Keukenrenovatie Groningen

Keukenrenovatie Groningen

Om uw keuken van het beste gemak te voorzien, hoeft u geen volledig nieuwe keuken aan te schaffen. Een goed alternatief is een keukenrenovatie. Met een eenvoudig ontwerp voor het renoveren, en het aanschaffen van (outlet) keukenapparatuur is het mogelijk om keukens al snel van een betere aanblik te voorzien. Het renoveren en installeren van keukens is één van de specialisaties van ons netwerk van bouwbedrijven in Groningen. Wij brengen u dan ook graag in contact met professionals, die u assisteren met het ontwerpen van de renovatie plannen, en de daadwerkelijke keukenrenovatie. Heeft u behoefte aan een vakman voor de reparatie van uw keukenkastjes, keukenkraan of keukenblad? Vul ook dan ons offerteformulier in. Wij sturen u vrijblijvend meerdere offertes toe van bedrijven uit uw regio. U vergelijkt deze op basis van prijs en aanbod en kiest vervolgens voor de vakman uit Groningen die het beste bij u past. Wij helpen u graag!

Voordelen van een renovatie

In de afgelopen jaren heeft de renovatie van keukens steeds meer aandacht gekregen. Het is in crisistijd aantrekkelijk om te kiezen voor een (goedkopere) keukenrenovatie. Door geen design keukenapparatuur of keukendeurtjes te kopen, bespaart u tevens op de kosten. De keukenspecialisten geven u graag advies over de mogelijkheden van renoveren. Vaak krijgen wij de vraag of een renovatie niet een stoplap is, waarmee de problemen enkel een paar jaar op afstand worden gehouden. Dit is niet het geval, dankzij een renovatie kunt u weer vele jaren vooruit. Zeker bij de installatie van goede kwaliteit keukenkastjes en een stevig keukenblad wordt de levensduur geschat op ongeveer 10-15 jaar.

Scherpe prijzen, vrijblijvende offertes

Voor scherpe offertes van keukenapparatuur, de reparatie van keukens of een keukenrenovatie bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes van specialisten uit Groningen. Kies zelf voor de specialist die het beste bij u past. Wij helpen u met plezier verder.

Gratis offertes vergelijken
Betreft het een renovatie of nieuwe keuken?

Welke opstelling heeft uw keuken? (*)
Rechte opstellingHoekkeukenU-vormAnders (omschrijven in beschrijving)

Wat wilt u renoveren? (*)
KeukendeurtjesKeukenbladKeukenapparatuurPlinten vervangen
Gewenste stijl keuken (*)
Binnen welke termijn wilt uw keuken laten renoveren? (*)Navigeer naar:

keuken reparatie Groningen

Reparatie of renovatie?

Naast het renoveren van keukens, kunnen de specialisten ook zorgen voor de reparatie van uw huidige keuken. Denk hierbij aan de reparatie van keukenapparatuur of leidingen. Heeft u hulp nodig bij een reparatie? Wij kunnen deze week nog een vakman naar u in Groningen sturen om de reparatie uit te voeren. Komen we bij uw keuken kijken en is een reparatie niet voldoende? Dan zullen de professionals uit Groningen u adviseren over het vervangen van bepaalde onderdelen. Zo worden problemen voorkomen en hoeft u niet onnodige te betalen voor de reparatie. Over het algemeen geldt dat keukendeurtjes, keukenfronten, de keukenkraan of spoelbak met een reparatie al snel weer in optimale staat verkeren, waarbij een renovatie onnodig is.

design keuken Groningen

Zelf een keuken ontwerp maken?

Keukens worden vaak zeer ingenieus ingedeeld, om zo het gebruiksgemak te verhogen. Het ontwerp van uw keukenrenovatie is dan ook van groot belang. Een dergelijk ontwerp richt zich niet alleen op de praktische kant en gebruikersgemak, maar ook op design. Eén van de professionals kan u helpen bij het maken van een basisontwerp, of uw plannen controleren en aanvullen. Wilt u liever eerst zelf een ontwerp maken? Dat is zeker mogelijk. Een keukenrenovatie expert uit ons netwerk zal het ontwerp moeten nakijken op de praktische uitvoerbaarheid, en zal eventueel in overleg met u een aantal zaken wijzigen. Wij helpen u graag met vergelijken van keukenspecialisten. Vul vrijblijvend ons contactformulier in.

keukenapparatuur Groningen

De keukenapparatuur vernieuwen

Onder keukenapparatuur worden verschillende producten verstaan. Zoals de koelkast, gasstel, of een mixer. De specialisten uit ons netwerk bieden keukenapparatuur aan in diverse designs en modellen. Voorkom het kopen van duur apparatuur. Kijk eerst eens bij een outlet in de omgeving van Groningen, hier kunt u vaak goede producten kopen tegen een lage prijs. De producten van een outlet hebben ondanks de lage prijzen nog een hoge kwaliteit. Het verschil met de artikelen uit de standaard verkoop is dat u bij een outlet de productielijnen van vorig jaar koopt. U profiteert dus niet van de meest recente ontwikkelingen binnen het vakgebied, maar het is geen groot verschil.

keuken ontwerp Groningen

Welk design keuken wilt u?

Bij het maken van een ontwerp voor uw nieuwe keuken dient u tevens rekening te houden met design. Het renoveren van keukens kan namelijk een hernieuwd design van de keuken omvatten. U hebt de keuze uit een groot aantal designs, die elk weer bijbehorende keukenonderdelen hebben. Kies bijvoorbeeld voor een landelijke stijl, met warme kleuren en kleine tegeltjes. Een andere stijl die wij vaak installeren in Groningen is de nieuw-klassieke keuken. Een keuken met romantische tintjes, bijvoorbeeld door keukendeurtjes met speciale keukengrepen. Keukens in een mediterrane stijl vormen tevens een optie bij de keukenrenovatie, hierbij is het keukenblad vaak in een warme kleur gemaakt, en combineert men deze met veel planten en potten.

Strakke lijnen of een landelijke touch?

Er bestaan vele soorten keukens waaruit u mag kiezen bij een keukenrenovatie. De meest bekende stijlen zijn de landelijke en moderne stijl. Waar de een werkt met hoekjes en versiering is de ander een spel van strakke lijnen en verschillende basismaterialen. Natuurlijk bestaan er naast deze twee keukenstijlen nog vele andere mogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat er de optie bestaat voor een greeploze stijl? Dit design wordt meestal toegepast in combinatie met de moderne stijl. Bij greeploze oplossingen moet u onder andere denken aan de soft-motion techniek voor het sluiten van de laden. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij experts uit Groningen en vergelijk deze op basis van prijs en aanbod.

Zelf de keukenkraan vernieuwen

Bij het renoveren van de keuken is er ook een aantal onderdelen dat u zelf zou kunnen afhandelen. Eén van deze klussen is het vernieuwen van de keukenkraan. Voor het vernieuwen van de keukenkraan moet u eerst de watertoevoer uitschakelen. Is dat gedaan? Draai dan alle kranen open, en laat al het water weglopen, ook vanuit de aftapper bij de hoofdkraan. Na deze voorbereiding is het mogelijk de keukenkraan te vervangen. Dit betekent onder meer dat u eerst alle slangen en pijpjes moet losdraaien, en de bevestiging van de keukenkraan moet verwijderen. U hebt hiervoor een waterpomptang en Bahco schroefsleutel voor nodig. Plaats vervolgens de moderne keukenkraan op de aansluitingen.

keuken renoveren Groningen

De keukenkastjes restylen

Steeds vaker horen wij van klanten dat zij wel willen renoveren, maar hier het liefst weinig geld aan uitgeven. De beste tip die wij kunnen geven op het gebied van budgetteren tijdens een renovatie is om geen ander ontwerp te maken van de gehele keukenruimte, maar enkel de keukenkasten aan te pakken. Het restylen van de keukenkastjes begint bij het verwijderen van de huidige keukendeurtjes en ladefronten. Vervolgens dient u de keukenkastjes waterpas te hangen, en eventuele beschadigde planken te vervangen. Kies er eventueel voor om wat extra plankjes op te hangen, of juist een kastje geheel leeg te halen op de wanden na, om meer mogelijkheden te creëren. Als de basis weer optimaal is, dan is het tijd om de keukenfronten aan te pakken. Kies bijvoorbeeld voor een aantal glazen keukendeurtjes, waarmee u een meer open sfeer creëert, of verander de accentkleur. Door de accessoires ook in deze accentkleur te bestellen, ziet uw keuken er in no time geheel anders uit.

3 redenen om uw afzuigkap te vervangen

De meeste mensen hebben ondertussen al enkele jaren een afzuigkap in hun keuken hangen, en hoewel de meeste afzuigkappen nog prima werken, is het soms een goede keus om deze te vervangen. De beste reden voor het vernieuwen van de afzuigkap is een stillere werking. Waar de eerste afzuigkappen nog veel lawaai maakten, hoort u de nieuwste versies bijna niet meer. Dit maakt het koken een stuk aangenamer. Een tweede reden voor het vervangen van het huidige model is de energie efficiëntie. Motoren van vandaag de dag hebben een hogere afzuigcapaciteit, wat betekent dat de motor minder kracht hoeft te gebruiken voor hetzelfde resultaat. Door de combinatie met LED-verlichting en een kringloopwerking van het systeem bespaart u nog meer op de energiekosten. Tot slot is vrijwel elke soort afzuigkap tegenwoordig zeer onderhoudsvriendelijk. De vetfilters kunt u eenvoudig reinigen, en koolstoffilters zijn eenvoudig te vervangen. Het is dan ook ten zeerste aan te raden om te kijken naar de opties voor het vernieuwen van uw huidige afzuigkap.

keuken outlet Groningen

Heeft u de ruimte? Voeg een kookeiland toe!

Eén van de opties bij het verhogen van het wooncomfort en gebruiksgemak in de keuken is het toevoegen van een kookeiland. Het laten plaatsen van een kookeiland levert echter alleen een positief resultaat op het moment dat u echt voldoende ruimte hebt. Is deze net iets te klein, dan zal een kookeiland de looproutes blokkeren, of altijd in de weg staan. Met name bij de renovatie van open keukens is een kookeiland een mogelijke optie, het doet dan bovendien direct dienst als een soort natuurlijke afscheiding, terwijl het open gevoel blijft. Een kookeiland hoeft overigens niet alleen te werken als plek om te koken. Het is tevens een optie om een deel van het eiland in te richten als barretje of als ontbijttafel. Hebt u besloten om een kookeiland te monteren? Zorg er dan voor dat u de zogeheten werkdriehoek in het oog houdt: de kookplaat, spoelbak en koelkast moeten op korte afstand van elkaar zitten, om gemakkelijk te kunnen werken in de ruimte. Let bovendien op de beperkingen van leidingen en elektrische bedrading. Het is soms noodzakelijk om deze geheel te verleggen voor een goede werking van het eiland. Voor de montage van kookeilanden is dan ook een groot budget vereist.

keukenrenovatie kosten Groningen

Het vervangen van keukenfronten?

Elk keukenkastje bestaat uit zijwanden, een bodemplaat, een achterwand en een bovenplaat. Tezamen vormen deze onderdelen de basisconstructie, waaraan extra onderdelen toegevoegd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schuifbladen, uitrekkasten of keukendeurtjes. Een keukenfront is de benaming die meestal gebruikt wordt voor de keukendeurtjes, maar ook de voorzijde van een lade is een keukenfront. Voor de keukenfronten bestaan verschillende basismaterialen. Het gebruikelijkst is de toepassing van MDF (een soort spaanplaat). Het is een stabiel en buigvast materiaal, dat tevens eenvoudig te verwerken is. Vindt u MDF te gewoon? Ook HPL (High-Pressured-Laminate) vormt een mogelijkheid. Dit is slijtvast en vochtbestendig, en verkrijgbaar in vele kleuren en designs, zodat de keukenfronten altijd bij uw wensen aansluiten. Andere opties zijn kunststof keukenfronten (van folie of thermoplastisch kunststof), lakfronten waarbij men twee-componenten lak aanbrengt, glazen fronten of massief houten keukenfronten. Feitelijk alle bouwmaterialen kunnen als basis voor de keukenfronten dienen. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan.

keuken opknappen

Knap uw keuken op met een andere spoelbak

Wilt u in het ontwerp van de keukenruimte ook de spoelbak aanpassen? Er bestaan vaak meer opties voor een spoelbak dan u denkt. Zo bieden wij spoelbakken van beton, natuursteen en roestvrijstaal aan, maar ook de aloude tegelspoelbak is nog steeds zeer populair. Naast uit meerdere materialen moet u ook kiezen tussen de manier van installatie. Zo kunnen wij zorgen voor een opbouw, onderbouw en vlakinbouw bij een spoelbak. Het verschil tussen deze installatiemethoden is dat bij een opbouwspoelbak de spoelbak op het keukenblad wordt gemonteerd, terwijl een onderbouwspoelbak feitelijk het bruikbare oppervlak van het werkblad vergroot. Bij een onderbouwspoelbak plaatst men deze namelijk onder het niveau van het aanrecht. Het voordeel van deze installatietechniek is dat u geen randen van de spoelbak over het aanrecht krijgt, en tevens dat het werkblad gemakkelijk is schoon te maken. Inbouwspoelbakken kan men overal plaatsen, maar meestal gebeurt dit bij graniet en hout. Een vlakinbouw gootsteen monteert men vlak in het werkblad, waarbij de rand van de gootsteen één geheel vormt met het aanrecht: de gootsteen en het aanrecht lopen op deze manier naadloos in elkaar over. Over het algemeen raden keukenspecialisten uit Groningen het gebruik van een onderbouw- of vlakinbouw variant aan, vanwege de hygiëne. Een opbouwspoelbak kent daarentegen de laagste prijs.

Keukenblad vervangen: wat zijn uw opties?

Werkt u regelmatig aan het keukenblad en is het oppervlak van het blad dusdanig beschadigd dat u hier niet verder aan werken kunt? U hoeft niet een hele renovatie uit te laten voeren, het is ook mogelijk om enkel het keukenblad te vernieuwen. Bij de aangesloten specialisten uit Groningen heeft u de keuze uit vele materialen waarvan het blad kan worden gemaakt. De meeste klanten kiezen voor kunststof, maar ook hout of natuursteen is een goede optie. Kunststof is in verschillende samenstellingen verkrijgbaar, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor spaanplaat of multiplex als basis. Het heet een kunststof keukenblad, doordat de onderlaag wordt voorzien van een kunststof slijtlaag. Het grootste voordeel van kunststof is de lage prijs (vanaf €25,- per meter), maar ook de onderhoudsvriendelijkheid en het lage gewicht vormen veelgenoemde voordelen.

Composiet en betonnen keukenbladen

Kiest u liever voor een aanrechtblad van composiet? Dan profiteert u van een kras- en slijtvast aanrechtblad, dat bovendien erg hygiënisch en hittebestendig is. Het nadeel van composiet is dat hier onherstelbare vlekvorming kan plaatsvinden, op het moment dat u vloeistoffen te lang laat liggen. De prijs voor een aanrechtblad van composiet ligt tussen de €150,- en €250,- per strekkende meter. Een materiaal dat tegenwoordig in opkomst is als basis voor een aanrechtblad is beton. Voor betonnen aanrechten gebruikt men een speciaal cementmengsel, dat het oppervlak sterk en duurzaam maakt. Beton geeft een robuuste maar stijlvolle uitstraling, en is in alle soorten en maten te gieten: zo krijgt u altijd een aanrechtblad naar uw stijl. Hebt u maar een beperkt budget? Al voor €75,- is het mogelijk om een betonnen aanrecht te maken.

keukenblad vervangen

5 tips om de keuken op te knappen met een klein budget

Wanneer u maar over weinig geld beschikt, maar wel een keukenrenovatie wil afhandelen, dan is het goed om te kijken naar renovatietechnieken die weinig geld kosten, maar wel een groot verschil met zich meebrengen.

  1. De eerste tip gaven wij in het kopje hierboven al: het restylen van de keukenkastjes. Dit kost maar weinig, maar levert een gegarandeerd groot resultaat.
  2. Een tweede tip is om een andere lamp op te hangen. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar een hangende lamp geeft de keuken een geheel gewijzigde sfeer! Doe eens gek en hang een kroonluchter op, of kies juist voor drie losse spotjes in plaats van één lamp.
  3. Een derde tip die weinig geld kost, is het schilderen van de wanden of het plafond. Bent u een beetje creatief, of hebt u creatieve vrienden? Wellicht is het dan een optie om een plafond- of muurschildering te creëren.
  4. De vierde tip is het plaatsen van accessoires. Maak eens alle keukenbladen en keukenkastjes leeg, en kijk welke stylingsopties er bestaan. Van een paar plantjes, tot een dienblad met een vaas en wat leuke kruidenpotjes: het vraagt geen grote investering, maar u zult zien dat de aanblik van het keukenblok heel anders wordt.
  5. De vijfde en laatste tip is het wijzigen van de raamdecoratie. Van een oud rolgordijn naar loshangende gordijnen maakt een heel verschil doordat er met gordijnen meer natuurlijk licht naar binnen valt. Gordijnen hoeven niet duur te zijn, zeker als u geen eisen stelt aan de verduisterende kwaliteiten.
goedkoop keuken renoveren

Goedkoop renoveren? Shop bij een outlet

Een keukenoutlet is ideaal voor iedereen die geen design keukens tegen hoge prijzen wil kopen. Een outlet biedt vaak complete keukens, tegen gereduceerde prijzen. Om de kosten van het renoveren te beperken, kunt u ook voor een keukenrenovatie terecht bij een outletshop in Groningen. Bijvoorbeeld voor het kopen van nieuwe keukenkastjes of keukenapparatuur. Het is mogelijk om tot wel 35% te besparen! Wilt u weten wat het verschil is tussen een installatie en reparatie van uw keuken? Wij geven u met alle plezier meer informatie.

keukenrenovatie prijzen

Wat kost een keukenrenovatie?

De kosten voor een renovatie hangen van zoveel factoren af, dat wij hierover niet een algemene richtlijn kunnen geven. De stijl en kleur van de ruimte, het aantal keukendeurtjes die u bestelt, de maten van de diverse onderdelen en de accessoires die men moet installeren vormen allen factoren die de prijs beïnvloeden.Wilt u weten wat de prijs wordt voor het renoveren van uw keukenruimte in Groningen? Aarzel dan niet om ons offerteformulier in te vullen. Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden en sturen u meerdere offertes toe van specialisten uit uw regio.

Keuken renoverenVoorbeelden*Gemiddelde kosten*
Kleine keuken/ bijkeuken – 4 keukendeuren
– 4 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
€400,- tot €1.100,-
Middelgrote keuken – 10 keukendeuren
– 6 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€1.200,- tot €2.400,-
Grote keuken – 16 keukendeuren
– 8 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€2.000,- tot €4.000,-

(*) De gegeven voorbeelden in de tabel zijn inclusief handgrepen en scharnieren. De gemiddelde kosten zijn inclusief BTW en arbeidskosten. Let op het betreft hier richtprijzen.

keuken Groningen

Netwerk van bouwbedrijven

Wij beschikken over een multidisciplinair team. Wij helpen u graag in meerdere vakgebieden verder. Zo helpen wij u graag wanneer u lekkage heeft. Maar ook als u de prijzen voor een dakkapel, badkamerrenovatie of kunststof kozijnen wilt vergelijken.

Wanneer een nieuwe keuken kopen?

Regelmatig krijgen wij van klanten in Groningen de vraag wanneer het verstandig is om een nieuwe keuken te kopen in plaats van een keukenrenovatie uit te voeren. Het antwoord hierop is eenvoudig: op het moment dat u voor veel geld de ruimte zou moeten renoveren, maar de levensduur desondanks beperkt blijft, is een nieuw exemplaar een beter keus. Voor een goede beslissing dient u de verwachte levensduur af te wegen tegen de investering die u doet. Soms is een zeer grote renovatie zelfs duurder dan de plaatsing van geheel nieuwe keukens. Kijk daarom altijd goed in overleg met een keukenspecialist uit Groningen naar het ontwerp, de mogelijkheden binnen dat ontwerp, en de kosten voor zowel renovatie als nieuwbouw. Op deze manier weet u zeker dat u over alle relevante kennis beschikt, en kiest u gegarandeerd voor de beste oplossing. Kom nu via ons contactformulier in contact met meerdere keukenspecialisten uit uw regio.