Keukenkastjes renoveren?

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Keukenkastjes renoveren

Bent u uitgekeken op uw keukenkastjes? Zijn deze verder nog wel in een goede staat? Door de keukenkastjes te renoveren, steekt u uw hele keuken in een nieuw jasje. Met een keukenspecialist bent u altijd verzekerd van een prachtig resultaat: of u nu wilt renoveren met folie, verf, behang of nieuwe handgrepen.

Start gratis offerteaanvraag!

Er is altijd een keukenspecialist in de buurt die uw keuken professioneel opknapt. Door offertes te vergelijken vindt u altijd de vakman met het beste aanbod.

Op deze pagina leest u alles over de voordelen en de mogelijkheden van keukenkasten renoveren. Ook vindt u handige tips!

 • U vertrouwde keuken is weer als nieuw.
 • Keukenkastjes renoveren is goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe keuken.
 • Elke stijl is mogelijk: van landelijk tot modern.
 • Een keuken opknappen gaat sneller dan een nieuw keukenblok plaatsen, soms zelfs binnen één dag!
 • Er is geen sprake van een lange wacht- of besteltijd zoals bij een nieuwe keuken.

Hoe keukenkasten renoveren?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om keukenkasten te renoveren. Meestal pakt men de frontjes van de keukenkastjes aan, maar het is ook mogelijk om nieuwe frontjes te laten plaatsen. De eerste stap die u zet is altijd het budget bepalen. Uw budget maakt namelijk duidelijk welke opties u allemaal heeft. Zo is het bijvoorbeeld goedkoper om de folie van keukenkastjes te vervangen dan wanneer u nieuwe frontjes laat plaatsen.

Over het algemeen zijn er vijf opties om een keukenkast te renoveren:

 • 1. Met een nieuwe laag verf
 • 2. Door folie te plakken op de frontjes
 • 3. Het plaatsen van nieuwe handgrepen
 • 4. Nieuwe kastdeurtjes plaatsen
 • 5. Het vervangen van de alle keukenkastjes
Hieronder vindt u meer informatie over deze vijf mogelijkheden.

keukenkastjes renoveren

Bepaal het budget

Voordat u een vakman inschakelt om uw keukenkasten te renoveren, is het belangrijk dat u uw budget vaststelt. Aan de hand van uw budget zal de keukenspecialist u informeren over de opties die u heeft.

Wanneer uw keukenkastjes nog in een goede conditie verkeren, hoeft u alleen de deurtjes en de frontjes aan te pakken door ze te laten verven of met folie te beplakken. Heeft u een wat ruimer budget? Dan kunt u ook de handgrepen laten vernieuwen.

Zijn uw keukenkastjes erg verouderd, of kapot? Dan is het nodig om nieuwe kastjes te plaatsen. Dat heeft echter wel een prijskaartje.

1. Keukenkastjes verven of spuiten

Eén van de snelste en goedkopere manieren om bijvoorbeeld eiken keukenkasten te renoveren is door de frontjes te verven. Bij het keukenkastjes verven heeft u keuze uit alle mogelijke kleuren. Daarnaast heeft u keuze uit matte of glanzende lak. Zo krijgt u altijd de uitstraling die u wilt.

Het verven van deurtjes en frontjes is een precieze klus die een vakkundige hand vraagt. Een vakman gebruikt vaak een verfspuit. Door keukenkastjes te spuiten krijgt u een strak resultaat, zodat de deurtjes als nieuw zijn.

2. Folie keukenkastjes vervangen

Wilt u de deurtjes en frontjes van uw keuken mooier maken, maar wilt u ze niet laten verven? Dan is het interessant te kijken naar de mogelijkheden plakfolie. Keukenfolie is in alle mogelijke motieven en patronen verkrijgbaar. Zo heeft u bijvoorbeeld keuze uit een houtlook, een natuursteen uiterlijk en een gestreept patroon.

Het netjes plakken van de folie is een lastige klus. De vakman zorgt er altijd voor dat de folie straks geplakt wordt zonder luchtbellen of andere beschadigingen. Zit er al folie op de kastjes? Vraag dan de vakman eerst de folie van de keukenkastjes te verwijderen en deze daarna te vervangen.

3. Nieuwe handgrepen op keukenkastjes

Hoewel de handgrepen een klein onderdeel zijn van een keukenblok, bepalen ze wel een groot deel van de uitstraling. Het vervangen van de handgrepen op uw keukenkastjes heeft dan ook een groots effect.

Bij een keukenspecialist heeft u een ruime keuze uit verschillende handgrepen en verschillende materialen, zoals roestvrijstaal, chroom of edelstaal. Ook kunt u kiezen voor knoppen of relinggrepen, die over de hele breedte of lengte van het frontje geplaatst worden. Laat u nieuwe deurtjes plaatsen? Dan kunt u ook gaan voor een greeploze keuken.

Besparen op de prijs van keukenkastjes renoveren?

Vergelijk offertes en kies de vakman met de beste prijs!

4. Keukenkastdeurtjes / keukenfrontjes vervangen

Bent u uitgekeken op de kastdeurtjes en frontjes in uw keuken? Het is ook mogelijk om nieuwe te laten plaatsen. Uw keuken ziet er dan geheel vernieuwd uit! Met het vernieuwen van de deurtjes heeft u een ruime keuze. Ga bijvoorbeeld voor een moderne uitstraling met hoogglans kastjes. Of kies voor de natuurlijke uitstraling van hout. Wilt u een landelijke uitstraling? Kies dan voor houten frontjes met een profiel.

Een keukenvakman vertelt u graag meer over de mogelijkheden van uw keuken mooier maken met nieuwe frontjes.

Lees hier meer over het vervangen van de keukenfrontjes.

5. De hele keukenkastjes vervangen

Zijn uw keukenkastjes erg verouderd, of zelfs kapot? Of is er een kastje dat beschadigd is? Dan is het niet verstandig meer deze op te knappen. U kiest er dan beter voor de gehele kastjes te vervangen door nieuwe. Het is niet altijd nodig om alle keukenkastjes te vernieuwen, het is ook mogelijk een enkel kastje te verwijderen.

Bij het vervangen van een enkele kast is het wel belangrijk dat de overige kastjes ook nieuwe frontjes krijgen, zodat alles weer één geheel is.

zelf keukenkastjes renoveren

Zelf keukenkastjes renoveren

Wanneer u weinig budget heeft, is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden van zelf keukenkastjes renoveren. U bespaart dat op de arbeidskosten van een specialist. Hoewel een specialist natuurlijk het mooiste resultaat krijgt, kunt u zelf ook een make-over geven aan uw keukenblok.

Welke mogelijkheden zijn er?

De meeste mensen die zelf aan de slag gaan, verven de frontjes en deurtjes. Zeker met deurtjes met een profiel is dit een goede keuze. Heeft uw keuken gladde deurtjes? Dan kun u deze ook beplakken. Beplakken is mogelijk met folie of behang. Zo geeft u uw keuken een heel nieuw uiterlijk.

Hoe pakt u de renovatie van de keukenkastjes aan? Hieronder vindt u enkele handige tips!

Tips bij zelf keukenkastjes opknappen

Met deze tips kunt u zelf aan de slag met een keukenkastjes renovatie!

 • Keukenkastdeurtjes renoveren met verf: maak de frontjes los en zorg ervoor dat ze goed ontvet zijn. Schuur de kastjes tot alle glans verdwenen. Breng daarna eerst grondverf en vervolgens de lak naar keuze aan.
 • Keukenkastjes behangen: haal alle deurtjes los en leg ze plat op tafel. Ook hier is het belangrijk om de deurtjes vetvrij te maken. Smeer ze vervolgens in met behangplaksel en leg het behang of een poster op de lijm. Gebruik een behangroller om alles stevig en zonder rimpels aan te brengen. Laat het goed drogen en breng daarna twee lagen polyurethaanlak aan.
 • Beplakken met folie: ook bij folie begint u met het loshalen en vetvrij maken van de frontjes. Breng de folie stukje voor stukje aan, trek niet het beschermpapier aan de achterkant van de folie in één keer los. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen onder de folie komen.

Keukenrenovatie in 1 dag

Wilt u graag een vernieuwde keuken, maar heeft u geen zin in een lange verbouwing? Eén van de voordelen van een keukenrenovatie is dat dit snel gedaan kan worden, zelfs binnen één dag!

Wat zijn de mogelijkheden?

De basis van uw keuken moet van goede kwaliteit zijn. De renovatie in één dag beperkt zich tot het vernieuwen van de frontjes en deurtjes. Ook kunt u het keukenblad laten vernieuwen of nieuwe apparatuur laten inbouwen.

Meer informatie over de kosten van het renoveren van de keuken.

keukenkastjes renoveren keukenspecialist

Keukenkastjes renoveren? Gratis offertes vergelijken!

Met het opknappen van uw keukenkasten geeft u uw keukenblok een geheel nieuw uiterlijk, terwijl u niet lang in een vervelende verbouwing zit. Bovendien blijven de kosten bij een renovatie beperkt ten opzichte van een nieuwe keuken.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Via onze offerteservice vindt u altijd een goede en betaalbare vakman uit de buurt. Door offertes te vergelijken weet u bovendien zeker dat u niet te veel betaalt!