Besparen op gevelbekleding?

Vergelijk offertes van kunststof kozijnen & bespaar!

Kunststof gevelbekleding

Wilt u uw woning beter isoleren, maar wilt u hiervoor geen ruimte opgeven? Of heeft u last van opkomend vocht en bent u op zoek naar een oplossing? In beide gevallen is kunststof gevelbekleding de oplossing. Het lijkt misschien een luxe, maar de gevelpanelen verstevigen het ‘skelet’ van uw woning. Op zichzelf isoleren de schroten al behoorlijk, maar de isolatiewaarde wordt nog hoger met isolatiemateriaal tussen de muur en gevelpanelen. Tot slot geven de gevelpanelen gewoon een mooi resultaat. Bent u benieuwd naar de prijzen of heeft u een andere vraag? Laat ons u helpen. Wij zijn een netwerk van specialisten, gevestigd in heel Nederland.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo spoedig mogelijk meerdere offertes. Vergelijk op uw gemak het aanbod en bespaar tot 40% op uw investering!

Kunststof versus houten gevelbekleding

Met gevelbekleding steekt u uw woning, letterlijk, in een nieuw jasje. Voor de afwerking van een gevel kunnen verschillende materialen worden gebruikt. Hout, PVC of kunststof. Het voordeel van kunststof is de ruime keuze die het biedt. Het is verkrijgbaar in vele verschillende soorten en kleuren. Gebruik bijvoorbeeld kunststof gevelpanelen met een houtlook en creëer zo de warme uitstraling van een houten gevelafwerking.

Na het plaatsen van de gevelpanelen hoeft u er nog maar weinig aan te doen. Het is goed bestand tegen weersinvloeden van buitenaf en heeft daarom een lange levensduur. Het enige onderhoud dat overblijft is een snelle schoonmaakbeurt af en toe. Een sopje met lauwwarm water is hiervoor voldoende.

Kunststof rabatdelen

Rabatdelen worden in deze tijd ook wel gevelpanelen of schroten genoemd. Een rabat is een plank met een groef aan de onderkant en messing aan de bovenkant. Door deze profilering is het eenvoudig om de verschillende rabatdelen aan elkaar te bevestigen. De schroten worden daarom ook vaak gebruikt voor de schutting of gevelbekleding. De rabatdelen worden vaak bij de gevel omhoog geplaatst. Door de verschillende planken krijgt uw gevel, ondanks het kunststof, toch snel een houtlook.

Laat u keralit rabatdelen plaatsen?

Dan zijn de gevelpanelen niet meer van echt hout te onderscheiden. De kunststof rabatdelen zijn bestand tegen weersinvloeden en hebben maar weinig onderhoud nodig!

Kunststof boeidelen

De rabatdelen worden bij de gevel omhoog bevestigd. Ook de boeidelen behoren tot de gevelafwerking. Boeidelen zijn de afwerking van de dakgoot of het platte dak. Bij de boeidelen zijn er meerdere opties mogelijk. Vaak wordt dit met een versiering afgewerkt. Boeidelen kunnen net als de rabatdelen in kunststof geplaatst worden.

Naast het weinige onderhoud dat nodig is, is het ook bestand tegen vocht. Het zal, in tegenstelling tot houten boeidelen, niet krom trekken, het wordt niet aangetast door schimmels en de boeidelen gaan niet rotten. Tevens creëert u met keralit boeidelen een levensechte houtlook.

Houtlook

De kunststof rabatdelen en boeidelen zijn kleurvast. De verkleuring over de jaren is minimaal. Dat is fijn, want het is niet mogelijk om de kunststof gevelpanelen te schilderen. Als u een keuze moet maken is het daarom ook goed om te beseffen dat u hier langere tijd tegenaan kijkt. De gevelpanelen zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren, zodat er voor ieder wat wils is. Wilt u liever een houtlook? Ook de keralit schroten komen in meerdere kleuren.

Wilt u weten uit welke kleuren u kunt kiezen of bent u benieuwd naar de prijzen van gevelbekleding? Vul dan ons contactformulier in, dan ontvangt u zo spoedig mogelijk meerdere vrijblijvende offertes.

Combinatie met isolatie

Doordat de rabatdelen naadloos op elkaar aansluiten, verhoogt de bekleding alleen al de isolatie. Maar indien u toch gevelbekleding laat plaatsen, overweeg dan eens om direct isolatiemateriaal aan te brengen tussen de gevel en de gevelpanelen. Hiervoor worden meestal platen van hardschuim gebruikt. Het voordeel van gevel isolatie is dat u geen ruimte in uw woning verliest. Ook wordt de gevel goed beschermd tegen vocht en kou. Hierdoor verliest u minder warmte en bespaart u jaarlijks geld op uw stookkosten. Door gelijktijdig uw gevel te isoleren en gevelbekleding aan te brengen slaat u daarom twee vliegen in één klap!

Bekende merken

Om uw woning van buiten te bekleden met kunststof rabatdelen, zult u moeten kiezen uit één van de beschikbare merken. Elk merk heeft zo zijn eigen eigenschappen en voordelen. De specialisten die bij ons aangesloten zijn werken met allerlei verschillende merken. Een paar van de meest bekende merken op het gebied van gevelbekleding zijn Keralit, Trespa, Fortalit en Vinyplus. Trespa werkt veelal samen met architecten, wat terug te zien is in de kleurrijke en unieke collectie schroten. Keralit is over het algemeen wat rustiger en staat bekend om de rabatdelen met een houtlook. Laat u persoonlijk adviseren door een vakman.

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Als u een ervaren klusser bent, dan is het mogelijk om buiten zelf uw kunststof gevelbekleding te plaatsen. Er bestaan uitgebreide handleidingen waarin wordt verteld hoe de u de rabatdelen en boeidelen moet bevestigen. Toch loont het om hier een vakman voor in te huren. Als u zelf uw gevelbekleding verkeerd bevestigd kan dit grote gevolgen hebben. U loopt kans om de gevel te beschadigen en als de schroten niet goed bevestigd zijn is er ook een grote kans dat u op termijn vochtproblemen krijgt. Als u het plaatsen van de gevelbekleding uitbesteed aan een ervaren vakman dan bent u verzekerd dat de gevelbekleding zoals de rabatdelen goed geplaatst worden.

Prijzen

Als u gevelbekleding wilt laten plaatsen, dan wordt de prijs hiervoor uit twee verschillende delen opgemaakt. Als eerste betaalt u uiteraard voor het materiaal van de rabatdelen en boeidelen. De keuze voor het materiaal is de grootste kostenpost bij het bekleden van de woning. Het voordeel van kunststof is dat deze, vergeleken met andere materialen zoals hout of metaal, goedkoop is. Naast het materiaal betaalt u ook de arbeidskosten. Deze kosten verschillen per vakman en daarom loont het altijd om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Gemiddeld betaalt u voor uw nieuwe kunststof gevelbekleding €42,- per vierkante meter.

kunststof gevelbekleding

Besparen? Offertes vergelijken!

Het laten plaatsen van schroten voor buiten heeft uiteraard vele voordelen. Met een kleurtje of houtlook: er is voor ieder wat wils! Bent u inmiddels overtuigd van de voordelen van gevelpanelen of schroten voor buiten, en bent u benieuwd naar de prijzen? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden die het plaatsen van schroten u bieden?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U krijgt zo spoedig mogelijk meerdere offertes van aanbieders uit uw regio. Vergelijk deze op prijs, kwaliteit en garantievoorwaarden om tot de juiste keuze te komen. Zo profiteert u al snel van de voordelen van kunststof gevelpanelen!