Dakkapel Groningen

Dakkapel Groningen

Wilt u graag meer licht en ruimte in huis in Groningen, maar ziet u een grote verbouwing of verhuizing niet zitten? Dan is het plaatsen van een houten of kunststof dakkapel wellicht een goede optie voor u. U vindt hier meer informatie over de prijzen, de soorten, keurmerken en hoe u één vergunningsvrij plaatst. Direct een specialist uit Groningen inschakelen voor de installatie? Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. Als u uw gegevens achterlaat dan zorgen wij ervoor dat u meerdere (max. 5) offertes ontvangt van leveranciers uit Groningen en omgeving. Vergelijk de offertes met elkaar op basis van prijzen en voorwaarden en kies zo de specialist die bij u past. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

Onze professionals plaatsen zowel prefab als traditionele kunststof en houten dakkapellen op maat. De voordelen van de dakkapel:

  • Grotere zolder / slaapkamer met meer lichtinval
  • Binnen 1 dag geplaatst
  • Hogere verkoopwaarde van uw huis

Bespaar tot 40% op de kosten!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier! Wij brengen u in contact met maximaal 5 leveranciers die u graag verder helpen.
Profiteer van producten van hoogwaardige kwaliteit tegen scherpe prijzen. Vergelijk gratis offertes en bespaar daardoor tot 40%.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertesIs de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)

Materiaalkeuze (*)Omschrijving opdracht (*)


Ruime ervaring in het vakgebied

Wie een dakkapel bestelt bij onze professionals uit Groningen profiteert van een ruime ervaring en hoogwaardig vakmanschap. Al onze specialisten hebben een jarenlange expertise op het gebied van dakkapellen en kunnen elke variant en elk model snel en vakkundig plaatsen. Onze experts maken hierbij gebruik van de nieuwste technieken en gereedschappen, zodat u zeker weet dat de klus op de meest duurzame en tijdefficiënte methode wordt uitgevoerd. Hebt u een vraag over onze werkwijze of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een dakkapel bij u in Groningen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Keurmerken

Bent u van plan een dakopbouw te laten plaatsen bij uw pand in Groningen, en wilt u verzekerd zijn van een hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en/of veiligheid? Dan adviseren wij om goed te kijken naar de diverse keurmerken die er worden uitgegeven. Niet alle dakkapellen worden voorzien van keurmerken, dus het is goed de dakspecialist hierover meer informatie te vragen. Keurmerken waar u het beste op kunt letten zijn het SKG keurmerk voor kunststof dakkapellen, en het FSC keurmerk voor houten dakkapellen. De keurmerken staan respectievelijk voor de kwaliteit en duurzaamheid van het aangekochte product.

kunststof dakkapel plaatsen Groningen

Kunststof dakkapel: onderhoudsvrij

Dakkapellen zijn veelal niet eenvoudig te bereiken. Daarom zit niet iedereen erop te wachten als deze veel onderhoud nodig hebben. Gelukkig vormt dit voor kunststof geen probleem omdat dit materiaal vrijwel onderhoudsvrij is. Schilderen is helemaal niet nodig, het enige wat u hoeft te doen is schoonmaken en controleren of onderdelen zoals hang- en sluitwerk er nog goed uitzien. Kunststof maakt u overigens eenvoudig schoon met een zachte doek, water en indien nodig een mild schoonmaakmiddel. Hoe vaak u moet schoonmaken hangt van af van een aantal factoren. Hebt u een witte dakkapel gekozen? Hierop is vervuiling sneller te zien waardoor schoonmaken wellicht vaker nodig is dan bij een grijstint. Daarnaast is een A-merk vuilbestendiger dan een goedkope versie. Er wordt aangeraden om gemiddeld twee keer per jaar schoon te maken.

houten dakkapel in Groningen

Houten dakkapel: unieke uitstraling

Houten dakkapellen hebben meer onderhoud nodig omdat u deze eens in de vijf jaar moet schilderen. Schilderen is erg belangrijk omdat dit het materiaal beschermd tegen weersomstandigheden waar de dakkapel mee te maken krijgt. Een groot voordeel van de houten versie is de unieke uitstraling. Deze unieke uitstraling heeft het materiaal te danken aan de nerf van het hout. Het is een natuurproduct, dus elk stuk hout is uniek. Hout heeft daarnaast een hele warme en sfeervolle uitstraling. De houten dakkapellen passen daarom erg goed bij oudere woningen in Groningen. Houten dakkapellen kunnen nieuwbouwwoningen echter ook veel sfeer geven. Een voordeel van hout is dat het makkelijk te repareren is. En bent u uitgekeken op het uiterlijk van de dakkapel? Dan geeft u deze eenvoudig een nieuwe lik verf.

prefab dakkapellen Groningen

Prefab, vooraf gefabriceerd

Wilt u graag meer daglicht en meer ruimte op zolder, maar ziet u een lange verbouwing en veel overlast niet zitten? Dan is een prefab dakkapel wellicht iets voor u. Deze wordt van te voren in de fabriek van een dakkapellenspecialist uit Groningen gemaakt. Een groot voordeel hiervan is dat prefab dakkapellen in hun geheel bij de plaats van bestemming worden geleverd. Ze worden binnen een dag geplaatst wat veel overlast, tijd en afval scheelt. Daarnaast is prefab de juiste keuze als u op zoek bent naar een goedkope optie. Prefab is namelijk goedkoper omdat deze in de fabriek wordt gemaakt met behulp van machines. De productie is zeer efficiënt wat resulteert in een goedkope dakkapel. Een ander voordeel van productie in de fabriek is het hoge afwerkingsniveau. De kans op lekkages is erg klein. Een nadeel van prefab is dat het niet geschikt is voor elke woning. Als het dak een kleinere hellingshoek dan 25 graden heeft dan is prefab bijvoorbeeld geen optie.

dakkapel maatwerk

Dakkapel op maat

Naast prefab is het mogelijk om één op maat te laten maken. Een voordeel hiervan is dat u maatwerk dakkapellen helemaal naar uw wensen ontwerpt. U bent bijvoorbeeld vrij in het bepalen van de afmetingen en het model. Kiest bijvoorbeeld voor een rond of juist een punt dak. Of wat dacht u van klassieke kozijnen in plaats van de standaard rechte kozijnen? Aan u de keus! Uiteraard kunt u ook zelf het materiaal bepalen. Wellicht vindt u aluminium, zink of riet de juiste keuze voor u. Als u een dakkapel op maat laat maken dan weet u zeker dat deze bij uw wensen en uw woning in Groningen past. Een nadeel is echter het kostenplaatje. De prijzen van een constructie op maat liggen hoger dan die van prefab. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend diverse offertes aan.

Prijzen

De prijzen voor het monteren van dakkapellen zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. De belangrijkste factor hierin is het materiaal waar u voor kiest. Zo zijn er bij de meeste specialisten uit Groningen zowel houten als kunststof dakkapellen verkrijgbaar. In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde prijzen van dakkapellen met deze materialen. Daarnaast zijn vanzelfsprekend de afmetingen van invloed op de prijzen. Hoe groter de dakkapel, hoe hoger de prijs omdat er meer materiaal nodig is. Hetzelfde geldt voor de hellingshoek van uw woning. Is het dak minder steil dan 35 tot 45 graden? Dan is er meer materiaal nodig wat resulteert in hogere prijzen. Bent u meer gecharmeerd van dakkapellen met schuine daken dan die met platte daken? De prijzen van dakkappelen met schuine daken liggen gemiddeld 30% hoger. Daarnaast zijn de accessoires van invloed op de prijzen. Zo kost een rolluik of screen al gauw €500,- tot €1.000,- per stuk en een insectenhor €75,- tot €100,- per stuk.

prijzen van dakkapel
Lengte in meters**Materiaalsoort (prefab)KozijnuitvoeringGemiddelde prijs, inclusief montage*
2mHout1x kozijn, 1x draairaam€3.000,- tot €5.000,-
3mHout1x kozijn, 2x draairaam€4.000,- tot €6.000,-
4mHout2x kozijn, 3x draairaam€5.000,- tot €7.000,-
5mHout2x kozijn, 3x draairaam€6.000,- tot €8.000,-
2mKunststof1x kozijn, 1x draaikiepraam€3.500,- tot €5.000,-
3mKunststof1x kozijn, 2x draaikiepraam€4.500,- tot €6.000,-
4mKunststofDubbel kozijn, 3x draaikiepraam€5.500,- tot €7.000,-
5mKunststofDubbel kozijn, 3x draaikiepraam€6.500,- tot €8.000,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk aan de exacte afmetingen, de beglazing, de kozijnen, dakbedekking en afwerking. Ook heeft de keuze ‘prefab of maatwerk’ een grote invloed op de prijs. De genoemde gemiddelde prijs is inclusief btw en montagekosten.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel naar wens?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Dakkapel plaatsen: het proces

Het is een spannende dag wanneer de dakkapel wordt geplaatst. U hebt van te voren de zolder opgeruimd en indien nodig meubilair afgedekt. U hebt uw buren geïnformeerd en gevraagd of ze de ruimte voor uw woning in Groningen vrij willen houden. Zo is er genoeg ruimte voor de vakmannen en de kraan. ’s Ochtends vroeg, tussen 07.00 uur en 08.00 uur, arriveren de vakmannen uit Groningen. Ze gaan naar de zolder en beginnen direct met de voorbereidingen. Ze zagen allereerst een klein gat in uw dak. Vanuit dit gat halen ze de dakpannen die verwijderd moeten worden weg. Als de dakpannen zijn weggehaald dan wordt het gat groter en helemaal op maat gemaakt. Als het nodig is wordt de dakconstructie aangepast. Daarna verzamelen de vakmannen al het vuil en puin waarna ze dit in afvalzakken doen.

Rond 11.00 uur arriveert de kraan.

Het eerste wat de kraan doet is de afvalzakken naar beneden hijsen. Als u een prefab dakkapel hebt dan wordt deze nu omhoog getakeld. Met behulp van de vakmannen wordt deze precies op de juiste plek geplaatst. Laat u één op maat maken? Dan wordt het materiaal omhoog getakeld en begint de vakman met het maatwerk. Na het plaatsen van de dakkapel is het tijd voor de afwerking. De vakmannen uit Groningen maken de buitenkant waterdicht en timmeren de binnenkant af zodat dit er netjes uitziet. Ze ruimen eventueel afval op en hierna is uw zolder voorzien van extra licht en ruimte! Rond 14.00 uur gaan de vakmannen weer naar huis. Hebt u voor maatwerk gekozen? Dan is de vakman later klaar, afhankelijk van de grootte van de klus.

dakkapellen plaatsen

Verschil dakkapel, dakopbouw en nokverhoging

Zoals u weet worden dakkapellen tegen de zijkant van een dak geplaatst. Ontstaat hierdoor niet genoeg extra ruimte? Dan is het een optie om een nokverhoging te plaatsen. Dit is eigenlijk een grote versie van een dakkapel. Bij een nokverhoging wordt de nok van het dak aan één kant verlengd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte onder het andere dakvlak. Hoe verder u de nok verlengd, hoe meer plek er ontstaat. Wilt u aan beide kanten meer ruimte? Dan kunt u een dakopbouw plaatsen. Hierbij wordt de hele dakconstructie omhoog getild. Het resultaat is aanzienlijk meer ruimte waardoor deze optie ideaal is als u een kleine zolder hebt waar u niet goed rechtop kunt staan.

plat dak dakkapel

Dakkapel met plat dak

Een dakkapel met een plat dak is voor veel mensen een ideale optie. Dit komt doordat het bij opbouwen met platte daken meestal niet nodig is om een vergunning aan te vragen, wat leidt tot lagere prijzen. Daarnaast is er minder materiaal nodig wat tevens resulteert in lagere prijzen. Als u op zoek gaat naar een goedkope dakkapel dan is één met een plat dak wellicht een goede keuze. Daar staat wel tegenover dat een opbouw met plat dak minder extra oppervlak biedt. Net als een dakkapel met een schuin dak kan deze variant wel prefab worden gemaakt, en is ook de keuze tussen kunststof en hout aanwezig.

schuin dak dakkapel

Dakkapel met schuin dak

Het plaatsen van een dakkapel met schuin dak kent hogere prijzen dan het plaatsen van dakkapellen met platte daken. Bovendien moet u voor dit model ook altijd een vergunning aanvragen bij uw gemeente. Een dakopbouw met een schuin dak biedt echter wel een mooiere uitstraling, doordat de dakbedekking in één lijn doorloopt met die van het huis. Dakkapellen met schuine daken bieden bovendien relatief veel ruimte, waardoor u direct geniet van een verhoogd wooncomfort. Een vakman uit ons netwerk helpt u desgewenst graag bij het aanvragen van de benodigde vergunning en het installeren van de kapel.

dakopbouw enkel

Enkele dakopbouw

Wanneer u de keuze hebt gemaakt voor de dakvorm van de dakkapel moet u tevens kiezen tussen grootte van de uitbreiding. U kunt kiezen tussen een enkele en dubbele dakopbouw. Een enkele dakkapel is wat wij meestal zien in Groningen. Hierbij wordt aan één kant van de woning een kunststof of houten uitbreiding geplaatst. Een enkele dakopbouw resulteert dus in extra ruimte aan één kant van uw zolder. Hoewel dit in absolute zin de meest goedkope oplossing is, is het in verhouding wellicht goedkoper om een dubbele opbouw te monteren omdat u hier meer plek mee creëert.

dakopbouw dubbel

Dubbele dakopbouw

Zoals aangegeven zult u relatief lagere prijzen betalen voor het monteren van een dubbele dakkapel bij uw woning in Groningen. Bovendien zult u, wanneer u kiest voor een kunststof variant, op de lange termijn besparen op uw stookkosten. Daar tegenover staat dat u bij de dubbele variant meer tijd en geld kwijt zult zijn aan het onderhoud en een eventuele renovatie. Wilt u weten of het mogelijk is om een dubbele dakopbouw te plaatsen bij uw huis? Vraag dan één van onze dakspecialisten om advies. Hij bespreekt graag de mogelijkheden en bijbehorende prijzen met u.

Heb ik een vergunning nodig?

Wie een dakkapel wil laten plaatsen moet met diverse zaken rekening houden. Eén daarvan is de mogelijke vergunning die u aan moet vragen voor de installatie. Een vergunning is bijvoorbeeld noodzakelijk bij kunststof en houten dakkapellen die hoger zijn dan 1.75 meter of die de aanblik van een openbare weg verstoren. U moet de vergunning aanvragen bij de gemeente, welke meestal binnen twee maanden laat weten of de vergunning wordt verleend. De prijzen voor een vergunning lopen gemiddeld op tot 4% van de uiteindelijke bouwsom. Als u wilt besparen op de kosten dan loont het om uit te zoeken hoe u kunststof of houten dakkapellen vergunningsvrij kunt laten installeren. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.

Dakkapel vergunningsvrij plaatsen

Wist u dat het in sommige gevallen een mogelijkheid is om dakkapellen vergunningsvrij te plaatsen? Dan mag de woning geen monument zijn en is het belangrijk dat deze permanent bewoond is. U moet daarnaast aan een aantal voorwaardes voldoen op het gebied van maten, model en plaatsing. Zo gelden er een aantal restricties op het gebied van afmetingen. De maximale hoogte is 1,75 m, de onderkant moet tussen de 0,5 en 1 meter onder de dakvoet zitten en de bovenkant in ieder geval 0,5 m onder de nok. De zijkant moet daarnaast in ieder geval 0,5 aan de zijkant van het dakvlak liggen, bij een rijtjeshuis is dit 0,5 m van de woningscheidende muur. Daarnaast is de plaatsing belangrijk. Bij plaatsing aan de achterkant van uw woning is in ieder geval geen vergunning nodig. Plaatst u de dakkapel aan de zijkant van uw woning? Dan is dit alleen vergunningsvrij wanneer deze niet tegen een openbaar gebied, zoals bos of een weg, ligt. Tot slot moet u rekening houden met het model. Vergunningsvrij is namelijk alleen mogelijk wanneer de constructie ondoorzichtige zijkanten en een plat dak heeft.

Als u aan bovenstaande eisen voldoet dan hebt u geen vergunning nodig.

Ook al is het plaatsen wellicht vergunningsvrij, u moet zich toch aan een aantal regels houden. Deze regels staan in het Burgerlijk Wetboek en het Bouwbesluit. Het Bouwbesluit geeft technische eisen waar dakkapellen aan moet voldoen aan. Denk hierbij aan regels op het gebied van gezondheid en veiligheid. In het Burgerlijk Wetboek staan regels over het burenrecht. Hier staat bijvoorbeeld in dat u tijdig uw buren moet inlichten over de bouwplannen.

Vrijblijvende offertes

U begrijpt dat dakkapellen vele voordelen met zich meebrengen, onder andere meer licht en ruimte. Voordat u het weet is uw stoffige rommelzolder veranderd in een mooie, frisse en ruime slaapkamer. Wilt u graag een houten of kunststof dakkapel laten monteren bij u thuis in Groningen en zoekt u een professional die dit voor u kan uitvoeren? U bent bij ons aan het juiste adres! Wij zijn namelijk een netwerk van dakkapellenspecialisten. Onze specialisten zitten verspreid over heel Nederland, er zit dus ook altijd een vakman in Groningen of in de buurt van Groningen. Laat vandaag nog uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het offerteformulier. We sturen u spoedig meerdere, vrijblijvende offertes toe. Het is aan u om hiervan de prijzen, voorwaarden en het aanbod te vergelijken. Vervolgens kiest u zelf welke vakman bij u langskomt in Groningen!

Netwerk van bouwbedrijven

Een van de voordelen van ons netwerk van bouwbedrijven is dat wij beschikken over een multidisciplinair team. Hierdoor kunt u onder andere voor de onderstaande werkzaamheden bij ons terecht.

goedkope dakkapel offerte Groningen