keukenrenovatie

Keukenrenovatie

Wilt u uw keuken een andere look geven door te verbouwen of te renoveren? Op deze pagina vertellen wij de ins en outs van een keukenrenovatie. Als eerste de overweging tussen renoveren of een nieuwe keuken. Gevolgd door de uitleg over een aantal stijlen en ontwerpen voor het verbouwen. Daarna bespreken we de keukenrenovatie onderdelen, zoals het vervangen, plaatsen of de reparatie van keukendeurtjes, keukenfrontjes of het keukenblad. Daarbij de opties voor een spoelbak en keukenkraan. Verder gaan we nog in over de keuze wat betreft keukenapparatuur. Met tot slot een prijsindicatie over uw keukenrenovatie. Wilt u verbouwen of renoveren? Vul dan het offerteformulier in ontvang op korte termijn vrijblijvend diverse offertes (maximaal 5) uit uw regio. Vergelijk de offertes met elkaar en kies de expert die bij u past.

Renovatie of nieuwe keuken?

Een keukenrenovatie of een volledige keuken verbouwen? Wij hebben een aantal voor- en nadelen op een rij gezet. Een keukenrenovatie biedt een groot voordeel, namelijk dat het goedkoper is dan een nieuwe keuken. Met het renoveren of verbouwen van een aantal onderdelen kunt u al een andere uitstraling creëren. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning door een keukenrenovatie. Als u een nieuwe indeling en een grotere ruimte wenst dan is het plaatsen van een nieuwe keuken aangeraden. De kosten zijn wel hoger, maar uw keuken kan nu wel weer jaren mee.

Gewenste stijl & ontwerp

Bij een keukenrenovatie is de landelijke of moderne stijl het meest populair. De landelijke uitvoering creëert een warme uitstraling in uw keuken door het gebruik van hout en kleine tegels. Tevens kunt u kiezen voor de moderne uitvoering. Hierbij worden verschillende materialen gecombineerd met strakke lijnen. Afhankelijk van uw stijl of ontwerp kiest u keukendeurtjes, keukenfrontjes, keukenapparatuur, keukenkasten of een keukenblad. Een ander keukenrenovatie onderdeel is het renoveren van uw tegels aan de wand of uw tegels op de vloer. Verder kiest u de kleuren die bij uw gewenste stijl en ontwerp past.

Keukendeurtjes vervangen

Uw keukenrenovatie bestaat ook uit het renoveren of verbouwen van uw keukendeurtjes. Denk aan keukendeurtjes die niet meer goed sluiten of folie die loslaat. Om de gewenste uitstraling van uw keuken te behouden is het aangeraden om de keukendeurtjes te renoveren. Door het verbouwen van uw keukendeurtjes creëert u al een andere stijl in uw keuken. Tevens is het een optie om uw scharnieren of grepen te vervangen. Verder is er soms maatwerk vereist bij het renoveren of verbouwen van uw keukendeurtjes. Maatwerk zorgt er wel voor dat de kosten stijgen. Een alternatief is om het folie van de keukendeurtjes te renoveren of uw keukendeurtjes schilderen.

Gratis offertes vergelijken
Betreft het een renovatie of nieuwe keuken?

Welke opstelling heeft uw keuken? (*)


Wat wilt u renoveren? (*)
Gewenste stijl keuken (*)
Binnen welke termijn wilt uw keuken laten renoveren? (*)Allround netwerk

Een van de voordelen van ons netwerk is dat u voor diverse diensten bij ons terecht kan, o.a.:

  • Dakkapellen
  • Kozijnen
  • Keukens
  • Sanitair
  • Lekkages

Keukenfrontjes vervangen

In plaats van de volledige keuken te verbouwen kiest u bij de keukenrenovatie voor het renoveren van uw keukenfrontjes. Deze keuze is aanbevolen als uw keukenfrontjes er nog prima uitzien, maar de folie begint los te laten. U bespaart in de kosten, maar creëert door het verbouwen wel een andere uitstraling in uw keuken. Uw keukenfrontjes vervangen is een keuze als uw keuken er gedateerd uitziet met betrekking tot de kleur en uitstraling. Daarnaast heeft u de keuze uit een aantal afwerkingen voor keukenfrontjes, zoals hoogglans, mat of een voelbare houtnerf. De specialisten uit ons netwerk bieden diverse afwerkingen aan. Er is in overleg veel mogelijk wat betreft uw keukenfrontjes.

Keukenblad

Het keukenblad is wel het meest gebruikte onderdeel van uw keuken. Daarom is het belangrijk om bij uw keukenrenovatie het juiste keukenblad te plaatsen. Ze moeten tegen een stootje kunnen zodat het keukenblad jaren meegaat. Tevens is het wenselijk dat het keukenblad bestand is tegen krassen en onderhoudsvrij is. Populaire materialen voor een keukenblad zijn: kunststof (composiet), natuursteen (graniet), rvs, keramiek of massief hout. Elk soort materiaal is sterk, hebben een lange levensduur en zijn bijna allemaal duurzaam in gebruik. Verder is het gebruikelijk om een spoelbak met bijbehorende keukenkraan te verwerken in uw keukenblad. Hierover leest u meer in de volgende alinea!

Spoelbak & keukenkraan

Een spoelbak, oftewel gootsteen, bevat over het algemeen één of twee bakken. Daarbij is vaak nog een kleine gootsteen toegevoegd. De vorm van een spoelbak is meestal rond of hoekig. Voordelig is dat bij het renoveren uw gootsteen vlak ingebouwd kan worden. Dit betekent dat de gootsteen en keukenblad in elkaar overlopen. Zo ontstaat er geen rand waardoor u gemakkelijk kruimels in de gootsteen kan vegen. Een spoelbak is gemaakt van roestvrij staal of keramiek. Bij een spoelbak hoort een geschikte keukenkraan. Meestal is dat een mengkraan met één hendel. Een mengkraan is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals glanzend of mat chroom en roestvrij staal.

Nieuwe keukenapparatuur

Voor het optimaal functioneren van uw keuken is de juiste keukenapparatuur belangrijk. Denk aan het renoveren van grote apparaten zoals de koelkast, oven of vaatwasser. Het is vervelend als deze apparatuur niet meer goed werkt. Kies dan voor het renoveren van uw keukenapparatuur. Een gloednieuwe oven met meerdere opties kan al een verademing zijn. Of een koelkast die een beter energielabel heeft. Daarnaast moet u de kleinere apparatuur niet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan uw koffiezetapparaat of waterkoker. Ze werken misschien niet meer zo snel als voorheen en zijn nodig aan een update toe. Kies bij uw keukenrenovatie voor nieuwe apparatuur om uw comfort te verbeteren in de keuken.

keuken renoveren

Keuken reparatie

Een reparatie kan ook onderdeel zijn van uw keukenrenovatie. Als volgt een paar voorbeelden. Denk aan de scharnieren van uw keukendeurtjes die niet meer naar behoren werken. Of dat de keukenfrontjes een reparatie nodig hebben. Als er een deuk in uw keukenblad zit dan kan die ook een reparatie gebruiken. Een andere veelvoorkomende reparatie is het repareren van uw keukenapparatuur. Uw koelkast kan bijvoorbeeld lekken of bereikt niet meer de juiste temperatuur. Verder is een reparatie in uw spoelbak ook van toepassing. Denk aan een scheur in het materiaal of de keukenkraan die lekt. Het voordeel van een reparatie is dat uw eventueel kunt kiezen voor andere kleuren of stijlen.
keuken verbouwen

Keukenrenovatie prijzen

De prijzen voor een keukenrenovatie lopen erg uiteen. Het is afhankelijk van uw wensen en behoeften welk materiaal en design u wilt. Gemiddeld kost een kleine keukenrenovatie tussen de €300,- en €975,-, dat is inclusief btw, materialen en arbeidskosten. Een keukenrenovatie met duurdere materialen gerekend, zoals natuursteen of massief hout, brengen de kosten omhoog. Hierbij liggen gemiddeld de prijzen rond de €2.000,-. Reken bij aanschaf van keukenapparatuur dat een koelkast of vaatwasser gemiddeld €500,- kost. Een exacte prijs berekenen is in dit geval moeilijk omdat de prijs afhankelijk is van de kwaliteit en luxe. Bij een nieuw keukenblad beginnen de prijzen bij €300,- en kunnen oplopen tot €500,- per strekkende meter.

Besparen door te vergelijken

Wilt u uw keuken verbouwen of renoveren? Dan bent u toe aan een keukenrenovatie. Denk aan het renoveren of verbouwen van uw keukendeurtjes, keukenblad, keukenfrontjes of keukenapparatuur en geef uw keuken een nieuwe look. Als uw onderdelen van uw keuken wilt vervangen of nieuwe wilt plaatsen dan wilt u natuurlijk de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wij bieden een initiatief waar u kunt besparen. Wij zijn een netwerk van keukenrenovatie specialisten werkzaam in Nederland. Elke vakman is zorgvuldig uitgekozen en beschikt over jarenlange ervaring. Doe een offerteaanvraag en ontvang op korte termijn diverse offertes (maximaal 5) uit uw regio. Vergelijk de offertes met elkaar en kies de keuken expert die bij u past.