kunststof kozijnen Groningen

Kunststof kozijnen Groningen

Het is tegenwoordig zeer gebruikelijk om te kiezen voor kunststof als basismateriaal voor kozijnen en gevelbekleding. Dit komt doordat kunststof enkele voordelige eigenschappen heeft ten opzichte van houten producten, met name op het gebied van kwaliteit en levensduur.

Bent u op zoek naar nieuwe kozijnen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze professionals uit Groningen bieden vele soorten en maten raamkozijnen aan, en kunnen u van meer informatie voorzien over de eigenschappen.

Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk meerdere offertes aan. Het is aan u om de verkregen prijsopgaven te vergelijken en te kiezen voor de professional die bij u past.

Bespaar tot 40% op de kosten!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier! Profiteer van:

  • Kozijnen van hoogwaardige kwaliteit
  • Offertes met scherpe prijzen
  • Kozijnenspecialisten uit je eigen regio
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?
KozijnenDakkapelSchuifpuiDeurenGevelbekleding

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)voordelen kunststof

De voordelen van kunststof

Het plaatsen van kunststof kozijnen biedt enorm veel voordelen. De prijzen zijn scherp, de mogelijkheden zijn enorm én het materiaal isoleert ook nog eens uitstekend. Dat is ook de reden dat kunststof een populair materiaal is voor kozijnen en gevelbekleding.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Duurzaam, de kozijnen gaan ruim 30 jaar mee
  • Preventief tegen inbraak en brandvertragend
  • Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, kleuren en structuren, bijvoorbeeld houtlook
allround bouwbedrijf: kunststof kozijnen en gevelbekleding

De werkzaamheden van een allround bouwbedrijf

De professionals in Groningen die zich bij ons netwerk hebben aangesloten, hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied. Dit betekent dat zij zowel houten als aluminium en kunststof kozijnen en gevelbekleding kunnen plaatsen. Al onze professionals zijn uitstekend gediplomeerd, en wij vragen hen bovendien om zicht regelmatig te laten bijscholen. Zo blijven zij op de hoogte van de nieuwste technieken en materialen. Naast de installatie van kozijn en gevelbekleding, helpen onze professionals u tevens graag bij het onderhoud en eventuele reparatie. Kunststof moet bijvoorbeeld jaarlijks gereinigd worden om verkleuring te voorkomen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

wanneer een kunststof raamkozijn kiezen?

Wanneer is kunststof een goede keuze?

Een kunststoffen raamkozijn heeft, zoals gezegd, verschillende voordelen ten opzichte van de houten en aluminium variant. Zo is bijvoorbeeld de isolatiewaarde van kunststof aanzienlijk hoger dan de isolatiewaarde van hout. Dit betekent dat u dankzij een kunststoffen raamkozijn op de lange termijn meer bespaart op de energiekosten. Naast isolatiewaarde zijn ook kwaliteit en levensduur voordelen van kunststof. Het is dan ook aan te raden om voor kunststof te kiezen wanneer u weinig onderhoud wilt uitvoeren en bij wilt dragen aan een duurzame samenleving. Bent u benieuwd naar de vele andere voordelen en eigenschappen? Eén van onze kozijnen specialisten uit Groningen informeert u graag.

kunststof kozijn met natuurlijke uitstraling Groningen

Kunststof met een natuurlijke uitstraling

Veel van onze klanten uit Groningen gaan er vanuit dat zij moeten kiezen tussen een authentieke uitstraling en kwaliteit, wanneer zij een kozijn uitzoeken. Hoewel het lange tijd zo was dat houten raamkozijnen inderdaad een warmere uitstraling hadden dan de kunststoffen variant, is het tegenwoordig mogelijk om kunststof kozijnen te kiezen met een hout design. Dit betekent dat het materiaal er uitziet als hout, maar de eigenschappen heeft van kunststof. De prijzen voor een dergelijke optie zijn wel hoger dan de standaard variant. Vraag naar de voorwaarden en opties via het contactformulier. Onze kunststof kozijn specialisten zijn u met alle plezier van dienst.

kunststof isolatiewaarde

Isolatiewaarde van kunststof

Zoals eerder al aangegeven heeft kunststof een hogere isolatiewaarden dan zowel een houten als aluminium raamkozijn. Dit betekent dat u de hogere investering op de lange termijn terug kunt verdienen. De isolatiewaarde van een kunststof raamkozijn wordt daarbij niet alleen bepaald door het kozijn, maar ook door de beglazing. Wilt u graag profiteren van de beste isolatiewaarde? Kies dan voor HR++ beglazing. De isolatiewaarde van de kozijnen komt dan ruim onder de 4.2 W/m2K te liggen. Wie graag in een passief huis wil wonen moet tevens kijken naar kunststof, er zijn profielen die zelfs een U-waarde hebben van 0.75!

Isolatie van de beglazing

Het kozijn is van invloed op de isolatiewaarde van het complete raam. Toch is er een factor die van grotere invloed is: de beglazing. Bij enkel glas verliest u tot 15% van de warmte via uw ramen! Om uw eigen rendement te verhogen is isolatieglas noodzakelijk. Dit bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw gevuld met stilstaande lucht of edelgas. Deze beglazing is in verschillende varianten verkrijgbaar, van HR tot HR+++. Hierbij biedt glas met de code HR+++ de beste isolatiewaarde. Enkel glas heeft een U-waarde van ongeveer 6. Hoe lager deze waarde, hoe beter het raam isoleert. HR+++ isolatieglas bestaat uit drie glasplaten en heeft daardoor een U-waarde van 0,5 tot 0,9! Maar ook met standaard HR beglazing waarvan de U-waarde rond de 1,5 ligt bespaart u al snel €180,- per jaar!

isolatie van de beglazing in kunststof kozijnen

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van kunststoffen kozijnen en gevelbekleding zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de afmeting van groot belang, maar ook het type kunststof en het design waar u voor kiest. Keralit is een populaire keuze als het gaat om boei- of rabatdelen. Dit bootst namelijk de warme uitstraling van hout goed na. Deze is echter ook kostbaarder dan diverse andere merken, zoals Trespa. Voor een boeiboord van Keralit betaalt u per meter al snel €135,- tegenover €95,- voor Trespa. Wilt u nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Dan is ook het type raamkozijn van belang. Een vast raam is bijvoorbeeld voordeliger omdat hier minder beveiliging nodig is dan bij een draaikiepraam of valraam. In de onderstaande tabel staan de gemiddelde prijzen vermeld. Hierbij is eruit gegaan van HR++ beglazing, wat gemiddeld genomen al €75,- per vierkante meter kost. Wat er niet bij inbegrepen is, zijn de arbeidskosten (ongeveer 40% van de totaalprijs), de voorrijkosten (5%) en de afvoerkosten (5%).

Kosten voor het plaatsen

Het is van belang dat uw nieuwe kozijnen goed gemonteerd worden. Om warmteverlies te voorkomen, maar ook om inbraak te voorkomen. Laat u een vakman komen? De montagekosten zijn afhankelijk van het formaat en het type kozijn dat geplaatst moet worden. Gaat het om een vast raam, dan liggen de arbeidskosten lager. Over het algemeen kan u er rekening mee houden dat de arbeidskosten rond de 40% van de totaalprijs liggen. Heeft u dus aan €400,- materiaal gekocht? Dan zal de montage ongeveer €160,- kosten.

prijzen montage kunststof kozijnen
Type kozijn/bekledingAfmetingen**HR++ beglazingGemiddelde prijs, exclusief montage*
Vast raam30 x 30 cmJa€40,- tot €90,-
Vast raam60 x 60 cmJa€100,- tot €115,-
Vast raam100 x 100 cmJa€160,- tot €170,-
Vast raam150 x 200 cmJa€330,- tot €370,-
Draaikiepraam60 x 60 cmJa€170,- tot €225,-
Draaikiepraam100 x 100 cmJa€240,- tot €255,-
Draaikiepraam120 x 180 cmJa€370,- tot €390,-
Valraam50 x 40 cmJa€105,- tot €165,-
Valraam100 x 80 cmJa€205,- tot €240,-
Valraam150 x 120 cmJa€330,- tot €365,-
Deurkozijn190 x 170 cmJa€850,- tot €950,-
Schuifpui200 x 100 cmJa€850,- tot €1.050,-
Kunststof gevelbekleding1 m²€42,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de voorrijkosten, montagemateriaal, montagekosten, type beglazing en accessoires.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Benieuwd naar de exacte kosten van de kozijnen of gevelbekleding?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Video over het plaatsen van kunststof kozijnen:

Valraam

Een valraam wordt ook wel eens een kiepraam genoemd. Dit is een raam dat aan de onderzijde vast in het kozijn zit en net als een draaikiepraam naar binnen kiept als u het raamkozijn opent. Dit type raamkozijn wordt met name toegepast bij kleinere ramen en geeft de mogelijkheid om de woning voldoende te ventileren, zonder daarbij last te hebben van trekkende tocht.

Vast raam

Een vast raam zit vast in het kozijn, u kunt deze niet openen. Vaak bestaat een raamkozijn uit diverse soorten ramen. Een vast raam wordt daarom vaak gecombineerd met een val- of draaikiepraam. Op deze manier is er veel variatie mogelijk en kan u het raamkozijn inrichten zoals u wilt.

Draaikiepraam

Waarschijnlijk bent u wel bekend met het fenomeen draaikiepraam. Dit raamkozijn is te openen via twee assen: horizontaal en verticaal. Als u het raamkozijn horizontaal opent, dan zit het raam onderaan vast aan het kozijn, en kiept het als het ware naar binnen. Dit geeft de mogelijkheid tot het luchten of ventileren van uw woning, zonder dat u daarbij uw veiligheid riskeert. Opent u het raam verticaal, dan zit het zijkant vast aan het kozijn en kan u de ruimte in korte tijd stukken beter verluchten. Een draaikiepraam komt in Groningen met name van pas op verdiepingen, omdat dit het mogelijk maakt om het kozijn buiten goed te reinigen, zonder daarbij een ladder nodig te hebben.

kunststof gevelbekleding Groningen

Gevelbekleding

Naast kozijnen kunt u bij onze professionals uit Groningen tevens gevelbekleding bestellen. De bekleding is het gedeelte van de gevel dat niet bestaat uit baksteen, maar uit een materiaal dat hier overheen is geplaatst voor een mooiere uitstraling. Er bestaat zowel houten als aluminium en kunststoffen gevelbekleding. Met de juiste bekleding creëert u bijvoorbeeld midden in een stad een uitstraling van een chalet, of zorgt u ervoor dat uw huis een unieke aanblik heeft. De vele opties en voorwaarden kunnen wij hier niet allemaal opsommen, vraag desgewenst één van onze professionals om advies en tips. Wij helpen u graag verder.

voordelen kunststof gevelbekleding en kozijnen

Voordelen kunststof gevelbekleding

Evenals een kunststoffen raamkozijn heeft kunststof gevelbekleding diverse voordelen. De belangrijkste is het weinige onderhoud dat u aan het materiaal hoeft uit te voeren. Dit betekent dat u niet hele dagen op een ladder of steiger hoeft te balanceren om het kunststof te reinigen en te verven, wat tijd en kosten bespaart. Daarnaast is ook de lange levensduur een aantrekkelijk voordeel. Uit onderzoek is gebleken dat bij het juiste onderhoud en een goede installatie de gevelbescherming tot wel 50 jaar zonder problemen kan meegaan. Kiest u voor kunststof? Dan kiest u gegarandeerd voor kwaliteit en vakmanschap.

Verschil rabatdelen en boeidelen

In Groningen vragen veel klanten wat de verschillen zijn tussen rabatdelen en boeidelen. Het zit als volgt: boeidelen, ook wel een boeiboord genoemd, is de afwerking van de dakgoot. In Groningen zien we steeds vaker dat er gebruik wordt gemaakt van sierlijke boeidelen. Rabatdelen is een oudere term voor gevelplanken. Het gaat dan ook vaak om planken met een groef en een messing, die zo goed in elkaar overlopen.

kunststof rabatdelen plaatsen Groningen

Kunststof rabatdelen

In het verleden werden rabatdelen enkel geproduceerd van hout. Inmiddels is ook kunststof een optie. Deze rabatdelen, of gevelplanken, worden in Groningen veelal gebruikt om de gevel mee te bekleden. Dit wordt om een aantal redenen gedaan: allereerst natuurlijk het esthetische aspect. De gevelplanken geven een huis een luxueuze uitstraling. Ten tweede komen de rabatdelen de isolatiewaarde van de woning ten goede. Met elke vierkante meter bespaart u tot 10m3 gas op jaarbasis. Op een gevel van 50 vierkante meter is dat al gauw €300,- per jaar! Ook zal het de waarde van het pand doen stijgen. Mocht u het in de toekomst gaan verkopen, levert het u opnieuw extra geld op. Er wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor kunststof, omdat dit praktisch onderhoudsvrij is.

kunststof boeidelen Groningen

Kunststof boeidelen

Zoals eerder genoemd werd is een boeideel de afwerking van de dakgoot. Steeds vaker wordt dit in Groningen op een sierlijke manier afgewerkt, zodat het bij de stijl van het huis past. Met hout heeft u wellicht iets meer keuzemogelijkheid wat betreft sierlijsten, maar toch heeft ook kunststof tal van voordelen. Zo wordt de boeiboord veel blootgesteld aan regen en wind. Bij de keuze voor kunststof hoeft u nauwelijks nog onderhoud uit te voeren. Het materiaal wordt namelijk niet aangetast door de verschillende weersomstandigheden. Het gaat tevens ruim 40 jaar lang mee, daarom wordt het als een duurzame oplossing beschouwd.

onderhoud van kunststof kozijnen

Kunststof onderhouden

Het onderhouden van kunststof is vrij gemakkelijk, maar moet wel nauwkeurig worden gedaan. Het jaarlijkse onderhoud bestaat uit het reinigen van het oppervlak van het materiaal met een vochtige doek. Eventueel kunt u hiervoor gebruik maken van een speciaal reinigingsmiddel dat verkrijgbaar is bij menig vakman uit Groningen. Om u te verzekeren van de kwaliteit van het kunststof is het belangrijk om periodiek een professional de kozijnen na te laten kijken op eventuele beschadigingen en noodzakelijke reparaties. Zo voorkomt u dat een kleine beschadiging uiteindelijk zal zorgen voor waterlekkage of andere vochtproblemen. Onze professionals kunnen dit onderhoud voor u afhandelen.

kunststof, houten of aluminium kozijn?

Aluminium, hout of kunststof?

Hoewel kunststof tegenwoordig het meest verkocht wordt in Groningen, zijn bij onze specialisten ook nog kozijnen verkrijgbaar in aluminium of hout. Voor welke variant u moet kiezen, is afhankelijk van uw wensen voor het materiaal. Zo is een aluminium raamkozijn bijvoorbeeld zeer licht, terwijl het zware grote ramen kan dragen. Een houten kozijn kent een kortere levensduur dan de andere materialen, maar is gemakkelijk en tegen lage prijzen te repareren of te verven. Hebt u behoefte aan advies op maat? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze professionals via het contactformulier. Zij zullen u met alle plezier over de mogelijkheden informeren.

kunststof kozijnen plaatsen Groningen

Keurmerken kozijnen

Wilt u verzekerd zijn van de kwaliteit van een kunststof kozijn, schuifpui of gevelbescherming? Dan adviseren wij om te kijken naar de keurmerken die aan dit product zijn gegeven. Voor kunststof bouwproducten zijn er diverse keurmerken in omloop. Een voorbeeld is het SKG keurmerk, dat zich richt of een product wel voldoet aan de Nederlandse normen die hieraan gesteld zijn. Een ander bekend keurmerk is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Kozijnen met dit label verlagen de kans op een gelegenheidsinbraak met vijftig procent.

Garantievoorwaarden

Kiest u voor het bestellen van een (deur)kozijn of schuifdeur via ons netwerk? Dan profiteert u van uitstekende garantievoorwaarden. Wij garanderen dat al onze producten van een hoge kwaliteit zijn, met een uitstekende levensduur. Daarnaast verzekeren wij u van een snelle en vakkundige hulp door ervaren vakmannen. Onze professionals zijn uitstekend gediplomeerd, en rekenen aantrekkelijke prijzen voor hun diensten. Wilt u meer weten over ons netwerk en de garantievoorwaarden? Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Netwerk van bouwbedrijven

Regelmatig krijgen wij van klanten vragen over onze werkwijze, wel deze is zeer eenvoudig uit te leggen: wij werken met een netwerk van bouwbedrijven. Dit betekent dat wanneer u een offerte aanvraagt, wij deze doorzetten naar diverse specialisten bij u in de regio. Deze zullen vervolgens een offerte op maat maken, welke u met elkaar kunt vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Zo kiest u altijd voor een vakman die aansluit bij uw wensen. Wij helpen u graag verder in Groningen en staan voor u klaar!

Vrijblijvend offertes aanvragen

De verkregen offertes kunt u vervolgens vergelijken op basis van prijs en aanbod. Wij adviseren om hierbij niet alleen te kijken naar de eindprijs, maar tevens naar eventuele bijkomende kosten voor onder andere de levering van materiaal of het verwijderen van de oude (houten) kozijnen. Zo voorkomt u dat u voor onverwachtse extra kosten komt te staan. Voor welke specialist uit ons netwerk in Groningen u echter ook kiest, wij garanderen dat u altijd door een erkend vakman zult worden geholpen, tegen aantrekkelijke prijzen. Al onze specialisten maken gebruik van de nieuwste technieken, zodat u snel geniet van een optimaal wooncomfort.