kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel

Als u op zoek bent naar een dakkapel die weinig onderhoud vereist, kies dan voor een kunststof dakkapel. Het grote voordeel van kunststof zijn de gunstige kosten en daarnaast heeft het een jarenlange levensduur. Er is de keuze uit een breed aanbod aan kleuren en stijlen, zodat u zelf bepaald hoe de opbouw eruit komt te zien.

Op deze pagina leest u meer over de vele voordelen van kunststof dakkapellen. Ook krijgt u een indicatie van de kosten van prefab dakkapellen. Wilt u binnenkort een kunststof dakkapel laten plaatsen of overweegt u een renovatie van de huidige opbouw? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van bouwbedrijven uit uw regio.

Voordelen kunststof dakkapellen

Zit u nog te twijfelen of u een dakkapel van kunststof of een ander materiaal wil plaatsen? Een kunststoffen dakkapel heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo is het allereerst bijna onderhoudsvrij, omdat het niet wordt aangetast door het weer. Een jaarlijkse reinigingsbeurt is voldoende om de lange levensduur te garanderen. Een ander belangrijk voordeel, is dat het in aanschaf een stuk voordeliger is dan andere materialen! Voor veel mensen is dit de doorslag om een kunststoffen constructie te kiezen. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Kunststof heeft nauwelijks onderhoud nodig.
  • Het is goedkoop in aanschaf.
  • Het heeft een hele lange levensduur.
  • Het biedt een goede isolatie.

Onderhoudsvrij

Een kunststof dakkapel staat bekend om het feit dat deze weinig onderhoud nodig heeft. Zo hoeft u deze alleen af en toe af te nemen met een vochtig doekje voor onderhoud. U hoeft niet, zoals bij een houten dakkapel, regelmatig te schilderen of te controleren op kwalen zoals houtrot. Door het weinige onderhoud is een kunststof dakkapel ontzettend gebruiksvriendelijk. Ziet u de jaarlijkse reinigingsbeurt toch niet zitten? Omdat het onderhoud op hoogte plaatsvindt, is dit een hele onderneming. U kunt in dat geval ook een vakman inschakelen voor het onderhoud van dakkapellen.

Isolatie

Een ander belangrijk voordeel is de goede isolatie van kunststof. Kunststof dakkapellen bestaan uit meerdere ‘luchtkamers’ die ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat. In de praktijk verliest u nog altijd de meeste warmte via de ramen en kozijnen. Het is daarom aan te raden om uw dakkapel uit te rusten met goede kozijnen en isolatieglas. Dit alles zorgt ervoor dat u de slaapkamer goed isoleert. Door de isolatie blijft het ’s zomers lekker koel in huis en ’s winters blijft de warmte juist langer hangen. Dit verbetert niet alleen uw wooncomfort maar ook uw energierekening!

Prefab dakkapellen

Kunststoffen dakkapellen zijn meestal prefab constructies. Een prefab constructie houdt in dat deze vooraf in de fabriek al is gebouwd. De vakmannen leveren de constructie vervolgens in één stuk en plaatsen deze in één middag op het dak. Deze dakkapellen hebben meerdere voordelen. Zo is het relatief voordelig, omdat de specialisten op de dag van de plaatsing minder tijd kwijt zijn. Ook bent u verzekerd van een hoge kwaliteit. Omdat de werkzaamheden in de werkplaats plaats vinden, zijn de specialisten in staat de kwaliteit continu in de gaten te houden. Het nadeel hiervan is dat u weinig inspraak heeft in het uiterlijk van de constructie.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertesIs de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)

Materiaalkeuze (*)Omschrijving opdracht (*)


Allround bouwbedrijf

Een van de voordelen is dat ons netwerk bestaat uit een multidisciplinair team. Hierdoor kunt u onder anderen voor dakkapellen, kozijnen, keukens, badkamers en lekkages bij ons terecht.

Snel geplaatst

Een dakkapel van kunststof zijn snel geplaatst, vooral als u kiest voor prefab dakkapellen. Een prefab model is al klaar en hoeft dus alleen nog maar geplaatst te worden tijdens de renovatie. U kunt ook kiezen voor een model dat ter plaatse in elkaar wordt gezet.

Dan duurt het plaatsen wat langer dan bij een prefab model, maar alsnog kan een nieuwe kunststof dakkapel binnen een dag geplaatst worden. Als u op zoek bent naar een bouwbedrijf die voor u dakkapellen kan plaatsen, vul dan ons offerteformulier in. Met ons netwerk van bouwbedrijven zit er altijd één tussen die u kan helpen.

Ruime keuze uit kleuren en designs

Als u kiest voor een houten model, dan kunt u deze zelf relatief eenvoudig de kleuren veranderen. Kiest u voor kunststof, dan is dit helaas niet zo gemakkelijk. Wel heeft u bij een renovatie de keuze uit een ruim aanbod aan kleuren en designs, zodat u zelf bepaalt hoe de constructie eruit komt te zien. Zo weet u zeker dat de kleuren perfect aansluiten op het uiterlijk van uw woning. Een populaire keuze is PVC met een houtlook. Hierop zijn originele houtnerven nagebootst, waardoor het de uitstraling van echt hout krijgt. Op deze manier profiteert u van het unieke uiterlijk van hout, met de vele voordelen van kunststof!

Plaatsen van een prefab dakkapel

Bekijk hoe de vakman binnen een dag een nieuwe dakkapel plaatst.

Prijzen

De totale kosten zijn onder meer afhankelijk van de afmetingen.

Kiest u voor een prefab constructie van 2,5 meter breed? Houd dan rekening met een vanafprijs van €3.750,-.

Als u een groter dak heeft, dan is een grotere dakkapel uiteraard ook een optie. De prijzen voor een constructie van 5 meter starten bij €5.500,-.

De genoemde prijzen zijn inclusief btw en plaatsing.

Wat kost een kunststof dakkapel?

Breedte kunststof dakkapelPrijs standaard kunststof dakkapel*Prijs houtlook kunststof dakkapel*
2,5 meterVanaf €3.750,-Vanaf €3.975,-
3 meterVanaf €4.200,-Vanaf €4.400,-
4 meterVanaf €4.800,-Vanaf €5.200,-
5 meterVanaf €5.500,-Vanaf €6.000,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en plaatsing.

Contact met een vakman!

Bent u op zoek naar een professioneel bouwbedrijf of vakman die u kan helpen met de realisatie of renovatie van een dakkapel? Eén van de vakmannen uit ons netwerk helpt u graag verder, of het nu gaat om het plaatsen van nieuwe dakkapellen of het uitvoeren van onderhoud bij een bestaande dakkapel.

Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan bij bouwbedrijven uit uw regio. Vergelijk de kosten en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs van de renovatie! Maakt u zich geen zorgen: deze service is gratis en volledig vrijblijvend. Dat betekent dat u helemaal nergens aan vast zit.

kunststof dakkapellen prijzen