isolatiewaarde kunststof kozijnen

Isolatiewaarde kunststof kozijnen

Het kozijn is van groot belang bij het isoleren van uw woning. Wellicht merkt u het op dit moment niet, maar de isolatie van houten kozijnen is een stuk minder dan bij een kunststof exemplaar. Hout past qua sfeer misschien goed bij een oudere woning, maar wist u dat er ook kunststof met een houtlook verkrijgbaar is? Zo heeft u een sfeervolle deur dat op hout lijkt, maar dan met een betere isolatiewaarde. Wilt u de isolatie verbeteren met een nieuw kozijn? Of wilt u isolatieglas laten plaatsen en heeft u daarvoor een nieuw kozijn nodig? Niet alleen verhoogt een goede isolatie uw wooncomfort, u bespaart ook geld op uw stookkosten. Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U ontvangt tot 5 vrijblijvende offertes van aanbieders uit uw regio, zodat u zelf kunt vergelijken!

Kunststof: lage U-waarde

Één van de grootste voordelen van kunststof is de lage U-waarde. Een U-isolatiewaarde is de mate waarin warmte en kou wordt doorgelaten. Hoe lager deze U-waarde is, hoe hoger de isolatiewaarde van het materiaal. In het geval van kunststof ligt de isolatiewaarde rond de 1.0. Daarom is de isolatie een stuk beter dan bij houten kozijnen met een U-waarde van 2.4! Wilt u uw houten kozijnen vervangen? Houd dan rekening met het type glas dat u wilt plaatsen. Met HR++ glas of isolatieglas krijgt het geheel een nog betere isolatiewaarde. Dit zal uw stookkosten alleen maar verlagen.

Verschil met houten & aluminium kozijnen

Kozijnen komen in verschillende merken en materialen en elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. Zo geeft hout een klassieke en warme uitstraling en is het eenvoudig van kleur te veranderen. Wel kost dit iets meer onderhoud. Kunststof en aluminium zijn praktisch onderhoudsvrij: een schoonmaakbeurt af en toe is voldoende. Aluminium is sterk en oogt heel strak en modern. Iets dat best vreemd lijkt in combinatie met een oudere woning. Kunststof biedt juist een breed assortiment aan keuzes. Wilt u graag kozijnen met een houtlook? Er is kunststof verkrijgbaar dat niet te onderscheiden is van echt hout. Hoewel de isolatiewaarde van beide materialen nagenoeg gelijk is, is de prijs van aluminium een stuk minder gunstig.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)isolatiewaarde kunststof deur

Kunststof deur

Een RC-waarde staat voor de warmteweerstand van een gehele constructie. Hoe hoger deze RC-waarde, hoe beter de isolatiewaarde van de constructie. Wilt u de RC-waarde van uw kozijnen nog meer verhogen? Laat dan een kunststof deur plaatsen. Deze zijn onderhoudsarm, bestand tegen alle weersomstandigheden en isoleren uitstekend. Een deur bepaalt voor een groot deel de karakteristiek van een woning. Gelukkig bestaat er een breed assortiment aan deuren zodat er altijd een deur is die bij u past. Heeft u beglazing in uw deur? Door dit te vervangen met isolatieglas wordt de isolatie nog beter. Wilt u de isolatie van uw kozijnen verbeteren? Vul ons contactformulier in om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

u-waarde

Type beglazing

Indien u een nieuw raamkozijn laat plaatsen, dan heeft het type beglazing ook veel invloed op de isolatiewaarde van het geheel. Standaard dubbel glas is tegenwoordig al verouderd. Om maximaal te isoleren wordt HR++ of isolatieglas aangeraden. Isolatieglas bestaat uit twee glasplaten, met daar tussenin een speciale coating. Dit is een extra isolerend laagje wat de U-isolatiewaarde nog verder naar beneden brengt. HR++ glas heeft de beste isolatiewaarde van dubbel glas. HR++ glas bestaat net als isolatieglas uit twee glasplaten. Er zit echter één verschil in: in HR++ glas zit een metaalcoating die wel zonwarmte binnen, maar niet buiten laat.

isolatie van kunststof kozijnen

Isolatiewaarde verbeteren

Wellicht heeft u enkele beglazing en bent u op dit moment niet in staat om dit te laten vervangen door isolatieglas of HR++ glas. Misschien omdat u in een huurwoning of monument woont, of misschien omdat er op dit moment geen budget voor is. Er zijn gelukkig andere manieren waarop u de isolatiewaarde verbetert. Met isolatiestrips, bijvoorbeeld, of isolatiefolie. Dit is een folie dat u zelf op uw raam bevestigd en gedeeltelijk de isolatiewaarde verbetert. Dit is een secuur werkje, maar houdt wel de kou buiten. Niet alleen isoleren uw ruiten beter, ook hebt u minder kans op condensvorming.

kozijnen isoleren

RD-, RC & lambdawaarde

De U-waarde werd al kort beschreven. Dit staat voor de warmte die per seconde en per vierkante meter wordt doorgelaten. Hoe lager dit getal, hoe beter. Naast deze U-waarde zijn er nog een aantal andere verschillende waardes waarmee de isolatiewaarde uitgedrukt wordt. De RC-waarde is de isolatiewaarde van een gehele constructie. De isolatie van bijvoorbeeld een complete spouwmuur, schuindak of kozijn. Voor de RC-waarde geldt: hoe hoger, hoe beter de isolatie. Ditzelfde geldt voor de RD-waarde. De RD-waarde staat voor de isolatiewaarde van een isolatiemateriaal. Tot slot is er nog de lambda-waarde. Dit zegt iets over de warmtegeleiding van het materiaal. Hoe lager de lambda-waarde, hoe beter het materiaal zal isoleren.

kozijnen rd waarde

Besparen? Gratis offertes!

Het plaatsen van nieuwe kozijnen en HR++ glas is een investering. Het is niet voordeling, maar door de betere isolatie verdient het zichzelf wel weer terug. U zit er direct warmer bij en de verwarming hoeft minder te stoken. Op langer termijn merkt u dit in uw stookkosten. Bent u nieuwsgierig wat het plaatsen van kunststof kozijnen en isolatieglas u gaat kosten? Voor u laat isoleren loont het altijd om verschillende kozijn aanbieders met elkaar te vergelijken. Bij ons krijgt u daarom meerdere offertes. Vergelijk deze niet alleen op de verschillende prijzen, maar ook op aanbod en garantievoorwaarden. Zo garanderen wij u de beste prijs!