Dakkapel laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes van specialisten & bespaar!

Dakkapellen

Voor het creëren van meer licht en ruimte komen veel mensen bij ons terecht voor het plaatsen van een dakkapel. Naast meer licht en ruimte, zijn dakkapellen tevens goed voor het besparen op de energiekosten door een verbeterde isolatiewaarde, en zal ook de pandwaarde stijgen. Benieuwd naar de prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt op korte termijn diverse offertes toegestuurd, die u op uw gemak vergelijkt. Leg de aanbiedingen naast elkaar, vergelijk en bespaar op de kosten!

Een houten of kunststof dakkapel?

Een dakkapel wordt zowel in houten als kunststof variant geleverd. Een houten dakkapel heeft als groot voordeel dat er een warme uitstraling vanuit gaat, en dat deze makkelijk te repareren is bij kleine beschadigingen door weer en wind. Hout is bovendien goedkoper dan een kunststof. Het nadeel van houten dakkapellen is dat deze minder goed isoleren, en daardoor ook minder op uw stookkosten besparen.

Kunststof dakkapellen hebben daarentegen een zeer hoge isolatiewaarde. Daarnaast is het kunststof eenvoudig schoon te maken, en bent u weinig geld kwijt aan het onderhoud. Bovendien zijn kunststof dakkapellen verkrijgbaar in een groot assortiment aan kleuren en designs.

PreFab

Prefab is de Engels afkorting voor Pre fabricated, oftewel: voorgefabriceerd. Bij een prefab dakkapel wordt in de fabriek het productieproces zover mogelijk afgerond. Dit betekent dat op het moment van levering prefab dakkapellen alleen nog hoeven te worden geplaatst. Hierdoor kunt u binnen één dag van de extra ruimte genieten.

Prijzen & vergunningen

Aan het plaatsen van houten en kunststof dakkapellen zitten verschillende prijzen gebonden. Hierbij zijn houten dakkapellen vaak enigszins goedkoper dan een kunststof opbouw. Over het algemeen variëren de prijzen echter van zo’n 5000 euro tot 30.000 euro, afhankelijk van de afmeting en de vorm van de dakkapel. Zo is een verlegde dakkapel zo’n 7000 euro, terwijl een dakopbouw minimaal 16.000 euro kost.

Daarnaast moet u rekening houden met de kosten voor het aanvragen van een vergunning. Dit dient u ruim van te voren bij het gemeenteloket te doen. Een vergunning, indien nodig, kost gemiddeld vier procent van de totale bouwsom.

dakkapellen

Besparen op dakkapellen? Vergelijk gratis offertes!

Bent u nieuwsgierig geraakt naar de mogelijkheden voor een dakkapel bij uw woning? Wilt u weten welk materiaal het meest geschikt is, of heeft u behoefte aan een prijsindicatie?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt van ons zo spoedig mogelijk enkele geheel gratis en vrijblijvende offertes.