Keuken verbouwen?

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Keuken verbouwen

Bent u uitgekeken op uw huidige keuken? Of bent u pas verhuist, en wilt u de keuken vernieuwen? Als u de keuken gaat verbouwen, geeft u de keuken een compleet nieuwe uitstraling en indeling! Een keukenspecialist kan u adviseren en informeren. Keuken verbouwen?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de kosten en hoe u kunt besparen op de kosten en leest u meer over de designs.

Kosten besparen

Omdat de kosten voor het verbouwen van een keuken hoog op kunnen lopen is het van belang van te voren een budget vast te stellen. Daarnaast is het goed mogelijk om op de kosten te besparen, of in ieder binnen het vastgestelde bedrag te blijven.

Onze aangesloten specialisten hebben hiervoor de volgende tips op een rijtje:

  • Bepaal of de prijzen voor het verbouwen inclusief de installatie van de nieuwe waterleiding- en elektriciteitsnetwerken zijn
  • Kijk naar de effecten van de nieuwe keuken op de rest van het huis
  • Kies vooraf het nieuwe keukenapparatuur
  • Koop eventueel een showroomkeuken, of ga naar een outlet

Diverse designs

Wanneer u overgaat tot de installatie van een nieuwe keuken, dan zijn er verschillende mogelijkheden qua model en design. Hoewel de variaties eindeloos zijn, volgen hieronder enkele installatie modellen waaruit u eventueel zou kunnen kiezen.

Rechte keuken

De meest standaard keukenvorm is de rechte keuken. Deze is voornamelijk van toepassing in smalle woningen, of maar één muur beschikbaar is. Het nadeel hiervan is dat er tijdens het kookproces veel heen en weer gelopen moet worden. Aangeraden wordt om bij het verbouwen te kiezen voor een werkblad van 3m.

Eilandkeuken

Bij deze vorm heeft u een extra keukenblad in het midden van de werkruimte. Deze keukenvorm vraagt om een grotere ruimte, maar kan er ook voor zorgen dat de kookruimte visueel wordt afgesloten van de woon- en eetkamer.

Extra opties zijn de installatie van een kleine zithoek of diverse lades om zo nog meer opslagmogelijkheden te creëren.

Parrallelkeuken

Steeds vaker wordt in Nederlandse huishoudens een parallelkeuken geïnstalleerd. Hierbij profiteert u van twee werkvlakken tegenover elkaar. Het is van belang tijdens de installatie rekening te houden met een afstand van minimaal 1.20m tussen de twee kanten.

Daarnaast adviseren wij de spoelbak aan dezelfde zijde te plaatsen als de kookplaat.

keuken verbouwen keukenspecialist

Besparen op keuken verbouwen? Vergelijk gratis offertes!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor keuken verbouwen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan offertes van verschillende bedrijven. Deze offertes kunt u zelf vergelijken op basis van prijs en aanbod.