Dakkapel op maat plaatsen?

Vergelijk offertes van specialisten & bespaar!

Dakkapel op maat

Een dakkapel op maat sluit perfect aan op de stijl van uw woning. Dit biedt zeker een meerwaarde, omdat dit de woningwaarde flink verhoogt. Bovendien heeft u bij een maatwerk dakkapel veel keuzemogelijkheden wat betreft het materiaal, het daktype en de afwerking. Dakkapel op maat plaatsen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven voor uw dakkapel op maat. Kies het bedrijf met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Op deze pagina leest u de voordelen van dakkapellen op maat. U leest hoe dakkapellen op maat gemaakt worden en wat het verschil is met een prefab dakkapel. Ook krijgt u een indruk van de kosten en leest u over de vele mogelijkheden die u heeft.

Voordelen van een dakkapel op maat

Een dakkapel traditioneel plaatsen biedt veel voordeel. Zo is er veel aandacht voor details en kunt u meedenken met het ontwerp. Elk type dak is mogelijk en door te kiezen voor extra kozijnen vergroot u de lichtinval in huis.

Dit zijn de grootste voordelen van dakkapellen op maat:

  • Een maatwerk dakkapel verhoogt de woningwaarde door de unieke uitstraling van uw dakkapel.
  • Bij een traditionele dakkapel is er veel aandacht voor details.
  • Elk type dak is geschikt voor een dakkapel op maat.
  • Een dakkapel op maat gemaakt sluit helemaal aan op de stijl van uw woning.

Dakkapel op maat vs. prefab dakkapel

Wat is het verschil tussen een dakkapel op maat en een prefab dakkapel? Wordt een dakkapel op maat gemaakt? Dan bouwen vakmannen deze ter plekke op. Hierdoor is er dus veel meer keuzevrijheid en kunt u meedenken over het ontwerp. Kies bijvoorbeeld een dakkapel met puntdak of een gewoon schuin dak.

Een prefab dakkapel wordt in de fabriek gemaakt en in één keer het dak opgetild. Dit is goedkoper, maar er is minder mogelijk bij de afwerking. Een prefab dakkapel heeft bijvoorbeeld altijd een plat dak, in tegen stelling tot dakkapellen op maat gemaakt.

Wat is de beste keuze?

Dit hangt af van uw budget en persoonlijke voorkeuren. Wilt u dat de dakkapel volledig aansluit op de stijl van uw woning dan is het slim om te kiezen voor een maatwerk dakkapel.

Lees hier meer over alle soorten dakkapellen.

dakkapel op maat

Wat kost een dakkapel op maat?

De prijzen van maatwerk dakkapellen zijn afhankelijk van de materialen, het formaat en het type dak. Voor een houten dakkapel op maat starten de prijzen rond de €4.750,-. Dit is inclusief plaatsing. Liever een dakkapel van kunststof op maat? Ook dat is een optie! De prijzen hiervoor starten rond de €4.750,-. In beide gevallen gaat het over een dakkapel van 150 centimeter hoog en 250 centimeter breed.

Ook een dakkapel van zink is mogelijk bij maatwerk. In dat geval bestaat de constructie uit hout en is de buitenkant afgewerkt met zink. Met een gratis dakkapel offerte krijgt u meer informatie over de prijzen van zinken dakkapellen op maat.

Kosten dakkapel op maat in 2024

Type dakkapel? Prijs prefab dakkapel (incl. plaatsing)* Afmeting?
Houten dakkapel Vanaf €4.000,- 150cm hoog x 250cm breed
Kunststof dakkapel Vanaf €4.750,- 150cm hoog x 250cm breed
Polyester dakkapel Niet van toepassing. Polyester is altijd prefab. 150cm hoog x 250cm breed
Zinken dakkapel Prijzen op aanvraag. 150cm hoog x 250cm breed

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

Interesse in een dakkapel op maat?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op een maatwerk dakkapel!

Welk materiaal voor uw dakkapel op maat?

Als een dakkapel op maat gemaakt wordt, dan is er de keuze uit diverse materialen. Welk materiaal u ook kiest, de constructie van de dakkapel bestaat uit hout. De dakkapel beplating kan van alles zijn, zowel kunststof, hout als zink.

Welk materiaal is de beste keuze?

Hout heeft een hele warme en authentieke uitstraling. Woont u in een huis met een klassieke stijl, dan past hout daar heel goed bij. Wilt u liever een materiaal dat meer onderhoudsvriendelijk is? Kies dan voor kunststof of zink. Kunststof is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen, waardoor het geschikt is voor veel verschillende huizen. Zinken dakkapellen op maat gemaakt ogen juist heel modern en robuust. Hierdoor is het een hele goede keuze bij nieuwe of industriële huizen.

Meer informatie over:
Houten dakkapel
Kunststof dakkapel

Welk type dak voor uw dakkapel op maat?

Als een dakkapel op maat gemaakt wordt heeft u de keuze uit praktisch ieder daktype. Veel mensen kiezen voor een schuin dak. Dit heeft dezelfde dakbedekking als de rest van het dak en lijkt daarom volledig geïntegreerd in het dakoppervlak. Het is ook een optie om te kiezen voor een dakkapel met puntdak. Dit creëert extra hoogte in de ruimte, waardoor deze nog groter oogt.

Natuurlijk is een plat dak ook een optie bij maatwerk dakkapellen!

Dit is in veel gevallen een goedkope keuze. Heeft u een beperkt budget, dan is het slim om te kiezen voor een plat dak. Een plat dak is ook de beste optie bij daken met een schuinte van 25 graden.

dakkapel op maat binnenkant

Extra opties voor een op maat gemaakte dakkapel

Naast veel keuzevrijheid bij de afwerking zijn er ook veel extra opties bij dakkapellen op maat. Wist u bijvoorbeeld dat het ook mogelijk is een dakkapel met een balkonvenster te plaatsen? Hiermee geniet u optimaal van het mooie weer. Dit is bij prefab dakkapellen geen optie.

Daarnaast zijn er natuurlijk veel mogelijkheden met betrekking tot de dakkapel beplating. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een kunststof dakkapel met houtnerfstructuur. Deze heeft de uitstraling van echt hout, maar de voordelen van kunststof! Qua afwerking kunt u kiezen uit heel veel verschillende stijlen. Gebruik strakke boeiboorden en zijwangen voor een moderne look, of ga voor een iets klassiekere stijl met versieringen op de boeiboorden.

Maar dat is nog niet alles!

Ook in de binnenafwerking is heel veel mogelijk bij dakkapellen op maat gemaakt. Laat op maat gemaakte horren plaatsen of laat inbouwkasten in de dakkapel plaatsen. Als u een vakman inschakelt denkt hij met u mee over alle mogelijkheden, zodat u zeker weet dat uw dakkapel op maat voldoet aan al uw wensen.

Vergunning nodig voor een dakkapel op maat?

In de meeste gevallen hebt u voor het plaatsen van een dakkapel op maat een vergunning nodig. Om dakkapellen vergunningsvrij te kunnen plaatsen moet deze namelijk voldoen aan verschillende eisen met betrekking tot de afmetingen en locatie én het daktype.

Alleen dakkapellen met een plat dak kunnen zonder vergunning geplaatst worden!

Wilt u een dakkapel met een puntdak of schuin dak? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Op rijksoverheid.nl leest u precies aan welke voorwaarden uw dakkapel op maat moet voldoen.

Toch een vergunning nodig? Op omgevingsloket.nl doet u gemakkelijk een vergunningscheck én vraagt u uw vergunning online aan.

Tips om te besparen op uw maatwerk dakkapel

Een dakkapel op maat plaatsen zonder te veel geld uit te geven? Over het algemeen is maatwerk iets duurder dan prefab, maar gelukkig zijn er nog steeds manieren om te besparen op de kosten.

Zo houdt u de kosten van uw dakkapel op maat zo laag mogelijk:

  • Kies altijd voor een vakman bij u in de buurt. Veel bedrijven brengen voorrijkosten in rekening. Door te kiezen voor een expert vlakbij, weet u zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk blijven.
  • Bent u een ervaren klusser? Dan is een dakkapel zelfbouwpakket een optie. U krijgt alle onderdelen geleverd maar moet deze zelf nog op het dak in elkaar zetten. Zorg wel voor de juiste materialen zodat u veilig op hoogte kunt werken.
  • Kies voor een goedkoop materiaal, zoals hout, en ga voor een voordelig model dat vergunningsvrij geplaatst mag worden. Zo bespaart u ook op de kosten van een vergunning!
  • Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders en kies de vakman met de beste prijs. Uw besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs!

dakkapel op maat plaatsen

Dakkapel op maat? Gratis offertes vergelijken!

Dakkapel op maat plaatsen? Vind eenvoudig en snel een ervaren vakman bij u in de buurt. Kiest u voor een KOMO gekeurde dakkapel dan bent u bovendien verzekerd van de hoogste kwaliteit!

Start nu uw gratis offerteaanvraag en vergelijk de verschillende prijzen. Kies zelf voor de vakman met de beste prijs en bespaar zo tot 40% op de kosten. Uw offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!