kunststof kozijnen Amsterdam

Kunststof kozijnen Amsterdam

Hoewel kozijnen over het algemeen een lange levensduur hebben, is het op een gegeven moment tijd om deze te vervangen.

Bijvoorbeeld wanneer uw houten raamkozijn is aangetast door het weer of wanneer het kunststof kozijn niet geschikt is voor uw nieuwe, driedubbele beglazing. Wij zijn expert op het gebied van kunststof en werken samen met tientallen bouwbedrijven in Nederland met dezelfde visie. U kunt bij één van de specialisten uit ons netwerk tevens terecht voor onder meer gevelbekleding, deurkozijnen en boeidelen.

Ons landelijk netwerk biedt u de kans om meerdere aanbieders uit de regio van Amsterdam met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod. Vraag gratis offertes aan via het offertefomulier, vergelijk het aanbod en bespaar tot wel 40% op de totale kosten.

Bespaar tot 40% op de kosten!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier en start met vergelijken!

  • Kozijnenspecialisten uit je eigen regio
  • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?
KozijnenDakkapelSchuifpuiDeurenGevelbekleding

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)voordelen van kunststof

De voordelen van kunststof

Het plaatsen van kunststof kozijnen biedt enorm veel voordelen. De prijzen zijn scherp, de mogelijkheden zijn enorm én het materiaal isoleert ook nog eens uitstekend. Dat is ook de reden dat kunststof een populair materiaal is voor kozijnen en gevelbekleding.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Duurzaam, de kozijnen gaan ruim 30 jaar mee
  • Preventief tegen inbraak en brandvertragend
  • Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, kleuren en structuren, bijvoorbeeld houtlook
bouwbedrijf voor gevelbekleding en kozijnen Amsterdam

De werkzaamheden van een allround bouwbedrijf

Wij werken samen met bouwbedrijven uit het hele land, die allen ruime ervaring hebben in diverse werkzaamheden. Uiteraard plaatsen zij uw nieuwe kozijnen in een handomdraai, maar ook voor het monteren en installeren van een nieuwe schuifpui of het plaatsen van gevelbekleding bent u bij ons aan het juiste adres. Ook bij grote werkzaamheden zoals een keuken- of badkamerrenovatie kunt u met een gerust hart één van de bouwbedrijven uit onze database inschakelen. Wij garanderen u enkel de beste vakmannen voorzien van de juiste keurmerken, zonder dat u hiervoor de hoofdprijs hoeft neer te tellen.

kunststof raamkozijn voordelen

Wanneer is kunststof een goede keuze?

Bij de aanschaf van een nieuw deur- of raamkozijn is er volop de keuze uit diverse materialen. Hout, metaal, aluminium maar ook: kunststof. Of dat laatste de juiste keus voor u is, is grotendeels afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Vaak liggen de prijzen voor deze kozijnen een stuk lager dan de prijzen voor een houten of aluminium kozijn. Als u een beperkt budget hebt is het dus een uitstekende keuze. Daarbij is het een materiaal dat praktisch onderhoudsvrij is. U hoeft het niet te schilderen of onderhouden omdat het vorm- en kleurvast is. Toch heeft u ruime keuze uit verschillende kleuren, zodat het nieuwe raamkozijn toch bij de rest van uw woning past.

kunststof kozijn Amsterdam

Kunststof met een natuurlijke uitstraling

Wanneer klanten uit Amsterdam moeten kiezen tussen diverse materialen, dan wordt hout met name gekozen vanwege de warme,natuurlijke uitstraling. Dit is een logische keuze, zeker wanneer u op zoek bent naar die authentieke uitstraling omdat er in de rest van de woning ook veel gebruik gemaakt wordt van houten elementen. Er is tegenwoordig echter ook kunststof verkrijgbaar die de natuurlijke uitstraling ontzettend goed nabootst. Diverse merken bieden gevelpanelen of kozijnen aan met een speciale houtstructuur. Deze methode is in de afgelopen jaren zo goed geworden, dat het bijna niet meer van echt hout te onderscheiden is. Schilderen hoeft natuurlijk niet en ook regelmatig onderhoud is overbodig. Op deze wijze profiteert u van de houten look en de voordelen van kunststof!

kunststof kozijnen isolatie

Isolatiewaarde van kunststof

Eén van de grootste voordelen is de goede isolatiewaarde. Wanneer u geïnteresseerd bent in het verlagen van uw energierekening, zullen de specialisten uit onze samenwerkingsverband altijd kunststof aanraden. Of het nu gaat om de deur of de kozijnen. In het geval van ramen is vastgesteld dat de U-waarde minimaal 4,2 moet zijn. Deze U-waarde drukt uit in welke mate warmte doorgelaten wordt. Hoe lager deze waarde, hoe beter iets isoleert. Kunststof kozijnen hebben gemiddeld genomen een U-waarde van rond de 1 tot 2! Een prima keuze dus. Wilt u het raamkozijn echt optimaal isoleren, laat dan ook isolatieglas plaatsen met de beste isolatiewaarde.

Isolatie van de beglazing

Isolatieglas komt in verschillende vormen voor. Over het algemeen gaat het om dubbele of zelfs driedubbele glasplaten met een speciaal edelgas in de spouw. Dit zorgt ervoor dat het warmteverlies minimaal is. Dat is fijn in de winter, omdat de verwarming een paar graden lager kan, maar ook in de zomer omdat de warmte zoveel mogelijk buiten gehouden wordt. Specialisten uit Amsterdam raden over het algemeen HR++ isolatieglas aan omdat dit de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. De U-waarde van HR++ ligt rond de 1,2 en kost gemiddeld €55,- per vierkante meter, exclusief montage. Hiermee bespaart u tot wel €260,- per jaar op uw energiekosten! Indien uw budget beperkt is, is HR of HR+ ook een goede keuze. De isolatiewaarde is wat minder, maar u zal nog steeds tot €220,- per jaar besparen vergeleken met enkel glas!

isolatiewaarde beglazing kunststof kozijnen

Prijzen

De prijzen voor kozijnen lopen enorm uiteen. Dit heeft voor een groot deel te maken met het merk kunststof dat u aanschaft en de arbeidskosten. Wat u dus gaat betalen voor uw nieuwe raamkozijn is dus lastig uit te drukken. Als u kijkt naar de kosten exclusief montage dan liggen deze voor een kozijn van één vierkante meter rond de €160,- tot €170,- euro. Dan gaat het om een vast raam. Een raamkozijn met een valraam of draaikiepraam is kostbaarder, omdat deze sloten moet bevatten die inbraak tegen gaan. Voor hetzelfde formaat ligt de prijs dan tussen de €240,- tot €255,- Wilt u liever een raamkozijn met HR+++ beglazing, dan zullen de prijzen nog verder oplopen. Wilt u graag gevelbekleding laten plaatsen? Gemiddeld genomen liggen de prijzen, exclusief montage, rond de €42,- per vierkante meter. Ook hierbij geldt dat deze prijs afhankelijk is van het merk dat u kiest. Zo is Keralit populair vanwege de houten uitstraling, maar bent u daarmee een stuk duurder uit dan standaard merk.

Kosten voor het plaatsen

De kosten voor de montage verschillen per aanbieder. Daarbij liggen de arbeidskosten voor het plaatsen van een vast raamkozijn een stuk lager dan bij het plaatsen van een draaikiepraam. Wilt u er zeker van zijn dat u de beste prijs betaald voor de montage van uw nieuwe kozijn? Vraag dan via ons contactformulier meerdere offertes aan zodat u de verschillende kosten kan vergelijken. Over het algemeen kan u ervan uitgaan dat de montage 40% tot 50% van de totale kosten zullen bedragen.

prijzen van plaatsen kunststof kozijnen
Type kozijn/bekledingAfmetingen**HR++ beglazingGemiddelde prijs, exclusief montage*
Vast raam30 x 30 cmJa€40,- tot €90,-
Vast raam60 x 60 cmJa€100,- tot €115,-
Vast raam100 x 100 cmJa€160,- tot €170,-
Vast raam150 x 200 cmJa€330,- tot €370,-
Draaikiepraam60 x 60 cmJa€170,- tot €225,-
Draaikiepraam100 x 100 cmJa€240,- tot €255,-
Draaikiepraam120 x 180 cmJa€370,- tot €390,-
Valraam50 x 40 cmJa€105,- tot €165,-
Valraam100 x 80 cmJa€205,- tot €240,-
Valraam150 x 120 cmJa€330,- tot €365,-
Deurkozijn190 x 170 cmJa€850,- tot €950,-
Schuifpui200 x 100 cmJa€850,- tot €1.050,-
Kunststof gevelbekleding1 m²€42,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de voorrijkosten, montagemateriaal, montagekosten, type beglazing en accessoires.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Benieuwd naar de exacte kosten van de kozijnen of gevelbekleding?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Video over het plaatsen van kunststof kozijnen:

Draaikiepraam

Vindt u het ook zo vervelend dat de buitenzijde van uw raamkozijn op de eerste verdieping zo lastig schoon te maken is? Wellicht is een draaikiepraam dan iets voor u. Dit is een raam dat om twee assen draait, waardoor het op verschillende manieren geopend kan worden. Ideaal voor schoonmaakpogingen, maar ook om in een korte tijd veel te kunnen luchten!

Valraam

Vaak bestaat een raamkozijn uit diverse soorten ramen. Eén van de ramen die in Amsterdam regelmatig voorkomt is een valraam. Dit raam zit aan de onderkant vast in het kozijn, waardoor het naar binnen valt als het geopend wordt. Dit is extra veilig omdat hier niemand doorheen kan vallen en zorgt voor ventilatie zonder dat u een verhoogde kans loopt in inbraak.

Vast raam

Een vast raam is, zoals de naam al doet vermoeden, een raam dat vast in het kozijn zit. Deze kan u niet openen. Vaste ramen komen in diverse formaten voor en vaak zijn deze voordeliger dan draaikiep- of valramen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden worden de eerder genoemde ramen vaak gecombineerd met een groot, vast raam. Zo heeft u voldoende daglicht in huis en kan u toch voldoende ventileren.

kunststof gevelbekleding Amsterdam

Gevelbekleding

Er zijn twee belangrijke redenen waarom klanten in Amsterdam steeds vaker gevelbekleding laten plaatsen. Allereerst vanwege het esthetische aspect: het geeft uw woning een compleet ander aanzicht, wat de waarde van uw huis verhoogt. Een tweede belangrijke reden is vanwege de verhoogde isolatiewaarde. Hiermee verhoogt u namelijk niet alleen uw woongenot, maar bespaart u elk jaar ook flink op uw energierekening. Gevelbekleding komt in vele verschillende soorten. Zo kan u ervoor kiezen op de gevel te laten bepleisteren. Dit creëert een egaal effect met een luxueuze uitstraling. Ook houten of aluminium bekleding is een optie! U kan er tevens voor kiezen om gevel te bekleden met bakstenen. Toch kiezen de meeste klanten in Amsterdam voor kunststof gevelbekleding.

rabatdelen en boeidelen van kunststof

Voordelen kunststof gevelbekleding

Kunststof is in Amsterdam met name populair vanwege de grote veelzijdigheid. U kan er namelijk alle kanten mee op! De verschillende merken bieden een ruim aanbod aan kleuren en het is zelfs mogelijk om de prachtige authentieke uitstraling van hout echt na te bootsen. Het grote voordeel van kunststof is echter de gebruiksvriendelijkheid. U hoeft praktisch geen onderhoud uit te voeren. Dit komt met name van pas voor de bekleding op moeilijk te bereiken plekken, zoals de nok van het dak! Een tweede voordeel is de isolerende werking van kunststof. Door het extra laagje blijft de warmte in de winter beter binnen, waardoor u minder hoeft te stoken. Hoewel het een flinke investering is, bespaart u bij een gemiddelde hoekwoning tot wel €700,- per jaar! Hiermee verdient u de investering op de lange termijn weer terug.

Verschil rabatdelen en boeidelen

Rabatdelen en boeidelen worden regelmatig door elkaar gehaald. Beide zijn onderdelen om een woning mee te bekleden. Rabatdelen zijn speciale planken die meestal op de gevel gebruikt worden. Door de groef en messing sluiten de rabatdelen naadloos op elkaar aan. De boeidelen worden ook wel het boeiboord genoemd. Dit is de bekleding van de dakgoot.

kunststof rabatdelen in Amsterdam plaatsen

Kunststof rabatdelen

Kunststof rabatdelen zijn erg veelzijdig. In Amsterdam zien wij dat dit vaak wordt gebruikt voor de bekleding van de gevel, dit verbetert de uitstraling en verhoogt de isolatiewaarde. Tegenwoordig is dit echter al lang niet meer de enige mogelijkheid met de rabatdelen. Een tuinhuis of schuurtje wordt ook vaak gemaakt van rabatplanken. Door te kiezen voor kunststof in plaats van hout profiteert u van vele extra voordelen. Hout gaat nog werken, waardoor er op den duur nog kieren kunnen ontstaan. Bij kunststof rabatdelen is dit niet het geval, hierdoor is het binnen niet alleen warmer maar ook droger. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over vochtschade, wanneer u er waardevolle eigendommen opslaat.

kunststof boeidelen

Kunststof boeidelen

U heeft de keuze uit diverse materialen, wanneer u de boeidelen van uw woning of garage wilt vervangen. De experts uit ons netwerk plaatsen in Amsterdam voornamelijk houten en kunststof boeidelen, maar ook een boeiboord van multiplex of MDF is een optie. Onze voorkeur gaat echter uit naar kunststof. De boeidelen zijn met name bedoeld voor de bescherming van de dakrand en dakgoot. Dit houdt in dat het continu wordt blootgesteld aan regen en wind. Wanneer u hout gebruikt zal u dit regelmatig moeten onderhouden Kunststof gaat ruim 40 jaar mee en het heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. U heeft al nieuwe boeidelen vanaf €95,- per meter.

onderhoud van kunststof kozijnen Amsterdam

Kunststof onderhouden

Eén van de redenen waarom klanten uit Amsterdam voor kunststof gaan, is het gebrek aan onderhoud dat nodig is. Voor de langst mogelijke levensduur hoeft u het materiaal enkel van tijd tot tijd te reinigen. Dit is eenvoudig zelf te doen, met lauwwarm water en een zachte spons. Schoonmaakmiddel is niet perse nodig, maar u kan eventueel een zacht schoonmaakmiddel gebruiken. Het is in ieder geval belangrijk dat u geen bijtend of schurend middel gebruikt! Hiermee beschadigt u het kunststof, waarna het erg lastig is om het materiaal te herstellen. Bij bewegende delen in kozijnen is het belangrijk om deze eens per jaar een druppel olie te geven, zodat het raamkozijn soepel blijft openen.

houten, kunststof of aluminium raamkozijn?

Aluminium, hout of kunststof?

Als u nieuwe kozijnen wilt aanschaffen dan zal u ongetwijfeld een keuze moeten maken uit de diverse beschikbare materialen. Aluminium, kunststof en hout worden met name gebruikt voor het kozijn. Al deze materialen hebben hun eigen voor- en nadelen, dus wat voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Hout geeft een warme, natuurlijke uitstraling terwijl aluminium een robuuste, moderne uitstraling heeft. De prijzen van beide materialen liggen echter een stuk hoger dan de prijs van kunststof. De prijzen van hout liggen tussen de €750,- en €900,- voor een vierkante meter. Voor een aluminium kozijn van deze afmetingen betaalt u nog meer: €800,- tot €950,-. Een kunststof kozijn heeft u al vanaf €700,-.

kunststof kozijnen plaatsen Amsterdam

Keurmerken kozijnen

Als u er zeker van wilt zijn dat uw nieuwe kozijn van goede kwaliteit is, let dan op de keurmerken. Er bestaan een aantal keurmerken die de kwaliteit van kunststof kozijnen garanderen. Eén daarvan is het SKG keurmerk (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). Het SKG keurmerk geeft aan dat al het hang- en sluitwerk van het kozijn voldoet aan strenge eisen met betrekking tot de inbraakveiligheid. Een tweede belangrijk keurmerk is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een raamkozijn met dit keurmerk loopt minder risico op inbraak dan andere raamkozijnen. Door uw huis zo goed mogelijk te beveiligen kan het zelfs zijn dat u korting krijgt op de premie van uw inboedelverzekering!

Garantievoorwaarden

Kiest u ervoor om nieuwe kozijnen te laten plaatsen door een ervaren bouwbedrijf uit onze database? Dan bent u verzekerd van uitstekende garantievoorwaarden! Alle producten hebben een lange levensduur en zijn van uitstekende kwaliteit. Daarbij is elk bedrijf door ons geselecteerd op prijs en aanbod, zodat u voor de scherpste prijzen de beste kwaliteit ontvangt. De vakmannen uit ons netwerk zijn allen uitstekend gediplomeerd en voorzien u van de beste service. Bent u benieuwd naar de garantievoorwaarden? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan via ons contactformulier.

Netwerk van bouwbedrijven

Wij zijn trots mee te kunnen delen dat wij in de afgelopen jaren een landelijk dekkend netwerk hebben kunnen opbouwen. Dit houdt in dat wij samenwerken met meerdere bedrijven uit Amsterdam, zodat er altijd iemand beschikbaar is om uw hulpvraag te kunnen beantwoorden. Wanneer u bij ons een offerteaanvraag doet, dan zetten wij deze zorgvuldig door naar een aantal bouwbedrijven in de regio van Amsterdam. Doordat u deze bedrijven zelf vergelijkt, bepaalt u zelf hoeveel u uiteindelijk betaald!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Heeft u een nieuw kozijn nodig? Of bent u opzoek naar gevelbekleding of boeidelen? De verschillende bedrijven uit onze database beschikken over een ruim assortiment aan producten, zodat u altijd vindt wat u nodig heeft. Dankzij onze unieke werkwijze krijgt u meerdere offertes (max. 5) toegestuurd van diverse bedrijven bij u uit de buurt. Vergelijk deze op prijs en aanbod, zodat u zeker weet dat u niets teveel betaald. Sterker nog: door de offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw totaalprijs! Bent u benieuwd naar de prijzen van kunststof kozijnen? Vul dan snel ons contactformulier zo nauwkeurig mogelijk in en start met vergelijken!