Lekkage laten opsporen?

Vergelijk gratis offertes van specialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Lekkage opsporen

In elke Nederlands huishouden komt er gemiddeld eens in de 10 jaar een bepaalde vorm van lekkage voor. Dit kan gaan om een lek in de waterleiding, lekkage door een verstopt riool, of – de meest voorkomende – daklekkage. Met welke vorm van lekkage u ook te maken heeft, het is van belang dat deze zo snel mogelijk wordt opgespoord en verholpen. Voor het opsporen en verhelpen van lekkages bent u bij Bouwbedrijf de Boer aan het juiste adres.

Start gratis offerteaanvraag!

Een loodgieter uit ons netwerk heeft kennis van vele vormen van lekdetectie, en kan u bovendien met raad en daad bij staan. Op deze pagina vindt u meer informatie over lekdetectie, tips om lekkage te voorkomen, en kunt u in contact komen met onze lekkageservice. Vul het contactformulier in, en wij beantwoorden uw hulpvraag zo spoedig mogelijk!

Diverse technieken van lekdetectie

Voor het opsporen van lekkage zijn er diverse methoden voor lekdetectie beschikbaar. Dankzij geavanceerde technieken is het tegenwoordig mogelijk om een lek te achterhalen, zonder dat hiervoor een hele muur of vloer moet worden doorbroken. Pas wanneer de exacte locatie gevonden is, zal voor het verhelpen van het probleem een deel worden opengebroken. Voor het opsporen van een lek, gebruikt een loodgieter van onze lekkageservice meestal één van de volgende technieken:

  • Rookgasdetectie: Dit is een techniek om daklekkages mee te vinden. Hierbij blazen wij een speciaal gas onder de dakspanten, en kijken waar dit aan de buitenzijde ontstnapt. Vervolgens kan door een loodgieter of dakdekker de dakbedekking worden hersteld.
  • Ultrasone lekdetectie: bij deze variant maken wij gebruik van een hoog geluid, onhoorbaar voor het menselijk oor, waarmee we het geluid van een druppelende leiding kunnen opsporen. Een dergelijke vorm van lekdetectie kan altijd worden toegepast, en u ondervindt hier geen overlast van.
  • Thermografie: een laatste methode waarmee wij een lekkage kunnen opsporen is thermografie. Hiervoor maken wij een thermogram (foto) waarop de verschillende temperaturen in een ruimte zichtbaar worden. Waar zich een onverwacht verschil bevindt, zit vaak een lekkage die wij vervolgens zullen verhelpen.

Tips om lekkage te voorkomen

Wilt u graag voorkomen dat er een lek ontstaat in uw badkamer, bij het dak, of in de keuken? Het belangrijkste is om altijd uw zaken van het juiste onderhoud te voorzien. Zorg ervoor dat periodiek de dakbedekking wordt gecontroleerd op beschadigingen, onderhoud de verwarmingsketel regelmatig, en laat af en toe een loodgieter langskomen om de waterleidingen van de badkamer te controleren op slijtage.

Daarnaast dient u ook altijd de producten op de juiste manier te gebruiken. Een vloerverwarming kan bijvoorbeeld gaan lekken, doordat deze steeds te warm gestookt wordt, of niet op de juiste wijze is geïnstalleerd. Wilt u zelf de lekkage opsporen? Ook dat is mogelijk. Kijk hiervoor naar onverwachte roestplekken, kalkaanslag, of vochtplekken. Dit zijn indicatoren van een lek. Bel vervolgens wel een loodgieter om het lek te verhelpen.

24-uurs lek service

Wanneer een lek ontstaat, dan is het van belang dat deze zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Wanneer u het lek laat bestaan, dan kan dit namelijk vervelende gevolgen hebben zoals vochtplekken, schimmel en houtrot. Daarnaast loopt u het risico op onherroepelijke waterschade, die ook door de verzekering niet meer vergoedt wordt. Is er een lekkage ontstaan in uw badkamer, bij het dak, of bij de vloerverwarming? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de lekkageservice van Bouwbedrijf de Boer.

Een loodgieter uit ons netwerk zal bij een probleem zo spoedig mogelijk naar u toekomen om het lek op te sporen en te repareren. U bereikt onze lekkageservice het beste via het contactformulier. Wij garanderen dat al onze medewerkers u snel en vakkundig zullen helpen, doordat zij een ruime ervaring hebben en uitstekend zijn gediplomeerd.

lekkage opsporen

Lekkage laten opsporen? Ontvang een gratis offerte!

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het opsporen van een lekkage? Hebt u vragen over de werkzaamheden die een loodgieter voor u kan uitvoeren? Of hebt u behoefte aan direct contact met een vakman die een lekkage voor u zou kunnen verhelpen? Vul dan het contactformulier in. Wij zorgen ervoor dat een vakman van onze lekkageservice netwerk spoedig contact met u opneemt om te kijken welke hulp er nodig is.

Start gratis nu uw offerteaanvraag!

Desgewenst kunnen wij u ook vrijblijvende offertes toesturen over de kosten van de diverse lekdetectie methoden. Wij helpen u met alle plezier!