u ook de keukenapparatuur vervangt. Heeft u een beperkt budget kies dan voor basisapparatuur. Dat bestaat uit een eenvoudige, losstaande vaatwasser, koelkast, een kookplaat en een eenvoudige combi-magnetron. De prijzen hiervoor liggen rond de €1.800,-.

Wilt u iets meer luxe?

Door te kiezen voor luxe apparatuur, zoals een stoomoven, kokend waterkraan of warmhoudlades loopt de prijs snel op. Houd rekening met een totale prijs van gemiddeld €5.500,-. Om te besparen op keukenapparatuur is het slim te kijken naar huismerken of oude lijnen. Zo houdt u de keukenrenovatie kosten zo laag mogelijk.

keukenrenovatie kosten

4. Afmetingen van de keuken

De totale afmetingen van uw keuken hebben natuurlijk invloed op de keukenrenovatie prijzen. Immers: hoe groter de keuken die u wilt renoveren, des te hoger de prijs. Als u meerdere keukenkastjes wilt vervangen lopen de kosten natuurlijk snel op. Het is ook mogelijk om uw keukenkastjes te vervangen door een open plank, om zo op de kosten te besparen. Bovendien past dit heel goed in landelijke keukens en hebben open planken een hele gezellige uitstraling.

Benieuwd wat het kost om het formaat van uw keuken te renoveren? Laat de keukenrenovatie kosten berekenen door een vakman. Zo krijgt u een reëel beeld wat uw keuken opknappen gaat kosten.

5. Arbeidskosten van keukenspecialist

Elke vakman bepaalt zijn eigen tarief. De arbeidskosten zijn ongeveer 20% van het totaalbedrag, dus het is altijd slim om te zoeken naar een vakman met de laagste arbeidskosten. Gemiddeld kost de montage van een keuken €700,-. Maar hierbij gaat het alleen om het plaatsen van de keukenkastjes, het keukenblad of de nieuwe apparatuur. Wilt u de indeling omgooien en moeten water- en gasleidingen verplaatst worden, dan lopen de montagekosten hoger op.

Naast de montagekosten is het ook belangrijk om te onthouden dat de vakman voorrij-, levering- en afvoerkosten in rekening brengt. Wilt u hierop besparen vraag dan of het mogelijk is om zelf het puin af te voeren.

6. Gedeeltelijke keukenrenovatie of totale keukenrenovatie?

Een gedeeltelijke keukenrenovatie houdt in dat u alleen de noodzakelijke onderdelen vervangt. In veel gevallen is dit een keukenrenovatie zonder breken die in 1 dag wordt uitgevoerd. Dit is uiteraard de goedkoopste optie, omdat niet alles vervangen wordt. Bovendien is de vakman minder tijd kwijt aan de keukenrenovatie. De prijzen van een gedeeltelijke keukenrenovatie starten vanaf €350,- tot €950,-.

Een totale keukenrenovatie is vaak met sloopwerk. Hierbij laat u niet alleen de keukendeurtjes, maar de complete keukenkastjes vervangen en keukenapparatuur vervangen. Dit is natuurlijk een stuk duurder omdat de prijzen van keukenapparatuur relatief hoog liggen. Kiest u voor een totale keukenrenovatie dan lopen de prijzen op tot gemiddeld €5.500,- inclusief montage.

Meer inzicht in de kosten van een keukenrenovatie nodig?

Laat de kosten van de renovatie berekenen door vakmannen in uw eigen regio.

Prijsvoorbeelden bij keukenrenovatie

Keuken verbouwen en benieuwd naar de kosten? Een simpele renovatie wordt al uitgevoerd vanaf €350,- tot €950,- in een kleine keuken.

Maar wat als u een totale renovatie wilt uitvoeren?

Wilt u een tijdloze stijl realiseren? Een kleine tijdloze keuken met merkloze basisapparatuur kost gemiddeld €4.500,-. Gaat het om een iets grotere keukenruimte of wilt u investeren in iets luxere keukenapparatuur, houd dan rekening met prijzen die starten vanaf €6.500,-. Als u wilt weten wat een renovatie van uw keuken gaat kosten, laat dan de kosten berekenen door een vakman.

kosten keukenrenovatie

Wat zijn de prijsverschillen met een nieuwe keuken?

De kosten van een nieuwe keuken liggen hoger dan de keukenrenovatie kosten. Een kleine eenvoudige nieuwe keuken kost ongeveer €3.500,-. Dat is nog exclusief de montagekosten. Wilt een grotere keuken dan lopen de kosten al snel op tot €10.000,-, zeker als u ook nog eens de indeling wilt omgooien. In dat geval moet u namelijk ook de gas- en waterleiding laten verleggen.

Gelukkig kunt u een keuken opknappen tegen lage kosten door te kiezen voor een renovatie. De prijzen voor een simpele renovatie starten al vanaf €350,- tot €950,-.

Tips om te besparen op de keukenrenovatie kosten

Keuken opknappen tegen lage kosten? Er zijn verschillende manieren om de prijzen van een keukenrenovatie zo laag mogelijk te houden. Kies bijvoorbeeld voor eenvoudige apparatuur en goedkope materialen. Ook is het slim om te kijken naar een vakman in de buurt, zodat de voorrijkosten niet te hoog zijn.

Zo bespaart u op de kosten van uw keukenrenovatie:

  • Kies altijd voor een vakman in uw eigen regio. Elke vakman brengt levering- en voorrijkosten in rekening. Door te kiezen voor een bedrijf in de buurt weet u zeker dat deze voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.
  • Kies goedkope materialen. Ga dus voor een aanrechtblad van kunststof in plaats van graniet en kies merkloze keukenapparatuur. Dit houdt de keukenrenovatie kosten zo laag mogelijk.
  • Bent u een handige klusser? Kies er dan voor om de keuken zelf te monteren. Een keukenmontage kost al snel €700,-.
  • Vergelijk de prijzen van verschillende keukenspecialisten. Kies zelf de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!
keukenrenovatie kosten vakman

Besparen op kosten keukenrenovatie? Gratis offertes vergelijken!

Binnenkort uw keuken renoveren tegen de laagste prijs? Vergelijk gratis offertes!

Start nu uw gratis offerteaanvraag en u ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende specialisten in uw regio.

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs. Deze offerteaanvraag is helemaal gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Start vandaag nog met vergelijken en bespaar!