Keuken renoveren?

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Keukenrenovatie

Keuken niet naar uw wens? Kies dan voor een keukenrenovatie! Een keuken renoveren is een goede manier om het gebruikscomfort te verhogen. Bovendien verhoogt dit ook de woningwaarde! Benieuwd hoeveel het kost om uw keuken op te knappen?

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende specialisten in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de vakman met het beste aanbod.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden bij een keukenrenovatie. U leest hoe u een oude keuken kunt opknappen en wat een keuken renoveren ongeveer kost.

 • Een keuken renoveren is goedkoper dan een nieuwe keuken.
 • Met een keukenrenovatie verhoogt u het gebruikersgemak.
 • Een keuken vernieuwen zorgt voor een hogere woningwaarde.

Keukenrenovatie binnen 1 dag?

Wist u dat een keukenrenovatie in 1 dag mogelijk is? Met kleine aanpassingen geeft u de keukenruimte al een compleet andere uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan het renoveren van de keukenkastjes of het vervangen van de frontjes. Hoewel dit kleine veranderingen zijn, kunt u hiermee de stijl van de keuken volledig veranderen.

Kiest u een keukenrenovatie met of zonder breekwerk?

Bij een keukenrenovatie in 1 dag gaat het meestal om een keuken renovatie zonder breken. Dat betekent dat de grootste onderdelen van de keuken intact blijven. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een renovatie met breekwerk. Dat is de beste optie als u grote veranderingen wilt maken in de indeling.

keukenrenovatie

Keukenrenovatie kosten

De keukenrenovatie kosten zijn afhankelijk van het formaat van de keuken en de materialen die u gebruikt. Een kleine keukenrenovatie kost ongeveer €350,- tot €950,-. Dit houdt in dat u 3 keukendeuren, 3 ladefronten en 1 koelkastpaneel vervangt.

Voor een gemiddelde keukenrenovatie liggen de kosten rond de €900,- tot €2.000,-. Dit bestaat uit bijvoorbeeld 8 keukendeuren en 5 ladefronten en een vaatwasserpaneel. Hebt u echt een grote keuken, houd dan rekening met kosten rond de €1.000,- tot €3.000,-. Voor deze prijs hebt u 12 keukendeuren, 7 ladefronten en een koelkast- en vaatwasserpaneel.

Wat kost een keukenrenovatie in 2024?

Type keukenrenovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeid Bestaande uit:
Kleine keuken renoveren €350,- tot €950,- – 3 keukendeuren
– 3 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– Inclusief handgrepen en scharnieren
Gemiddelde keuken renoveren €900,- tot €2.000,- – 8 keukendeuren
– 5 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
– Inclusief handgrepen en scharnieren
Grote keuken renoveren €1.000,- tot €3.000,- – 12 keukendeuren
– 7 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
– Inclusief handgrepen en scharnieren

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Interesse in een keukenrenovatie?

Vind eenvoudig een vakman in uw regio en bespaar tot 40% op de kosten!

Keukenrenovatie: werkwijze

Stel: u gaat uw keuken renoveren. Hoe gaat een vakman te werk bij het vernieuwen van de keuken? Dit hangt natuurlijk af van de werkzaamheden die u laat uitvoeren.

 • Stap 1: inventariseren. Wat wilt u veranderen? Wilt u een nieuwe stijl creëren of vindt u het gebruikersgemak belangrijk? U stelt samen met de vakman een plan van aanpak op, zodat u uw keuken kunt opknappen zoals u dat zelf wilt.
 • Stap 2: breekwerk. Als eerste verwijdert de vakman alle onderdelen die u wilt vervangen. Dit zijn bijvoorbeeld de frontjes, de keukenkastjes of het aanrechtblad. Alle keukenapparatuur die u wilt vervangen verwijdert hij ook. Hij voert dit ook voor u af, zodat er geen puin van de renovatie in de keuken achterblijft.
 • Stap 3: keuken opknappen. Daarna plaatst hij alle nieuwe onderdelen. Hiermee rondt hij de keukenrenovatie ook af. Hij plaatst de nieuwe kastjes, frontjes en handgrepen of keukenapparatuur.

Mogelijkheden bij keukenrenovatie

Bereid uw keukenrenovatie goed voor: stel een lijst op met onderdelen die u wilt renoveren. Een keuken renoveren kan op heel veel verschillende manieren. Onderdelen waar u tevreden over bent of die nog goed werken laat u intact, zo bespaart u op de kosten. Zijn de keukenkastjes bijvoorbeeld nog wel in goede staat maar de keukendeurtjes niet? Laat de keukendeurtjes vervangen. Kies voor strakke deurtjes voor een moderne stijl, of geef de ruimte een landelijke sfeer met sierlijke keukendeurtjes.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de keukenkastjes te vervangen door open planken. Dit geeft een heel ruimtelijk gevoel en past goed bij landelijke keukens. Dit is zeker een goede optie als u een mooi servies heeft dat u wilt laten zien. Toch zijn dit slechts enkele opties. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de keuken te renoveren met folie, zo krijgen de frontjes een andere kleur of een nieuw design.

Dit zijn de meest voorkomende opties bij een keuken renoveren:

 • Keukendeuren renoveren
 • Nieuwe keukentegels
 • Keuken wrappen
 • Keukenkastjes renoveren
 • Nieuwe keukenfrontjes plaatsen
 • Spoelbak en kraan vervangen
 • Keukenapparatuur vervangen
 • Keuken spuiten en verven
 • Spatwand vervangen
keuken renoveren

Tips voor de keukenrenovatie

Wilt u uw oude keuken opknappen maar weet u niet goed hoe? Geen probleem: wij geven u graag een paar tips voor uw keukenrenovatie.

Wilt u achter het keukenblad geen tegels? Er zijn heel veel verschillende opties. Kies bijvoorbeeld voor een glazen achterblad voor een ruimtelijk effect, of laat het blad verticaal doorlopen tegen de wand aan. Natuurlijk hoeft u geen achterblad te plaatsen: kies dan voor afwasbare verf. Dit zorgt voor een moderne en open uitstraling.

Nog meer tips nodig? Hieronder hebben we de beste tips op een rij gezet:

 • Keuken in orde maar wilt u het gebruikersgemak vergroten? Vervang dan de standaard keukenapparatuur met luxe apparatuur! Dit heeft een grote impact op het gemak.
 • Denk na over de lange termijn: een felrode keuken is nu misschien leuk, maar zonde als u er over 3 jaar alweer zat van bent. Investeer in een kwalitatieve keuken die qua materiaal én uitstraling lang meegaat.
 • Decoreer de keuken. Nieuwe plantjes, mooie kookboeken of zelfs sierlijke theedoeken maken het geheel écht af.

Besparen op de kosten van een keukenrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en vind de vakman met het beste aanbod!

Keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Wilt u uw keuken verbouwen dan moet u zichzelf één vraag stellen: gaat u voor een keukenrenovatie of een nieuwe keuken?

Een nieuwe keuken houdt in dat u de oude keuken compleet laat slopen en een nieuwe keuken opbouwt. Dit is een flinke verbouwing die vaak enkele dagen in beslag neemt. Het voordeel hiervan is dat u ook de indeling volledig kunt omgooien. Houd er wel rekening mee dat u gas- en waterleidingen in dat geval moet verleggen.

Een keuken renoveren is goedkoper!

Bij een renovatie behoudt u namelijk alle onderdelen die nog wel goed functioneren. Er is minder of zelfs geen sloopwerk waardoor de vakmannen minder lang bezig zijn. Bovendien kunt u ook met een renovatie de keuken van uw dromen realiseren!

Keukenrenovatie: zelf doen?

Wilt u de keukenrenovatie zelf doen? Bereid u dan goed voor. Zorg dat u de juiste gereedschappen en materialen in huis hebt en meet alles goed af. U zou niet de eerste zijn wiens fornuis niet past op de juiste plek.

Voor sommige werkzaamheden kunt u het beste een vakman inschakelen. Bijvoorbeeld als u een complete renovatie uitvoert en ook de gas- en waterleidingen moet verplaatsen. Toch is er nog voldoende wat u wel zelf kunt doen. Vervang tijdens uw keukenrenovatie de deurtjes of plak folie op de frontjes om de kleur te veranderen!

Toch hulp nodig? Schakel dan een vakman in!

vakman keuken renoveren

Keukenrenovatie? Gratis offertes vergelijken!

Op zoek naar een vakman om u te helpen bij uw keukenrenovatie? Vergelijk gratis offertesen bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Hoe? Vergelijk de verschillende prijsopgaven van experts in uw regio. Kies zelf voor de vakman met het beste aanbod zodat u zeker weet dat u niet te veel betaalt!

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Zo vindt u snel en eenvoudig een vakman in uw regio. Deze aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit helemaal nergens aan vast!