Prefab dakkapel plaatsen?

Vergelijk offertes van specialisten & bespaar!

Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel is erg populair. Dat komt onder andere doordat hij binnen 1 dag geplaatst kan worden. Maar er zijn meer voordelen! Daar leest u op deze pagina alles over. Ook vindt u meer informatie over de verschillende opties die u heeft en vindt u informatie over en prefab dakkapel kosten.

Om zeker te zijn van een juiste plaatsing schakelt u het best een vakkundige specialist in. Ontdek de scherpe prijzen van expert bij u uit de buurt.

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt snel een aantal offertes die u thuis op uw gemak vergelijkt. Door de vergelijken, zorgt u ervoor dat u altijd de beste deal krijgt. Bovendien weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Voordelen van prefab dakkapellen

Twijfelt u bij het kopen van een dakkapel tussen prefab of traditionele dakkapel op maat?

Met het plaatsen van een prefab dakkapel profiteert u van verschillende voordelen:

  • Snelle plaatsing: omdat prefab dakkapellen al in elkaar gezet zijn, gaat het plaatsen erg snel.
  • Ruime keuze: u heeft keuze uit verschillende materialen. Een prefab dakkapel van zink, hout of kunststof is erg populair.
  • Voordelig: prefab dakkapellen zijn goedkoper dan traditionele.

Video: Prefab dakkapellen

In deze video ziet u hoe prefab dakkapellen gemaakt worden!

 

Prefab dakkapel prijzen

De prefab dakkapel prijzen zijn voornamelijk afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Gaat u voor de natuurlijke uitstraling van een prefab dakkapel van hout? Dan moet u rekening houden met een gemiddelde kostprijs van €3.500,-. Of wilt u liever onderhoudsvrij kunststof? Dan begint de prijs gemiddeld bij €3.750,- tot €3.975,-.

Een prefab polyester dakkapel laat u plaatsen vanaf €4.250,-. Tegenwoordig is zink ook een populair materiaal door de moderne uitstraling. Een dakkapel van zink begint bij een prijs van €4.500,-.

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van alle richtprijzen. Bent u benieuwd naar meer prefab dakkapellen prijzen? Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes!

 

Wat kost een prefab dakkapel in 2024?

Materiaal van prefab dakkapel** Gemiddelde prijzen (inclusief plaatsing)*
Hout Vanaf €3.500,-
Kunststof Vanaf €3.750,-
Kunststof met houtlook afwerking Vanaf €3.975,-
Polyester Vanaf €4.250,-
Zink Vanaf €4.500,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. De prijzen verschillen sterk per specialist, vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.
** Er is uitgegaan van de standaard afmeting: 1,5 meter hoog en 2,5 meter breed.

Interesse in een prefab dakkapel?

Ontdek de scherpe prijzen van specialisten in de buurt!

Wat beïnvloedt de prijs van een prefab dakkapel?

In de tabel kunt u prijsvoorbeelden vinden. De exacte totaalprijs hangt echter af van een drietal keuzes die u maakt.

Welke keuzes bepalen de totaalprijs?

  • Materiaal: de goedkoopste optie is hout, maar dit materiaal vraag wel om regelmatig onderhoud. Bij kunststof heeft u geen onderhoud, maar de aanschafprijs ligt wel wat hoger. Polyester lijkt veel op kunststof, maar heeft als extra voordeel dat de constructie naadloos is. Zink is het duurst, maar heeft wel een zeer lange levensduur.
  • Afmetingen: hoe groter de dakkapel, hoe hoger de kosten.
  • Extra opties: tegen een meerprijs kunt u extra opties kiezen. Daarbij moet u denken aan een ventilatierooster, een draaikiepraam of een insectenhor. Ook kunt u een rolluik laten plaatsen.

Wat is een prefab dakkapel precies?

Een prefab dakkapel is een dakkapel die in een fabriek gemaakt wordt. Alle onderdelen worden in de fabriek gemaakt, zoals de zijwangen, het dak en het kozijn. Vaak worden de onderdelen ook al in elkaar gezet en geïsoleerd. Daardoor kan het plaatsen binnen één dag gebeuren.

Prefab dakkapel: goedkoop door de productie

Twijfelt u tussen een prefab of een traditionele dakkapel? Eén van de dingen die u dan in overweging moet nemen is de prijs. Prefab dakkapellen zijn goedkoper. Dat komt omdat de productie in een fabriek gebeurt, waar alle benodigde materialen en gereedschappen voor handen zijn.

Dat maakt dat het maken van alle onderdelen heel efficiënt gebeurt. Ook het in elkaar zetten van de hele dakkapel gaat in een fabriek heel effectief. Dat zorgt ervoor dat de productie in een fabriek voordeliger is dan op locatie. Bij traditionele dakkapellen worden alle onderdelen op locatie gemaakt, waardoor de vakman minder efficiënt werkt dan in een fabriek.

Prefab bouwpakket

Soms wordt een prefab dakkapel in de fabriek al in elkaar gezet. Dan is het plaatsen enkel een kwestie van de dakkapel op het dak aanbrengen.

Het is echter ook mogelijk om voor een prefab dakkapel bouwpakket te kiezen. Dan wordt de dakkapel als pakket geleverd met daarin alle onderdelen en de benodigde materialen. Alles zit erin: de zijwanden, het kozijn, dakplaten, lijm, kit en ijzerwaren. Het voordeel hiervan is dat er geen hijskraan nodig is. Het monteren van de dakkapel kan met een ladderlift.

prefab dakkapel plaatsen

Prefab dakkapel plaatsen: in 1 dag

Het plaatsen van prefab dakkapellen neemt gelukkig maar weinig tijd in beslag. De vakmannen beginnen ’s ochtends vroeg al met het maken van een uitsparing in het dak. Wanneer zij hiermee klaar zijn, arriveert rond het middaguur de kraan en de dakkapel.

De kraan tilt de dakkapel het dak op, waarna de vakmannen beginnen met de montage. Zij zorgen ervoor dat de dakkapel goed aansluit op het dak, zodat er geen lekkages ontstaan.

Op het moment dat uw dak weer volledig dicht is beginnen de vakmannen met de afwerking aan de buitenkant. De dakkapel is daarmee binnen één dag geplaatst!

Weinig overlast bij plaatsing

Het grootste voordeel van een prefab dakkapel is de snelle plaatsing. U zit niet dagenlang in een verbouwing, want de dakkapel wordt altijd binnen één dag geplaatst.

Een bijkomend voordeel daarvan is dat u van het dakkapel plaatsen weinig overlast ervaart. U bent minder afhankelijk van weersomstandigheden, omdat het gat in uw dak binnen een paar uur alweer dicht is. Het is dus niet nodig om tijdelijk een ander onderkomen te zoeken, want het dak is alweer dicht voordat het nacht wordt.

Deze minimale overlast is niet alleen voor u erg fijn, ook eventuele overlast voor de buren is minimaal!

Verschillende materialen mogelijk

Wanneer u kiest voor prefab, dan heeft u de keuze uit dakkapellen van verschillende materialen. Zo is hout uiteraard een optie, maar bestaan de meeste kant en klare dakkapellen uit kunststof.

Een andere keuze is een dakkapel van polyester. Voor veel mensen is het onduidelijk waarin polyester en kunststof van elkaar verschillen. Polyester dakkapellen worden op een unieke wijze geproduceerd. Deze bestaan namelijk volledig uit één onderdeel: er zijn geen naden aanwezig. Dit zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde en verkleint de kans op lekkages enorm! Het nadeel hiervan is dat de prijs een stuk hoger ligt.

Tegenwoordig is zink ook een veel gekozen materiaal voor dakkapellen. De zinken bekleding zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Bovendien hoeft u weinig onderhoud te plegen en heeft zink een erg lange levensduur.

Besparen op de prijzen van een prefab dakkapel?

Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes!

Prefab dakkapellen vs. traditionele dakkapellen

Een traditionele dakkapel wordt ter plekke op maat gemaakt. Uit losse onderdelen maakt de vakman een houten frame, dat hij vervolgens afwerkt met kunststof, hout en/of zink. Omdat alles ter plekke gemaakt wordt is er veel aandacht voor details en maatwerk. Dat zorgt er wel voor dat het plaatsen wel een week kan duren. U heeft wel veel keuzevrijheid. Zo kunt u onder andere kiezen welk type zijwangen u wilt en wat voor kozijnen u wilt laten plaatsen.

Bij prefab dakkapellen heeft u keuze uit een aantal standaardmodellen. Omdat er geen sprake is van maatwerk, zijn deze dakkappellen niet voor ieder dak geschikt. Het voordeel van prefab is dat de dakkapel binnen één dag klaar is.

Heeft een prefab dakkapel ook nadelen?

Hoewel een prefab dakkapel vele voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Zo is een prefab dakkapel niet geschikt voor ieder dak. De dakhelling speelt bijvoorbeeld een grote rol. Ook moet er ruimte zijn voor een kraan om de dakkapel naar boven te takelen.

Daarnaast heeft u bij een prefab model minder keuzevrijheid. Er is geen sprake van maatwerk, want u kunt kiezen uit een aantal standaardmodellen. U kunt de afmetingen daardoor niet nauwkeurig zelf uitkiezen. De modellen zijn in een aantal vaste breedtes en lengtes verkrijgbaar. Wel heeft u keuze uit verschillende materialen, zodat u altijd de dakkapel vindt die precies bij uw woning past.

prefab dakkapel

Vergunning nodig?

Voor een dakkapel met een plat dak heeft u in de meeste gevallen geen vergunning nodig. De dakkapel moet dan niet te dicht bij de dakranden geplaatst worden. Komt de dakkapel aan de voorkant van uw woning? Dan moet u waarschijnlijk wel een vergunning aanvragen.

Kiest u voor een model met een schuin dak? Dan heeft u altijd een vergunning nodig.

Wanneer uw woning een monumentaal pand is of wanneer er sprake is van een beschermd dorp- of stadsgezicht moet u ook altijd een vergunning aanvragen.

Wilt u meer weten over vergunningen voor een dakkapel plaatsen? Op omgevingsloket.nl kunt u een handige vergunningscheck doen en een benodigde vergunning direct aanvragen. Uw dakkapelexpert kan u hier ook bij helpen.

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Bent u een handige klusser? Dan is het zelf plaatsen van een prefab dakkapel ook mogelijk. U krijgt de dakkapel als een bouwpakket geleverd waarvan u de onderdelen thuis in elkaar zet. Maar eerst moet u een uitsparing in het dak maken. Vervolgens plaatst u de constructie van de dakkapel en daarna timmert u het geheel af.

Ziet u het niet zitten om op grote hoogte te werken? Of heeft u niet de benodigde gereedschappen in huis? Voor een juiste plaatsing schakelt u het best een vakman in. Dan weet u zeker dat de dakkapel op de correcte manier geplaatst wordt, zodat deze goed aansluit op de rest van het dak.

prefab dakkapel laten plaatsen

Prefab dakkapel plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u een dakkapel laten plaatsen om een extra slaapkamer of werkkamer te realiseren? Met een prefab dakkapel zit u niet lang in een verbouwing, maar bent u binnen één dag klaar! Een dakkapelspecialist plaatst de dakkapel vakkundig zodat u er lang plezier van beleeft.

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Door offertes te vergelijken kiest u uw vakman bewust. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit tegen de laagste prijs!