Keukenrenovatie Enschede

Keukenrenovatie Enschede

Het comfort van een woning wordt afgemeten aan het gebruiksgemak van diverse woonruimtes, waaronder de keuken. Verouderde keukens zullen het wooncomfort sterk verlagen, en daarmee ook de prijswaarde. Een keukenrenovatie zorgt ervoor dat het gebruiksgemak verbetert, terwijl u tevens de gehele sfeer in de ruimte kunt veranderen. Het renoveren van keukens varieert van het vernieuwen van een keukenkraan tot het aanpassen van de keukendeurtjes en het plaatsen van moderne keukenapparatuur.

Brengt een keukenrenovatie hoge kosten met zich mee?

Dat is afhankelijk van de eisen die u stelt aan de renovatie. Zoals gezegd vallen er verschillende klussen onder een keukenrenovatie. Daarnaast is het een optie om een deel van het renovatiewerk zelf uit te voeren, zoals het monteren van keukenkastjes of het vervangen van de keukenfronten. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op de uiteindelijke prijs. Bent u benieuwd naar de prijs voor het renoveren van uw keuken? Geef dan op het offerteformulier uw wensen door. Wij zetten de offerteaanvraag door naar diverse experts uit Enschede, die u vervolgens een vrijblijvende offerte toesturen. Het is aan u om die offertes te vergelijken en te kiezen voor de specialist die aansluit bij uw budget, of die direct kan beginnen. Onze offerteservice is volledig kosteloos, wij helpen u graag verder.

Voordelen van een renovatie

Het renoveren van keukens kan aardig wat tijd in beslag nemen, en een grote investering vragen. De specialisten uit ons netwerk in Enschede krijgen dan ook regelmatig de vraag wat het voordeel is van een renovatie ten opzichte van nieuwbouw. Het antwoord hierop is eenvoudig: bij een keukenrenovatie bepaalt u wat er wel en niet wordt aangepakt. Als enkel de keukendeurtjes vervangen moeten worden, dan kost dit minder geld dan het plaatsen van een volledig nieuwe keuken. Daarnaast duurt een renovatie minder lang. Het renoveren neemt meestal tussen de week en twee weken in beslag, terwijl nieuwbouw soms wel een maand duurt. Hoewel men denkt dat een gerenoveerde keukenruimte minder lang meegaat, is dit niet perse het geval. Zolang u de keukenapparatuur en het keukenblad bij de renovatie vervangt, gaat de keuken nog wel 10 – 15 jaar mee. Het voordeel van een nieuwbouwkeuken ten opzichte van een gerenoveerde is dat u bij het bouwen meer invloed heeft op de indeling en het eventueel herleggen van de leidingen en bedrading. Dit brengt natuurlijk wel extra hoge kosten met zich mee.

Scherpe prijzen, vrijblijvende offertes

Wilt u graag het wooncomfort in de keuken verbeteren? Hebt u een vraag over het renoveren van de keukens in uw bedrijfspand? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor een keukenrenovatie naar uw ontwerp? Dan zit u bij ons op de juiste plek. Wij werken samen met menig keukenspecialist uit Enschede, die u allen met plezier ondersteunen bij de renovatiewerkzaamheden. Het aanvragen van offertes doet u eenvoudig via het contactformulier op de offertepagina, waarna u de kans krijgt om maximaal vijf offertes met elkaar te vergelijken. Past het aanbod niet bij uw exacte wensen? Geen probleem, bij ons zit u nergens aan vast. Wel garanderen wij dat elke vakman uit ons netwerk u snel en vakkundig bij het renovatiewerk zal helpen, tegen aantrekkelijke prijzen.

Gratis offertes vergelijken
Betreft het een renovatie of nieuwe keuken?

Welke opstelling heeft uw keuken? (*)
Rechte opstellingHoekkeukenU-vormAnders (omschrijven in beschrijving)

Wat wilt u renoveren? (*)
KeukendeurtjesKeukenbladKeukenapparatuurPlinten vervangen
Gewenste stijl keuken (*)
Binnen welke termijn wilt uw keuken laten renoveren? (*) • Vrijblijvend en kosteloos
 • Tot 5 offertes ontvangen
 • Tot 40% besparen door vergelijken

landelijk keuken Enschede

Navigeer naar:

keukenkastjes renoveren Enschede

Reparatie of renovatie?

De experts uit ons netwerk hebben niet alleen ervaring met het renoveren van keukens, ook de reparatie van diverse keukenonderdelen valt binnen hun takenpakket. Het is afhankelijk van de staat van uw keukenapparatuur en –onderdelen of een reparatie de voorkeur heeft boven een renovatie. Een reparatie is over het algemeen goedkoper, zeker in het geval van een spoelbak of keukenkraan. Het is echter altijd verstandig om de kosten voor de reparatie en de verwachte levensduur van het keukenonderdeel af te zetten tegen de prijs per jaar voor een renovatie. Lig de investering in een reparatie gelijk aan deze renovatieprijs of zelfs hoger? Dan adviseren wij om te kiezen voor een reparatie in plaats van renovatie. Kijk hierbij tevens naar de staat van de rest van de keukenruimte, is er snel weer ergens een reparatie nodig? Of is er enkel één onderdeel dat in slechte staat is?

Hoe weet u welke investering hoger ligt?

Dat is niet zomaar te zeggen. Het verstandigst is om met een erkend vakman uit Enschede te overleggen. De specialist kan desgewenst bij u langs komen om de situatie te bekijken, en op basis daarvan de diverse opties met u te bespreken. Geef bij een dergelijk gesprek tevens uw maximale budget aan, om te voorkomen dat u meer moet investeren dan mogelijk is.

keuken reparatie Enschede

Strakke lijnen of een landelijke touch?

Wij noemden hierboven al een aantal designs waaruit u kunt kiezen voor de keukenrenovatie. De mogelijke stijlen variëren van een landelijke keukenstijl tot een modern design, en van hoogglans oplossingen tot klassieke elementen.

Hoe weet u nu wat bij u past?

Het kiezen van een keukendesign is niet heel ingewikkeld. Het is met name een kwestie van het steeds weer kiezen tussen twee elementen tot u uiteindelijk uitkomt bij de best passende oplossing. De belangrijkste keus die u dient te maken is die tussen strakke en ronde lijnen. Met strakke lijnen kiest u voor een modern of hoogglans oplossing, terwijl elegante lijnen meer in de richting van de landelijke keukenstijl gaan. Kies daarnaast tussen kleur en zwart-wit, en tussen gladde oppervlakten en keukendeurtjes of een keukenblad met textuur. Kunt u na de keuzes nog niet bepalen wat nou bij de ideeën van u en uw partner aansluit? Loop dan eens door verschillende showrooms, en geef bij elk showmodel aan wat u aanspreekt, of kijk naar een woonprogramma waarin men keukenrenovaties uitvoert. Zo bent u er in ieder geval snel achter wat ongeveer in uw straatje past. Heeft u al wel een idee van uw wensen? Vraag vrijblijvend offertes aan van bedrijven uit uw regio en vergelijk de binnengekomen prijsindicaties.

Welk design keuken wilt u?

Wie de keuken laat renoveren, kiest over het algemeen niet voor dezelfde stijl als de huidige. Zeker bij grotere renovaties is het vrij eenvoudig om de aanblik van de keukenruimte volledig te veranderen, door de stijl te wijzigen. De best passende stijl, ook wel design genoemd, hangt af van de eisen die u hebt ten aanzien van kleur, functionaliteit en accessoires. In onderstaand overzicht vindt u een aantal designs, waaruit u zou kunnen kiezen.

design keuken Enschede
 • Modern: Moderne keukens worden het meest geplaatst in Enschede. Het is een stijl met strakke lijnen en rustige kleuren. Meestal is er sprake van zowel boven- als onderkasten. Het gebruik van RVS en ruimtelijke onderdelen is kenmerkend voor de moderne keuken.
 • Tijdloos: De tijdloze keukenstijl is niet modern en niet klassiek. Het gaat om een aanblik die de komende 40 jaar nog past binnen de grenzen van mogelijkheden, maar ook 40 jaar geleden. Vaak kiest men hierbij voor kaders rond de keukenfronten en vloeren met lage plinten.
 • Greeploos: Een design dat steeds meer aandacht krijgt is de greeploze keuken. De keukenkastjes- en lades opent u met een komgreep, wat betekent dat de prijs vrij hoog ligt. Een greeploos keukendesign is verder simpel en strak, met weinig kleur en accessoires.
 • Klassiek: Voor klassieke keukenruimtes geldt dat hiervoor voldoende vloeroppervlak dient te zijn. Minimaal 16m2 is vereist. Stijlelementen die passen bij een klassiek ontwerp zijn: kranslijsten, zachte kleuren, glazen vitrinekasten, een schouw en een eettafel.
 • Hoogglans: Een hoogglans keukenstijl is geschikt voor mensen met een ruim budget, die houden van stevige kleuren en gladde oppervlakken. Voor gezinnen met jonge kinderen is hoogglans ongeschikt, vanwege de zichtbaarheid van vlekken op de keukenfronten.
 • Landelijk: De landelijke stijl tot slot, is een design waarbij houten onderdelen en warme kleuren passen. Kleine tegeltjes op de wanden en elegante handgrepen maken het geheel af.
keukenapparatuur vernieuwen Enschede

De keukenapparatuur vernieuwen

Het renoveren van keukens bestaat niet alleen uit het plaatsen van andere keukenkastjes en de reparatie van loshangende keukendeurtjes of een lekkende spoelbak. Ook het vernieuwen van de keukenapparatuur hoort bij een keukenrenovatie. Het vervangen van de keukenapparatuur is meestal na ongeveer 20 jaar gebruik noodzakelijk. Hoewel de apparaten na deze periode nog wel kunnen werken, is het waarschijnlijk dat ze teveel energie vragen en minder capaciteit hebben dan de modernere modellen. Daarnaast beschikken de nieuwste modellen over meer functies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gasfornuizen met ingebouwd afvoersysteem, combi-ovens en de Quooker. Het vernieuwen van de keukenapparatuur vraagt een aardige investering. Door te winkelen bij een outletshop in Enschede is het echter mogelijk om aanzienlijk te besparen. Hier vindt u keukenapparatuur van het afgelopen seizoen. Deze apparaten heeft men niet verkocht of stonden als showmodel in de winkels. Dit betekent dat de kwaliteit nog steeds hoog is, al profiteert u niet van de ontwikkelingen van het huidige seizoen. De meeste outletwinkels bieden kortingen tot 40% op de nieuwprijs aan.

keuken ontwerp Enschede

Zelf een keuken ontwerp maken?

Op het moment dat u kiest voor een uitgebreide keukenrenovatie, dan is het zaak om te bepalen wat u aan de ruimte wil veranderen, en welke stijl daarbij past. Het maken van een keuken ontwerp zorgt ervoor dat u uw ideeën inzichtelijk maakt, en laat u zien wat er wel en niet past qua afmetingen. Het tekenen van een ontwerp is wel aan bepaalde restricties verbonden, zoals de huidige leidingen en elektrische bedrading en de aansluitingen voor het gasfornuis. Hebt u een ontwerp gemaakt? Dan zal een keukenspecialist uit Enschede deze altijd controleren op de praktische uitvoerbaarheid, en u eventueel een alternatief ontwerp aanbieden waardoor het kookgemak nog verder verbetert. Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om het tekenen van het ontwerp geheel over te laten aan de vakman. Geef hiervoor aan hoeveel keukenkastjes u wenst, welke kleur het keukenblad dient te krijgen, en wat u zich voorstelt op het gebied van de keukenapparatuur. Zo weet u zeker dat het ontwerp binnen de grenzen van uw visie valt. Houd er tevens rekening mee dat de ideeën binnen uw budget moeten vallen. Zo voorkomt u dat een deel van de ontwerpen onuitvoerbaar is.

3 redenen om uw afzuigkap te vervangen

Eén van de keukenapparaten waar klanten uit Enschede over het algemeen maar weinig aandacht aan besteden is de afzuigkap. De afzuigkap, ook wel wasemkap of dampkap genoemd, is echter na verloop van tijd ook aan vervanging toe, zelfs als u denkt dat deze nog wel naar behoren werkt. Hieronder vindt u drie redenen voor het vervangen van de dampkap, opgesteld door een expert uit de regio.

 1. Energie en efficiëntie: Net als bij andere technieken veroudert ook de techniek voor dampkappen. Een nieuw model afzuigkap beschikt over een zuinigere motor, die meer capaciteit levert. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op de energiekosten. Daarbij komt dat er meerdere mogelijkheden bestaan die de efficiëntie verbeteren. Zo bestaan er afzuigkappen met een randafzuiging of met een kringloopwerking voor keukens waarbij afvoer van de lucht geen mogelijkheid is.
 2. Stille werking: De motors in moderne dampkappen werken energiezuinig én een stuk stiller. Uit onderzoek is gebleken dat de huidige motors tot wel 3 decibel minder lawaai produceren. Dit scheelt de helft met de verouderde systemen. Naast stille motors profiteert u tevens van een geluidsdempendsysteem en een geluidloze ventilator.
 3. Vormgeving: De traditionele afzuigkappen zien eruit als een dakje, dat over het gasfornuis hangt. Tegenwoordig is het aanbod een stuk ruimer. Van interne afzuigsystemen in het fornuis of plafond tot een telescopische wasemkap. Er is altijd een vorm die bij uw voorkeuren aansluit.
keuken renoveren Enschede

Vervangen van keukenfronten?

Het vernieuwen van de keukenfronten is een vorm van renovatie die vrij weinig tijd en moeite vraagt. Maar wat bedoelt men nou precies met de keukenfronten? Met de keukenfronten bedoelen professionals niet alleen de keukendeurtjes, zoals menigeen denkt, maar alle voorkanten van de kasten. Het gaat dan om keukendeurtjes, uitschuifbladen en lades. Deze keukenfronten bepalen voor een groot deel de sfeer die in de keukenruimte hangt, wat betekent dat u deze met zorg uit moet zoeken. Heeft u maar weinig geld voor de keukendeurtjes? Ga dan voor een folie, acryl of laminaat. Deze bieden een prima aanblik, en gaan tot 20 jaar mee. Massief hout en gehard glas vormen duurdere oplossingen, die de prijswaarde van uw pand in Enschede zullen laten stijgen, en minimaal 30 jaar meegaan mits u ze goed onderhoudt.

40% besparen op de kosten van een keukenrenovatie? Vergelijk vrijblijvend offertes van meerdere keukenspecialisten uit uw regio!

De keukenkastjes restylen

Steeds vaker horen wij van klanten uit Enschede dat zij eenvoudig weg niet over het geld beschikken om de volledige keuken te laten renoveren. Daarom geven wij u graag informatie over enkele oplossingen die een kleine investering vragen, maar wel een groot resultaat leveren. De eerste oplossing is het restylen van de keukenkastjes, en dan vooral de keukendeurtjes. Elke keukenkast bestaat uit een uit corpus (de zijwanden, achterwand en onder- en bovenplaat) en een keukenfront. De keukenfronten voorziet u eenvoudig van een plakfolie, dat de kleur en volledig kan wijzigen. Is het plakfolie al te duur? Ga dan een middagje aan de slag met verf en watervaste stift. Online vindt u verschillende designs waarmee u in een handomdraai de keukendeurtjes voorziet van een patroon of tekening. U zult zien, niemand heeft zo’n unieke keukenruimte als u. Zou u uw kleine keuken graag optisch willen vergroten? Verwijder dan meerdere keukendeurtjes. Open kastjes bieden een ruimtelijke aanblik. Deel ze dan wel ook ruim in, om een rommelig kastje te voorkomen.

Goedkoop renoveren? Shop bij een outlet

Wij gaven hierboven al aan dat een outletshop uitkomst kan bieden voor klanten met een wat kleiner budget. Outletwinkels bieden een ruim assortiment aan producten aan, afkomstig uit de productielijnen van het vorige seizoen. In de meeste outletwinkels vindt u naast losse onderdelen ook volledige keukeninrichtingen die als showmodel dienden. Het voordeel van een dergelijk showmodel is dat u minder geld betaalt voor de installatie en montage. Het nadeel is dat u geen invloed meer hebt op de indeling van de keukenkastjes en lades. Bij een outlet vindt u niet alleen het keukenmeubilair, ook keukenapparatuur is hier te vinden. Houd er wel rekening mee dat bij een outletwinkel vaak alleen maar dat leverbaar is, wat in de winkelruimte staat. Een andere kleur of een iets grotere afmeting is meestal niet meer verkrijgbaar.

keuken verbouwen Enschede

Zelf de keukenkraan vernieuwen

Zoals al eerder aangegeven is een reparatie of kleine renovatie soms al voldoende om het kookgemak te verbeteren. Eén van de technieken die bijdragen aan een verbeterd wooncomfort is het vernieuwen van de keukenkraan. Het vernieuwen van de keukenkraan is niet heel ingewikkeld, wat betekent dat u dit zelf mag afhandelen. De specialisten uit ons netwerk in Enschede hebben voor u een eenvoudig stappenplan opgesteld, waarmee u de keukenkraan in een handomdraai hebt vervangen. Mocht u tijdens het klussen toch tegen problemen aanlopen, aarzel dan niet om u alsnog met een specialist in verbinding te stellen. Deze monteert de keukenkraan in een handomdraai.

Stap 1. De voorbereiding. Start met het sluiten van de stopkraantjes bij de kraan, of de hoofdkraan. Draai daarna de keukenkraan open, en alle overige kranen in huis. Zet een emmer onder de hoofdkraan en draai de aftapper open. Op deze manier leegt u alle leidingen.
Stap 2. De demontage. Draai de pijpjes of slangen onder de kraan los op de plek van de eerste koppeling. Dit doet u met een waterpomptang of Bahco schroefsleutel. De oude kraan is zo gemakkelijk te verwijderen. Let op dat u alle belangrijke rubberen ringetjes laat zitten om lekkage te voorkomen.
Stap 3. De montage. De nieuwe keukenkraan is in de meeste gevallen rechtstreeks op de bestaande aansluitingen te plaatsen. Is er sprake van een verschil in afmeting, koop dan bij de bouwmarkt de nodige verlopen. Bij een verloop van schroefdraad is het verstandig om Teflontape te gebruiken ter voorkoming van beschadigingen.
Stap 4. De controle. Als u alles hebt aangesloten, moet u de hoofdkraan en alle overige kranen weer opendraaien om lucht uit het systeem te laten lopen. Controleer vervolgens of niets lekt, en of het warm water ook goed werkt.

keuken vervangen Enschede

Knap uw keuken op met een andere spoelbak

Een onderdeel dat tevens bijdraagt aan het algehele kookgemak van keukens is de spoelbak. Een spoelbak is in diverse modellen en maten verkrijgbaar, wat betekent dat ook hier enkele keuzes mee gemoeid zijn. De eerste keus die u dient te maken is die tussen een enkele of dubbele spoelunit. Een enkele spoelbak neemt een kleiner deel van het aanrecht in beslag, twee spoelunits bieden meer spoelruimte, en dragen bij aan de hygiëne in de keuken. Maak daarop een keus tussen het ruime assortiment aan basisproducten. Roestvrij staal is een veel gekozen oplossing, maar ook beton en natuursteen vormen mogelijke opties. Tot slot moet u bepalen welke vorm van installatie u kiest.

Is er dan verschil tussen de installatietechnieken?

Jazeker. Voor spoelbakken werken de experts uit Enschede met drie installatietechnieken: inbouw, opbouw en onderbouw. Het opbouwen van een spoelbak is de standaard en goedkoopste techniek. Hierbij ligt een randje van de spoelunit over het werkblad. Dit maakt de specialist dicht met een rubber randje, maar er blijft een risico op uitdroging en daarmee op bacteriegevoelige plekken bestaan. De tweede installatietechniek is de vlakinbouw. Het inbouwen van spoelbakken vereist een langere renovatietijd, maar biedt wel een uitstekend resultaat. Bij het inbouwen is er geen verschil tussen het randje van de gootsteen en het werkblad. Tenslotte is onderbouwen mogelijk. Bij de onderbouw plaatst de keukenspecialist het randje van de gootsteen onder de toplaag van het aanrechtblad. Omdat de onderbouw techniek een aanzienlijke aanpassing vraagt, is dit met name toepasbaar bij nieuwbouwkeukens, of bij grotere renovaties.

keukenkraan vervangen Enschede

Heeft u de ruimte? Voeg een kookeiland toe!

Wie regelmatig naar verbouwprogramma’s op televisie kijkt, weet dat interieurdesigners graag kiezen voor een kookeiland. Wij krijgen dan ook bijna dagelijks de vraag of de installatie van een kookeiland bij elke keuken kan. Het antwoord hierop is helaas nee. Waar moet een keukenruimte dan aan voldoen voor de plaatsing van een kookeiland? Het belangrijkste is het vloeroppervlak. Voor kookeilanden is een minimaal vloeroppervlak van 18 m2 vereist. Pas dan blijft er voldoende loopruimte over rondom het eiland, zelfs wanneer er keukendeurtjes openstaan. Eventueel is een schiereiland een alternatief voor degenen met kleine keukens.
keukeneiland Enschede
Een tweede vereiste is – afhankelijk van hoe u het eiland gebruikt – de aansluiting op het leiding- en gasnetwerk. Wilt u op het kookeiland koken? Dan is het wel belangrijk dat u het gas hier kunt aansluiten. Tenslotte adviseren experts om eerst te bedenken waarvoor u het kookeiland wil gebruiken. De mogelijkheden lopen van een kookgedeelte tot een barretje, en van werkplek tot opslagplek. De toepassing is van invloed op de keukeninrichting. Het is sowieso verstandig via ons contactformulier meerdere offertes aan te vragen van keukenspecialist uit Enschede. Zo kunt u tot wel 40% besparen op de kosten.

keukenblad vervangen Enschede

Keukenblad vervangen: wat zijn uw opties?

Bij de renovatie van keukens wordt over het algemeen van vele materialen gebruik gemaakt. Zo ook voor het vernieuwen van het keukenblad. Van beton tot massief hout, en van kunststof tot een laklaag: er is een ruim assortiment aan materialen die aan de basis voor het keukenblad kunnen liggen. De prijsverschillen tussen de basismaterialen is aanzienlijk, het is daarom verstandig om te bepalen hoeveel geld u aan het keukenblad kunt uitgeven, voordat u naar de onderstaande opties kijkt. Wij hebben de meest toegepaste producten voor u op een rijtje gezet, beginnend bij de basismaterialen die de laagste kosten met zich meebrengen.

Beton

Hoewel veel mensen beton associëren met industriële toepassingen, is het ook toe te passen in moderne particuliere keukens. Een betonnen aanrechtblad wordt van een speciale duurzame cementsoort gemaakt, en kost heel weinig mits u zelf de installatie uitvoert. In dat geval betaalt u zo’n €75,- voor het gehele aanrecht. Laat u een specialist de betonnen werkbladen monteren? Dan ligt de prijs hoger, op ongeveer €100,- per strekkende meter. Het voordeel van beton is naast de lage kosten de robuuste uitstraling, die goed te combineren is met chromen en glazen keukendeurtjes en apparaten. Het nadeel van beton is dat het een zeer poreus materiaal is, waardoor vlekken soms zichtbaar blijven en onderhoud lastig is.

Kunststof

Naast beton is ook kunststof vrij goedkoop. De term kunststof is een beetje misleidend, omdat de een ‘kunststoffen’ keukenblad voor het overgrote deel uit spaanplaat of MDF bestaat, waarover men een dun laagje kunststof aanbrengt. Een positieve eigenschap van kunststof is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is, u hoeft de komende jaren enkel het oppervlak met een vochtige doek af te nemen om de hygiëne te waarborgen. Nadelig is dat het werkblad niet altijd compleet waterdicht is, en vaak niet geheel krasbestendig. Dit betekent dat het eerder aan vervanging toe is. Bovendien geldt dat MDF steviger is dan spaanplaat, waardoor de onderlaag verschil aanbrengt in de levensduur. De aanschafprijs voor een kunststoffen werkblad ligt rond de €25,- per meter.

Hout

Een derde materiaal waar wij u graag over willen informeren is hout. Houten aanrechtbladen werden heel vroeger veel gebruikt, maar werden daarna lange tijd gezien als ouderwets. Tegenwoordig is steigerhout echter steeds meer in opkomst als bouwmateriaal, ook voor keukens. Hout is in diverse kleuren te lakken en schilderen, waardoor u het na een aantal jaar een geheel nieuwe aanblik kunt geven. De aanschafprijs voor hout varieert tussen de €50,- en €250,- per m2, afhankelijk van de houtsoort die u toepast.

Zink

Zink is een veel toegepast bouwmateriaal, met name voor het hemelwaterafvoer. Wist u echter dat het ook een optie is om zink te gebruiken als basis voor het keukenblad? Zink is zeer duurzaam, waardoor de gemiddelde prijs heel laag ligt. Hoewel zink een wat gedateerde aanblik kan bieden, is het door de juiste combinaties met materialen voor de keukenkastjes een uitstekend basismateriaal voor aanrechtbladen. Houd rekening met materiaalkosten rond de €100,- per m2.

Composiet

Houdt u van de uitstraling van natuursteen, maar is dit te duur voor u? Overweeg dan om een keukenblad van composiet te bestellen. Composiet bestaat uit een samenstelling van gerecyclede graniet, hars en kwarts. De basis is dus natuursteen, maar het geheel is een kunstmatig product door de bewerking. Composiet is stoot- en boenvast, maar niet volledig hittebestendig. Hete pannen kunnen de hars in het aanrechtblad onherstelbaar verkleuren. Ga uit van prijzen tussen de €150,- en €250,-.

Keramiek

De meeste mensen denken bij het woord keramiek aan potten en servies. Toch is keramiek niet alleen daarvoor geschikt, ook voor de toepassing bij een renovatie is keramiek te gebruiken. Keramiek is met vrijwel alle basismaterialen te combineren en is 100% kleurvast. Een volgend positief punt is dat keramiek een keihard oppervlak biedt, waardoor een spoelbak volledig is in te bouwen, en de hygiëne verbetert. Keramiek vraagt wel een ruim renovatiebudget: €280,- per strekkende meter.

Graniet

Graniet is een natuursteen die onder meer in België, Zweden en Noorwegen te vinden is. Graniet ontstaat op natuurlijke wijze in zwart, wit en roze, en is dankzij het natuurlijke proces altijd verschillend. Graniet is hitte- en krasbestendig, wat zeker in de keuken zeer voordelig is. Een minpuntje bij graniet is dat het snel beschadigt door bijtende middelen, en soms licht radioactief is. De aanschafprijs voor graniet hangt af van de waarde en zeldzaamheid van de soort die u kiest. Hierdoor verschillen de prijzen tussen de €200,- en €350,- per strekkende meter.

Zeepsteen

Tot slot willen wij u nog informeren over de mogelijkheid van het toepassen van zeepsteen. Zeepsteen is niet een heel bekende soort basismateriaal voor keukenbladen, toch is het steeds populairder bij onze klanten uit Enschede. Zeepsteen is namelijk zeer duurzaam, en moeilijk te beschadigen. Per m2 betaalt u dan ook €400,- voor een keukenblad van zeepsteen.
keuken opknappen

5 tips om de keuken op te knappen met een klein budget

Het restylen van de keukenkastjes was al een methode om goedkoop keukens op te knappen, maar er zijn natuurlijk veel meer zaken die u zelf kunt afhandelen om de sfeer in de keukenruimte te wijzigen. Samen met onze professionals uit Enschede hebben wij 5 tips voor u verzameld, die er samen voor zorgen dat uw keuken als nieuw aanvoelt, zonder dat u veel hoeft te investeren. Mocht u graag hulp willen bij de keukenrenovatie, aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen via het contactformulier. Wij helpen u met alle plezier verder en voorzien u desgewenst van vrijblijvende prijsopgaven van keukenspecialisten uit de regio.

 1. Gordijnen. In veel keukens hangen geen gordijnen, of misschien rolgordijnen. Loshangende gordijnen filteren het licht op natuurlijke wijze, en zorgen voor kleur of patroon. Het kopen van loshangende gordijnen is niet perse heel duur.
 2. Keukenverlichting. Hangt er bij u in de keuken ook zo’n standaard bollamp? Het ophangen van een nieuwe lamp is in een paar minuten gedaan, maar levert een groot resultaat. Vervang de huidige lamp door een kroonluchter, plaats op strategische plekken spotjes, of monteer een kleurfilter over de lamp.
 3. Muren en plafond. Het schilderen van de muren is een zeer goedkope methode voor het aanpakken van de keukenrenovatie. Het verven vraagt een tijdsinvestering, zeker wanneer u een patroon wenst. Met afplaktape is het heel gemakkelijk om patronen te krijgen. Bent u zeer creatief? Maak dan een wand- of plafondschildering voor een uniek effect.
 4. Vloer. Ligt er nog van dat oude zeil op de vloer? Vervang dit dan door laminaat of een tegelvloer. Omdat het vloeroppervlak in de meeste keukens vrij klein is, kost dit weinig geld. Een tegelvloer of laminaat is daarbij zo gelegd, zonder dat u hiervoor een vakman moet inschakelen.
 5. Accessoires. De aller goedkoopste methode voor het renoveren van uw keuken is het werken met accessoires. Het ophangen van posters of een schilderij, het neerzetten van een dienblad met wat kaarsen, of het wijzigen van de accentkleur: dit alles biedt een groot effect tegen een laag kostenplaatje.
goedkope keukenrenovatie Enschede

Wanneer een nieuwe keuken kopen?

Wij hebben u hier heel wat informatie gegeven over een keukenrenovatie. Toch is het vervangen van verschillende keukenonderdelen niet altijd de beste keuze. In sommige gevallen is het verstandiger om de gehele keukenruimte te vernieuwen, wat betekent dat er sprake is van een verbouwing of nieuwbouw in plaats van renovatie.

Wanneer is dit nu handiger?

Het antwoord is simpel: op het moment dat het, met in achtneming van de verwachte levensduur, goedkoper is om te verbouwen dan renoveren is het kopen van een nieuwe keuken verstandiger. Dit berekent u door de renovatiekosten te delen door de jaren levensduur verlenging die het oplevert, en deze af te zetten tegen de nieuwbouwkosten gedeeld door 20. Denk er ook aan dat een volledige verbouwing meer tijd vraagt, maar ook een hoger wooncomfort zal opleveren, omdat u het ontwerp meer in de hand heeft. Wij ondersteunen u met alle plezier bij het maken van de keuze. Wilt u graag de voordelen benutten van ons netwerk en vrijblijvend meerdere prijsindicaties aanvragen voor een verbouwing, keukenrenovatie of zelfs nieuwe keuken? Vul uw gegevens dan in op ons contactformulier!

kosten keukenrenovatie Enschede

Wat kost een keukenrenovatie?

De prijs voor een keukenrenovatie is afhankelijk van een groot aantal factoren. Het is voor ons dan ook onmogelijk om u een vaste prijs te geven voor een bepaalde renovatieklus. Factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden zijn: het materiaal waar u voor kiest (natuursteen is duurder dan kunststof), de afmeting van de te renoveren ruimte, het ontwerp en de stijl van de gerenoveerde keuken, en de eisen die u stelt aan de keukenapparatuur. Hoe komt u erachter wat de renovatiekosten worden? Ten eerste is het een optie om in onderstaande tabel te kijken naar de aangegeven prijzen, en te bepalen waar uw ideeën ongeveer bij passen. Zo krijgt u in ieder geval een indicatie van de prijs. Een tweede oplossing is het doorgeven van uw wensen via de offertepagina. Op basis daarvan krijgt u meerdere offertes toegestuurd, die een ruimte prijsindicatie bieden. Tot slot is het een mogelijkheid om met één keukenspecialist uit Enschede om tafel te gaan zitten, en de mogelijkheden en kosten exact door te spreken. Denk er wel aan dat sommige experts een uurtarief rekenen, terwijl anderen een vaste renovatieprijs met u zullen afspreken. Kijk daarom altijd goed naar eventuele bijkomende materiaalkosten of leveringkosten, en vraag goed na hoe lang de expert verwacht over de klus te doen. Door goed te vergelijken bespaart u soms wel 40% op de uiteindelijke renovatiekosten.

Keuken renoverenVoorbeelden*Gemiddelde kosten*
Kleine keuken/ bijkeuken – 4 keukendeuren
– 4 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
€400,- tot €1.100,-
Middelgrote keuken – 10 keukendeuren
– 6 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€1.200,- tot €2.400,-
Grote keuken – 16 keukendeuren
– 8 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€2.000,- tot €4.000,-

(*) De gegeven voorbeelden in de tabel zijn inclusief handgrepen en scharnieren. De gemiddelde kosten zijn inclusief BTW en arbeidskosten. Let op het betreft hier richtprijzen.

keukenspecialist Enschede

Netwerk van bouwbedrijven

Hebt u niet alleen hulp nodig bij de renovatie van de keuken, maar ook bij andere klussen? Wij werken met een multidisciplinair team in Enschede. Wij zijn ook werkzaam in de onderstaande branches: