Keuken verbouwen

Keuken verbouwen

Het verbouwen en renoveren van een keuken neemt vaak veel tijd en kosten in beslag. Daarom is het belangrijk dat u zich op voorhand goed laat informeren, een budget vaststelt, en een ontwerp maakt voor de veranderingen. Op deze pagina willen wij u hierbij helpen, door tips te geven voor het besparen van kosten, u van informatie te voorzien over de verschillende designs en modellen die mogelijk zijn, en adviseren wij u over zowel renoveren als verbouwen. Heeft u naderhand nog vragen, of ontvangt u graag meerdere offertes op maat voor het verbouwen van uw keuken? Vul dan het contactformulier in. U ontvangt dan diverse offertes van specialisten uit uw regio.

Kosten besparen

Omdat de kosten voor het verbouwen of renoveren van een keuken hoog op kunnen lopen is het van belang van te voren een budget vast te stellen. Daarnaast is het goed mogelijk om op de kosten te besparen, of in ieder binnen het vastgestelde bedrag te blijven. Onze aangesloten specialisten hebben hiervoor de volgende tips op een rijtje:

  • Bepaal of de prijzen voor het verbouwen inclusief de installatie van de nieuwe waterleiding- en elektriciteitsnetwerken zijn
  • Kijk naar de effecten van de nieuwe keuken op de rest van het huis
  • Kies vooraf het nieuwe keukenapparatuur
  • Koop eventueel een showroomkeuken, of ga naar een outlet
  • Overweeg om uw keuken enkel te renoveren

Diverse designs

Wanneer u overgaat tot de installatie van een nieuwe keuken, dan zijn er verschillende mogelijkheden qua model en design. Hoewel de variaties eindeloos zijn, volgen hieronder enkele installatie modellen waaruit u eventueel zou kunnen kiezen.

Rechte keuken

De meest standaard keukenvorm is de rechte keuken. Deze is voornamelijk van toepassing in smalle woningen, of maar één muur beschikbaar is. Het nadeel hiervan is dat er tijdens het kookproces veel heen en weer gelopen moet worden. Aangeraden wordt om bij het verbouwen te kiezen voor een werkblad van 3m.

Eilandkeuken

Bij deze vorm heeft u een extra keukenblad in het midden van de werkruimte. Deze keukenvorm vraagt om een grotere ruimte, maar kan er ook voor zorgen dat de kookruimte visueel wordt afgesloten van de woon- en eetkamer. Extra opties zijn de installatie van een kleine zithoek of diverse lades om zo nog meer opslagmogelijkheden te creëren.

Vrijblijvende offertes

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor renoveren of verbouwen? Vraag via ons contactformulier geheel gratis en vrijblijvende offertes aan. U ontvangt dan offertes van verschillende bedrijven. Deze offertes kunt u zelf vergelijken op basis van prijs en aanbod.

Gratis offertes vergelijken
Betreft het een renovatie of nieuwe keuken?

Wat wilt u renoveren? (*)
Wat wilt u repareren? (*)Netwerk van bouwbedrijven

Eén van de voordelen van ons netwerk van bouwbedrijven is dat wij beschikken over een multidisciplinair team.

Parrallelkeuken

Steeds vaker wordt in Nederlandse huishoudens een parallelkeuken geïnstalleerd. Hierbij profiteert u van twee werkvlakken tegenover elkaar. Het is van belang tijdens de installatie rekening te houden met een afstand van minimaal 1.20m tussen de twee kanten. Daarnaast adviseren wij de spoelbak aan dezelfde zijde te plaatsen als de kookplaat.