Keukenfrontjes vervangen?

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Keukenfrontjes vervangen

Hangen uw keukendeurtjes scheef? Laat de folie los? Of bent u simpelweg uitgekeken op uw huidige keuken, maar wilt u geen totale keukenrenovatie? Dan is het vervangen van keukenfrontjes de perfecte keuze! Enkel het vervangen van de fronten zorgt al voor een compleet nieuw beeld. Vakman inschakelen voor nieuwe keukenfrontjes?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt vrijblijvend 5 offertes van verschillende keukenspecialisten uit uw regio. Kies de beste prijs, zo betaalt u nooit te veel!

Op deze pagina leest u meer over alle opties: de materialen, stijlen en op maat gemaakte keukenfronten. U leest ook meer over de werkwijze en de kosten.

Wanneer keukenfrontjes vervangen?

Bent u uitgekeken op uw huidige keuken? Of bent u pas verhuist en vindt u de uitstraling niet mooi? Kies dan voor het vervangen van de keukenfronten. Dit scheelt u een verbouwing, maar ook kosten! Het vervangen van frontjes in de keuken is goedkoper dan een keukenrenovatie, geeft uw keuken een compleet nieuwe uitstraling en de werkzaamheden kunnen in 1 dag worden uitgevoerd. De indeling en de binnenkant van de keukenkasten blijven hetzelfde.

U heeft de volgende keuzes als uw keukenfront wordt vervangen:

 • Gehele keukenkast vervangen
 • Alleen de frontjes vervangen
 • Nieuwe deurtjes
 • Nieuwe lades
 • Nieuwe knoppen
 • Nieuwe grepen
 • Scharnieren
Nog meer informatie:
Keuken verbouwen
Keuken renoveren

keukenfrontjes vervangen

Keukenfronten in alle soorten en maten

Als u uw keukenfronten gaat vernieuwen, heeft u keuze uit diverse materialen en stijlen. Gaat u voor een klassieke, moderne of tijdloze stijl? Of bent u op zoek naar keukenfrontjes met een landelijke uitstraling?

Voor nieuwe frontjes voor de keuken worden de volgende materialen gebruikt:

 • Melamine: wilt u zo goedkoop mogelijk de keukenkast frontjes vervangen? Dan is melamine een geschikte materiaalkeuze, het is de goedkoopste optie. Het nadeel van melamine is dat het minder vochtbestendig is dan andere materialen.
 • Folie: naast melamine is ook folie een budgetproof optie. Een nadeel is het gevoelig is voor krassen. Heeft u huisdieren of kleine kinderen? Dan is dit geen geschikte keuze.
 • Laminaat: het grote voordeel van laminaat is dat het hard materiaal is. Daarnaast is het vochtbestendiger. Laminaat is duurder, maar nog steeds budgetvriendelijk.
 • Acryl: acryl is gemakkelijk schoon te maken. Door het aanbrengen van een beschermlaag is acryl minder gevoelig voor krassen. Het materiaal is duurder dan de bovenstaande opties.
 • Lak: bijzonder aan lak is dat het in bijna alle kleuren verkrijgbaar is. Helaas is lak niet krasbestendig en is schade niet herstelbaar.
 • Massief hout: deze optie is niet budgetvriendelijk. Daar staat tegenover dat massief hout u verzekert van een mooi resultaat met een kleine kans op beschadigingen. Het geeft een natuurlijke uitstraling aan uw keuken. Massief hout vereist regelmatig onderhoud.
 • Gehard glas: wilt u geen risico lopen op krassen en andere beschadigingen? Dan is gehard glas de beste keuze. Het nadeel van gehard glas is de prijs; maar u krijgt er wel een krasbestendige keuken voor terug!

Keukenfronten op maat

Keukenfronten worden op maat gemaakt. U heeft zelf invloed op de keuze van het materiaal en de kleur. Daarnaast heeft u ook keuze uit het type handvaten en scharnieren. Wilt u geen grepen? Dan kunt u kiezen voor sluiting door middel van soft motion of tip-on techniek. Extra opties zijn verlichting en extra opbergruimte. De keukenspecialist meet alle fronten op: op deze manier wordt ervoor gezorgd dat alle frontjes op maat worden geleverd.

Alleen folie of het hele keukenfrontje vervangen?

Wanneer vervangt u alleen de folie en wanneer kiest u ervoor om het gehele keukenfrontje te vervangen? Dat hangt af van de staat van het keukenkastje. Hangt het deurtje scheef? Of zijn de scharnieren kapot? Zitten er krassen in de deurtjes? Dan kunt u er beter voor kiezen om de gehele keukenkast frontjes te vervangen. Als alleen de folie loslaat, dan vervangt u alleen de folie.

keukenfrontjes vervangen werkwijze

Frontjes keuken vervangen: het proces

Als u uw keukenfrontjes laat vervangen door een vakman is de werkwijze als volgt:

  1. Stap 1: Eerst komt de keukenspecialist langs om uw ideeën en de mogelijkheden te bespreken. De maten van uw keukenkastjes en lades worden opgemeten, zodat de frontjes geheel naar wens op maat worden gemaakt.
  2. Stap 2: De materialen worden een dag van tevoren geleverd. Daardoor kan de keukenspecialist de frontjes van de keuken in 1 dag of korter plaatsen.
  3. Stap 3: Gaat u voor compleet nieuwe keukenkastjes? De vakman vervangt deze voor nieuwe. De vakman zorgt ervoor dat de deurtjes mooi aansluiten en waterpas zijn.
  4. Stap 4: Laat u alleen uw keukenfront vervangen? Dan gaat de vakman afhankelijk van de materiaalkeuze aan de slag. Allereerst worden de oude keukenfrontjes verwijderd en vervolgens worden de nieuwe frontjes voor de keuken geplaatst. De vakman kan ook Bruynzeel keukenfrontjes vervangen, dit gebeurt op dezelfde manier.

Keukenfrontjes laten vervangen?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Keukenfrontjes vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van keukenfrontjes zijn afhankelijk van:

 • soort materiaal;
 • aantal keukenfronten, grepen en scharnieren;
 • extra opties.
De keuze voor het enkel vernieuwen van keukenfronten in plaats van een totale keukenrenovatie is dat een verbouwing niet nodig is. Het vervangen van keukenfrontjes is mogelijk in 1 dag of minder.

De prijzen exclusief materiaalkosten zijn voor een halve dag werk tussen de €150,- en €200,- en voor een hele dag werk tussen €350,- en €500,-. Sommige keukenspecialisten hanteren een uurtarief, dit varieert tussen €45,- en €50,-. Deze prijzen zijn inclusief voorrijkosten en btw.

Wat kost keukenfrontjes vervangen in 2024?

Tijdsbesteding: keukenfrontjes vervangen Gemiddelde prijs (inclusief voorrijkosten en btw, exclusief materiaalkosten)*
Halve dag €150,- tot €250,-
Hele dag €350,- tot €500,-
Uurtarief €45,- tot €50,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief voorrijkosten en btw, maar zonder de materiaalkosten (aanschaf keukenfrontjes). Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Meer informatie over de kosten van een keukenrenovatie.

Zelf keukenfrontjes vervangen of uitbesteden?

U kunt zelf keukenfrontjes vervangen. Bijvoorbeeld door overspuiten, schilderen of beplakken met folie. Hieronder leest u een aantal handige doe het zelf tips!

 • Richt een geschikte plek in: gaat u de keukenfrontjes overspuiten? Dit kan het beste op een rustige, windstille dag of in een spuitcabine.
 • Voordat u begint moeten de keukenfronten goed schoon worden gemaakt en ontvet.
 • In het geval van overspuiten en schilderen: schuur de keukenfronten en breng een primer aan. Kiest u voor zijdeglans? Dit geeft een landelijke of klassieke uitstraling aan uw keuken. Houdt u meer van modern? Kies dan voor hoogglans. Laat de verf tussendoor goed drogen voor u de volgende laag aanbrengt.
 • In het geval van beplakken met folie: verwijder de oude folie en maak ook daaronder goed schoon.
 • Tot slot: laat de keukenfrontjes goed drogen voor u ze terugplaatst.
Het vervangen van keukenfronten vereist kennis en vakmanschap. Als u verzekert wilt zijn van een mooi en vakkundig resultaat, schakel dan altijd een vakman in!

Keukenrenovatie in 1 dag

Als uw keukenfronten aan vervanging toe zijn, is er vaak meer in uw keuken aan vervanging toe. Een keukenrenovatie binnen 1 dag is dan een goede keuze! Er worden dan kleine aanpassingen in uw keuken gedaan, die resulteren in een compleet nieuwe uitstraling. Een voorbeeld van zo’n aanpassing is het plaatsen van een nieuw keukenblad. Ook het vervangen van keukenfrontjes is hier een onderdeel van. De grootste onderdelen van de keuken blijven intact, er is namelijk geen breekwerk nodig. Het voordeel hiervan is dat de indeling van uw keuken niet veranderd.

keukenspecialist keukenfrontjes vervangen

Besparen op keukenfrontjes laten vervangen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u besparen op het laten vervangen van uw keukenfrontjes? Dat kan! Met onze offerteservice vindt u eenvoudig en snel een voordelige vakman uit uw regio.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt gratis en vrijblijvend 5 offertes en bespaart tot wel 40% op de kosten!