kunststof kozijnen Haren

Kunststof kozijnen Haren

Bent u van plan om binnenkort een nieuwe woning te laten bouwen in Haren of is het tijd voor een renovatie van het huidige pand?

Dan zult u naar verschillende bouwonderdelen moeten kijken, zoals de deuren en ramen, gevelbekleding en muren. Bij ons bent u aan het juiste adres voor hulp bij het vervangen en vernieuwen van onder andere de gevelbescherming en kozijnen. Een raamkozijn kan van verschillende producten worden gemaakt, maar tegenwoordig wordt in Haren meestal gekozen voor kunststof kozijnen. Kunststof heeft namelijk diverse voordelen ten opzichte van de andere materialen.

Bespaar tot 40% op de kosten!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier! Wij brengen u in contact met maximaal 5 specialisten die je graag verder helpen.

  • Kozijnen van hoogwaardige kwaliteit
  • Offertes met scherpe prijzen
  • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?
KozijnenDakkapelSchuifpuiDeurenGevelbekleding

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)voordelen kunststof

De voordelen van kunststof

Het plaatsen van kunststof kozijnen biedt enorm veel voordelen. De prijzen zijn scherp, de mogelijkheden zijn enorm én het materiaal isoleert ook nog eens uitstekend. Dat is ook de reden dat kunststof een populair materiaal is voor kozijnen en gevelbekleding.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Duurzaam, de kozijnen gaan ruim 30 jaar mee
  • Preventief tegen inbraak en brandvertragend
  • Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, kleuren en structuren, bijvoorbeeld houtlook
bouwbedrijf voor uw kunststof kozijnen en gevelbekleding

De werkzaamheden van een allround bouwbedrijf

De specialisten die zich bij ons netwerk van bouwbedrijven hebben aangesloten, hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied. Dit betekent dat zij u niet alleen kunnen helpen bij het plaatsen van kozijnen, maar u tevens graag van dienst zijn bij vele andere klussen. Zo ondersteunen onze professionals uit Haren u met alle plezier bij het onderhoud van de gevel, of de reparatie van een schuifdeur of schuifpui. Wij garanderen dat al onze experts uitstekend gediplomeerd zijn, en dat zij zich regelmatig laten bijscholen binnen hun vakgebied of specialisatie. Zo wordt u altijd met de nieuwste technieken en materialen geholpen.

redenen om te kiezen voor een kunststof kozijn

Wanneer is kunststof een goede keuze?

Kunststof heeft verschillende voordelen ten opzichte van houten en aluminium bouwprodcuten. Een kunststoffen kozijn zal bijvoorbeeld minimaal 50 jaar meegaan, terwijl de levensduur van een houten raamkozijn ongeveer 25 jaar is. Andere voordelen van het kunststof zijn het weinige onderhoud en goede isolatiewaarde. De prijzen voor kunststof zijn in eerste instantie wel hoger dan voor de houten en aluminium kozijnen, op de lange termijn verdient u dit echter weer (deels) terug dankzij de verbeterde isolatie. Kunststof is dan ook een goede keuze wanneer u bij wilt dragen aan een beter milieu en weinig tijd hebt voor het benodigde onderhoud.

kunststof raamkozijn Haren

Kunststof met een natuurlijke uitstraling

Tot een aantal jaar geleden moesten onze klanten een keuze maken tussen een authentieke warme uitstraling en een lange levensduur van hun kozijnen. Tegenwoordig is het echter mogelijk om te kiezen voor een raamkozijn met de uitstraling van hout, terwijl deze van kunststof is gemaakt. Bestel daarvoor bij één van de specialisten uit ons netwerk in Haren kunststoffen kozijnen met een speciaal houtdesign. De prijzen voor deze kozijnen zijn hoger dan voor het standaardmodel, maar u profiteert wel van een vergelijkbare uitstraling als met een houten kozijn. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor design? Wij informeren u met alle plezier verder.

isolatiewaarde van kunststof kozijnen

Isolatiewaarde van kunststof

Meestal is de hoge isolatiewaarde van kunststof de grootste reden om te kiezen voor dit materiaal als basis voor een raamkozijn, deurkozijn of gevelpanelen. De isolatiewaarde van een kozijn wordt aangegeven met de U-waarde. Deze waarde wordt bepaald door een combinatie van de isolatiewaarde van de omlijsting en de beglazing waarvoor u hebt gekozen. Alle kunststof kozijnen vallen binnen de maximum waarde die in het NEN is vastgesteld. Daarnaast zijn er ook raamkozijnen die binnen passieve huizen geplaatst mogen worden. Wilt u meer weten over de isolatiewaarde van een door u gewenst kozijn? Aarzel dan niet om ons uw vragen te stellen.

Isolatie van de beglazing

Een groot deel van de prijs van het raamkozijn wordt grotendeels beïnvloed door het glas dat erin zit. Er is natuurlijk volop keuze in prijs en kwaliteit. Zo is er voor elk budget een geschikt raam te vinden. De specialisten uit ons netwerk zullen u echter altijd aanraden om isolatieglas te kiezen. Dit zorgt voor het minste warmteverlies, waardoor u ’s winters de warmte in huis houdt. Het meest voordelige type isolatieglas is hoogrendementsglas. Dit bestaat uit twee glasplaten met een spouw van droge lucht. Hiervan bedraagt de U-waarde 1,7 tot 2,0: hoe lager deze waarde, hoe beter de beglazing isoleert. HR beglazing kost gemiddeld €45,- per vierkante meter. HR+ is met €45,- per vierkante meter iets kostbaarder, maar daarvan ligt de U-waarde ook lager: tussen de 1,3 en 1,6. HR++ is echter de glassoort die het vaakst voorkomt. Dit kost gemiddeld €55,- per vierkante meter en heeft een U-waarde van 1,2. HR+++ isoleert nog beter, maar is erg prijzig in aanschaf en vaak is een bestaand kozijn niet geschikt voor dit driedubbel gelaagd glas. Specialisten uit Haren raden daarom meestal HR++ beglazing aan voor uw nieuwe raamkozijn.

isolatie van glas in kunststof kozijnen

Prijzen

De prijzen voor kunststof kozijnen en gevelbekleding zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. Natuurlijk de afmetingen, maar ook de manier van installatie, de eventuele voorbereidende werkzaamheden en het merk of type kunststof dat u gebruikt. Wilt u graag driedubbel glas laten plaatsen? Vaak moeten de sponningen in het kozijn worden verbreed en dat brengt ook extra kosten met zich mee. Over het algemeen bestaat slechts €50,- van de kosten uit het materiaal en bestaat de rest uit de arbeid- en afvoerkosten. Laat u een compleet nieuw kunststof kozijn plaatsen van 2,5 vierkante meter? Houd dan rekening met prijzen tussen de €850,- en €1300,-. Wilt u graag de isolatiewaarde van uw woning verhogen en tegelijkertijd de uitstraling verbeteren? Laat dan kunststoffen gevelpanelen aanbrengen. Exclusief montage kost dit gemiddeld genomen €42,- per vierkante meter. Als u handig bent en geld wil besparen, dan is het ook mogelijk om zelf rabatdelen aan te schaffen en deze aan op de gevel te bevestigen.

Kosten voor het plaatsen

Bijna de helft van de totale kosten voor de kozijnen worden bepaald door de arbeidskosten. Omdat de bouwbedrijven uit ons netwerk de hoogte van de arbeidskosten zelf bepalen, kan de totaalprijs flink verschillen per aanbieder. Gemiddeld genomen kost de montage van een standaard raamkozijn van een vierkante meter €150,-. Het loont echter altijd om de verschillende prijzen van specialisten uit Haren met elkaar te vergelijken!

kosten montage kunststof kozijnen
Type kozijn/bekledingAfmetingen**HR++ beglazingGemiddelde prijs, exclusief montage*
Vast raam30 x 30 cmJa€40,- tot €90,-
Vast raam60 x 60 cmJa€100,- tot €115,-
Vast raam100 x 100 cmJa€160,- tot €170,-
Vast raam150 x 200 cmJa€330,- tot €370,-
Draaikiepraam60 x 60 cmJa€170,- tot €225,-
Draaikiepraam100 x 100 cmJa€240,- tot €255,-
Draaikiepraam120 x 180 cmJa€370,- tot €390,-
Valraam50 x 40 cmJa€105,- tot €165,-
Valraam100 x 80 cmJa€205,- tot €240,-
Valraam150 x 120 cmJa€330,- tot €365,-
Deurkozijn190 x 170 cmJa€850,- tot €950,-
Schuifpui200 x 100 cmJa€850,- tot €1.050,-
Kunststof gevelbekleding1 m²€42,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de voorrijkosten, montagemateriaal, montagekosten, type beglazing en accessoires.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Benieuwd naar de exacte kosten van de kozijnen of gevelbekleding?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Video over het plaatsen van kunststof kozijnen:

Draaikiepraam

Als u twijfelt tussen een raam dat horizontaal of verticaal opent, dan is een draaikiepraam wellicht de beste keuze. Dit raamkozijn gaat namelijk op beide manieren open. Dit raam is verkrijgbaar in praktisch alle formaten, zodat er voor elk kozijn een geschikt raam verkrijgbaar is. De bediening gaat eenvoudig dankzij het draaien van de kruk.

Valraam

Waar een draaikiepraam beide kanten op geopend kan worden, heeft het valraam maar één stand. Deze valt naar binnen, waardoor er aan de bovenkant van het raamkozijn een opening is. Dit raam wordt vaak gecombineerd met een vast raam om zo toch te kunnen ventileren. Het is tevens erg veilig voor een woning met kleine kinderen, omdat het niet mogelijk is hier doorheen te vallen.

Vast raam

Een vast raam dient voornamelijk om extra daglicht in huis te creëren en kan niet geopend worden. Om de woonruimte toch te kunnen ventileren combineren de experts uit Haren een vast raam vaak met een draaikiep- of valraam. Is dat niet mogelijk, dan zal er een ventilatierooster in het kozijn worden geplaatst.

kunststof gevelbekleding Haren

Gevelbekleding

Naast kunststoffen kozijnen, zijn er ook vele andere bouwproducten waarvoor kunststof als basis wordt gebruikt. Een voorbeeld hiervan is gevelbekleding. Hieronder verstaan wij al het materiaal dat wordt gebruikt om een deel van de bakstenen gevel mee af te dekken voor een beter behoudt van de stenen of een elegantere aanblik van het huis. Met de juiste gevelpanelen wordt het mogelijk om midden in Haren de uitstraling van een chalet te creëren, en om uw huis een geheel naar uw smaak gevormde uitstraling te geven. Hoewel er ook houten en aluminium vormen van gevelbescherming bestaan, wordt er meestal gebruik gemaakt van kunststof.

onderhoudsvrije kunststof gevelbekleding Haren

Voordelen kunststof gevelbekleding

Er zijn vele voordelen verbonden aan de aanschaf van kunststoffen gevelbekleding. De grootste is echter de hoge mate van isolatie die u hiermee creëert. Kunststof heeft een hoge isolatiewaarde, en door de gevel te bedekken met dit materiaal, zal er minder warmte van binnenuit verloren gaan. Andere voordelen zijn de lage mate van onderhoud en de lange levensduur die het materiaal met zich meebrengt. Het enige risico met de kunststoffen gevelpanelen is dat u moet uitkijken voor verkleuring van het materiaal. Het verhelpen van een verkleuring brengt hoge prijzen en een lange verbouwtijd met zich mee. Wij helpen u desgewenst graag.

Verschil rabatdelen en boeidelen

Er zijn meerdere manieren waarop u uw de aankleding van uw pand kan aanpassen: met nieuwe boeidelen en met rabatdelen. Rabatdelen zijn planken met een groef en messing, die gebruikt worden om de gevel te bekleden. Boeidelen zijn juist de afwerking van de dakgoot. Door deze twee onderdelen op elkaar af te stemmen creëert u eenheid, wat een unieke uitstraling geeft. Niet alleen verandert u het uiterlijk van het pand, ook de isolatiewaarde stijgt!

kunststof rabatdelen Haren

Kunststof rabatdelen

Er wordt in Haren nog vaak gedacht dat de rabatdelen op een huis enkel voor het esthetische aspect worden aangebracht, maar ook de verhoogde isolatiewaarde is een motivatie om de gevelplanken aan te brengen. Bij oudere woningen wordt vaak gebruik gemaakt van houten rabatdelen, om de authentieke uitstraling te behouden. Kunststof is echter veel gemakkelijker in onderhoud en heeft een langere levensduur. Wilt u toch graag de houten uitstraling? Keralit staat bekend om de houten uitstraling van hun kunststoffen gevelplanken. U kan de rabatdelen uiteraard op (een deel van) uw huis plaatsen, maar het is ook een optie om de rabatdelen te gebruiken voor uw schuur of tuinhuis, voor extra isolatie.

kunststof boeidelen plaatsen Haren

Kunststof boeidelen

De boeidelen, ook wel het boeiboord genoemd, is de afwerking van de dakgoot. Dit is grotendeels bedoeld om het uiterlijk van de woning te verfraaien, maar draagt ook bij aan de bescherming tegen regen en wind. Het boeiboord is vaak gemaakt van hout, maar we zien in Haren dat het steeds vaker vervangen wordt door kunststof. Dat is niet heel gek, want hout verweert en kunststof niet. Afgezien van het feit dat hout er minder mooi uitziet door de jaren, verliest het ook nog eens z’n werking. U hoeft de kunststof boeiboord, behalve een schoonmaakbeurt af en toe, niet te onderhouden en u bent minimaal 50 jaar voorzien. Er is keuze uit verschillende merken kunststof: een boeiboord van Trespa koopt u al vanaf €95,- per meter.

onderhouden van kunststof kozijnen

Kunststof onderhouden

Zoals gezegd is het relatief eenvoudig om het onderhoud van kunststof te regelen. Wij adviseren om jaarlijks het oppervlak te reinigen met een vochtige doek. Is er enige verkleuring opgetreden? Dan kan u dit eventueel oplossen met een speciaal reinigingsmiddel dat verkrijgbaar is bij onze professionals in Haren. Om te voorkomen dat er grote beschadigingen ontstaan of dat de kwaliteit van het materiaal achteruitgaat, adviseren wij om periodiek een expert de kozijnen of gevelbekleding te laten controleren. Onze experts kunnen desgewenst ook het jaarlijkse onderhoud voor u uitvoeren tegen aantrekkelijke prijzen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

houten, kunststof of aluminium kozijn?

Aluminium, hout of kunststof?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten in Haren de vraag voor welk bouwmateriaal zij het beste kunnen kiezen. Het antwoord hierop is echter afhankelijk van uw wensen en beschikbaar budget. Zo is aluminium een zeer goede keuze wanneer u graag grote ramen wil, maar de breedte van de kozijnen niet wilt veranderen. Een houten kozijn is aan te raden bij monumentale panden waar geen drastische veranderingen mogen worden doorgevoerd. Kunststof is de beste keuze als u wilt profiteren van een hoge isolatiewaarde. Voor advies raden wij aan om uw wensen zo exact mogelijk in het webformulier in te vullen zodat een vakman uw vragen kan beantwoorden.

kunststof kozijnen plaatsen in Haren

Keurmerken kozijnen

Er zijn verschillende manieren waarop u de kwaliteit van een raamkozijn kunt nagaan. Zo is het mogelijk om naar reviews van andere klanten te kijken, maar een betrouwbaardere bron van informatie zijn de keurmerken de aan een kozijn zijn gegeven. Een keurmerk wordt afgegeven door een onafhankelijk testinstituut dat bepaalde eigenschappen van het materiaal of een bouwproduct test. Speciale keurmerken waar u op moet letten bij de aanschaf van een kunststof kozijn, zijn het Politiekeurmerk Veilig Wonen, en het SKG keurmerk.

Garantievoorwaarden

Wie een schuifdeur, gevelpanelen, of een raamkozijn aanschaft via ons netwerk in Haren profiteert van uitstekende garantievoorwaarden. Zo garanderen wij dat u altijd door ervaren vakmannen uit de regio wordt geholpen, die allen uitstekend gediplomeerd zijn. Daarnaast bent u bij ons bovendien verzekerd van aantrekkelijke prijzen. Door de offertes van verschillende specialisten met elkaar te vergelijken wordt het mogelijk om tot wel 40% te besparen op kosten voor het plaatsen van een raamkozijn. Vraag nu offertes aan!

Netwerk van bouwbedrijven

Wij beheren een netwerk van bouwbedrijven. Dit betekent dat wij samenwerken met vele professionals uit de regio Haren, die allen ervaring hebben met de installatie, reparatie en het onderhoud van zowel kunststof als houten en aluminium bouwproducten. Zij zullen u dan ook spoedig en vakkundig helpen, en u desgewenst van advies voorzien. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden uw hulpvragen met alle plezier en zijn u graag van dienst.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor kunststof kozijnen bij uw woning of bedrijfspand in Haren? Hebt u een vraag over het verschil in isolatiewaarde tussen houten, aluminium en kunststoffen raamkozijnen of gevelbescherming? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij zullen uw hulpvragen spoedig beantwoorden, of u desgewenst meerdere, vrijblijvende offertes toesturen van specialisten bij u in de regio. Het is vervolgens aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken op basis van de prijzen en het aanbod. Kijk daarbij altijd naar eventuele bijkomende kosten voor de installatie van een kozijn of van de gevelbekleding. Wij zijn u graag van dienst tegen een scherpe prijs.