Badkamer renoveren?

Vergelijk gratis offertes van badkamerspecialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Badkamerrenovatie Raalte

Met een badkamerrenovatie in Raalte realiseert u eindelijk die droombadkamer! Kies voor een luxe ligbad om ’s avonds heerlijk in weg te dromen, of plaats een luxe inloopdouche voor een spa-at-home ervaring. Laat u tijdens de renovatie bijstaan door een badkamer installateur zodat u verzekerd bent van het beste resultaat. Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag.

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk tot 5 prijsopgaven van installateurs in uw eigen regio. Kies het beste aanbod om tot 40% op de kostprijs te besparen!

Overweegt u een badkamerrenovatie? Op deze pagina leest u over de vele mogelijkheden en krijgt u een beeld van de kosten. Daarnaast vindt u hier handige tips voor uw eigen renovatie én leest u hoe u bespaart.

Waarom uw badkamer laten renoveren?

Er zijn verschillende redenen waarom een badkamerrenovatie een goed idee is. In veel gevallen voldoet de ruimte niet meer aan de wensen. Misschien is de wastafel te klein geworden voor uw grote gezin of wellicht gebruikt u het ligbad nooit meer maar droomt u juist van een ruime inloopdouche.

Daarnaast is een badkamerrenovatie voor senioren een hele goede manier om de veiligheid en het gebruiksgemak te vergroten! Niet meer douchen in bad, maar juist een stijlvolle douche zonder douchebak. Doordat er geen hoge instap is, is het risico op uitglijden een stuk kleiner.

De belangrijkste redenen om een badkamer in Raalte te renoveren:

 • Het gebruiksgemak (en -genot) vergroten.
 • De stijl van de oude ruimte past niet meer de rest van het huis.
 • U wilt de waarde van uw huis verhogen.

Vind een geschikte badkamer installateur in Raalte

Op zoek naar een badkamer installateur uit Raalte? Vergelijk gratis offertes! Met slechts één druk op de knop ontvangt u de prijsopgaven van meerdere specialisten.

Het voordeel?

U krijgt zo een duidelijk beeld van wat uw badkamerrenovatie gaat kosten. Bovendien kiest u zo eenvoudig voor de installateur met het beste aanbod, zodat u tot wel 40% op de kostprijs bespaart. Bovendien is deze offerteservice gratis en vrijblijvend, zodat u nergens aan vast zit!

badkamerrenovatie Raalte

Wat voor badkamerrenovatie?

U hebt de keuze uit de onderstaande soorten renovaties.

Klik en spring direct naar:

 • Kleine badkamerrenovatie: hierbij gaat het vaak om kleine aanpassingen die een groot effect hebben op de uitstraling én het gebruikersgemak. De kosten liggen rond de €3.500,- tot €5.000,-.
 • Grote badkamerrenovatie: in dit geval worden er grotere en intensievere werkzaamheden uitgevoerd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de indeling van de ruimte compleet om te gooien. De kosten liggen gemiddeld tussen de €5.000,- tot €7.500,-.
 • Nieuwe badkamer plaatsen: bij deze optie gaat het om een compleet nieuwe badkamer. Op een andere, logischere plek in huis bijvoorbeeld of wanneer u het oppervlak vergroot. De kosten starten vanaf ongeveer €10.000,-.

Badkamerrenovatie kosten 2024

De kosten van een badkamerrenovatie hangen nauw samen met de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Gaat het om een kleine badkamerrenovatie in Raalte dan gaat het meestal om relatief eenvoudige aanpassingen zonder breekwerk. In een ruimte van 9 m² kost dit gemiddeld €3.500,- tot €5.000,-. Uiteraard hangt de prijs wel af van het sanitair dat u kiest.

Gaat u de badkamer volledig verbouwen dan lopen de kosten snel op. Breekwerk, badkamertegels vervangen of zelfs het verplaatsen van de leidingen zorgt in een ruimte van 9 m² voor een totaalprijs van gemiddeld €5.000,- tot €7.500,-. Laat u echt een nieuwe badkamer plaatsen, houd dan rekening met een vanaf-prijs van €10.000,-.

Wat kost een badkamerrenovatie?

Type badkamerrenovatie Afwerking? Oppervlakte Gemiddelde kosten, inclusief montage en btw
Kleine badkamerrenovatie Basic 9 m² €3.500,- tot €5.000,-
Grote badkamerrenovatie / badkamer verbouwen Standaard 9 m² €5.000,- tot €7.500,-
Nieuwe badkamer plaatsen Luxe 9 m² €10.000,- of meer

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten, die sterk per situatie en badkamer installateur verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat beïnvloedt de prijs van de badkamerrenovatie?

U wilt uw badkamer verbouwen: de kosten zijn afhankelijk van verschillende keuzes die u zelf maakt. De materiaalkeuze heeft bijvoorbeeld een grote invloed op de totaalprijs. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor de tegels: keramische tegels zijn een stuk goedkoper dan dure natuurstenen badkamertegels. Hetzelfde geldt voor de keuze voor het sanitair en de specifieke werkzaamheden die u laat uitvoeren.

Maar dat is nog niet alles!

Er zijn ook factoren waar u zelf geen invloed in hebt, maar die wel de kosten bepalen. Dit zijn bijvoorbeeld voorrij- en afvoerkosten en het tarief van de badkamerspecialist in Raalte. Elke specialist bepaalt zijn eigen tarief, waardoor ze per bedrijf verschillen. Wilt u verzekerd zijn van de beste prijs? Vergelijk dan gratis offertes!

Badkamer verbouwen en besparen op de kosten?

Vergelijk meerdere offertes en kies zelf voor het beste aanbod!

Kleine badkamerrenovatie

Een kleine badkamerrenovatie is de goedkoopste optie. U behoudt dezelfde indeling van de ruimte en kiest voor een nieuwe vloer met voordelige tegels. U vervangt het oude sanitair met een stijlvol maar basic merk dat niet te veel kost: inclusief heerlijk ligbad. De totale kosten liggen rond de €5.000,- tot €7.500,-.

Badkamerrenovatie zonder breken

Bij een kleine badkamerrenovatie is het ook mogelijk om geen breekwerk uit te voeren. Laat bijvoorbeeld alleen het sanitair vervangen: hiermee vergroot u het gebruikersgemak enorm maar hoeft u niet de bestaande badkamertegels te verwijderen.

Toch een nieuwe badkamervloer? Dat kan!

Sommige materialen kunt u namelijk rechtstreeks over de tegelvloer heen plaatsen. Zo hoeft u niets te slopen!

De grootste voordelen op een rij:

 • De badkamerrenovatie is zo snel mogelijk klaar
 • U hebt weinig overlast van de renovatiewerken
 • Zonder breekwerk houdt u de prijs zo laag mogelijk
badkamer renoveren Raalte

Badkamerrenovatie in 1 dag

Een badkamerrenovatie in 1 dag is zeker haalbaar: wel moet u dan reëel zijn wat betreft uw keuzes. Het gaat niet lukken om de volledige indeling om te gooien en een ligbad te plaatsen.

Wat kan wel in 1 dag?

 • Nieuwe badkamervloer plaatsen (over de bestaande tegelvloer heen).
 • Al het sanitair vervangen.
 • Wastafel vervangen of zelfs een dubbele wastafel plaatsen.
Benieuwd naar de scherpe prijzen? Vraag gratis offertes aan.

Een grote badkamerrenovatie: de badkamer verbouwen

Een tweede optie is de grote badkamerrenovatie. Hierbij gaat het niet zomaar om de afmetingen, maar vooral om de omvang van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Bij een grote badkamerrenovatie gaat het bijvoorbeeld om de volgende werkzaamheden:

 • Het verwijderen van de bestaande badkamertegels.
 • Waterleidingen en de afvoer verplaatsen.
 • Nieuw sanitair installeren.
 • Ligbad vervangen door een luxe inloopdouche.
 • Vloerverwarming plaatsen.
In dit geval kies je vaak voor iets luxere items, zoals natuurstenen tegels en luxe badkamermeubels. Afhankelijk van de keuze voor het sanitair en het overige materiaal betaalt u ongeveer €5.000,- tot €7.500,-.

Badkamer renoveren in Raalte?

Kies voor de vakman met de scherpste prijs en bespaar tot 40%!

Gratis – Vrijblijvend

Werkwijze bij badkamer renoveren Raalte

Gaat u uw badkamer renoveren in Raalte? Dan bent u ongetwijfeld benieuwd naar de werkwijze van een badkamer installateur. Hieronder leest u precies hoe het proces in z’n werk gaat, van ontwerp tot aan de installatie van het sanitair.

Zoekt u een badkamerinstallateur uit uw eigen regio? Vergelijk dan gratis offertes en kies zo gemakkelijk voor de expert met het beste aanbod: u bespaart tot wel 40% op de kosten!

1. Adviesgesprek

De eerste stap in het opknappen van de badkamer, is het adviesgesprek. Hierin maakt u kennis met de vakman en inventariseert hij of zij al uw wensen. Misschien twijfelt u of het de juiste zet is om een ligbad te plaatsen: de vakman geeft u in dat geval een persoonlijk en professioneel advies.

2. Situatieschets of badkamerontwerp

Tijdens het adviesgesprek, helpt de vakman u ook met het ontwerpen van uw badkamer in Raalte. Hij stelt een praktisch en stijlvol badkamerontwerp op, waarvan het grondplan volledig aan uw wensen voldoet.

Waar houdt hij rekening mee?

De installateur zorgt ervoor dat de indeling praktisch in gebruik is. Dit houdt in dat de douche breed genoeg is en er rondom het toilet voldoende beweegruimte is. Daarnaast houdt hij ook rekening met de keuze voor het materiaal, de kleuren en de stijl van het sanitair.

3. Planning, afspraken en inmeten

Bent u akkoord met het ontwerp dan stelt de vakman de planning op. U maakt samen een afspraak en plant een datum voor de start van de verbouwing. De vakman laat u weten hoeveel tijd het vernieuwen van de badkamer ongeveer in beslag neemt, zodat u weet voor welke periode u eventueel een alternatief moet regelen. Misschien kunt u tijdelijk bij vrienden of familie douchen, of kunt u een mobiele douchecabine huren.

werkwijze badkamerrenovatie

4. Verwijderen oude sanitair en tegels

Op de afgesproken datum begint het renoveren van de badkamer natuurlijk met eventueel sloopwerk. Dit bestaat uit het verwijderen van het oude sanitair en het slopen van de tegels. Dit laatste lijkt misschien eenvoudig, maar het is belangrijk dat dit goed gebeurt: de ondergrond moet niet te veel beschadigen, zodat het niet volledig opnieuw geëgaliseerd hoeft te worden.

5. Controle van leidingwerk

De vakman controleert hierna of het leidingwerk nog in orde is. Als de afvoer of watertoevoer flink versleten is, dan is dit het perfecte moment om dit te vervangen. Zo voorkomt u dat er over een paar maanden of jaren een vervelende lekkage ontstaat. De installateur kijkt hierbij naar kalkvorming en of alle kraantjes nog gemakkelijk openen en sluiten.

6. Elektriciteit en leidingen leggen

Verandert u de indeling of laat u een nieuwe badkamer plaatsen? Dan is de volgende stap het leggen van de leidingen. Ook de elektriciteit wordt verlegd om bijvoorbeeld spotverlichting te kunnen realiseren. Kiest u voor vloerverwarming, dan wordt die op dit punt ook geplaatst.

De leidingen worden netjes in de muur en in de vloer weggewerkt. Dat doet de installateur door sleuven te frezen. Deze smeert hij weer dicht zodat het oppervlak helemaal egaal is voor de afwerking.

badkamer opknappen Raalte

7. Betegelen of stucen?

Nu de leidingen en de afvoer allemaal op de goede plek zitten, laat u de badkamer betegelen of stucen.

Badkamertegels zijn allang niet meer de enige optie qua afwerking. Ook stucwerk is enorm stijlvol en goed bestand tegen vocht. Dit zorgt voor een hele moderne en strakke uitstraling. Gaat u wel voor tegels, dan zijn er heel veel verschillende manieren om sfeer te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een accentwand achter de douche, of kies keramische tegels in een prachtige kleur.

8. Plaatsen nieuw sanitair, badkamermeubels en afwerking

Tot slot volgt de afwerking. Dit bestaat uit de installatie van het nieuwe sanitair en het monteren van de badkamermeubels. Met de keuze voor de badkamermeubels heeft u een grote invloed op de totaalprijs. Houd hier bij de badkamerinrichting dus rekening mee!

Wanneer de meubels en het sanitair op z’n plek staat kit de installateur alles netjes af en maakt hij de ruimte schoon, zodat u hem direct kunt gebruiken.

Badkamerrenovatie van A tot Z.

Vind snel en gemakkelijk een installateur in uw regio en bespaar tot 40%!

Nieuw sanitair

Nieuw sanitair heeft een grote invloed op het comfort van de ruimte. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan:

 • Ligbad: een luxe ligbad is fijn om ’s avonds tot rust te komen. Het is bovendien ideaal om uw kleine kinderen te badderen voor bedtijd. De kosten variëren van €850,- tot €2.800,-, afhankelijk van het soort bad.
 • Douche: er zijn veel mogelijkheden, van een ruime inloopdouche tot een luxe douchecabine met alles erop en eraan. Senioren kiezen steeds vaker voor een douche zonder douchebak, zodat er geen hoge instap is. De gemiddelde kosten lopen uiteen van €600,- tot €1.900,-.
 • Toilet: van een standaard toilet naar een luxe hangtoilet. De ruimte ziet er veel groter uit en schoonmaken is in de toekomst een stuk gemakkelijker. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €450,- tot €900,-.
 • Wastafel: kiest u voor een eenvoudige, enkele wastafel of gaat u toch voor een dubbel badkamermeubel? Deze keuze heeft een grote invloed op het gebruikersgemak. De kosten lopen uiteen van €400,- tot €800,-.
 • Kraan: u kunt ervoor kiezen om de kraan van de wastafel, het bad of zelfs de douchekraan te vervangen. Ga voor een luxe mengkraan waarmee u gemakkelijk de temperatuur instelt. Qua stijl is er heel veel mogelijk: van strak met rechte vormen tot sierlijke ronde vormen en warme kleuren. De kosten variëren van €150,- tot €450,-.

Wat kost nieuw sanitair in 2024?

Wat? Gemiddelde prijs (inclusief montage, materiaal en btw)
Complete badkamer renoveren (9m²) €3.500,- tot €10.000,-
Ligbad €850,- tot €2.800,-
Douche €600,- tot €1.900,-
Toilet €450,- tot €900,-
Wastafel €400,- tot €800,-
Kraan €150,- tot €450,-
Vloer €800,- tot €1.800,-
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektra, etc. €150,- tot €350,-
Extra’s
Vloerverwarming €755,-
Whirlpool of spabad €2.700,- tot €6.700,-
Spa- of stoom douchecabine €1.600,- tot €4.300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten, die sterk per situatie en installateur verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

sanitair

Overige onderdelen bij een badkamerrenovatie

Maar het sanitair is niet het enige waar u rekening mee kunt houden bij het opknappen van uw badkamer. Er zijn namelijk nog meer mogelijkheden:

 • Vloer: met de keuze voor de soort badkamertegel heeft u een grote invloed op de stijl van de ruimte. Ga voor natuurlijk met natuursteen of kies voor een robuuste betonvloer voor een meer industriële stijl. De kosten lopen enorm uiteen, afhankelijk van het soort vloer: gemiddeld tussen de €800,- tot €1.800,-.
 • Verwarming: met het plaatsen van vloerverwarming houdt u meer ruimte over, doordat er geen radiatoren nodig zijn. Dit kost gemiddeld €755,-. Klein budget? Kijk dan naar een designradiator: deze ziet er stijlvol uit en is praktisch, zeker als u uw handdoeken hier overheen kunt hangen.
 • Badkamerverlichting: goede verlichting is belangrijk, zeker als het gaat om de ruimte waar u uw dag begint. Kies bijvoorbeeld voor spotverlichting of hang een stijlvolle hanglamp boven de wastafel.
 • Badkamermeubels: handige kasten zorgen voor voldoende opbergruimte. Hierdoor zijn handdoeken, schoonmaakspullen en andere items uit het zicht en ziet het er altijd netjes uit.
 • Ventilatie: in een vochtige ruimte is een goede ventilatie enorm belangrijk. Kunt u geen raam openen tijdens het douchen, dan is het aan te raden om een (mechanisch) ventilatiesysteem te installeren.

Badkamer laten verbouwen in Raalte? Bespaar op de kosten!

Vind gemakkelijk de vakman met het beste aanbod voor een besparing tot 40%.

Nieuwe badkamer plaatsen Raalte

Laat u een nieuwe badkamer plaatsen in Raalte? In dat geval zijn er heel veel verschillende mogelijkheden wat betreft de badkamerinrichting en de indeling, maar ook de gewenste stijl en kleuren! Dit is de beste manier om uw droombadkamer te realiseren.

De grootste voordelen van een nieuwe badkamer:

 • U hebt vrije keuze in de indeling.
 • Het zorgt voor een flinke waardevermeerdering van uw woning (ongeveer 75% van uw investering).
 • U kiest voor een ruimte die helemaal voldoet aan al uw wensen.
Wilt u uw badkamer verbouwen of opknappen? Vergelijk dan gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod: u bespaar daarmee tot 40% op de kostprijs.

nieuwe badkamer Raalte

Modern, klassiek of landelijk?

Vraag uzelf eerst af welke stijl u wilt creëren: uw badkameradviseur helpt u om deze stijl te realiseren. U heeft onder meer de keuze uit:

 • Modern: deze stijl kenmerkt zich door lichte kleuren en strakke lijnen. Kies voor grote tegels voor een ruimtelijk effect en laat spotverlichting inbouwen. Kies voor vloerverwarming zodat er zoveel mogelijk ruimte is voor ruime badkamermeubels. Een moderne badkamerrenovatie met beton ciré zorgt bovendien voor een iets robuuste stijl.
 • Klassiek: voor een tijdloos ontwerp kiest u warme materialen en kleuren. Kies voor een badkamerrenovatie met panelen, waardoor u een speels effect op de wanden creëert. Geef de wand achter de douche bijvoorbeeld een andere kleur!
 • Landelijk: hierbij worden veel warme kleuren en natuurlijke materialen gebruikt. Combineer natuursteen bijvoorbeeld met een houten blad op de wastafel voor een landelijke sfeer. Het is juist stijlvol als een deel van de leidingen zichtbaar is.

Bekijk een aantal mogelijkheden bij een badkamerrenovatie

7 tips voor badkamer verbouwen Raalte

U gaat uw badkamer verbouwen in Raalte: goed idee! Hieronder geven we u 7 handige tips voor de verbouwing, zodat u zeker weet dat deze soepel verloopt.

 1. Maak een goede planning. Werk de bouwplannen voor het renoveren goed uit en plan voldoende tijd in. Zo voorkomt u dat u te gehaast werkt en dat er onnodige fouten gemaakt worden.
 2. Houd bij de inrichting rekening met voldoende bewegingsruimte. Het lijkt op papier misschien te passen: een ruim ligbad, inloopdouche én dubbele wastafel, maar in de praktijk blijkt het heel onhandig. Vraag daarom altijd advies aan een ervaren badkamer installateur uit Raalte.
 3. Kies voor goede verlichting. Zorg voor lampen die natuurlijk en warm licht geven. Koel licht is niet fijn om bij wakker te worden.
 4. Plan voldoende bergruimte. Wilt u uw handdoeken, schoonmaakspullen en voorraad zeep bewaren zonder dat het steeds in het zicht staat, dan is voldoende bergruimte heel belangrijk. Dit voorkomt dat de badkamer er slordig en onverzorgd uitziet.
 5. Let bij een tegelvloer op de R-waarde: de antislipwaarde. Voor een badkamer heeft u in ieder geval R-waarde 11 nodig om zo uitglijden te voorkomen.
 6. Om vochtproblemen te voorkomen raden we u aan om na te denken over de ventilatie. Als er geen raam is, is een automatisch ventilatiesysteem aan te raden.
 7. Kies voor kwaliteit over kwantiteit. Soms is goedkoop inderdaad duurkoop. Kies dus voor vochtbestendige verf en tegels die geschikt zijn voor badkamers.

Recent aangevraagde offertes

Badkamerrenovatie met beton ciré in Enschede
Kleine badkamer renoveren in Zwolle
Badkamerrenovatie van A tot Z in Deventer
Nieuw sanitair plaatsen in Almelo
Badkamermeubels vervangen in Kampen
Complete badkamer verbouwen in Oldenzaal
Badkamerontwerp + plaatsing in Rijssen
Badkamer betegelen in Nijverdal
Advies van badkamerspecialist in Haaksbergen
Badkamer voor nieuwbouwwoning in Raalte
Oude badkamer renoveren in Borne
Badkamer verplaatsen in Steenwijk

Verlaagd btw-tarief?

U wilt uw badkamer in Raalte verbouwen? Mogelijk hebt u recht op een verlaagd btw-tarief! Voor huizen van ouder dan 2 jaar geldt namelijk een verlaagd btw-tarief van 9% voor een aantal werkzaamheden: ook stukadoren valt hieronder. Kiest u er dus voor om de wanden deels te stucen, dan krijgt u een korting op het btw-tarief.

Let op: dit geldt alleen voor het stukadoren. Voor andere werkzaamheden aan de badkamer, zoals betegelen, betaalt u wel het standaard btw-tarief van 21%.

Meer weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

Meest gestelde vragen

Wilt u uw kleine badkamer binnenkort vernieuwen maar heeft u nog vragen? Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen én de antwoorden daarop gebundeld. Bent u op zoek naar een aannemer voor de renovatie van uw badkamer in Raalte? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40% op de totale prijs!

Wat kost een badkamerrenovatie?

De kosten van een badkamerrenovatie beginnen rond de €3.500,- en lopen op tot €7.500,-, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden en de materialen. Kiest u ervoor om een compleet nieuwe badkamer te plaatsen, dan beginnen de prijzen voor de renovatie rond de €10.000,-.

De exacte prijzen ontvangen? Vraag dan gratis en vrijbijvend offertes aan.

Hoe lang duurt een badkamerrenovatie?

Een kleine badkamerrenovatie kan al in 1 dag uitgevoerd worden. Kiest u voor een grote badkamerrenovatie dan neemt deze meer tijd in beslag: houd rekening met 2 tot 3 weken. Als u een vakman inhuurt dan geeft hij u een concrete planning, zodat u weet hoelang uw eigen renovatie duurt.

Waarop letten bij een badkamerrenovatie?

Kies voor een badkamerontwerp dat voldoet aan al uw wensen, maar dat ook praktisch in gebruik is! Ga ook voor materialen die passen bij de gewenste stijl, maar die ook passen binnen uw budget. Houd rekening met de antislipwaarde van de vloertegels en denk ook eens na over de badkamerverlichting. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de ventilatie: met goede ventilatie voorkomt u problemen als schimmel.

Hier vindt u meer tips voor het verbouwen van uw badkamer.

Renovatie van badkamer, waar douchen?

Als u uw badkamer in Raalte gaat renoveren, is het slim om na te denken over een vervangende doucheruimte. Misschien kunt u terecht bij een familielid of vriend of vriendin. Eventueel kunt u douchen na het zwemmen of bij de sportschool.

Een alternatief is het huren van een mobiele douchecabine. Deze plaatst u binnen of in uw tuin, en geeft u de mogelijkheid om toch thuis te kunnen douchen.

Hoe badkamer ventileren?

Goede ventilatie is belangrijk om vochtproblemen in uw kleine badkamer te voorkomen. Is er geen raam, overweeg dan het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem. Een andere optie is het plaatsen van ventilatieroosters in de kozijnen. Laat deze altijd openstaan en open tijdens het douchen ook het raam.

Wat is een badkamerrenovatie?

Een badkamerrenovatie bestaat uit werkzaamheden die de uitstraling, het comfort en het gemak van uw badkamer verbeteren. U hebt hierbij de keuze uit verschillende werkzaamheden, zoals het vervangen van het sanitair, het vernieuwen van de badkamertegels en het is zelfs mogelijk om de volledige indeling om te gooien! Een badkamerrenovatie kost gemiddeld €3.500,- tot €7.500,-. De prijzen van een nieuwe badkamer beginnen rond de €10.000,-.

U leest hier meer over de kosten van een badkamerrenovatie.

Wanneer de badkamer renoveren?

Het is tijd om de badkamer te renoveren in Raalte als u niet meer tevreden bent over de uitstraling of het gebruikersgemak. Misschien wordt u ouder en wilt u niet langer in bad moeten douchen, of wellicht heeft u jonge kinderen en lijkt een bad u juist heel fijn.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijbijvend offertes aan.

Wat kost een nieuwe badkamer?

De prijs voor een nieuwe badkamer begint vanaf €10.000,-. Voor deze prijs kiest u nieuwe badkamertegels, vloerverwarming, nieuw sanitair en kiest u voor een andere indeling. De prijs is helemaal afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren en de materialen die u hiervoor gebruikt.

Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijbijvend offertes aan.

badkamer installateur Raalte

Badkamerrenovatie Raalte? Gratis offertes vergelijken!

Een badkamerrenovatie in Raalte tegen de scherpste prijs? Vergelijk dan gratis offertes! Zo krijgt u een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen en kiest u bovendien gemakkelijk voor de installateur met het beste aanbod: uw besparing loopt op tot wel 40% op de kostprijs!

Start nu uw gratis offerteaanvraag en u ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes in uw mailbox. Het vergelijken van prijsopgaven is gratis én vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!

Handige externe websites:

 • Bouwgarant.nl: een belangrijk keurmerk in de bouw. Dit geeft aan dat de vakman voldoet aan strenge kwaliteitseisen.
 • Technieknederland.nl: Techniek Nederland is een branchevereniging voor installatiebedrijven en technisch dienstverleners. Zij streven naar een hoge kwaliteit en klantvriendelijkheid.
 • Bouwbesluitinline.nl: hier vindt u de laatste regels volgens het bouwbesluit. In het bouwbesluit staan alle voorschriften omtrent veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid waar bouwwerken aan moeten voldoen.
 • Komo.nl: het KOMO-keurmerk geeft aan dat vaklui voldoen aan kwaliteitseisen en regelmatig getoetst worden op kennis en vakmanschap.
 • Nen.nl: als producten of processen voldoen aan de norm van de NEN dan bent u verzekerd van goede kwaliteit.

Wij zijn u ook van dienst bij: