Dakkapellen

Dakkapellen

Voor het creëren van meer licht en ruimte komen veel mensen bij ons terecht voor het plaatsen van een dakkapel. Naast meer licht en ruimte, zijn dakkapellen tevens goed voor het besparen op de energiekosten door een verbeterde isolatiewaarde, en zal ook de pandwaarde stijgen. Een dakkapel kan zowel van hout als kunststof worden gemaakt, en is eventueel ook in voorgefabriceerde variant (prefab) verkrijgbaar. Hier vindt u informatie over de mogelijkheden van dakkapellen, en de kosten die hieraan verbonden zijn. Wij zijn u graag van dienst! Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend diverse offertes aan.

Een houten of kunststof dakkapel?

Een dakkapel wordt zowel in houten als kunststof variant geleverd. Een houten dakkapel heeft als groot voordeel dat er een warme uitstraling vanuit gaat, en dat deze makkelijk te repareren is bij kleine beschadigingen door weer en wind. Een houten dakopbouw is bovendien goedkoper dan een kunststoffen opbouw. Het nadeel van houten dakkapellen is dat deze minder goed isoleren, en daardoor ook minder op uw stookkosten besparen. Kunststof dakkapellen hebben daarentegen een zeer hoge isolatiewaarde. Daarnaast is het kunststof eenvoudig schoon te maken, en bent u weinig geld kwijt aan het onderhoud. Bovendien zijn kunststof dakkapellen verkrijgbaar in een groot assortiment aan kleuren en designs.

PreFab

Een veelvoorkomende term in de bouwsector is prefab. Prefab is de Engels afkorting voor Pre fabricated, oftewel: voorgefabriceerd. Bij een prefab dakkapel wordt in de fabriek het productieproces zover mogelijk afgerond. Dit betekent dat op het moment van levering prefab dakkapellen alleen nog hoeven te worden geplaatst. Hierdoor kunt u binnen één dag van de extra ruimte genieten. Het nadeel van voorgefabriceerde dakconstructies is dat deze qua prijzen iets hoger uitvallen dan wanneer deze standaard geleverd worden. De kosten worden echter vrijwel rechtgetrokken wanneer deze verrekend worden met het uurloon van de leveranciers.

Prijzen & vergunningen

Aan het plaatsen van houten en kunststof dakkapellen zitten verschillende prijzen gebonden. Hierbij zijn houten dakkapellen vaak enigszins goedkoper dan een kunststof opbouw. Over het algemeen variëren de prijzen echter van zo’n 5000 euro tot 30.000 euro, afhankelijk van de afmeting en de vorm van de dakkapel. Zo is een verlegde dakkapel zo’n 7000 euro, terwijl een dakopbouw minimaal 16.000 euro kost. Daarnaast moet u rekening houden met de kosten voor het aanvragen van een vergunning. Dit dient u ruim van te voren bij het gemeenteloket te doen. Een vergunning, indien nodig, kost gemiddeld vier procent van de totale bouwsom.

Vrijblijvende offertes

Bent u nieuwsgierig geraakt naar de mogelijkheden voor een dakkapel bij uw woning? Wilt u weten welk materiaal het meest geschikt is, of heeft u behoefte aan een prijsindicatie? Door het contactformulier op deze website in te vullen, krijgt u van ons zo spoedig mogelijk enkele geheel gratis en vrijblijvende offertes toegestuurd.