Lekkage in Castricum?

Bel direct en word snel geholpen!

Nu bereikbaar!

Lekkage Castricum

Last van een lekkage in Castricum? Wacht niet te lang met het inschakelen van een loodgieter! Een lek in het dak, de waterleiding of vloerverwarming heeft grote gevolgen voor uw huis. Zolang u niets doet, blijft er water in de vloer of in de muur lekken, met vervelende vochtplekken, schimmel en andere beschadigingen als gevolg. Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina gaan we dieper in op lekkages in huis, hoe deze ontstaan en hoe u ze kunt verhelpen. We geven u handige informatie over lekdetectie, zodat alle lekkages snel een eenvoudig op te sporen zijn. U vindt hier bovendien praktische prijsinformatie en leggen we uit hoe het zit met de verzekering en uw lekkage.

lekkage Castricum

Wat kan wijzen op een lek?

  Denkt u dat er een lek in huis is? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen. Bij een daklekkage in Castricum of lek in de waterleiding is het zelfs belangrijk om gebruik te maken met de spoedservice: zo komt er zo snel mogelijk een vakman bij u langs om de lekkage te verhelpen. Dit voorkomt hogere herstelkosten!

  Er zijn een aantal tekenen die kunnen duiden op een lek in huis. Hieronder hebben we de belangrijkste signalen voor u op een rij gezet. Merkt u één van deze tekenen, neem dan contact op met een vakman.

 • Waterschade: vochtplekken, beschadigde meubels en andere schade veroorzaakt door water is een grote indicator van een lekkage in huis. Lekt er water naar binnen en is uw muur hierdoor nat, dan heeft dat ook gevolgen voor het meubilair dat hier tegenaan staat.
 • Schimmelvorming: de hogere vochtigheidsgraad in huis zorgt ook voor een hogere kans op schimmelvorming. Heeft u schimmel op de muur of het plafond dan bestaat de kans dat het ook gaat groeien op uw meubels.
 • Hoge waterfactuur: als uw kraan lekt, de waterleiding lekt of er een lek in de verwarming zit, dan gaat er onnodig veel water verloren. Hierdoor stijgt uw waterrekening enorm! Wilt u zeker weten of het om een lekkage gaat, dicht dan alle kranen en kijk of de watermeter nog steeds oploopt. Ja? Schakel dan een lekkage expert in.
 • Hogere energiekosten: bij lekkages in het dak of in de muur, bestaat altijd de kans dat de isolatie aangetast wordt. Hierdoor moet u meer stoken om het lekker warm te krijgen in uw woning. Merkt u dat uw energieverbruik stijgt, kijk dan eens naar de oorzaak hiervan.

Nu bereikbaar!

De gevolgen van een lekkage

Een lekkage heeft nare gevolgen voor uw huis en uw gezondheid. Hieronder hebben we de gevolgen van een lekkage voor u op een rij gezet.

 • Loslatende wand- of plafondafwerking.
 • Vochtplekken op de muur of het plafond.
 • Schimmelgroei
 • Houten vloer die kromtrekt.
 • Grotere kans op ongedierte in huis.
 • Luchtwegklachten.