Keuken renoveren?

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Gratis offertes vergelijken!

Keukenrenovatie Eindhoven

Met een keukenrenovatie in Eindhoven knapt u de keuken enorm op tegen lage prijzen. Vervang de oude keukenkastdeurtjes of kies voor een nieuw keukenblad: u bepaalt zelf welke werkzaamheden u uitvoert, en realiseert zo de keuken van uw dromen! Op zoek naar een specialist voor uw keukenrenovatie?

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt tot 5 offertes van specialisten in uw regio. Kies het beste aanbod en bespaar tot 40%! Op deze pagina leest u meer over een keukenrenovatie: u leest hoe u de oude keuken kunt opknappen zonder te veel geld te investeren, en wat de mogelijkheden zijn. Natuurlijk leest u hier ook wat een keuken renovatie gaat kosten.

Bespaar tot 40% op uw keukenrenovatie!

Met het vergelijken van offertes weet u zeker dat u niets te veel betaalt. Dit zijn de grootste voordelen:

 • U weet precies wat een keukenrenovatie ongeveer kost.
 • Daarna kiest u zelf de aannemer met het beste aanbod.
 • Zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs.
 • Deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend.

Waarom een keuken renoveren?

Er zijn verschillende redenen om een keuken te vernieuwen. Misschien vindt u de stijl van de ruimte niet passen bij de rest van het huis, of vindt u de keukenruimte niet fijn in gebruik door verouderde apparatuur en onhandige keukenkasten. Een keuken renoveren zorgt in dat geval voor een groter woongenot en -comfort!

Dit zijn de grootste voordelen van een keukenrenovatie in Eindhoven:

 • Een keuken vernieuwen is goedkoper dan een nieuwe keuken plaatsen.
 • U kiest zelf op welke manier u de oude keuken wilt opknappen.
 • Een oude keuken opknappen zorgt voor een hogere woningwaarde.
keukenrenovatie in Eindhoven

Keuken renovatie kosten

De kosten voor een keukenrenovatie zijn afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Kiest u voor een hele grote, luxe keukenrenovatie in Eindhoven dan liggen de kosten ongeveer tussen de €1.000,- tot €3.000,-. Dat lijkt misschien duur, maar het is nog altijd stukken goedkoper dan een nieuwe keuken! Voor deze prijs laat u ongeveer 7 ladedeuren en 12 keukendeurtjes vervangen. Ook kiest u een nieuw koelkast- en vaatwasserpaneel.

Heeft u een kleinere keukenruimte, dan liggen de prijzen ook een stuk lager. Voor een gemiddelde keukenrenovatie betaalt u ongeveer €900,- tot €2.000,-. Ook hier is de precieze prijs volledig afhankelijk van het materiaal en het formaat van de keuken. Voor een kleine keukenrenovatie betaalt u gemiddeld €350,- tot €900,-.

Wat kost een keukenrenovatiein 2022?

Type keukenrenovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeid Bestaande uit:
Kleine keuken renoveren €350,- tot €950,- – 3 keukendeuren
– 3 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– Inclusief handgrepen en scharnieren
Gemiddelde keuken renoveren €900,- tot €2.000,- – 8 keukendeuren
– 5 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
– Inclusief handgrepen en scharnieren
Grote keuken renoveren €1.000,- tot €3.000,- – 12 keukendeuren
– 7 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
– Inclusief handgrepen en scharnieren

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis keukenrenovatie offertes vergelijken?

Gratis – Vrijblijvend

Wat beïnvloedt de kosten van de keukenrenovatie?

Elke keukenrenovatie in Eindhoven is uniek. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn. De exacte prijs is altijd afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Een keuken spuiten is bijvoorbeeld stukken goedkoper dan de keukenkastjes renoveren.

Maar dat is nog niet alles!

De prijs is daarnaast ook weer afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Laat u de keukenkastjes vervangen door een luxe apothekerskast dan lopen de kosten veel hoger op dan wanneer u kiest voor een simpele lade.

Tot slot is het slim om rekening te houden met eventuele levering- en voorrijkosten. Deze verschillen namelijk per aannemer.

Keuken renovatie kosten zijn afhankelijk van deze factoren:

 • Het tarief van de keukenspecialist.
 • De afmetingen van uw keuken.
 • De werkzaamheden die u laat uitvoeren.
 • Alle materialen die u gebruikt.
 • Eventuele levering- en voorrijkosten.

Tips om te besparen op de kosten van een keukenrenovatie

Keuken renoveren tegen de laagste prijzen? Dat is zeker een optie! Er zijn namelijk verschillende manieren om te besparen op de kosten:

 1. Kies voor goedkope materialen. Door te kiezen voor een kunststof keukenblad in plaats van een natuurstenen blad bent u veel goedkoper uit. Hetzelfde geldt voor de verschillende merken in keukenapparatuur.
 2. Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit. Denk aan het verwijderen van de keukenfrontjes of het leeghalen van de keukenkastjes. Zo bespaart u op de arbeidskosten, omdat de keukenspecialist direct aan de slag kan.
 3. Vergelijk de prijzen van meerdere keukenspecialisten in Eindhoven en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u gemakkelijk tot 40% op de totaalprijs.

Keuken renoveren? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de prijzen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Werkwijze bij keukenrenovatie Eindhoven

De werkwijze van een keukenrenovatie in Eindhoven verschilt natuurlijk per renovatie. Dat komt omdat de werkzaamheden ook enorm verschillen. In grote lijnen doorloopt de keukenspecialist deze stappen:

 • Stap 1: het ontwerp. U bepaalt zelf hoe uw keuken er na de renovatie uit komt te zien: wat wilt u laten renoveren? Alleen de keukenfrontjes of de complete keukenkastjes? Wilt u een nieuw keukenblad plaatsen of kiest u liever voor nieuwe keukenapparatuur. Laat u helpen door een ervaren keukenmonteur zodat u zeker weet dat de ruimte na de renovatie voldoet aan al uw eisen.
 • Stap 2: de voorbereiding. De voorbereiding kan uit veel verschillende werkzaamheden bestaan. Laat u de keuken wrappen of spuiten dan zal de keukenspecialist alle frontjes schoonmaken en vetvrij maken. Dit zorgt namelijk voor een goede hechting. Kiest u er juist voor om de keukenkastjes te vervangen? Dan bestaat de voorbereiding natuurlijk uit het verwijderen van de huidige kastjes.
 • Stap 3: renoveren. Na de voorbereiding voert de vakman de werkzaamheden uit: hij wrapt de keuken, vervangt frontjes en plaatst eventueel een nieuw keukenblad. Kiest u ook voor nieuwe keukenapparatuur? In de meeste gevallen installeert hij eerst de apparatuur en werkt hij de ruimte daarna verder af.
 • Stap 4: afwerking. De afwerking bestaat vaak uit het afkitten van het aanrechtblad en het afstellen van de scharnieren. Ook plaatst hij nu de nieuwe handgreepjes als dit nodig is en controleert hij of alle apparatuur goed is aangesloten.

Keukenrenovatie voor en na

keukenrenovatie voor en na

Gratis keukenrenovatie offertes vergelijken

Wat voor keukenrenovatie?

Wie een keuken laat vernieuwen weet dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn. Doordat u zelf kiest welke werkzaamheden u uit laat voeren, heeft u zelf een grote invloed op de prijs en de uiteindelijke uitstraling van de ruimte. Met de hulp van een keukenspecialist realiseert u dus echt uw droomkeuken tegen een scherpe prijs!

Hieronder leest u waar u bij een renovatie van de keuken aan kunt denken. Bent u op zoek naar een keukenspecialist? Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot 40%!

Totale keukenrenovatie

Een totale keukenrenovatie is de grootst mogelijke renovatie zonder een compleet nieuwe keuken te plaatsen. Hierbij blijft voornamelijk de indeling en de constructie bestaan. U laat de keukenkastjes vervangen, kiest voor nieuwe keukendeurtjes en handgrepen en installeert nieuwe apparatuur. De renovatie van de keuken is compleet met een nieuwe spoelbak, andere spatwand en mooie accessoires.

Laat u de keuken volledig renoveren, dan lopen de kosten hoger op dan wanneer u kiest voor een renovatie zonder breken. Ook heeft de keukeninstallateur waarschijnlijk meer dan één werkdag nodig om de keuken op te knappen.

keukenrenovatie zonder breken Eindhoven

Keukenrenovatie zonder breken

Een keukenrenovatie zonder breken is ook heel populair. Dit is een goedkope manier om de keuken te pimpen. Deze renovatie bestaat vaak uit relatief simpele werkzaamheden. U kunt er ook voor kiezen om de keukenapparatuur te vernieuwen. Dit zijn relatief kleine renovatiewerken die het gebruikersgemak in keukens wel enorm verhogen.

Wilt u de stijl van de keuken veranderen zonder breekwerk? Dan is het een optie om nieuwe frontjes in de keuken te plaatsen. Combineer dit met nieuw keukenbeslag in de gewenste stijl om zo een andere sfeer te creëren.

Dit zijn een aantal mogelijkheden bij een keukenrenovatie zonder breekwerk:

 • Keukenkastjes met folie bekleden
 • Keuken spuiten
 • Frontjes in de keuken vervangen
 • Nieuwe keukenapparatuur plaatsen
 • Extra keukenkastjes plaatsen

Keukenrenovatie in 1 dag

Kiest u voor een kleine keukenrenovatie? Vaak is het mogelijk deze renovatie in 1 dag uit te voeren. Het vernieuwen van de keuken gebeurt dan met relatief kleine werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan de keuken wrappen om een houtlook te creëren, of de keukendeuren renoveren voor een andere sfeer.

Een keukenrenovatie in 1 dag heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Met een keukenrenovatie in 1 dag ziet u direct resultaat.
 • Er is geen sprake van langdurige werkzaamheden.
 • U kookt ’s avonds direct in uw “nieuwe” keukenruimte.
 • Een keukenrenovatie in 1 dag kan toch heel veel invloed hebben op het gebruikersgemak.

Snel en voordelig uw keuken opknappen?

Met een renovatie krijgt de keuken een compleet andere uitstraling!

Gratis offertes vergelijken

keuken renoveren in Eindhoven

Mogelijkheden bij keuken renoveren Eindhoven

Of u nu kiest voor een totale keukenrenovatie in Eindhoven of liever de ruimte in 1 dag vernieuwt: er zijn tal van mogelijkheden. Kies zelf welke werkzaamheden u het belangrijkst vindt. Weet u niet goed welke onderdelen toe zijn aan een renovatie? Twijfel dan niet om een keukenspecialist in te schakelen. Hij kan u helpen met het maken van de juiste keuzes.

Hieronder leest u meer over de vele mogelijkheden. Op zoek naar een specialist bij u in de buurt? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40%!

Bekijk een aantal mogelijkheden bij een keukenrenovatie

Keukendeuren renoveren

Wist u dat de keukendeuren een hele grote invloed hebben op de stijl van de keuken? Door de keukendeuren te renoveren krijgt de keuken al snel de gewenste uitstraling. Er zijn verschillende manieren wat u kunt doen om de keukendeuren te renoveren. Laat de keukendeuren schilderen in een frisse kleur, waardoor beschadigingen en oneffenheden niet meer opvallen. Een andere optie om de keukendeuren te renoveren, is door te kiezen voor nieuwe handgreepjes.

Keukenkastjes renoveren

Naast de keukendeuren renoveren, is het ook mogelijk de keukenkastjes zelf te renoveren. Dit is een goed idee als u opbergruimte te kort komt, of juist veel keukenkastjes niet gebruikt. Kies ervoor om de keukenkastjes te renoveren en direct te vervangen door lades: dit creëert vaak meer handige opbergruimte, omdat u overal gemakkelijk bij kunt.

Een ander idee om keukenkasten te renoveren, is door ze helemaal weg te laten. Vervang de kastjes met een open plank, bijvoorbeeld, voor een meer landelijk gevoel.

Keukenfrontjes vervangen

U kunt er ook voor kiezen om alleen de keukendeurtjes te vervangen in plaats van het hele kastje. Met nieuwe keukenkast frontjes verandert de sfeer in een handomdraai. Kies voor strakke, nieuwe greeploze frontjes in de keuken voor een hele moderne sfeer.

Liever een klassieke keuken realiseren?

Kies dan voor nieuwe keukenfrontjes met een sierlijke afwerking. Hierdoor oogt de ruimte knusser en gezelliger.

Keukenapparatuur vervangen

Gebruikt u een keuken met hele oude keukenapparatuur? Het vernieuwen van de keukenapparatuur vergroot het gebruikersgemak dan enorm. Misschien komt u net één of twee pitten tekort tijdens het koken: met een groter fornuis is kookt u ook gemakkelijk voor grote gezelschappen! Als u echt veel van koken en bakken houdt is het zeker de moeite waard om te investeren in luxe keukenapparatuur, zoals een kokend water kraan of zelfs een dubbele oven!

Afzuigkap vervangen

De afzuigkap is een belangrijk onderdeel van keukens. Het elimineert etensluchten in huis en zorgt ook voor minder vettigheid op het fornuis. Er zijn verschillende soorten afzuigkappen om uit te kiezen. De meest standaard afzuigkap is de kap boven het fornuis. Deze voert de lucht via een buis af naar buiten.

Tegenwoordig zijn er ook veel stijlvolle alternatieven. Een downdraft afzuigsysteem zit verwerkt in het keukenblad. Deze komt omhoog uit het aanrecht op het moment dat u hem gebruikt.

keukenblad vervangen

Keukenblad vervangen

Bent u geïnteresseerd in een grote transformatie voor en na de keukenrenovatie? In dat geval is het ook een goed idee om het keukenblad te vervangen. Er is de keuze uit heel veel verschillende materialen. Echt hout past heel goed in een landelijke stijl en beton of kunststof is juist heel geschikt voor een moderne keukenruimte. Een ander voordeel van het keukenblad vernieuwen, is dat u het blad ook kunt verhogen of verlagen voor een ergonomische werkhoogte!

Nieuwe spoelbak en kraan

Het installeren van een nieuwe spoelbak en kraan heeft ook een grote invloed op zowel de uitstraling als het gebruikersgemak. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld heel fijn om een dubbele spoelbak te hebben. Zo gebruiken ze één deel voor de vuile vaat en het andere deel tijdens het koken.

Laat u een nieuwe kraan installeren, dan is er ook de keuze uit heel veel verschillende stijlen. Tegenwoordig is de matzwarte kraan enorm populair in moderne keukens.

Nieuwe keukentegels

Om de muur achter het aanrechtblad te beschermen, kiezen veel mensen voor keukentegels. Ook deze kunt u tijdens een renovatie vernieuwen. Hierbij is er talloze keuze uit verschillende stijlen en formaten. Kies voor grotere tegels voor een ruimtelijk effect. Plaats rechthoekige tegels in de breedte om zo de lengte van de keuken te accentueren.

Kiest u voor nieuwe keukentegels? Denk dan ook na over de kleur voeg. Met een donkere voeg legt u het accent op de voeg en bij lichtere voegen juist meer op de tegels.

spatwand plaatsen bij keukenrenovatie

Spatwand plaatsen

Toch zijn keukentegels zeker niet de enige mogelijkheid. Kies voor een handige spatwand om de muur te beschermen tegen vetvlekken en etensresten. Hiervoor zijn verschillende materialen geschikt. Laat bijvoorbeeld het aanrechtblad doorlopen tegen de muur, of kies voor een stijlvolle glazen spatwand. Kies dan wel voor een glassoort die hittebestendig is!

Liever niets op de muur? Kies dan voor afwasbare verf, zodat de wand goed schoon te maken is.

Keuken spuiten of verven?

Om de keuken een andere kleur te geven, is het een goed idee de keukenkasten te renoveren met verf. Een keuken spuiten is heel goedkoop, omdat deze techniek eenvoudig en snel is. Dit is vooral een optie bij houten keukens. Heeft u keukendeurtjes van kunststof? Dan is de keuken wrappen een beter idee.

Keuken wrappen

Een keuken wrappen in Eindhoven is een goede manier voor het opknappen van een oude keuken. Folie op de keukenkastjes is bovendien veel goedkoper dan de keukenkastdeurtjes vervangen en je krijgt toch een compleet nieuwe uitstraling. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je onder meer kiezen voor folie met een houtlook: hierin zijn originele houtnerven nagebootst, waardoor het lijkt alsof je een echte houten keuken hebt.

Goedkope keukenrenovatie in Eindhoven?

Vind eenvoudig en snel de vakman met het beste aanbod.

Start nu uw gratis offerteaanvraag