houten dakkapel

Houten dakkapel

Met een houten dakkapel creëert u relatief eenvoudig meer licht én ruimte op uw bovenverdieping. Daar komt bij dat dakkapellen zorgen voor een flinke waardevermeerdering van uw woning, waardoor dit een waardevolle investering is. Een dakkapel van hout heeft een natuurlijke uitstraling en is bij veel mensen populair.

Op deze pagina leest u meer over de voor- en nadelen van houten dakkapellen. Ook vindt u hier meer informatie over de prijzen en mogelijkheden van een dakkapel op maat. Wilt u besparen op de kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

Voordelen houten dakkapellen

Een dakkapel van hout heeft een aantal belangrijke voordelen. Allereerst heeft echt hout een warm en natuurlijk uiterlijk. Woont u in een klassieke woning? Dan sluit het uiterlijk van hout hier goed op aan. Daarnaast is het mogelijk om een model op maat te plaatsen. Deze wordt ter plaatse in elkaar gebouwd en er zitten geen restricties aan de breedte en hoogte. Ook kunt u eventueel versieringen aan de boeiboorden toe te voegen. Hieronder staan de belangrijkste voordelen kort op een rijtje:

  • Houten dakkapellen hebben een unieke, warme uitstraling.
  • U kunt een houten dakkapel op maat laten plaatsen.
  • Eventuele beschadigingen zijn eenvoudig te repareren.
hout voor kapel

Natuurlijke uitstraling

Er zitten veel voordelen aan dakkapellen van hout. Zo heeft een houten constructie een mooie, warme, natuurlijke sfeer. Dakkapellen van hout passen bij iedere woning, vooral degene die wat ouder zijn of lijken. Maar een houten dakkapel kan ook een mooi contrast geven bij een strakke woning. Bij monumentale panden kan het zijn dat hout voor een dakkapel zelfs verplicht is. Door de bepaalde structuur van hout, een nerfstructuur, geeft het een houten dakkapel een authentiek uiterlijk. Als u op zoek bent naar een variant met een warme sfeer dan zit u met een houten model goed.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertesIs de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)

Materiaalkeuze (*)Omschrijving opdracht (*)


Houten dakkapel op maat

Een prefab model is niet altijd een optie: bijvoorbeeld wanneer de dakhelling afwijkt van de standaard. Maar ook als u graag een unieke dakopbouw wilt realiseren is de keuze voor een dakkapel op maat al snel gemaakt. Een dakkapel op maat houdt in dat deze volledig naar uw wensen wordt ontworpen. U heeft inspraak in het uiterlijk, de afwerking en de afmetingen.

Dakkapellen op maat worden dan ook ter plekke opgebouwd. Op de dag van de plaatsing komen de specialisten bij u thuis en maken eerst een uitsparing in het dak. Daarna bouwen ze zo snel mogelijk de complete opbouw.

Eenvoudig te repareren

Hout is een erg bewerkelijk materiaal. Dit heeft als nadeel dat het sneller aangetast wordt door weersomstandigheden dan bijvoorbeeld kunststof. Maar het voordeel is dat eventuele beschadigingen gemakkelijk te herstellen zijn door middel van een reparatie. Een vakman voert de reparatie zodanig uit, dat er niets meer van te zien is. Dit is bij kunststof niet mogelijk, daar blijft u altijd een deel van de beschadiging zien. Het kan voorkomen dat de boeidelen tijdens een storm beschadigd raken, of dat de rabatdelen loslaten. Een dakdekker kan snel een reparatie voor u uitvoeren. Andere reparaties die bij dakkapellen voorkomen, zijn het vervangen of herstellen van de dakbedekking, het schilderen van de dakkapel en het herstellen van eventuele glasschade.

houten dakkapel

Houtsoorten

Er zijn verschillende houtsoorten die gebruikt worden dakkapellen van hout. Een houten dakopbouw is altijd gemaakt van hardhout, een stevige soort. De meest voorkomende houtsoort die gebruikt wordt bij dakkapellen is Meranti hout. De naam is een verzamelnaam voor hout afkomstig uit verschillende landen zoals Indonesië en Maleisië. Deze houtsoort past prima bij de weersomstandigheden in Nederland, aangezien het gewend is aan vochtige omstandigheden. Daarnaast vervormd deze houtsoort nauwelijks. Een vakman kan u meer vertellen over een houten constructie en de houtsoorten. Via ons kunt u in contact komen met een bouwbedrijf dat u graag helpt bij een houten dakkapel.

Onderhoud

Goed onderhoud is erg belangrijk. Zo voorkomt u houtrot en andere grote problemen. Controleer de houten dakkapellen daarom regelmatig op beschadigingen en zwakke plekken. Zo voorkomt u een grote uitgave voor een renovatie. Door zwakke plekken tijdig te behandelen gaat het model jaren langer mee, waardoor het niet nodig is om de dakkapel te vervangen. Het onderhoud van een dakkapel bestaat uit twee onderdelen: reinigen en schilderen. Vakmannen raden aan om de dakkapel jaarlijks goed schoon te maken en de houten elementen een keer in de 7 tot 10 jaar opnieuw te schilderen. Naast het schilderen is het verstandig om de raamrubbers in te vetten en het hang- en sluitwerk te controleren.

Makkelijk te vervangen

Als uw houten dakkapel niet meer in de beste staat is, kan deze makkelijk vervangen worden. Een professional vervangt een dakkapellen van hout binnen een dag, zodat u zo weinig mogelijk overlast ervaart. Vaak is het nog mogelijk om dakkapellen te laten renoveren, wat u vaak in de kosten scheelt. Zolang u geen last heeft van houtrot in uw dakopbouw, is het niet nodig om hem te vervangen. Ook een renovatie behoort tot de mogelijkheden. Met een renovatie knapt u de opbouw weer helemaal op, zodat deze er als nieuw uitziet.

Besparen op de kosten?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Prijzen

De prijzen van houten dakkapellen zijn onder meer afhankelijk van de afmetingen en de uitvoering die u laat plaatsen. Dakkapellen op maat zijn doorgaans duurder dan prefab modellen.

Stel dat u een houten dakkapel van 2,5 meter breed wil plaatsen. Deze bestaat uit 1 kozijn en 1 draaikiepraam. De vanafprijs hiervoor start bij €3.500,-.

Heeft u iets meer ruimte en wilt u graag een model van 4 meter, bestaande uit 2 kozijnen en 2 draaikiepramen, dan betaalt u circa €5.000,-.

Breedte houten dakkapelGemiddelde prijzen*
2,5 meterVanaf €3.500,-
3 meterCirca €4.000,-
4 meterCirca €5.000,-
5 meterCirca €5.600,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per specialist verschillen. Vergelijk daarom gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de totaalprijs!

Kom in contact met een specialist!

Bent u op zoek naar een vakman die u kan informeren over de prijzen van verschillende dakkapellen? Of wilt u graag een dakkapel van hout laten plaatsen? Is uw dakopbouw aan een renovatie of reparatie toe of wilt u deze laten schilderen? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van ons netwerk! Ons netwerk bestaat uit bouwbedrijven vanuit het hele land, ook bij u in de buurt. Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk offertes aan. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk prijsopgaven van meerdere bouwbedrijven uit de buurt. Vergelijk de prijzen en kies voor de specialist met het beste aanbod, die het snelst kan beginnen of die het beste bij u past!

prijzen houten dakkapel