Lekkage in Bussum?

Bel direct en word snel geholpen!

Nu bereikbaar!

Lekkage Bussum

U bent niet de eerste met een lekkage in Bussum en zeer waarschijnlijk ook niet de laatste. Is de waterrekening ineens stukken hoger dan normaal of merkt u vochtplekken op het plafond op? Dan doet u er verstandig aan om een vochtexpert in te schakelen en op zoek te gaan naar de oorzaak.

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag krijgt u zo snel mogelijk een scherp geprijsde offerte toegestuurd!

Op deze pagina gaan we dieper in op lekkages in huis. Zo leest u alle informatie die u nodig hebt over daklekkages: hoe ontstaan ze, hoe herkent u ze en hoe lost u ze op? Ook andere lekkages, zoals een lek in de waterleiding of vloerverwarming komen aan bod. Zo weet u waar u op moet letten! Tot slot geven we praktische informatie over de verzekering, zodat u weet of u de schade vergoed krijgt!

lekkage Bussum

Wat kan wijzen op een lek?

  De punten hieronder zijn een mogelijke indicatie van een lekkage in Bussum, schakel in dat geval zo snel mogelijk een vakman in. Bij een daklekkage raden we aan gebruik te maken van de spoedservice. Dan komt er zo snel mogelijk een vakman naar u toe om de lekkage op te sporen en te verhelpen.

 • Hoge waterfactuur: verbruikt u ineens meer water dan eerst? Dan is het mogelijk dat u een lek in de waterleiding hebt. Schakel alle kranen uit en kijk of u watermeter toch nog door blijft lopen. Ja? Schakel een vakman in!
 • Vochtplekken: vochtplekken op de muur of het plafond is een teken dat ergens water lekt. Dit kan een daklekkage zijn, en lek in de badkamer of een ander soort lekkage in de leidingen.
 • Schimmelvorming: dit is een teken dat de luchtvochtigheidsgraad te hoog is. De schimmel verwijderen is niet voldoende, u moet ook de oorzaak laten aanpakken door een expert.
 • Waterschade: bij een daklekkage merkt u al snel dat er waterschade op het plafond of tegen de onderkant van het dak ontstaat. Dit wordt ook wel veroorzaakt door een lek in de badkamer of waterleiding. Schakel bij waterschade zo snel mogelijk een vakman in.
 • Hogere energiefactuur: waterschade in het dak of de spouwmuur tast ook de isolatie aan. Hierdoor zult u merken dat u meer energie moet gebruiken om uw huis warm te houden. Een hogere energiefactuur kan dus ook een indicatie zijn van een lekkage!

Nu bereikbaar!

De gevolgen van een lekkage

Een lekkage heeft nare gevolgen voor uw huis. Het zorgt voor vochtplekken, schimmelgroei en andere lelijke plekken op het plafond of tegen de muur. Door de hoge luchtvochtigheidgraad is het bovendien mogelijk dat uw wandafwerking loslaat en dat de vloer kromtrekt. Uw huis ziet er bij een lekkage al snel onverzorgd en slordig uit.

Dit zijn de meest voorkomende gevolgen van een lekkage:

 • Vochtplekken
 • Schimmelgroei
 • Loslatende wandafwerking
 • Kromtrekkende vloeren
 • Houtrot
 • Luchtwegklachten