prefab dakkapel

Prefab dakkapel

Bent u geïnteresseerd in een dakkapel maar heeft u geen zin om wekenlang in een verbouwing te zitten? Kies dan voor een prefab dakkapel! Het bouwbedrijf levert deze dakkapellen kant en klaar, waardoor deze dakkapel in 1 dag geplaatst is! Daarnaast bespaart u op de kosten, omdat de prijs van een prefab constructie een stuk aantrekkelijker is dan de prijzen van dakkapellen op maat!

Op deze pagina leest u meer over prefab constructies en krijgt u het antwoord op de vragen: wat kost een prefab constructie? Hoe verloopt de montage? En wat zijn de voordelen van een prefab constructie? Bespaar bovendien op de kostprijs door de offertes van verschillende bouwbedrijven te vergelijken! Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes!

Prefab constructie

Er worden steeds vaker prefab dakkapellen geplaatst. Dat is niet gek, want de verbouwing duurt over het algemeen maar 1 dag en de dakkapel is relatief goedkoop. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan een kant en klare constructie. Zo heeft u geen inspraak in het uiterlijk en zijn er weinig verschillende modellen verkrijgbaar. Als u liever een iets uniekere opbouw heeft, dan is een prefab constructie niet de beste keuze. Maar wilt u tegen een lage kostprijs extra ruimte en licht op uw bovenverdieping realiseren? Dan is deze dakkapel zeker een goede optie!

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • De vakmannen monteren de dakkapel in 1 dag.
  • De dakkapellen kennen lage prijzen en een hoge kwaliteit.
  • U verhoogt de waarde van uw woning en verbetert de isolatie.

Geplaatst in 1 dag!

Doordat een prefab dakkapel kant en klaar geleverd wordt, is het relatief gemakkelijk om deze te plaatsen. Toch is het belangrijk dit aan vakmannen over te laten, zodat u verzekerd bent van de beste plaatsing. In de ochtend komen de vakmannen bij u langs en starten met het maken van een uitsparing. Dit houdt in dat ze dakpannen verwijderen en zo een gat in uw dak maken. Dit is doorgaans al voor het middaguur afgerond, waarna de kraan met de dakkapel aankomt. De kraan is noodzakelijk om de constructie het dak op te tillen. Als er niet voldoende ruimte is voor een kraan, dan is het monteren van prefab dakkapellen in de meeste gevallen niet mogelijk.

plaatsen prefab dakkapel

Lage prijzen

Bij prefab dakkapellen vindt het meeste werk in de fabriek plaats. Dit heeft een aantal voordelen: zo is er continu toezicht op de kwaliteit, zodat u verzekerd bent van een kwalitatief model. Een ander voordeel is dat de arbeidskosten hierdoor een stuk lager liggen. Dit zorgt ervoor dat de prijzen van prefab dakkapellen doorgaans een stuk lager liggen dan de prijzen voor dakkapellen op maat! Daar komt nog bij dat prefab constructies vaak gemaakt worden van kunststof, en laat dit nou net een voordelig materiaal zijn. Bent u benieuwd wat een prefab dakkapel u gaat kosten? Vraag dan via het offerteformulier vrijblijvend de offertes aan van een aantal bouwbedrijven in uw regio.

plaatsen prefab dakkapel

Verhoog de waarde van uw huis

Doordat u ruimte toevoegt aan uw woning en daarnaast een kamer lichter maakt, verhoogt u de waarde van uw huis met het plaatsen van een dakkapel. Uiteindelijk zijn dakkapellen dus een investering die zichzelf terugverdienen. Niet alleen zorgt een dakkapel dus voor meer licht, ruimte en meer waarde van uw huis, maar het zorgt ook voor een besparing op uw energierekening. Een dakkapel van bijvoorbeeld kunststof zorgt namelijk voor een uitstekende isolatie, waardoor uw stookkosten omlaag gaan. Door al deze voordelen, is het zeker een verstandige keuze om een dakkapel te laten plaatsen.

Prefab dakkapel laten plaatsen?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Kosten prefab dakkapel

De prijs voor een prefab dakkapel verschilt per situatie. Zo is de prijs onder meer afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Polyester is een optie, maar dit is een stuk kostbaarder dan bijvoorbeeld kunststof of hout. Wilt u een prefab constructie van 2 meter breed realiseren? Voor houten dakkapellen ligt de kostprijs dan gemiddeld tussen de €3.000,- tot €5.000,-. Voor een kunststof model liggen de prijzen ongeveer tussen de €3.500,- tot €5.000,-. Hoe breder de dakkapel, hoe hoger de prijs uiteraard.

Omdat de prijs per bouwbedrijf flink verschilt is het verstandig om offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Dit doet u eenvoudig via het offerteformulier.

Tabel: kosten prefab dakkapellen

BreedteMateriaalGemiddelde prijs*
2mHout€3.000,- tot €5.000,-
2mKunststof€3.500,- tot €5.000,-
4mHout€5.000,- tot €7.000,-
4mKunststof€5.500,- tot €7.000,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage. De kosten kunnen per aanbieder verschillen.
kunststof dakkapel

Kunststof of polyester?

Wanneer u kiest voor prefab, dan heeft u de keuze uit dakkapellen van verschillende materialen. Zo is hout uiteraard een optie, maar bestaan de meeste kant en klare dakkapellen uit kunststof. Een andere keuze is een dakkapel van polyester. Voor veel mensen is het onduidelijk waarin polyester en kunststof van elkaar verschillen. Polyester dakkapellen worden op een unieke wijze geproduceerd. Deze bestaan namelijk volledig uit één onderdeel: er zijn geen naden aanwezig. Dit zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde en verkleint de kans op lekkages enorm! Het nadeel hiervan is dat de prijs een stuk hoger ligt.

Prefab dakkapel plaatsen: het proces

Het plaatsen van prefab dakkapellen neemt gelukkig maar weinig tijd in beslag. De vakmannen beginnen ’s ochtends vroeg al met het maken van een uitsparing. Wanneer zij hiermee klaar zijn, arriveert rond het middaguur de kraan en de dakkapel. De kraan tilt de dakkapel het dak op, waarna de vakmannen beginnen met de montage. Zij zorgen ervoor dat de dakkapel goed aansluit op het dak, zodat er geen lekkages ontstaan. Op het moment dat uw dak weer volledig dicht is beginnen de vakmannen met de afwerking aan de buitenkant. Wilt u ook de binnenkant laten afwerken door de specialisten? Maak hier vooraf dan goede afspraken over, zodat u weet waar u aan toe bent.

Vergunning

Het kan zijn dat u voor het plaatsen van dakkapellen een vergunning nodig heeft. Meestal heeft u geen vergunning nodig wanneer een prefab dakkapel aan de achterzijde van een woning geplaatst wordt. Wanneer dakkapellen aan de zijkant of voorkant geplaatst wordt, verandert het aanzicht van de woning. Daarom is hiervoor vaak wel een vergunning nodig. Het is verstandig om eerst te kijken of u een vergunning nodig heeft. Als u het offerteformulier op onze website invult, komt een bouwbedrijf uit ons netwerk u helpen. Zij kunnen u informatie en advies geven over een vergunning en het aanvragen hiervan. Op de website van het Omgevingsloket van de overheid kunt u checken of u een vergunning nodig heeft.

Kom in contact met een specialist!

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van dakkapellen of wilt u graag meer informatie over de prijs voor een prefab dakkapel? Vul dan snel het offerteformulier in. Geef uw wensen zo nauwkeurig mogelijk door en u ontvangt zo spoedig mogelijk vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de specialist die u het beste aanbod doet. Deze service is gratis en helemaal vrijblijvend. Doordat u nergens aan vastzit, zitten er dus helemaal geen nadelen aan. Bovendien leert de ervaring dat mensen dankzij deze service tot wel 40% op de totaalprijs besparen.

gratis offerte prefab dakkapel