Besparen op kozijnen?

Vergelijk offertes van kunststof kozijnen & bespaar!

Kunststof kozijnen prijzen

De prijzen van kunststof kozijnen lopen aardig uiteen. Dat komt omdat de kunststof kozijnen prijs voor een groot deel afhankelijk is van de keuzes die u maakt. Bent u benieuwd naar de kunststof kozijnen prijzen inclusief plaatsen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk gratis offertes van maximaal 5 specialisten in uw regio. Vergelijk de prijzen en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina vindt u de gemiddelde kunststof kozijnen prijzen. U leest waar de kosten van kunststof kozijnen op gebaseerd zijn en hoe u de kosten zo laag mogelijk houdt.

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kosten kunststof kozijnen? Voor vaste kunststof kozijnen van 100×100 centimeter ligt de prijs ongeveer tussen €155,- tot €165,-. Liever een kunststof kozijn dat u wel kunt openen zoals een draai-kiepraam? De prijs van deze kunststof kozijnen liggen rond de €235,- tot €250,- per m². Voor een valraam van 100×80 centimeter liggen de kunststof kozijnen prijzen gemiddeld rond de €200,- tot €235,-.

Let op: de genoemde prijzen zijn van kunststof kozijnen mét beglazing, maar nog zonder de montage. Houd er rekening mee dat de materiaalkosten ongeveer de helft van de totale prijs zijn.

Kunststof kozijnen prijs in 2024

Type kozijn Gemiddelde prijs (inclusief btw en HR++ glas, maar zonder montage)*
Vast raam
30 x 30 cm €35,- tot €85,-
60 x 60 cm €95,- tot €110,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Draai-kiepraam
60 x 60 cm €165,- tot €220,-
100 x 100 cm €235,- tot €250,-
120 x 180 cm €365,- tot €385,-
Valraam
50 x 40 cm €100,- tot €160,-
100 x 80 cm €200,- tot €235,-
150 x 120 cm €325,- tot €360,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

kunststof kozijnen prijzen

Wat beïnvloedt de prijzen van kunststof kozijnen?

Wat kost een kunststof kozijn? Dit is volledig afhankelijk van de situatie. Elke vakman brengt namelijk een eigen uurtarief in rekening en daarnaast maakt u veel keuzes die invloed hebben op de kunststof kozijnen prijs.

Waar is de prijs van kunststof kozijnen afhankelijk van?

 • De beglazing: standaard worden kunststof kozijnen geleverd met HR++ glas. Kiest u kunststof kozijnen met HR++ glas dan ligt de prijs voor de beglazing rond de €80,- per m². U kunt er ook voor kiezen om te investeren in HR+++ glas. De kosten hiervoor liggen rond de €120,- per m², maar u profiteert dan wel van een betere isolatiewaarde.
 • De arbeidskosten: ongeveer de helft van de totale prijs wordt bepaald door de arbeidskosten. Elke specialist bepaalt zijn eigen uurtarief, daarom verschillen de prijzen per vakman.
 • Eventuele extra opties: kiest u voor extra veilig hang- en sluitwerk, een hor of een ventilatierooster dan lopen zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten verder op. Voor een ventilatierooster van 60 centimeter breed betaalt u ongeveer €40,- tot €90,- (exclusief montage) en een hor van 60×60 centimeter kost zonder montage €65,- tot €90,-.
 • Voorrij- en afvoerkosten: veel vakmannen brengen voorrijkosten in rekening, deze verschillen per bedrijf. Ook voor het afvoeren van het oude kozijn wordt vaak een bedrag in rekening gebracht.

Kunststof kozijnen prijzen: de beglazing

Type glas Isolatiewaarde Prijs per m²*
Dubbel glas 2,8 W/m²K €65,-
HR-glas 1,9 W/m²K €70,-
HR+-glas 1,6 W/m²K €75,-
HR++-glas 1,2 W/m²K €80,-
HR+++-glas 0,9 W/m²K €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan.

Prijzen voor extra opties

Overig Prijs incl. btw en excl. montage*
Ventilatierooster 60 cm breed €40,- tot €90,-
Inzet hor 60 x 60 cm €65,- tot €90,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

kunststof kozijnen prijzen inclusief plaatsen

Kunststof kozijnen prijzen, inclusief plaatsen

Wat zijn de kunststof kozijnen prijzen inclusief plaatsen? Als u kunststof kozijnen van 1 m² laat plaatsen, dan liggen de prijzen tussen de €700,- tot €800,-. Dit is dus inclusief HR++ glas, btw en montage.

Wat is de prijs van kunststof kozijnen in het hele huis?

Stel dat u ongeveer 20 m² aan kozijnen laat vervangen. In dat geval ligt de totale prijs rond de €14.000,- tot €16.000,-. Ongeveer de helft van deze kosten worden bepaald door de arbeidskosten. Het is dus altijd slim om van kunststof kozijnen de prijzen te vergelijken, zodat u kiest voor de goedkoopste optie.

Kunststof kozijnen plaatsen prijzen

Soort kozijn Oppervlakte Gem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)*
Kunststof kozijn 1 m² €700,- tot €800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw, montage en HR++ glas. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kunststof kozijnen prijzen?

Vind eenvoudig en snel de vakman met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Prijsopbouw bij kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen prijzen worden opgebouwd door twee belangrijke factoren:

 • De materiaalkosten: ongeveer 40% van de kunststof kozijnen prijs is afhankelijk van de materiaalkosten. De keuze voor het hang- en sluitwerk en het soort raamkozijn heeft hier invloed op.
 • De arbeidskosten: de overige 40% gaan naar de arbeidskosten. Daarnaast gaat er nog 10% naar afvoerkosten en 10% naar overige kosten.
prijsopbouw kunststof kozijnen

Materiaalkosten (40%) Montagekosten (40%) Afvoerkosten (10%) Overige kosten (10%)

Prijsvoorbeeld: wat kosten kunststof kozijnen voor een heel huis?

Wat kosten kunststof kozijnen gemiddeld? De prijs voor een kozijn van één vierkante meter ligt rond de €700,- tot €800,-. Maar hoe hoog ligt de prijs voor kunststof kozijnen in het hele huis?

Voor een gemiddelde rijtjeswoning liggen de totale kosten rond de €9.500,- tot €13.000,-. Hoe meer kozijnen u laat vervangen, des te lager de prijs voor de montage per kozijn. Het is dus slim om in één keer te investeren in het vervangen van alle kozijnen. Dit is goedkoper dan wanneer u over een langere periode één voor één de raamkozijnen vervangt!

Kunststof kozijnen vervangen: prijzen

Kunststof kozijnen vervangen is iets duurder dan kozijnen plaatsen, omdat u hierbij ook sloopkosten betaalt. Wat zijn de prijzen van het vervangen van kunststof kozijnen?

Bij een vast raam ligt de gemiddelde kostprijs rond de €650,- tot €1.260,-, afhankelijk van de afmetingen. Dit is inclusief montage, materiaal en btw. Een draai-kiepraam vervangen is iets duurder. Dat komt doordat het mechanisme ingewikkelder is om te plaatsen. De prijzen liggen gemiddeld tussen de €850,- tot €1.450,-.

Wilt u de kozijnen van uw openslaande deuren vervangen? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €2.050,- tot €3.550,-.

Kostprijs kunststof kozijnen vervangen

Kunststof kozijnen vervangen (standaard maat) Gemiddelde kostprijs (incl. materialen, montage en btw)*
Kunststof kozijnen vervangen bij vast raam €650,- tot €1.250,-
Kunststof kozijnen vervangen bij draai-kiepraam €850,- tot €1.450,-
Kunststof kozijnen vervangen bij openslaande deuren €2.050,- tot €3.550,-

* Let op: dit is een gemiddelde kostprijs, inclusief materialen, montage en btw. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

prijzen kunststof kozijnen

Besparen op de kunststof kozijnen prijzen?

De prijzen van kunststof kozijnen zijn over het algemeen lager dan de prijzen van andere soorten kozijnen. Toch zijn er nog steeds verschillende manieren om de prijzen zo laag mogelijk te houden! Kies voor een vakman in de buurt zodat u geen voorrijkosten hoeft te betalen en lease kunststof kozijnen om de kosten zoveel mogelijk te spreiden.

Zo bespaart u op de prijs van uw kunststof kozijnen:

 • Kies een specialist in de buurt, zodat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.
 • Ga zo mogelijk voor goedkope kozijnen, zoals een vast raamkozijn om op de kosten te besparen.
 • Voer zelf het puin af, zodat u geen afvoerkosten hoeft te betalen.
 • Investeren in kunststof kozijnen? Kozijnen leasen zorgt ervoor dat u de kosten spreidt over meerdere jaren.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en bespaar zo tot wel 40% op de prijzen van kunststof kozijnen.

Subsidie op kunststof kozijnen?

Er is op dit moment geen subsidie op het plaatsen van kunststof kozijnen. Wel heeft u mogelijk recht op een subsidie als u investeert in isolatieglas. Het plaatsen van HR++ beglazing geldt namelijk als één van de minimaal twee energiebesparende maatregelen die u moet treffen om de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis aan te kunnen vragen. Ook profiteert u bij isolatieglas van een verlaagd btw-tarief op de beglazing: u betaalt slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21% btw. Kijk op Belastingdienst.nl voor meer informatie.

Op deze pagina leest u meer over de subsidies voor kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen prijzen vergelijken, waarop letten?

Wilt u kunststof kozijnen prijzen vergelijken? Het is belangrijk dat u dan weet waar u op moet letten. Kijk niet alleen naar de totaalprijs, maar ook naar hoe deze is opgebouwd. Welke materialen gebruikt de vakman? Wat is de tijdsplanning van de plaatsing? Biedt de vakman ook garantie aan?

Hierop moet u letten als u offertes wilt vergelijken:

 • Staat er in de offertes duidelijk omschreven hoe de prijs tot stand is gekomen? Hoe completer het financiële plaatje, hoe betrouwbaarder het bedrijf.
 • Wat zijn de garantievoorwaarden? Wat gebeurt er als het bedrijf een fout maakt of als er beschadigingen ontstaan aan het kozijn. Het is heel fijn als de vakman dan terugkomt om de schade te herstellen zonder dat u daarvoor extra kosten maakt.
 • Beschikken de vakmannen over keurmerken? Keurmerken geven aan dat een vakman getoetst wordt op kwaliteit en dat materiaal voldoet aan veiligheidseisen. Voorbeelden van belangrijke keurmerken zijn het politiekeurmerk veilig wonen en het KOMO-keurmerk.

Gratis kunststof kozijnen offertes vergelijken!

Wilt u kunststof kozijnen plaatsen tegen de laagste prijs? Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Start nu uw gratis offerteaanvraag en u ontvangt zo snel mogelijk maximaal 5 offertes van kozijnenspecialisten in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en u bent verzekerd van een eerlijke prijs. Deze aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit helemaal nergens aan vast.