Kunststof dakkapel plaatsen?

Vergelijk offertes van specialisten & bespaar!

Kunststof dakkapel

Met een kunststof dakkapel creëert u extra licht, ruimte en verhoogt u de woningwaarde. Met kunststof is er een ruim aanbod aan kleuren en designs en bent u bovendien verzekerd van een uitstekende isolatiewaarde. Benieuwd wat een kunststof dakkapel ongeveer kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes ontvangt van specialisten in uw regio. Vergelijk en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina leest u over kunststof dakkapellen. U vindt hier de grootste voordelen van een dakkapel van kunststof, u leest meer over de prijzen van kunststof dakkapellen en u leest wat de vele mogelijkheden zijn bij een dakkapel van kunststof.

 • Kunststof isoleert uitstekend.
 • Een dakkapel met kunststof kozijn is praktisch onderhoudsvrij!
 • Keuze tussen moderne uitstraling of houtlook.
 • Kunststof dakkapellen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en designs.
 • Een kunststof dakkapel is relatief voordelig!

Meer informatie over dakkapellen: soorten en mogelijkheden.

Kunststof dakkapellen prijzen

Wat kost een kunststof dakkapel inclusief plaatsen? De prijzen van kunststof dakkapellen hangen onder meer af van de breedte van de dakkapel. De prijs voor een kunststof dakkapel van 3 meter breed start vanaf €4.200,-. Kiest u voor een kunststof dakkapel met authentieke houtlook dan starten de prijzen voor een dakkapel van 3 meter vanaf €4.400,-.

De prijs voor een kunststof dakkapel van 4 meter start vanaf €4.800,-. Wilt u toch liever een kunststof dakkapel van 5 meter, houd dan rekening met prijzen die starten vanaf €5.500,-. Hier gaat het in beide gevallen om standaard kunststof in een eenvoudige kleur. Kiest u voor een uitsprekende kleur of zelfs voor houtlook dan lopen de kosten hoger op.

Wat kost een kunststof dakkapel in 2024?

Breedte kunststof dakkapel Prijs standaard kunststof dakkapel* Prijs houtlook kunststof dakkapel*
2,5 meter Vanaf €4.200,- Vanaf €4.400,-
3 meter Vanaf €4.250,- Vanaf €4.400,-
4 meter Vanaf €4.800,- Vanaf €5.200,-
5 meter Vanaf €5.500,- Vanaf €6.000,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en plaatsing. De prijzen hangen af van de wijze van montage, opties en gebruikte materialen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor exacte prijzen!

Besparen op de prijzen van een kunststof dakkapel?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod.

1. Optimale geluid en warmte-isolatie

Kunststof heeft een gemiddelde U-waarde (isolatiewaarde) van 1 tot 2 W/m²K. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie. Even ter vergelijking: hout heeft een gemiddelde U-waarde van 2,4 W/m²K. Laat u een kunststof dakkapel plaatsen, dan bent u dus verzekerd van een uitstekende isolatie!

Hoe kan dit?

Kunststof dakkapellen bestaan uit meerdere kamers. Door de stilstaande lucht in deze kamers isoleert het materiaal uitstekend. Naast investeren in een dakkapel van kunststof, is het ook belangrijk om rekening te houden met de beglazing. Kunststof kozijnen worden standaard geleverd met HR++ beglazing, maar het is ook mogelijk te investeren in triple glas voor een nog hogere isolatiewaarde.

2. Onderhoudsvrije kunststof dakkapel

Een tweede belangrijk voordeel van kunststof dakkapellen, is het feit dat ze maar weinig onderhoud nodig hebben. Kunststof ‘werkt’ niet en wordt niet aangetast door de verschillende weersomstandigheden. Hierdoor is een dakkapel van kunststof bijna onderhoudsvrij! U hoeft de dakkapel niet te schilderen!

Wel raden we u aan om de dakkapel eens per jaar te reinigen. Dit kan gewoon met een vochtige doek en een mild sopje. Het schoonmaken zorgt ervoor dat uw kunststof dakkapel er stralend uitziet. Dit verhoogt de waarde en verlengt de levensduur. Eventueel is het mogelijk om het kunststof in de was te zetten, zodat het goed beschermd blijft tegen uv-straling.

Video: Kunststof dakkapel

Bekijk in deze video de voordelen van een kunststof dakkapel!

3. Strakke beplating of houtlook?

Kiest u voor een dakkapel van kunststof, dan heeft u volop de keuze in verschillende soorten afwerkingen. Veel mensen kiezen voor een strakke beplating. Dit heeft een hele moderne en soms zelfs robuuste uitstraling.

Wilt u een klassiekere uitstraling?

Dan is het slim om te kiezen voor een kunststof dakkapel met houtlook. Dit is kunststof met een speciaal folie, waarin houtnerven zijn nagebootst. Met een dakkapel van kunststof met een houtnerf profiteert u van de vele voordelen van kunststof én van de authentieke uitstraling van echt hout!

4. Beschikbaar in diverse kleuren en vormen

Een kunststof dakkapel biedt heel veel mogelijkheden als het gaat om het uiterlijk. Het is natuurlijk mogelijk om te kiezen voor een plat dak: een prefab kunststof dakkapel heeft altijd een plat dak. Maar kiest u voor een traditionele kunststof dakkapel, dan is een schuin dak ook mogelijk!

Ook qua kleuren is veel mogelijk. Steeds meer mensen kiezen voor een dakkapel van kunststof in antraciet, een klassieke kleur die te combineren is met veel verschillende kleuren. Hebt u een klein budget, kies dan voor een standaardkleur zoals wit. Dit is vaak een stuk voordeliger dan de keuze voor een gekleurde dakkapel.

Prefab of opgebouwd uit losse onderdelen?

Er zijn in principe twee manieren om een kunststof dakkapel te plaatsen: een prefab constructie of een dakkapel bestaande uit losse onderdelen. Een prefab constructie is in de fabriek gebouwd en wordt in z’n geheel het dak opgetild. Dit is de goedkoopste optie, maar er is minder ruimte voor aanpassingen.

De tweede mogelijkheid is een dakkapel die opgebouwd is uit losse onderdelen. Deze wordt ter plekke op het dak gebouwd. De constructie hiervan bestaat uit hout dat wordt afgewerkt met kunststof platen voor de dakkapel. Met kunststof platen op de dakkapel bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en een optimale isolatie.

Lees hier meer over het plaatsen van dakkapellen.

kunststof dakkapel

Kunststof kozijnen in de dakkapel?

Veel mensen kiezen bij kunststof dakkapellen ook voor kunststof kozijnen. Deze kozijnen dragen bij aan een uitstekende isolatie en vereisen bovendien maar heel weinig onderhoud. De kozijnen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en designs. Natuurlijk is het mogelijk om kunststof kozijnen met houtlook te plaatsen, zodat deze goed past bij de rest van de dakkapel.

De grote kozijnen zorgen voor extra lichtinval. Maar ze kunnen er ook voor zorgen dat u buitenstaanders makkelijker bij u naar binnenkijken. Veel mensen kiezen daarom voor een kunststof dakkapel met rolluik. Hierbij zit er een rolluik op het kozijn gemonteerd, waardoor u uw privacy behoudt.

Weru, Trespa en Keralit plaatmateriaal?

Een dakkapel van kunststof wordt gemaakt van verschillende soorten kunststof.

U heeft de keuze uit deze merken:

 • Weru: dit is één van de meest bekende merken in Nederland. Dit kunststof is goedkoop in aanschaf en biedt toch een uitstekende kwaliteit.
 • Keralit: hierbij heeft u de keuze uit ruim 30 verschillende kleuren en designs en bent u verzekerd van een uitstekende duurzaamheid.
 • Trespa: dit kunststof is vooral geschikt voor iedereen met een ruim budget. De prijs ligt hoger, maar daar staat tegenover dat u profiteert van de langst mogelijke levensduur.

Keurmerken kunststof dakkapel

Als u investeert in een kwalitatieve dakkapel van kunststof, dan is het slim om rekening te houden met keurmerken. Als de materialen en de vakman beschikken over één of zelfs meerdere keurmerken, dan profiteer je van extra garanties en weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit.

Er zijn een aantal belangrijke keurmerken:

 • Het KOMO-keurmerk geeft aan dat een vakman voldoet aan strenge kwaliteitseisen.
 • Als de vakman is aangesloten bij BouwGarant dan weet je zeker dat hij het juiste vakdiploma heeft. Ook zijn de vakmannen aangesloten bij een geschillencommissie.
 • Het VKG-keurmerk geeft aan dat de kunststof kozijnen van topkwaliteit zijn. Een bedrijf dat werkt met kozijnen met het VKG-keurmerk kan een garantie bieden op materiaal en montage tot wel 10 jaar.

Alternatieven voor kunststof

Natuurlijk zijn er ook alternatieven voor een dakkapel van kunststof. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een polyester dakkapel te plaatsen. Polyester dakkapellen worden uit één stuk gemaakt. Er zijn geen naden en er is dus geen kans op lekkages. Polyester dakkapellen worden dan ook alleen prefab gemaakt.

U kunt uw houten dakkapel met kunststof bekleden, maar het is ook mogelijk te kiezen voor zink. Een zinken afwerking heeft een hele robuuste en moderne uitstraling. Deze past heel goed bij moderne nieuwbouwwoningen.

Dit zijn een aantal alternatieven voor kunststof dakkapellen:

 • Hout
 • Polyester
 • Zink

vakman kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel? Gratis offertes vergelijken

Ook een kunststof dakkapel plaatsen? Betaal niet te veel! Met het vergelijken van offertes vindt u gemakkelijk de vakman met het beste aanbod. Kies de specialist met de beste prijs en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk tot wel 5 vrijblijvende offertes. Deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.