houten dakkapel

Houten dakkapel

Wilt u meer licht en ruimte in één van uw kamers op de bovenverdieping? Of bent u op zoek naar een manier om te zorgen voor waardevermeerdering van uw woning? Kijk dan eens naar de mogelijkheid voor een dakkapel of dakopbouw. Een houten dakopbouw heeft een natuurlijke uitstraling en biedt de mogelijkheid om meer ruimte te creëren op een bovenverdieping. Bent u op zoek naar een expert op het gebied van dakkapellen? Wij helpen u graag! Door ons netwerk van bouwbedrijven weet u zeker dat u de klus door een professional laat uitvoeren. Neem daarom snel contact met ons op.

Natuurlijke uitstraling

Er zitten veel voordelen aan dakkapellen van hout. Zo heeft een houten dakopbouw een mooie, warme, natuurlijke uitstraling. Dakkapellen van hout passen bij iedere woning, vooral degene die wat ouder zijn of lijken. Maar een houten dakkapel kan ook een mooi contrast geven bij een strakke woning. Bij monumentale panden kan het zijn dat hout voor een dakopbouw zelfs verplicht is. Door de bepaalde structuur van hout, een nerfstructuur, geeft het een houten dakkapel een authentiek uiterlijk. Als u op zoek bent naar een dakkapel met een warme uitstraling dan zit u met een houten dakkapel goed.

Houtsoorten

Er zijn verschillende houtsoorten die gebruikt worden dakkapellen van hout. Een houten dakopbouw is altijd gemaakt van hardhout, een stevige soort. De meest voorkomende houtsoort die gebruikt wordt bij dakkapellen is Meranti hout. De naam is een verzamelnaam voor hout afkomstig uit verschillende landen zoals Indonesië en Maleisië. Deze houtsoort past prima bij de weersomstandigheden in Nederland, aangezien het gewend is aan vochtige omstandigheden. Daarnaast vervormd deze houtsoort nauwelijks. Een vakman kan u meer vertellen over een houten dakopbouw en de houtsoorten. Via ons kunt u in contact komen met een bouwbedrijf dat u graag helpt bij een houten dakkapel.

Makkelijk te vervangen

Als uw houten dakkapel niet meer in de beste staat is, kan deze makkelijk vervangen worden. Een professional vervangt een dakkapellen van hout binnen een dag, zodat u zo weinig mogelijk overlast ervaart. Vaak is het nog mogelijk om dakkapellen te laten renoveren, wat u vaak in de kosten scheelt. Zolang u geen last heeft van houtrot in uw dakopbouw, is het niet nodig om een dakkapel van hout te vervangen. Ook voor het renoveren van uw houten dakkapel kunt u een professional via ons inschakelen. Via ons netwerk van bouwbedrijven is er altijd een geschikt bedrijf dat voor u uw dakkapellen vervangt of renoveert.

Onderhoud

Het is belangrijk om dakkapellen goed te onderhouden. Zo voorkomt u houtrot en andere grote problemen in uw dakopbouw. Door dakkapellen van hout regelmatig te controleren of laten controleren voorkomt u dus ook een grote uitgave aan een renovatie of misschien wel vervanging van uw dakkapel. Om een houten dakkapel goed te onderhouden maakt u deze regelmatig schoon en laat u deze regelmatig schilderen. Daarnaast is het verstandig om het hang- en sluitwerk en de dakbedekking te controleren en de raamrubbers in te vetten. Ook kunt u het schilderwerk regelmatig controleren op scheurtjes. Zo wordt het hout beschermd en blijft uw dakkapel langer mooi.

Prijzen

Een houten dakkapel is één van de goedkopere materialen om te laten plaatsen. Zo laat u dakkapellen van hout, prefab gemaakt, al vanaf drieduizend euro plaatsen. Daarnaast moet u rekening houden met de kosten voor een eventuele vergunning. Een vakman helpt u graag en geeft u meer informatie over de mogelijkheden en de prijzen hiervan. Bij ons vraagt u gratis een vrijblijvende offerte aan. Door ons landelijke netwerk van bouwbedrijven kunt u rekenen op de laagste prijzen en de beste service. Neem nu contact met ons op via het contactformulier op onze website.

Kom in contact met een specialist!

Bent u op zoek naar een professional die u meer informatie geeft over dakkapellen van hout of wilt u één laten plaatsen? Of bent u op zoek naar de prijzen voor het maken en plaatsen van dakkapellen? Vul dan ons contactformulier in. Door ons netwerk van bouwbedrijven vindt u altijd een bouwbedrijf dat u kan helpen bij het plaatsen of bij de reparatie van een houten dakopbouw tegen de laagste prijzen. U vult gemakkelijk het contactformulier via onze website in. U krijgt dan zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte opgestuurd.

houten dakkapel specialist