Keukenrenovatie Leeuwarden

Keukenrenovatie Leeuwarden

Keukens vormen het hart van een huis, waar men samenkomt om te eten en gezelligheid te beleven. Bent u in Leeuwarden op zoek naar professionals op het gebied van keukens, bijvoorbeeld voor een keukenrenovatie of reparatie? Zoek dan niet verder. Ons netwerk is dé plek waar u terecht kan om de beste professionals te vinden. Of het nu gaat om de renovatie van bestaande keukens of het kopen van keukenapparatuur, keukendeurtjes of een keukenkraan, wij hebben een uitgebreid netwerk van specialisten op het gebied van keukens, waarvan u gebruik kunt maken. Zo komt u altijd tot de juiste keuze! Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan.

Voordelen van een renovatie

De renovatie van keukens laat u het beste doen door een deskundige uit Leeuwarden. Keukenrenovatie, eventueel in combinatie met reparatie, wordt aangeraden aan mensen die het uiterlijk van hun kookvertrek nog kunnen waarderen. Renoveren is in sommige gevallen duurzamer dan nieuwbouw. Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wanneer zij beter kunnen renoveren dan verbouwen. Het antwoord hierop is met name afhankelijk van de staat waarin uw keuken verkeert. Is een groot deel van het materiaal bijvoorbeeld van lage kwaliteit of ten einde, dan is het handiger om te verbouwen. Moeten alleen de keukendeurtjes of de spoelbak worden vervangen? Dan is een renovatie voldoende.

Scherpe prijzen, vrijblijvende offertes

Vind via ons netwerk van bouwbedrijven de laagste prijzen, en vergelijk deze met elkaar om de ideale optie te kiezen. Via het formulier op deze pagina vraagt u gemakkelijk en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan meerdere offertes van keukenspecialisten uit uw regio. Van keukenrenovatie tot het aanschaffen van keukenapparatuur, bij ons bent u aan het juiste adres!

Gratis offertes vergelijken
Betreft het een renovatie of nieuwe keuken?

Welke opstelling heeft uw keuken? (*)
Rechte opstellingHoekkeukenU-vormAnders (omschrijven in beschrijving)

Wat wilt u renoveren? (*)
KeukendeurtjesKeukenbladKeukenapparatuurPlinten vervangen
Gewenste stijl keuken (*)
Binnen welke termijn wilt uw keuken laten renoveren? (*)Navigeer naar:

keuken reparatie Leeuwarden

Reparatie of renovatie?

Is er iets kapot, dan is het een optie om keukenapparatuur te kopen óf te gaan voor reparatie. Reparatie is de goedkopere mogelijkheid, maar wordt soms afgeraden vanwege de staat van apparaten. Zaken die wij onder meer voor u repareren zijn niet meer goed sluitende keukenkastjes, een lekkende keukenkraan, en bepaalde storingen in de keukenapparatuur. Is er een scheur in het keukenblad ontstaan of is een spoelbak onherstelbaar beschadigd? Dan zullen wij u aanraden om niet een reparatie uit te laten voeren, maar de onderdelen te vernieuwen. Op deze manier voorkomen we dat er al snel weer een nieuwe storing ontstaat.

keuken ontwerp Leeuwarden

Zelf een keuken ontwerp maken?

Bent u het ontwerp van uw huidige keukenblok zat, dan is een nieuw ontwerp door één van de professionals uit Leeuwarden een goed idee. Soms wordt dit ontwerp gecombineerd met keukenrenovatie; als het ‘skelet’ blijft staan. Nieuw kopen kan echter ook. Vraag eens naar de mogelijkheden! Wilt u graag uw eigen keuken ontwerpen? Dat is zeker een optie. Wij raden aan om hierbij wel goed rekening te houden met de afmetingen van de ruimte, en de loopruimte die minimaal noodzakelijk is. Wanneer u een ontwerp heeft afgerond, dan zal een specialist uit ons samenwerkingsverband deze controleren op praktische uitvoerbaarheid.

keukenapparatuur vernieuwen Leeuwarden

De keukenapparatuur vernieuwen

Als keukenapparatuur stuk is, krijgt u zoals aangegeven de keuze tussen reparatie of renoveren. U kunt echter ook outlet keukenapparatuur aanschaffen, en uw oude apparatuur wegdoen. De mogelijkheden hiervoor in Leeuwarden kunt u vergelijken via onze service. Het voordeel van het aanschaffen van nieuw keukenapparatuur is dat u dan vaak profiteert van een verminderd energie- en waterverbruik. De nieuwere apparaten kennen allen een zeer zuinige werking. Dat scheelt dus kosten. Hebt u maar een beperkt budget? Kijk dan eens bij een outlet in de regio, vaak vindt u hier wat u zoekt tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

keuken renovatie Leeuwarden

Welk design keuken wilt u?

Wie een nieuwe keuken laat plaatsen bij een verbouwing of renovatie kan uit verschillende stijlen kiezen. De term design staat bij ons voor twee dingen; wij bedoelen hier soms een algemene keukenstijl mee, maar ook een specifieke design stijl wordt hiermee aangegeven. Bij design gaat het om producten met een prachtig ontwerp, en waarbij ook extra aandacht is uitgegaan naar dat ontwerp. De kwaliteit ervan is ook hoger, omdat het hier al om specialere producten gaat. Vind uw ideale design in Leeuwarden! Het is verstandig om te kijken welke stijl aansluit bij de algehele sfeer in de keuken, en om hierop de keukendeurtjes en accessoires op aan te passen.

Strakke lijnen of een landelijke touch?

Wie een nieuw ontwerp laat maken van de keukenruimte, moet hierbij ook aandacht besteden aan de keukenstijl waar hij voor kiest. Eén van de meest populaire stijlen van het moment is de landelijke stijl. Binnen dit design wordt er gebruik gemaakt van veel hout voor de keukendeurtjes en werkbladen, warme kleuren en wat kleinere tegeltjes. Een andere stijl die wij veel toepassen bij onze klanten uit Leeuwarden is de moderne stijl. Dit betekent onder andere strakke lijnen en een combinatie van verschillende basismaterialen. Wilt u de stijlen kunnen vergelijken? Vraag dan om een ontwerp in beide varianten. Zo vindt u altijd de stijl die het beste bij u past.

Zelf de keukenkraan vernieuwen

Wilt u graag renoveren, maar hebt u maar weinig geld? Dan is het mogelijk om zelf een aantal onderdelen uit te voeren. Eén van de renovatie mogelijkheden is het vernieuwen van de keukenkraan. Een keukenkraan is niet lastig te vervangen. U moet hiervoor wel de hoofdkraan dichtdraaien en het water uit alle leidingen laten lopen. Zo voorkomt u dat er een waterbad ontstaat. Heeft de te plaatsen keukenkraan een andere aansluiting dan de oude? Dan moet u bij de bouwmarkt in Leeuwarden een verloop aanschaffen. Wenst u toch professionele ondersteuning bij de klus? Vergelijk vrijblijvend offertes. Wij helpen u met plezier verder.

keukenkastjes renoveren Leeuwarden

Goedkoop renoveren? Shop bij een outlet

Outlet houdt in dat u iets kan kopen wat niet meer het allernieuwste is, of wat een (kleine) beschadiging heeft, voor een lagere prijs. Keukens die een kleine beschadiging hebben, zullen vakmannen plaatselijk renoveren; een kleine keukenrenovatie. Bij de meeste outletwinkels hebt u bovendien de mogelijkheid om maar enkele keukenkastjes of één keukenkraan aan te schaffen: u hoeft niet direct een heel keukenassortiment te bestellen. Door uw producten bij een outlet te kopen, is het mogelijk om tot wel 35% op de aanschafprijs te besparen! Wij garanderen dat de keukendeurtjes en overige producten die bij outlets verkocht worden een prima kwaliteit hebben.

De keukenkastjes restylen

Voor het uitvoeren van een keukenrenovatie beschikken klanten niet altijd over een ruim budget. Eén van de methoden om de keuken een geheel andere aanblik te geven, zonder een groot bedrag uit te geven is het restylen van de keukenkastjes. Het restylen van de keukenkastjes bestaat uit een aantal onderdelen, die tezamen de prijs opmaken. De goedkoopste oplossing is het aanbrengen van een gekleurd folie over de huidige fronten. Dit betekent dat u de kleur verandert, en daarmee de gehele sfeer in de keukenruimte. Combineert u het aanbrengen van een folie met de verandering van de accessoires in dezelfde accentkleur? Dan zult u de keukenruimte in het geheel niet terug kennen.

goedkope keuken Leeuwarden

3 redenen om uw afzuigkap te vervangen

Bij een keukenrenovatie is het belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan het vernieuwen van de standaard zaken zoals de keukendeurtjes, en de werkbladen, maar ook aan de keukenapparatuur. Eén van de apparaten die men vaak vergeet tijdens het renoveren is de afzuigkap. Dit komt doordat vrijwel elke afzuigkap lange tijd meegaat, zonder zichtbare problemen. Toch is het soms een goede keus om bij een renovatie (hoe klein of groot ook) de afzuigkap te vervangen.

Waarom is dit belangrijk?

De grootste reden voor het vernieuwen van de dampak is de besparing op energiekosten die hier het gevolg van is. De moderne afzuigkappen hebben een grotere zuigkracht en meer capaciteit, waardoor zij voor eenzelfde effect minder energie verbruiken. Dit ziet u terug op de energierekening, en betekent tevens dat u bijdraagt aan een verminderd verbruik van fossiele brandstoffen. Een tweede reden voor het vervangen van een afzuigkap is de stillere werking van moderne modellen. Hoewel het u wellicht niet eens meer opvalt, maken oudere modellen veel herrie. Door de toepassing van stille motoren, een geïsoleerde ventilator en een geluidsdempingssysteem vermindert u de geluidsoverlast minimaal met 3 decibel. Een derde reden voor de plaatsing van een moderne dampkap is het eenvoudige onderhoud. Voor keukens geldt over het algemeen dat u hier veel tijd aan kwijt bent qua onderhoud. Bij de modernere afzuigkappen is het echter zeer gemakkelijk om de filters te vernieuwen of deze (in het geval van metalen vetfilters) in de vaatwasser te stoppen.

kosten keukenrenovatie Leeuwarden

Heeft u de ruimte? Voeg een kookeiland toe!

Vroeger werden keukens in Leeuwarden niet ruim opgezet, het ging om de praktische functie: in de keukenruimte moest je kunnen koken. Tegenwoordig is een groot gebruiksgemak nog steeds belangrijk bij het ontwerpen en plaatsen van keukens, maar er is nog een aantal andere zaken dat men belangrijk vindt. Denk hierbij aan een luxe uitstraling, de mogelijkheid voor gezellige gesprekken of de stijging van de prijswaarde van een pand. Eén van de opties voor het vergroten van het wooncomfort is de toevoeging van een kookeiland aan de keukenruimte. Een kookeiland staat over het algemeen los in de ruimte, terwijl keukenkastjes en dergelijke aan de zijkant blijven. Een kookeiland is echter niet voor elke keukenruimte weggelegd.

Waarom niet, zult u zicht afvragen?

Het is voornamelijk belangrijk dat er voldoende leefruimte is voor het eiland. Het is noodzakelijk dat er aan elke zijde loopruimte blijft, die het dagelijkse woonverkeer niet in de weg staat. Specialisten raden aan om minimaal 20 vierkante meter (zonder losse obstakels) vloeroppervlak te reserveren voor het kookeiland. Hebt u voldoende ruimte? Dan dient u bij de ontwerpen van het kookeiland rekening te houden met de zogeheten werkdriehoek. Dit is de driehoek tussen het aanrecht, de gootsteen en het kookgedeelte. Deze dienen dicht bij elkaar te liggen om het kookgemak te verhogen. Kiest u voor een eiland? Kijk dan naar eventuele extra opties, zoals het creëren van een bar, of opslagruimte aan de buitenzijde voor het opslaan van speelgoed of serviesgoed.

kleine keuken opknappen

Knap uw keuken op met een andere spoelbak

Wilt u met kleine aanpassingen het wooncomfort van uw keuken verbeteren? Het is een optie om de spoelbak te vernieuwen. Spoelbakken worden in de meeste gevallen van roestvrijstaal gemaakt, maar kunnen ook van andere basismaterialen gemaakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natuursteen, beton, maar ook aan de traditionele tegelspoelbak. Voor de installatie van spoelbakken bestaan er verscheidene technieken. De renovatie experts uit Leeuwarden kunnen onder anderen een inbouw, vlakbouw en onderbouw verzorgen.

Inbouwspoelbakken

Een inbouw (ook wel vlakbouw) spoelbak is een bak waarbij er geen verschil bestaat in hoogte tussen het keukenblad en de spoelunit. Deze twee lopen naadloos in elkaar over, waardoor u etensresten en dergelijke eenvoudig in de spoelbak kunt schuiven met een doekje. Het grote voordeel van inbouw is dan ook de goede hygiëne die hier het gevolg van is. Vlakbouw spoelbakken installeert men over het algemeen bij werkbladen van multiplex, hout of graniet. Deze spoelunits schaft u al aan vanaf circa €60,- maar hier komen nog installatiekosten bovenop.

Opbouwspoelbakken

Zoals de naam al zegt is een opbouw gootsteen een variant die keukenspecialisten uit Leeuwarden bovenop het werkblad monteren. Hierdoor ontstaat een klein hoogteverschil in de randen. Dit hoeft geen probleem te vormen, maar het is vaak een bron van irritatie voor klanten. Niet alleen door de verhoogde kans op het blijven zitten van etensresten, maar ook doordat het onvoorzichtig neerzetten van een pan soms al zorgt voor een deukje of beschadiging aan het product. Vooral kunststof is geschikt als basismateriaal onder de opbouw bakken.

Onderbouwspoelbakken

Tot slot willen wij u ook nog informeren over de derde variant: onderbouw spoelbakken. Bij de onderbouw ligt de spoelbak ver onder het werkblad. Dit zorgt ervoor dat het werkblad eenvoudig te reinigen is, en dat u het aanrechtblad vergroot. Men verlijmt de bak tegen de onderzijde van het werkblad aan, waardoor u de rand van de spoelunit niet meer ziet. De installatie van een onderbouwspoelbak is iets lastiger, hierdoor dient u rekening te houden met hogere installatiekosten. Bent u benieuwd naar de kosten van één van deze drie soorten spoelbakken? Vraag vrijblijvend prijsoffertes aan.

Keukenblad vervangen: wat zijn uw opties?

Het keukenblad is een belangrijk onderdeel in vele keukens. Wanneer er beschadigingen aan het keukenblad ontstaan, dan adviseren wij om deze zo spoedig mogelijk te vervangen. Een beschadigd keukenblad biedt niet alleen een verminderde uitstraling, maar kan tevens voor gezondheidsrisico’s zorgen. Onder andere achtergebleven voedingsresten in de scheuren kunnen een andere dag een voedselvergiftiging tot gevolg hebben. Bij de specialisten uit Leeuwarden kunt u kiezen uit keukenbladen van diverse materialen. Het meest gekozen product als basis voor keukenbladen is kunststof. Dit komt doordat kunststof relatief goedkoop is in vergelijking met andere producten (€75,- per meter), en snel te plaatsen is.

Kunststof en granieten keukenbladen

Een keukenblad van kunststof bestaat uit een basisplaat van multiplex, met daaroverheen een dun laagje kunststof. Dit materiaal slijt amper, en gaat dan ook gegarandeerd jarenlang mee. De kunststoffen keukenbladen bestaan bovendien in vele kleuren en designs. Er is altijd een blad dat bij uw wensen aansluit. Een tweede product dat veel gekozen wordt als basis voor keukenbladen is graniet. Een granieten aanrechtblad biedt een luxueuze aanblik, zeker wanneer u kiest voor de speciale witte graniet. Omdat graniet een natuursteen is, is elk aanrechtblad van graniet uniek, en zeer kras- en hittebestendig. Voor granieten aanrechtbladen betaalt u wel vrij veel, ongeveer €250,- per strekkende meter. Overige materialen die een geschikte basis vormen voor toepassing in keukens zijn koper (€300,- p/m), composiet (€200,- p/m) en zink (€100,- p/m). Het is afhankelijk van uw budget en wensen welk product het meest geschikt is.

aanrechtblad vervangen

Welke materialen zijn er voor het vervangen van keukenfronten?

Wie aan de slag gaat met de renovatie van de keuken, zal altijd aandacht moeten besteden aan de keukenfronten. De term keukenfronten staat voor de voorkant van diverse keukenonderdelen. Het gaat dan niet alleen om de keukendeurtje, maar ook om schuifbladen en uittrekkasten. Waarbij de zij- en achterwanden van elk onderdeel in de juiste staat moeten verkeren. Is de voorkant datgene wat de aanblik bepaalt. Voor het creëren van de keukenfronten maken specialisten uit Leeuwarden gebruik van een groot aantal materialen, die allen hun eigen voor- en nadelen met zich meebrengen. In onderstaand overzicht vindt u korte informatie over de meest toegepaste materialen.

Folie: Een folie is zeer goedkoop, u bestelt dit vanaf ongeveer €6,- per vierkante meter en is verkrijgbaar in vrijwel alle RAL kleuren, en meerdere designs. Het nadeel van folie is dat het niet volledig krasvrij is.
Laminaat: Laminaat is vochtbestendig, en grotendeels krasvrij. Het bestaat uit een harslaag die men onder hoge druk tegen de onderliggende spaanplaat plaatst, met daaroverheen een bovenlaag met een bepaalt patroon.
Massief hout: Eén van de duurdere materialen voor de keukenfronten is massief hout. Men maakt deze van hardhouten balken, zoals Esdoorn of Eik. Het geeft keukens een luxe uitstraling, maar vereist wel een grote investering en veel onderhoud.
Gehard glas: Een tweede duur basismateriaal voor uw keukenfronten is gehard glas. Dit is zeer krasbestendig, en kent een lange levensduur. Het nadeel is wel dat u altijd ziet hoe uw de keukenkastjes heeft ingedeeld en opgeruimd .
Acryl: Hebt u een minder ruim budget? Kijk dan eens bij de mogelijkheden voor keukenfronten van acryl. Deze keukendeurtjes en ladefronten maakt u eenvoudig schoon, en zien er altijd glanzend uit.

5 tips om de keuken op te knappen met een klein budget

Het herstellen van keukens kost soms heel wat geld, en dat is voor sommige mensen gewoon niet haalbaar. Daarom hebben de experts uit ons netwerk een aantal tips voor u geschreven waarmee een keukenrenovatie binnen ieders bereik komt. Mocht u na het lezen van de tips nog vragen hebben, of willen weten wat er ligt binnen de mogelijkheden van uw maximum bedrag? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij helpen u met alle plezier verder.

  1. Deze tip hebt u hierboven al gelezen: het restylen van de keukendeurtjes. Dit vereist weinig tijd en moeite, en het is eigenhandig af te handelen. Een middagje werk, en u geniet van een verhoogd wooncomfort.
  2. Schilder de wanden of het plafond. Kies hierbij voor een felle en compleet andere kleur, en u herkent de keuken gewoon niet meer terug. Bent u heel creatief, of kent u iemand die dit is? Overweeg dan om een muur- of plafondschildering te laten maken. Kies voor wolken op het plafond, of voor een kookscène op de wand. Een gegarandeerd succes!
  3. Plaats loshangende gordijnen in plaats van rolgordijnen als u dit nog niet hebt. Loshangende gordijnen filteren het zonlicht op natuurlijke wijze, terwijl u nog wel (deels) uitzicht naar buiten houdt. Gordijnen vormen bovendien een kleurrijke accessoire die niet veel geld hoeft te kosten.
  4. Vervang de lamp. Door te kiezen voor spotjes of juist een extravagante kroonluchter verandert het hele aanzicht. Lampen vindt u tegen gereduceerd tarief bij tweedehandswinkels. Daarnaast is voor menig doe-het-zelver het ophangen van lampen geen enkel probleem.
  5. Accessoires doen veel. Keukens ziet men vaak als functionele woonruimte. Een paar accessoires zullen de sfeer echter ten goede komen. Zet een paar potplantjes neer, maak een dienblad met kaarsen, of hang een leuke poster op. Kost weinig geld, heeft een groot effect.
keukenspecialist

Wat kost een keukenrenovatie?

De kosten voor een renovatie worden door verschillende factoren bepaald. Zo bepalen zowel de hoeveelheid aanpassingen die u wilt doen, de afmetingen daarvan en de stijl waarin het wordt gemaakt een groot deel van de prijs. Het is daarom ook erg lastig om een exacte prijs te benoemen aangezien het renoveren van alleen de handgrepen en keukenfronten voor ongeveer €500,- al gerealiseerd kan worden. Wilt u een kookeiland plaatsen dan kan u zo enkele duizenden euro’s kwijt zijn. Bent u benieuwd naar de kosten van uw keukenrenovatie? Geef uw wensen dan aan ons door via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat u spoedig meerdere, vrijblijvende offertes krijgt toegestuurd. Het is aan u om deze te vergelijken met andere aanbieders, en zo de meest voordelige aanbieding te vinden. Wij garanderen dat u door de specialisten uit Leeuwarden altijd snel en vakkundig zult worden geholpen.

nieuwe keuken Leeuwarden

Wanneer een nieuwe keuken kopen?

Het renoveren van een keuken is in veel gevallen een stuk goedkoper dan nieuwbouw. Toch is het soms verstandig om toch een nieuwe keuken aan te schaffen, een geen renovatie uit te voeren. Wanneer dit noodzakelijk is? De eenvoudige regel voor de keus tussen nieuwbouw en renovatie is de verwachte levensduur van de keuken na het renoveren. Het bedrag dat u uitgeeft dient u dan door deze verwachte (gemiddelde) levensduur te delen. Ligt dit renovatiebedrag hoger dan de prijs voor het aanschaffen van een geheel nieuw exemplaar gedeeld door de verwachte levensduur? Dan is nieuwbouw de beste keus. Denk er daarbij bovendien aan dat met het nieuw bouwen u alle keus krijgt in indeling en leidingwerk, terwijl u met een keukenrenovatie toch aan bepaalde bestaande elementen vast zit.

Keuken renoverenVoorbeelden*Gemiddelde kosten*
Kleine keuken/ bijkeuken – 4 keukendeuren
– 4 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
€400,- tot €1.100,-
Middelgrote keuken – 10 keukendeuren
– 6 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€1.200,- tot €2.400,-
Grote keuken – 16 keukendeuren
– 8 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€2.000,- tot €4.000,-

(*) De gegeven voorbeelden in de tabel zijn inclusief handgrepen en scharnieren. De gemiddelde kosten zijn inclusief BTW en arbeidskosten. Let op het betreft hier richtprijzen.

keuken renoveren Leeuwarden

Netwerk van bouwbedrijven

Eén van de voordelen van ons netwerk van specialisten is dat wij beschikken over een multidisciplinair team. In Leeuwarden zijn wij ook actief in de onderstaande branches: