kunststof kozijn prijzen

Kunststof kozijnen prijzen

Zit er een beschadiging aan uw kozijnen, laten ze tocht door of zijn ze gewoon niet zo mooi meer? Wellicht is het een goed idee om ze te vervangen. Een nieuw kunststof kozijn zorgt er voor dat uw raam er weer mooi uit ziet en draagt bij aan een goede isolatie. De prijs hiervoor verschilt per situatie. Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan bij leveranciers bij u in de buurt. Door de offertes met elkaar te vergelijken kunt u kiezen voor de beste kwaliteit in combinatie met de laagste prijs.

Factoren die invloed hebben op de prijs

Verscheidene factoren hebben invloed op de prijs van het installeren van kunststof kozijnen. Zo moet u rekening houden met de materiaalkosten en montagekosten. Hiernaast zijn er nog de voorrijkosten, deze dekken de kosten die de specialist maakt door naar en van uw woning te reizen. Kiest u een vakman uit uw regio? Dan bespaart u op deze kosten. Soms worden er extra kosten gerekend in verband met montagemateriaal, zoals het gebruik van een steiger. Verder kunnen afvoerkosten van een oud vensterraam of -deur een invloed hebben op de prijzen.

Overzicht prijzen

Bent u de koude lucht langs uw kozijn zat en wilt u overstappen naar een goed isolerende vensterraam van kunststof? Dan bent u natuurlijk benieuwd wat de kosten hiervan zijn. De prijzen voor het vervangen verschillen per situatie, maar hier vindt u een indicatie van de kosten. De getoonde prijzen zijn inclusief montage, btw en HR++ glas. Wilt u een exacte prijs van uw situatie dan kunt u het beste offertes opvragen.

Overzicht prijzen
KozijnAantal m2Prijsindicatie
Kunststof1€750,-
Aluminium1€875,-
Hout1€825,-
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)3 redenen om te kiezen voor kunststof

Bij het aanvragen van een kunststof kozijnen offerte kijken veel mensen voornamelijk naar de kosten. Hierbij wordt vaak geen rekening gehouden met de eigenschappen van het materiaal, waardoor u geld kunt besparen:

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Duurzaam, de kozijnen gaan ruim 30 jaar mee
  • Preventief tegen inbraak en brandvertragend

Montagekosten

Als u geen ervaren klusser bent dan is het verstandig om het vervangen van uw kozijnen over te laten aan een specialist. De klus laten klaren door een specialist scheelt veel tijd en frustraties en u bent er zeker van dat het juist gebeurt. De montagekosten voor het installeren van kunststof kozijnen verschillen per omstandigheid. Gaat het bijvoorbeeld om een draai-kiepraam? De montagekosten liggen hierbij hoger dan bij een vast raam, want de specialist moet van te voren het kozijn af stellen. Om u toch een indicatie te geven, de montagekosten zullen ongeveer gelijk zijn aan de kosten van het materiaal.

kunststof kozijnen montagekosten

Isolatie

Als een bestaand kozijn slijt dan kunnen de isolerende eigenschappen verloren gaan. Dit is vooral het geval bij de houten versie wanneer scheurtjes ontstaan. Bij anderen is vooral de dichting van rubber een probleem. Hierdoor kan lucht tussen het vensterraam en het glas ontstaan. Voor een goede isolatie is het wellicht verstandig om uw oude kozijnen te vervangen. De isolatie van kunststof kozijnen is erg goed. Dankzij deze goede isolatie kunt u besparen op uw kosten voor het stoken. Door uw oude te vervangen voor kunststof kozijnen bespaart u tot wel €250,- per jaar. De besparing kan hoger zijn wanneer u uw enkel glas vervangt door HR++ glas.

kunststof kozijnen isolatieglas

Verschillende glassoorten

Als u nieuwe kunststof kozijnen koopt, dan neemt u hier waarschijnlijk ook nieuwe ruiten bij. Er zijn verschillende soorten ruiten verkrijgbaar, allen voor verschillende prijzen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit dubbel glas, hoogrendementsglas, HR+, HR++ glas of HR+++ glas. De plusjes geven de mate van isolatie aan, hoe meer plusjes, hoe beter de ruit isoleert. Hoogrendementsglas++ is het meest populair, het verschil in isolatie tussen HR++ glas en HR+++ is niet heel groot maar het verschil in prijzen wel. HR++ glas is al gauw €40,- goedkoper per m² dan HR+++ glas. Vraag onze kunststof kozijn specialist naar de verschillen.

kunststof-kozijnen-kosten-ap

Voorbeeld: kunststof kozijnen prijzen

Een indicatie van de kosten voor het vervangen van uw kunststof kozijnen berekent u gemakkelijk zelf aan de hand van bovenstaande tabel met gemiddelde prijzen. Allereerst is het belangrijk om te meten wat de totale oppervlakte is. Vervolgens vermenigvuldigt u dit met de prijs uit de tabel. Voor het vervangen van 1 deur en 4 ramen met kunststof kozijnen met een totale oppervlakte van 12m² bent u gemiddeld (12m² x €750,- =) €9000,- kwijt.

Kosten van het onderhoud

Als u nieuwe kozijnen uitkiest dan is het verstandig om ook de onderhoudskosten in acht te nemen. Ze zijn nooit onderhoudsvrij, maar een kunststof of aluminium kozijn is wel onderhoudsarm. Het moet eens in de zoveel tijd gereinigd worden en binnen 30 jaar moet het hang- en sluitwerk minstens één keer worden vervangen. Een vensterraam van hout heeft meer onderhoud nodig in verband met het schilderwerk. Over een periode van 30 jaar bent u bij een kunststof kozijn circa €120,- per m² kwijt aan onderhoudskosten, bij een houten circa €570,- en bij een aluminium circa €95,-.

Vrijblijvend offertes aanvragen

U begrijpt dat het installeren van nieuwe (kunststof) kozijnen een aardige investering is. Het is echter mogelijk om te besparen op de kosten door te kiezen voor een vakman met scherpe prijzen. Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van kozijnen. U vraagt bij ons geheel kosteloos offertes aan van verschillende aanbieders bij u in de buurt. Hierdoor heeft u inzicht in de prijzen van uw specifieke situatie en maakt u zelf een keuze uit de vakman met de beste kwaliteit in combinatie met de laagste prijs. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast.