Lekkage verhelpen?

Vergelijk gratis offertes van specialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Lekkage verhelpen

Heeft u last van een lekkende waterleiding? Loopt het toilet steeds door? Dan is het van belang om snel contact te zoeken met een loodgieter. Zelfs het kleinste lek kan al grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van het leefklimaat en uw portemonnee. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een lekke kraan 35 kubieke meter per jaar aan water verliest. Een slecht werkende spoelbak van de wc leidt zelfs tot een jaarlijks verlies van 219 kuub. Wanneer u dit vermenigvuldigt met de prijs per kubieke meter water, dan ziet u dat u to wel honderden euro’s per jaar kwijt raakt. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende vormen van lekkage en de methodes waarmee professionals deze kunnen verhelpen. Hulp nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van een offerte is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Daklekkage

Daklekkage komt nogal eens voor in Nederland. Dankzij het proces van vorst & dooi en hevige regenstormen ontstaan er scheurtjes in de dakbedekking, of verschuiven de pannen op het dak. Daarnaast kan een lek ontstaan door kleine constructiefouten bij het dakraam, de dakkapel of schoorsteen.

In de laatste jaren is het steeds eenvoudiger geworden een daklekkage op te sporen. Met behulp van rookgasdetectie is dit binnen een uurtje gedaan. Daarna helpt een expert u graag met het verhelpen van het lek.

Vloerverwarming

Een lekkage van de vloerverwarming komt steeds vaker voor. De problemen met een lek van de vloerverwarming zijn vergelijkbaar met die van een lekkende waterleiding. De vochtplekken ontstaan nu alleen op de vloer. Een extra probleem met de vloerverwarminglekkage is dat deze tot houtrot in de vloeren kan leiden.

Het gevolg hiervan is regelmatig dat de gehele parketvloer vervangen dient te worden.

Waterleiding en vloerverwarming

Naast daklekkage ontstaat er tevens regelmatig een lek in de vloerverwarming of waterleidingen. Hierbij kan het zijn dat er door slijtage een miniem gaatje in de waterleiding ontstaat, die met de jaren steeds groter wordt. De gevolgen van een lekkende waterleiding zijn in eerste instantie klein, doordat er weinig water vrij komt.

Op de lange termijn kan een klein lek echter leiden tot vochtplekken in de wanden, of schimmel achter de muur. Het is daarom van belang om bij het vermoeden van lekkage snel contact op te nemen met een erkende loodgieter, deze kan de lekkage problemen snel verhelpen.

Lekdetectie technieken

Er zijn verschillende moderne technieken beschikbaar waarmee een ervaren vakman de lekkage en daklekkage zal opsporen en verhelpen. Vormen van lekdetectie:

  • Ultrasone detectie
  • Thermografie & rookgasdetectie
  • Dampvocht detectie & infrarood

lekkage verhelpen

Besparen op een lekkage verhelpen? Ontvang een gratis offerte!

Wilt u een lekkage laten verhelpen? Goed plan! Lekkages kunnen uitgroeien tot grotere problemen, het is verstandig dat u tijdig een vakman inschakelt. Lekkagespecialist gezocht?

Start gratis nu uw offerteaanvraag!

Vraag via onze website gratis en vrijblijvend offertes aan voor het opsporen en verhelpen van daklekkage en lekkage van de vloerverwarming of waterleiding.

Vestigingen overzicht

Onderstaand een overzicht van vestigingen waar de specialisten uit ons netwerk werkzaam zijn. Met vele locaties in Nederland is er altijd wel een bouwbedrijf bij u in de buurt. Dus wacht niet langer en kijk eens op één van de vestiging pagina’s. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes voor het verhelpen van lekkage!