Keuken renoveren?

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Keukenrenovatie Velserbroek

Is uw keuken niet helemaal naar wens? Laat een keukenrenovatie in Velserbroek uitvoeren! Een renovatie van de keuken is een goedkope manier om de ruimte volledig te transformeren. Dit kan door de keuken te spuiten of door alleen maar nieuwe keukenfrontjes te plaatsen. Uw keuken laten renoveren?

Start gratis offerteaanvraag.

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk gratis offertes: kies de specialist met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Op deze pagina leest u meer over een keuken renoveren. U leest op welke manier u een keuken kunt opknappen en wat een keukenrenovatie gaat kosten.

Bespaar tot 40% op uw keukenrenovatie!

  De grootste voordelen van onze service op een rij:

 • U krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijs voor een renovatie.
 • Daarna kiest u zelf de aannemer met het beste aanbod.
 • Zo bespaart u tot 40% op de totaalprijs!
 • Deze service is gratis en vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast.

Waarom een keuken renoveren?

Een keuken renoveren is een stuk goedkoper dan het plaatsen van nieuwe keukens. Bovendien is het ook met kleine aanpassingen al mogelijk de ruimte flink op te knappen.

Waarom een keuken renoveren?

Een keukenrenovatie in Velserbroek is een goede manier om de kwaliteit van de keukenruimte te verbeteren. Een renovatie zorgt ook voor een groter gebruikersgemak. Zeker bij een open leefkeuken is het natuurlijk belangrijk dat de stijl van de ruimte ook goed past bij de rest van het interieur.

Dit zijn de grootste voordelen van een keukenrenovatie:

 • Het is goedkoper dan een nieuwe keuken plaatsen.
 • Met een renovatie verhoogt u de kwaliteit van een keuken.
 • U verhoogt ook de woningwaarde.
keukenrenovatie Velserbroek

Keuken renovatie kosten

De kosten van een keukenrenovatie lopen uiteen. De prijs is afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Bij een kleine keukenrenovatie in Velserbroek liggen de kosten rond de €350,- tot €950,-. Hierbij gaat het vooral om kleine aanpassingen, zoals nieuwe frontjes in de keuken.

Bij een gemiddelde keuken kost een renovatie ongeveer €900,- tot €2.000,-. Hierbij gaat het om ongeveer 8 keukendeuren, 5 ladefronten en standaard keukenapparatuur.

Gaat u een uitgebreide keukenrenovatie uitvoeren? De renovatie van de keuken gaat dan gemiddeld €1.000,- tot €3.000,- kosten. Toch zijn ook deze prijzen weer volledig afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren.

Wat kost een keukenrenovatie in 2024?

Type keukenrenovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeid Bestaande uit:
Kleine keuken renoveren €350,- tot €950,- – 3 keukendeuren
– 3 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– Inclusief handgrepen en scharnieren
Gemiddelde keuken renoveren €900,- tot €2.000,- – 8 keukendeuren
– 5 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
– Inclusief handgrepen en scharnieren
Grote keuken renoveren €1.000,- tot €3.000,- – 12 keukendeuren
– 7 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
– Inclusief handgrepen en scharnieren

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis keukenrenovatie offertes vergelijken?

Gratis – Vrijblijvend

Wat beïnvloedt de kosten van de keukenrenovatie?

Wilt u een oude keuken opknappen? De totaalkosten hiervoor zijn afhankelijk van heel veel verschillende factoren. Allereerst speelt het formaat van de ruimte een grote rol. Hoe groter de keuken, des te hoger de kosten voor de renovatie. Kiest u ook nog eens voor dure materialen, dan loopt de totaalprijs al snel flink op.

Hoe u de oude keuken gaat opknappen en welke materialen u hiervoor gebruikt is dus een grote invloed op de totaalprijs!

Een andere factor die de totaalprijs beïnvloedt is het tarief van de keukenmonteur. Deze verschilt namelijk per bedrijf. Door te kiezen voor een expert met gunstige prijzen houdt u de prijzen zo laag mogelijk. Daarnaast betaalt u vaak levering- en voorrijkosten die de totaalprijs verhogen.

Wat een keuken renovatie gaat kosten is afhankelijk van deze factoren:

 • Het formaat van de keukenruimte.
 • De werkzaamheden die u laat uitvoeren.
 • Het materiaal dat u kiest.
 • Het tarief van de keukenmonteur.
 • Eventuele levering- en voorrijkosten.

Tips om te besparen op de kosten van een keukenrenovatie

Besparen op de kosten van een keukenrenovatie? Dat kan! Hieronder geven we een paar handige tips om te besparen op de kostprijs.

 1. Kies altijd voor een keukenmonteur bij u in de buurt. Veel monteurs brengen voorrijkosten in rekening: hoe korter de afstand des te lager de voorrijkosten.
 2. Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit: denk aan het leeghalen van de keukenruimte en het verwijderen van kastdeurtjes of zelfs het keukenblad.
 3. Vergelijk de prijzen van verschillende keukenspecialisten en kies de vakman met het beste aanbod: uw besparing loopt zo op tot wel 40% op het totaalbedrag.

Keuken renoveren en besparen op de kosten?

Kies de keukenmonteur met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Werkwijze bij keukenrenovatie Velserbroek

Hoe een vakman te werk gaat bij het opknappen van een oude keuken is volledig afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren.

Gaat u voor een totaalrenovatie? Dan begint de vakman met de eventuele sloopwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van de keukendeurtjes of het weghalen van het aanrechtblad. In sommige gevallen moet hij de materialen nog op maat zagen. Hij meet het oppervlak dus goed op en zaagt daarna de nieuwe deurtjes of het keukenblad op maat.

Gaat het om een keukenrenovatie zonder breken?

Dan zal de vakman de keuken vernieuwen in één dag. Hierbij gaat het vooral om het wrappen van de keuken en het renoveren van de keukendeuren. De vakman maakt het oppervlak goed schoon zodat hij nieuwe folie kan aanbrengen. Dit strijkt hij daarna glad op de frontjes, zodat er geen luchtbellen in de folie zit.

Keukenrenovatie voor en na

keukenrenovatie voor na

Wat voor keukenrenovatie?

Wilt u de keuken vernieuwen? Er zijn verschillende manieren om de keuken op te knappen. Zo kunt u een totale keukenrenovatie in Velserbroek laten uitvoeren: hiermee verandert u het meest aan de keuken. Tegelijkertijd is dit ook de methode die de meeste tijd in beslag neemt.

Wilt u minder geld uitgeven aan het vernieuwen van de keuken? In dat geval is het ook mogelijk om te kiezen voor een keukenrenovatie in 1 dag of een renovatie zonder breken.

Hieronder leest u meer over deze mogelijkheden. Direct offertes ontvangen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Totale keukenrenovatie

Als de keuken in slechte staat verkeerd en totaal niet bevalt, dan is een complete keukenrenovatie in Velserbroek zeker de beste optie. Hierbij pakt de keukenmonteur alle vlakken aan: hij plaatst nieuwe keukendeurtjes of vervangt keukenkastjes door lades, u laat nieuwe keukenapparatuur inbouwen en kiest ook voor een nieuw aanrechtblad.

Bij een totale keukenrenovatie behoud u dus alleen de structuur voor de keuken: de rest vervangt u. Dit is de beste manier om uw droomkeuken te realiseren. Wilt u graag een landelijke stijl realiseren? Of gaat u juist liever voor een strakke, moderne keukenruimte? Geef uw wensen aan en de keukenmonteur helpt met het opstellen van een passend ontwerp.

keukenrenovatie zonder breken

Keukenrenovatie zonder breken

Heeft u niet veel geld of tijd om uw keuken op te knappen? Kies dan voor een renovatie zonder breken. Hierbij gaat het vooral om eenvoudige werkzaamheden. Denk aan het renoveren van keukenkastjes: dit kan heel eenvoudig met folie of door de kastjes te schilderen.

Ook andere werkzaamheden kunnen de keuken enorm opknappen. Denk eens aan het vernieuwen van de handgreepjes of zelfs de kraan. Deze kleine details hebben een grote invloed op de uitstraling van de ruimte. Vervang de strakke handgrepen voor sierlijke in een mooie accentkleur: zo transformeert u elke moderne keuken eenvoudig tot een prachtige landelijke ruimte.

Keukenrenovatie in 1 dag

In veel gevallen is een keukenrenovatie in Velserbroek zonder breken ook in 1 dag uit te voeren. Bij een keukenrenovatie in 1 dag moet u denken aan kleine aanpassingen. U kunt de keukendeurtjes vervangen om de stijl van de ruimte te veranderen. Door op de keukenkast nieuwe frontjes aan te brengen krijgt het geheel direct een compleet andere uitstraling.

Maar er zijn nog meer manieren om de keuken te pimpen!

Laat de keuken wrappen in Velserbroek. Kies voor een folie met een houtlook voor een meer landelijke sfeer. Het voordeel van folie op de keukenkastjes, is dat deze keukenrenovatie in 1 dag is uit te voeren. Bovendien is folie een hele voordelige manier om de ruimte op te knappen.

Snel en voordelig uw keuken opknappen?

Met een renovatie krijgt de keuken een compleet andere uitstraling!

keuken renoveren Velserbroek

Mogelijkheden bij keuken renoveren Velserbroek

Wie een keuken gaat opknappen heeft talloze keuzes. Van het renoveren van de keukendeuren tot aan het vervangen van de keukenkastjes. Door zelf te kiezen voor de werkzaamheden die u uit laat voeren, bepaalt u zelf hoe uw droomkeuken eruit komt te zien. Weet u niet precies wat u wilt? Vraag de keukenspecialist dan om een persoonlijk advies. Misschien heeft hij originele ideeën waar u zelf niet opgekomen was!

Hieronder leest u meer over de vele mogelijkheden bij een keukenrenovatie in Velserbroek. Wilt u nu ook een keuken wrappen of keukendeuren renoveren? Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Bekijk een aantal mogelijkheden bij een keukenrenovatie

Keukendeuren renoveren

Wist u dat de keukendeuren een hele grote invloed hebben op de uitstraling van de keukenruimte? Door zelfs alleen de keukendeurtjes te vervangen kunt u de hele stijl veranderen. Vervang de eenvoudige, strakke deurtjes bijvoorbeeld voor sierlijke deuren in een warme kleur. Zo verandert u een moderne keuken eenvoudig in een prachtige landelijke keukenruimte.

Keukenkastjes renoveren

Het is ook een optie om de keukenkastjes te renoveren. Misschien vindt u dat er te weinig opbergruimte is, of wilt u liever een meer praktische indeling. Er zijn verschillende manieren om de keukenkastjes op te knappen.

Eén van de mogelijkheden is de keukenkastjes vervangen. Vervang de kastjes door lades zodat u meer praktische opbergruimte hebt. Een andere optie is de kastjes weghalen en open planken op te hangen. Hierdoor ogen keukens een stuk ruimtelijker. Dat is zeker bij landelijke keukens een hele goede keuze.

Keukenfrontjes vervangen

Als de opbergruimte nog wel goed is, maar u wilt de stijl van de kastjes veranderen, laat dan de keukenkastdeurtjes vervangen. Hiermee kunt u heel veel kanten op: van moderne keukens tot een landelijke stijl en van donkere keukens naar juist hele lichte ruimtes.

De keukenkast frontjes hebben bepalen namelijk voor een heel groot deel de uitstraling van het geheel. Door de frontjes in de keuken te vervangen kunt u dus tegen hele lage kosten de stijl volledig transformeren.

Keukenapparatuur vervangen

Wilt u vooral het gebruikersgemak verbeteren? Kies dan voor nieuwe keukenapparatuur. Laat die luxe stoomoven plaatsen waar u al jarenlang naar verlangt. Of vervang uw oude gasfornuis met een luxe inductiekookplaat. Kies bijvoorbeeld voor een extra pit of twee, zodat u zonder moeite voor grote gezelschappen kan koken. Of kies voor een mooie inbouwvaatwasser die geen geluid maakt.

Er is heel veel keuze in keukenapparatuur. Met de keuze voor een bepaald merk heeft u heel veel invloed op de totaalprijs.

Afzuigkap vervangen

Blijven de etensluchten lang bij u in huis hangen? Of heeft u een vervelende afzuigkap waar u steeds uw hoofd tegenaan stoot bij het koken? Het is zeker mogelijk om de afzuigkap te vernieuwen. Dit hoeft al lang niet meer een groot apparaat te zijn. U heeft onder meer de keuze uit deze soorten afzuigkappen:

 • Plafondunit als afzuigkap
 • Onderbouw afzuigkap
 • Afzuiging in het werkblad
 • Vlakscherm afzuiging
 • Recirculatiekap
renovatie keukenblad

Keukenblad vervangen

Een andere optie is het vervangen van het keukenblad. Ook hierbij zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt natuurlijk het blad vervangen door een ander materiaal. Kies bijvoorbeeld voor een prachtig natuurstenen blad voor een natuurlijke uitstraling en een lange levensduur. Beperkt budget? Dan zijn er met een kunststof keukenblad ook heel veel verschillende mogelijkheden.

Als u de keuken gaat vernieuwen is het ook mogelijk om het keukenblad te verhogen of verlagen. Zo creëert u de ideale werkhoogte. U krijgt geen last meer van uw rug of schouders tijdens het koken of bakken.

Nieuwe spoelbak en kraan

Ook het vernieuwen van de spoelbak en kraan heeft een grote invloed op het gebruikersgemak. Gebruikt u de spoelbak niet veel? Dan is het een optie om te kiezen voor een kleinere spoelbak, zodat u een groter werkoppervlak overhoudt.

Maar gebruikt u de spoelbak wel heel veel, dan is een grotere spoelbak ook heel fijn. Veel mensen vinden een kokend water kraan ook een goede aanvulling aan hun keuken. U heeft direct water voor een kopje thee!

Nieuwe keukentegels

Veel mensen vinden keukentegels een hele ouderwetse uitstraling hebben. Toch hoeft dat allang niet meer zo te zijn! Vindt u de keukentegels niet mooi? Laat ze dan vernieuwen! Kies voor mozaïek tegels voor een mooi patroon of kies andere keukentegels in een bijzondere vorm. Door te kiezen voor een tegel met een mooie structuur ontstaat er een speels effect. Ouderwets? Zeker niet!

renovatie keuken spatwand

Spatwand plaatsen

Zijn keukentegels niet helemaal uw ding? Er zijn ook andere mogelijkheden om de muur te beschermen tegen vlekken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het keukenblad verticaal door te trekken op de wand achter de keuken. Dit is gemakkelijk schoon te maken en het is volledig in stijl met de rest van de keukenruimte.

Liever iets anders? Er zijn tal van mogelijkheden. Het is ook mogelijk om de wand achter het keukenblad te schilderen met afwasbare verf.

Keuken spuiten of verven?

Eén manier om de keuken goedkoop te vernieuwen, is door de keuken te spuiten of verven. De vakman spuit alle keukenkastjes en -frontjes, zodat de keuken een geheel nieuwe kleur krijgt. Kleurvolle keukens zijn tegenwoordig enorm populair.

Lichte keukens zijn populair omdat ze heel ruimtelijk ogen. Toch kan een hele donkere keuken ook enorm sfeervol zijn: zeker als u in een groot huis woont.

Keuken wrappen

Als schilderen of spuiten geen optie is, kunt u de keuken ook vernieuwen door het geheel te wrappen. Wrappen houdt in dat u alle kastjes, lades en deurtjes laat bekleden met een folie. Dit kan van alles zijn, van gekleurde folie tot folie met een authentieke houtlook.

Net als schilderen is het wrappen van keukens een hele goedkope optie. Dit is vooral geschikt bij kunststof keukenkasten te renoveren, als het materiaal niet geschikt is voor schilderwerk.

Toe aan een keukenrenovatie in Velserbroek?

Vergelijk keukenspecialisten en bespaar tot 40% op de kosten!

keuken reparatie

Keuken reparatie

Natuurlijk is het ook een optie om een keuken reparatie in Velserbroek uit te laten voeren. Is uw keukenblad beschadigd en stoort u zich hieraan? Afhankelijk van het materiaal is het vaak mogelijk om dit te herstellen.

Daarnaast gebeurt het regelmatig dat keukenapparatuur stuk gaat. Misschien draait uw magnetron niet meer of verwarmt de oven niet meer. De keukenmonteur komt dan langs om de apparatuur te repareren. In sommige gevallen is het goedkoper om de apparatuur direct te vervangen, vraag daarom de monteur om advies. Vraag gratis offertes aan.

Deze keuken reparaties komen regelmatig voor:

 • Keukenapparatuur repareren of vervangen
 • Beschadigd keukenblad herstellen
 • Scheve keukendeurtjes recht hangen

Keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Vindt u het tijd om uw droomkeuken te realiseren? Kies dan voor een nieuwe keuken, een verbouwing of renovatie.

In veel gevallen is een renovatie de beste optie. Met relatief kleine aanpassingen is het mogelijk om de stijl en uitstraling van de ruimte compleet te veranderen. Geef uw keuken eens een andere, gedurfde kleur! Of vervang het keukenblad voor een compleet nieuwe stijl. Natuurlijk is het bij grotere ruimtes ook mogelijk om zelfs een keukeneiland te plaatsen, als u dit wilt.

Een nieuwe keuken is ook een mogelijkheid. In dat geval heeft u meer keuze wat betreft de indeling van de ruimte. Toch is dit een stuk duurder dan een renovatie, waardoor de meeste mensen kiezen voor een keukenrenovatie.

Keuken op maat

Gaat u voor een nieuwe keuken, dan is er de keuze voor een keuken op maat. Hierbij heeft u inspraak op elk vlak: van het materiaal en de kleuren tot aan de handgreepjes. De kosten voor keukens op maat liggen wel een stuk hoger. Dat komt omdat de indeling vaak ook verandert. De keukenspecialist moet tijdens het plaatsen van de keuken dus ook de watertoevoer en -afvoer verplaatsen, net zoals de gasaansluiting.

Bij een keukenrenovatie heeft u natuurlijk net zoveel keuzemogelijkheden als bij een nieuwe keuken, maar dan bent u een stuk goedkoper uit. Het is zelfs mogelijk om een extra keukeneiland toe te voegen als er de ruimte is.

Keukenrenovatie: zelf doen?

Kan ik mijn keukenrenovatie zelf doen? Dit wordt vaak gevraagd. Sommige kleine werkzaamheden zijn wel relatief eenvoudig zelf uit te voeren. Zo zijn er veel mensen die zelf folie op de keukenkastjes plaatsen of zelf hun handgreepjes vervangen. Bereid dit goed voor en zorg dat u de juiste materialen in huis hebt.

Toch heeft het inschakelen van een keukenexpert veel voordelen. Allereerst omdat u verzekerd bent van het allermooiste resultaat. Als u de keuken laat wrappen weet u zeker dat er geen luchtbubbels onder het folie zitten en dat de folie ook recht op de deurtjes is aangebracht. Bovendien is de renovatie veel sneller afgerond en heeft u minder lang last van de werkzaamheden in huis.

Keuken opknappen: 5 tips

Hieronder geven we u 5 handige tips bij het vernieuwen van de keukenruimte:

 • Tip 1: denk aan de details. Zelfs de kleinste details dragen bij aan een groot verschil voor en na de keukenrenovatie. Vervang de kraan, de handgreepjes en ook de keukenaccessoires.
 • Tip 2: laat u adviseren door een keukenexpert in Velserbroek: hij denkt ook aan praktische zaken. Welke kant opent de koelkast en is de koelkast binnen handbereik als u bij het fornuis staat?
 • Tip 3: knap keukenkastjes op. Dit is een kleine aanpassing die toch de hele stijl van de ruimte kan veranderen.
 • Tip 4: vervang de keukenapparatuur voor extra luxe en een groter gebruikersgemak.
 • Tip 5: kies voor een nieuwe kleur. Een andere kleur in de keuken is een goedkope manier om de sfeer volledig te veranderen.

Recent aangevraagde offertes

Oude keuken opknappen in Haarlem
Keukenrenovatie in 1 dag in Amsterdam
Nieuwe keukendeurtjes plaatsen in Alkmaar
Nieuwe frontjes plaatsen in Hilversum
Keukenkastdeurtjes vervangen - Amstelveen
Totale keukenrenovatie in Purmerend
Keukenrenovatie zonder breken in Zaandam
Kleine keukenrenovatie in Hoofddorp
Keuken spuiten in Hoorn
Keukenblad vervangen in Huizen
Keukenapparatuur vervangen in Beverwijk
Keukendeurtjes uitlijnen in Heemskerk

keuken vernieuwen Velserbroek

Keukenrenovatie Velserbroek? Gratis offertes vergelijken!

Uw keuken renoveren? Goed idee! Ook met kleine aanpassingen verandert u de stijl en het comfort van de keukenruimte. Vergelijk gratis offertes om tot wel 40% op de kosten te besparen. U ontvangt zo snel mogelijk tot 5 offertes van keukenspecialisten in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar op de kosten! Deze aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast.

Handige externe websites:

 • Kwaliteitgarantiegroep.nl: Lees meer over het keurmerk van de Kwaliteit Garantie Groep (KGG) omtrent deskundige hulp en een goede service.
 • Cbw-erkend.nl: Meer informatie omtrent CBW-erkende specialisten.

Wij zijn u ook van dienst bij: