kunststof kozijnen Hoorn

Kunststof kozijnen Hoorn

Kunststof kozijnen worden steeds populairder in Hoorn. Er zitten veel voordelen aan het plaatsen van kunststof kozijnen ten opzichte van houten of aluminium exemplaren. Bent u op zoek naar een kozijn van kunststof, of kunststoffen boeidelen of rabatdelen voor uw woning? Zoek dan niet verder, maar maak gebruik van het netwerk van specialisten uit Hoorn dat wij door de jaren heen hebben opgedaan. Zo komt u uit bij de juiste waren voor de scherpste prijs! Van gevelbescherming tot raamkozijn en van deurkozijn tot schuifpui.

Vul het contactformulier op deze pagina in, en wij sturen u verscheidene offertes toe die u met elkaar kunt vergelijken.

Bespaar tot 40% op de kosten!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier! Wij brengen u in contact met maximaal 5 specialisten die je graag verder helpen. Profiteer van:

  • Kozijnen van hoogwaardige kwaliteit
  • Kozijnenspecialisten uit je eigen regio
  • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?
KozijnenDakkapelSchuifpuiDeurenGevelbekleding

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)voordelen kunststof

De voordelen van kunststof

Het plaatsen van kunststof kozijnen biedt enorm veel voordelen. De prijzen zijn scherp, de mogelijkheden zijn enorm én het materiaal isoleert ook nog eens uitstekend. Dat is ook de reden dat kunststof een populair materiaal is voor kozijnen en gevelbekleding.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Duurzaam, de kozijnen gaan ruim 30 jaar mee
  • Preventief tegen inbraak en brandvertragend
  • Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, kleuren en structuren, bijvoorbeeld houtlook
kunststof kozijnen en gevelbekleding

De werkzaamheden van een allround bouwbedrijf

Een van de voordelen van ons netwerk is dat wij beschikken over een multidisciplinair team. Dit betekent dat onze experts uit Hoorn niet alleen ervaring hebben met het plaatsen, repareren en onderhouden van kozijnen en gevelbekleding, maar dat zij u tevens kunnen helpen bij veel andere kluswerkzaamheden. Onze professionals beschikken over een ruime ervaring en hebben zich meestal gespecialiseerd in één of twee vakgebieden, en laten zich binnen zo’n vakgebied regelmatig bijscholen. Zo weet u zeker dat u altijd snel geholpen wordt, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken en materialen.

kunststof raamkozijn kiezen?

Wanneer is kunststof een goede keuze?

Tegenwoordig wordt menig houten raamkozijn en schuifpui vervangen door een kunststoffen variant. De meest gebruikelijke reden die hiervoor wordt gegeven is de duurzaamheid van het materiaal. Kunststof gaat gemiddeld 50 jaar mee, en heeft weinig onderhoud nodig, terwijl het een uitstekende isolatiewaarde heeft. Toch is het een mogelijkheid dat u beter kunt kiezen voor hout of aluminium. Zo is bij bijvoorbeeld zeer brede of hoge kozijnen aluminium een betere optie, vanwege de grote draagkracht van het materiaal. Of kunststof het beste past bij het kozijn dat u wenst is dan ook afhankelijk van de situatie.

kunststof kozijn Hoorn

Kunststof met een natuurlijke uitstraling

Tot een aantal jaar geleden had men bij hun keuze voor kozijnen de keus uit een raamkozijn met een authentieke uitstraling, of uit een kozijn met een hoge isolatiewaarde en lange levensduur. Dit kwam doordat het kunststof een vrij industriële uitstraling had in vergelijking met de traditionele houten kozijnen. Tegenwoordig is het echter een optie om kunststoffen kozijnen te bestellen met een houtdesign. Dit geeft een vergelijkbare uitstraling als de houten kozijnen. De prijzen voor een dergelijk design liggen wel vrij hoog. Laat u daarom altijd eerst informeren over alle mogelijkheden door een kozijn- en gevelbescherming expert uit Hoorn.

isolatiewaarde van kunststof

Isolatiewaarde van kunststof

Vanuit de Nederlandse overheid is er veel aandacht voor het milieu en de mogelijkheden voor energiebesparing. De richtlijnen voor isolatie binnen het Bouwbesluit van 2012 vormen hier een voorbeeld van. Hierin staat onder andere aangegeven dat nieuwbouwpanden geen enkel glas meer mogen hebben en dat de warmteverlieswaarde binnen de 4.5 moet vallen. Door nieuwe kozijnen te plaatsen zult u niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar ook besparen op uw energiekosten. Zo hebben kunststof kozijnen maar een warmteverlieswaarde van 1.0, tegenover eenzelfde waarde van respectievelijk 1.8 en 2.4 bij aluminium en houten kozijnen.

Isolatie van de beglazing

Vroeger werd er nog weleens enkel glas gebruikt als basis voor de ramen. Tegenwoordig is in het Bouwbesluit vastgelegd dat enkele glazen te weinig isolatiewaarde bieden, en is minimaal dubbelglas vereist. Dubbelglas heeft een U-waarde (isolatiewaarde) van 2.7, wat de minimale eis is op het gebied van isolatie. De U-waarde staat voor de hoeveelheid warmte die per vierkante meter glas verloren gaat. Naast dubbelglas bestaan er nog meer glassoorten die zorgen voor een verhoogde isolatiewaarde van uw pand, en daarmee voor een besparing op de stookkosten en een vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen. De glassoort die tegenwoordig het meest populair is bij klanten in Hoorn is hoogrendementsglas (HR), en dan met name de dubbel variant. HR++ ruiten zorgen per vierkante meter voor een besparing van €15,- per jaar. Uit onderzoek is gebleken dat de verhouding tussen prijzen en energiebesparing bij HR++ beglazing het meest voordelig is. Hoewel er ook opties bestaan die nog meer energie besparen, zoals het triple isolatieglas. Deze glassoort is met name effectief voor passieve woningen, omdat men hierbij poogt energieneutraal te leven. Voor standaard woningen liggen de prijzen voor triple isolatieglas verhoudingsgewijs te hoog.

isolatie van de kunststof kozijnen

Prijzen

Omdat de prijzen voor een kozijn soms aardig op kunnen lopen, is het verstandig om op voorhand de mogelijkheden en daarbij horende prijzen met elkaar te vergelijken. Hoewel het lastig is een exacte prijs voor u op te stellen zonder de specifieke afmetingen en wensen die u hebt, kunnen wij wel een aantal indicaties aangeven over de kosten voor materiaal, beglazing en raamsoort. Wenst u een meer specifieke prijsindicatie? Dan adviseren wij om op de offertepagina ons contactformulier in te vullen. Zo krijgt u enkele offertes op maat toegestuurd.

Hoe wordt de prijs opgebouwd?

Zoals gezegd hangen de prijzen voor het plaatsen van een raamkozijn van diverse factoren af. Over het algemeen kunnen we stellen dat zo’n 50 procent van de totaalprijs is toe te schrijven aan de kosten voor materiaal dat u kiest voor het raamprofiel en de glassoort. Kunststof is de meest goedkope oplossing, daarna hout en tot slot aluminium. De prijzen voor een kozijn van 1 vierkante meter liggen tussen de €700,- en €800,- inclusief BTW en standaard dubbelglas. Wilt u bijdragen aan een beter milieu? Dan is HR++ isolatieglas een milieubewustere keuze dan het gewone dubbelglas. De prijzen hiervoor stijgen dan met €15,- per m2. Over het algemene adviseren specialisten om voor dit HR++ isolatieglas te kiezen in verband met het beperken van het gebruik van fossiele brandstoffen. De volgende 35% van de kosten is toe te schrijven aan de afmeting van het gekozen kozijn. Hoe groter het raam, hoe lager de prijzen per m2, waarbij voor zakelijke klanten de mogelijkheid voor bulkkorting bestaat. Het verschil in aanschafprijs tussen de diverse raamsoorten vindt u hieronder in de tabel.

Kosten voor het plaatsen

De laatste 15% van de totaalprijs is afkomstig van de installatiekosten – mocht u hiervoor een vakman uit Hoorn inschakelen -. Voor zowel een schuifpui als raamkozijn geldt dat er hoge eisen bestaan op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Door de montage over te laten aan de erkend specialist behoudt u de garantievoorwaarden, en is de kans op vochtproblemen of problemen met de scharnieren aanzienlijk lager. Het prijzen voor het inschakelen van een kozijnspecialist verschillen per klus. De expert zal op basis van de klus een vaste prijs voor u bepalen, of u kiest natuurlijk voor een uurtarief. Het verschilt per situatie wat het meest voordelig is. Voor welke optie u echter ook kiest, maak altijd precieze afspraken met de vakman. Niet alleen over de prijs, maar ook over de zaken die hier wel en niet onder vallen. Denk dan bijvoorbeeld aan de leveringskosten, de BTW, het opruimen van de klusplek en de garantievoorwaarden die bij het deurkozijn of de schuifpui horen. Op deze manier weet u zeker dat de gehele klus binnen uw budget valt.

prijzen van kunststof kozijnen plaatsen
Type kozijn/bekledingAfmetingen**HR++ beglazingGemiddelde prijs, exclusief montage*
Vast raam30 x 30 cmJa€40,- tot €90,-
Vast raam60 x 60 cmJa€100,- tot €115,-
Vast raam100 x 100 cmJa€160,- tot €170,-
Vast raam150 x 200 cmJa€330,- tot €370,-
Draaikiepraam60 x 60 cmJa€170,- tot €225,-
Draaikiepraam100 x 100 cmJa€240,- tot €255,-
Draaikiepraam120 x 180 cmJa€370,- tot €390,-
Valraam50 x 40 cmJa€105,- tot €165,-
Valraam100 x 80 cmJa€205,- tot €240,-
Valraam150 x 120 cmJa€330,- tot €365,-
Deurkozijn190 x 170 cmJa€850,- tot €950,-
Schuifpui200 x 100 cmJa€850,- tot €1.050,-
Kunststof gevelbekleding1 m²€42,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de voorrijkosten, montagemateriaal, montagekosten, type beglazing en accessoires.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Benieuwd naar de exacte kosten van de kozijnen of gevelbekleding?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Video over het plaatsen van kunststof kozijnen:

Draaikiepraam

Een draaikiepraam, ook wel een draaivalraam genoemd, is een raamsoort dat over twee assen beschikt. Dit betekent dat het zowel verticaal draait (als een draairaam) en horizontaal kiept (als een valraam). Een draaikiepraam kan dus zowel op een kiertje staan, als volledig geopend worden. In de kierstand zit er ongeveer 15cm tussen het raamkozijn en de bovenkant van het opengedraaide gedeelte. Let op: het draaikiepraam valt altijd naar binnen, en draait ook naar binnen open. Hou daar dus rekening mee met de positionering van het meubilair. Eventueel is het een optie om voor een draaikiepraam op de bovenverdieping een ventilatiesleuf toe te voegen. Hierdoor is ventilatie mogelijk, zonder dat u de ramen hoeft te openen. Groot voordeel van het draaikiepraam is bovendien dat u hierdoor de ramen van binnenuit kunt lappen. Daarbij is het vaak mogelijk om het oude houten raamkozijn te behouden.

Valraam

Wij noemden het draaikiepraam hierboven ook al een draaivalraam, een valraam is dan ook een raammodel zonder draaistand, maar enkel met het kiep, of valgedeelte. Een valraam werd daarom traditioneel veel gebruikt in kelders, douches en keukens. Het was een techniek voor het verkrijgen van meer frisse lucht in huis dan bij een ventilatierooster, terwijl de raamopening beperkt bleef. Een valraam is dan ook meestal een klein raampje van 60×30 centimeter. De moderne valramen beschikken over het algemeen over een meerpuntssluiting, zodat met één handeling het valraam te openen is. Zit het valraam op een hoge plek? Kies dan voor een speciale raamhaak, of laat een meer automatisch systeem monteren om moeite te besparen. De kosten voor een valraam liggen tussen de €100,- en €500,-, afhankelijk van de afmeting en het bedieningssysteem.

Vast raam

Een derde raamsoort waar we u kort over willen informeren is het vaste raam. Een vast raamkozijn is relatief goedkoop in vergelijking met de andere varianten, omdat er geen extra elementen aan vast zitten. Vaste ramen vormen meestal onderdeel van een woonkamer- of slaapkamerraamsysteem. Een tweede positief punt aan vaste ramen is dat deze een grotere draagkracht hebben dan de draaiende modellen. Hierdoor zijn vaste ramen uitermate geschikt voor ruimtes waarin veel daglicht gewenst is. Voor de raamkozijnen bij een vast raam is vrijwel elk basismateriaal geschikt.

kunststof gevelbekleding in Hoorn

Gevelbekleding

Gevelbekleding is in verschillende varianten verkrijgbaar in Hoorn. Zowel aluminium, als houten en kunststof bekleding voor de gevel is mogelijk. Het uiterlijk van verschillende stoffen kan zo worden aangepast dat het op muurbekleding van hout lijkt. Er worden dan nerven aangebracht, welke de traditionele houten gevelplanken nauwgezet nabootsen. Om ervoor te zorgen dat uw gevelbescherming lange tijd meegaat, adviseren wij om deze regelmatig van het juiste onderhoud te voorzien. Zowel de rabatdelen als de boeidelen dient u in optimale staat te houden, om de kans op lekkages te voorkomen. De specialisten uit ons netwerk in Hoorn kunnen u desgewenst ondersteunen bij de onderhoudswerkzaamheden.

voordelen kunststof kozijnen en gevelbekleding

Voordelen kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding is bij aanbieders uit Hoorn verkrijgbaar van verschillende merken. Deze verschillen aanzienlijk in prijs en kwaliteit. U bepaalt de mate van kwaliteit door middel van de garantie die men meegeeft, en het soort folie dat over de panelen zit. Voor welk merk u echter ook kiest, u profiteert gegarandeerd van verscheidene voordelen. Denk hierbij onder andere aan de volgende: zeer licht gewicht, waardoor de gevelbescherming makkelijk te plaatsen is. Directe afwerking en verhoogd woonplezier binnen een dag. Minimaal onderhoud nodig. Bestand tegen de afwisseling van weersomstandigheden in Nederland. Aantrekkelijke prijzen en ruime keuze in kleur en design.

kunststof rabatdelen in Hoorn

Kunststof rabatdelen

Wilt u nooit meer de gevelbekleding hoeven te schilderen? Dan vormen kunststof rabatdelen de uitkomst voor u. De rabatdelen – ook wel gevelplanken genoemd – zijn de planken die men horizontaal over de gevel aanbrengt. De planken geven uw woning een traditionele uitstraling, maar brengen meer voordelen met zich mee dan de authentieke eikenhouten planken, waaronder een betere isolatie, en minder onderhoud. Een ander groot voordeel van de rabatdelen die men vandaag de dag bij bouwmarkten en speciaalzaken in Hoorn aanbiedt, is de eenvoudige plaatsingstechniek. Wilt u graag zelf de rabatdelen installeren? Zorg dan voor voldoende materiaal, en een stevige steiger. Deze is soms te huren bij een vakman. Eventueel is het een mogelijkheid om de rabatdelen te gebruiken als betimmering voor schuren en tuinhuisjes of als tuinafscheiding.

kunststof boeidelen in Hoorn

Kunststof boeidelen

Naast de rabatdelen vormen ook de boeidelen onderdeel van de gevelbescherming. Boeidelen noemt men ook wel dakrandpanelen, omdat ze de naad tussen het dak en de muur overdekken. Omdat de boeidelen op een lastig bereikbare plek zitten, is het aan te raden goed te kijken welk materiaal het minste onderhoud en aandacht vereist. Een geschikte oplossing die experts tegenwoordig vrijwel alle woningeigenaren in Hoorn aanraden is kunststof. Bij kunststoffen boeidelen zullen geen afbladderende delen optreden, en is er ook aanzienlijk minder sprake van verkleuringen zoals bij houten boeidelen wel het geval is. Wel is het belangrijk om de boeidelen te blijven reinigen. Boeidelen kunt u, net als vele andere gevelonderdelen, in meerdere kleuren bestellen. De kleuren wit, bruin, grijs en donkergroen vormen de meest gebruikelijke opties, deze vragen dan ook de laagste investering.

onderhoud van kunststof

Kunststof onderhouden

Voor kunststof kozijnen en overige bouwonderdelen geldt dat u deze jaarlijks moet onderhouden door het reinigen van de panelen met een vochtige doek. Daarnaast raden wij aan periodiek de beschermlaag van het product te hernieuwen. Hiermee voorkomt u de aanslag van vuil, of het groen uitslaan van de panelen. Het onderhoud aan een aluminium kozijn blijft eveneens beperkt tot een jaarlijkse of twee jaarlijkse reinigingsbeurt. Een kozijn van hout vraagt meer onderhoud. U dient het raamkozijn periodiek te schilderen, en regelmatig te controleren op beschadigingen. Een scheurtje in de verf kan al leiden tot schimmel of houtrot. Laat daarom sowieso hardhouten producten plaatsen.

kunststof, houten of aluminium kozijnen?

Aluminium, hout of kunststof?

Of u kiezen moet voor een hardhouten, aluminium of kunststoffen raamkozijn is afhankelijk van uw wensen en de eigenschappen waaraan het materiaal moet voldoen. Een aluminium kozijn of gevelbekleding komt bijvoorbeeld vaak voor op nieuwere gebouwen. Daarbij staat het ook het best, vooral als zichtbaar is dat het om dit materiaal gaat, dankzij de strakke en moderne look. Houten gevelbekleding en kozijnen wordt door particulieren vaak het mooist gevonden, zeker bij oudere woningen. Door het vele onderhoud kiezen de meeste van onze klanten uit Hoorn tegenwoordig toch voor kunststof producten, eventueel met een houtdesign om toch die authentieke uitstraling te behouden.

kunststof kozijnen plaatsen Hoorn

Keurmerken kozijnen

Als u op zoek bent naar kozijnen, zult u merken dat er heel veel mogelijkheden zijn. Om wegwijs te worden in de opties, kunt u letten op het keurmerk SKG of Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het SKG keurmerk staat voor de kwaliteit van kunststof bouwproducten, en wordt uitgegeven door een onafhankelijk testinstituut. Het politiekeurmerk staat voor veiligheid, en wordt op producten van diverse materialen uitgegeven. Want welk basismateriaal u ook kiest voor uw kozijnen, u wilt zich natuurlijk wel veilig kunnen voelen.

Garantievoorwaarden

Bij de selectie van professionals voor onze database, letten wij altijd op goede voorwaarden. Zo vragen wij van elk bedrijf dat alle aangesloten vakmannen een ruime ervaring en uitstekende diploma’s hebben, en verwachten wij dat de professionals u snel en vakkundig helpen. Dus geven wij u de offerte van een bedrijf uit Hoorn, dan weet u zeker dat het goed zit. Dat geldt ook voor garantie: is er iets kapot, dan hebt u recht op service. Wilt u een exacte prijsindicatie ontvangen? Neem dan contact op met een expert uit Hoorn. Wij helpen u graag verder!

Netwerk van bouwbedrijven

Meer dan vier decennia al is ons bedrijf een autoriteit op het gebied van kozijn en gevelbescherming van diverse materialen. De beste producten vindt u via ons. Door een zeer groot netwerk op te bouwen van experts uit Hoorn, komt u met ons altijd tot de juiste keus. Wij garanderen bovendien scherpe prijzen, doordat u bij ons de aanbiedingen van verschillende experts met elkaar kunt vergelijken. U bespaart al snel tot wel 25% op de uiteindelijke kosten! Heeft u vragen? Wij helpen u graag!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat het gaat kosten om een houten raamkozijn te vervangen voor de kunststoffen variant? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van gevelbekleding bij uw woning in Hoorn? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het webformulier. Wij zullen uw hulpvragen spoedig beantwoorden, en sturen u desgewenst enkele vrijblijvende offertes toe van specialisten uit de regio. Het is aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Zo kiest u voor een kozijn specialist die aan uw eisen voldoet! Wij garanderen aantrekkelijke prijzen!