Dakkapel plaatsen?

Vergelijk offertes van specialisten & bespaar!

Gratis offertes vergelijken!

Dakkapel Haarlem

Een dakkapel in Haarlem is een hele waardevolle toevoeging aan uw woning! U creëert extra ruimte en licht en verhoogt het huis hiermee in waarde. Bovendien stijgt ook uw wooncomfort na het plaatsen van een dakkapel!

Start gratis offerteaanvraag.

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk tot 5 offertes: kies het bedrijf met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u meer over dakkapellen. U leest over de voor- en nadelen van verschillende materialen, krijgt informatie over de vele mogelijkheden en vindt hier informatie over het plaatsingsproces.

Waarom een nieuwe dakkapel plaatsen?

 • Met een dakkapel creëert u extra ruimte in huis.
 • Dakkapellen zorgen voor veel extra lichtinval.
 • Een dakkapel plaatsen is een waarde verhoging van uw huis.
 • Dakkapellen verbeteren de isolatie van het dak.
dakkapel plaatsen Haarlem

Bespaar tot 40% op de kosten!

Dakkapel plaatsen in Haarlem? Bespaar gemakkelijk tot 40% op de kosten met het vergelijken van offertes! Vergelijk de prijzen van meerdere bouwbedrijven bij u in de buurt en kies het bedrijf met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Uw voordeel op een rij:

 • U krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten van het plaatsen van een dakkapel.
 • Zo kiest u eenvoudig voor het bouwbedrijf met het beste aanbod.
 • U bespaart tot ongeveer 40% op de kosten!
 • Deze offerteaanvraag is gratis en bovendien geheel vrijblijvend: u zit nergens aan vast!

Dakkapel kosten

De kosten van een dakkapel van 150 centimeter hoog en 250 centimeter breed liggen ongeveer tussen de €3.500,- tot €4.750,-. De prijs is afhankelijk van het materiaal. De prijzen van een houten dakkapel starten rond de €3.000,- tot €4.000,- en voor kunststof dakkapellen starten de prijzen vanaf €3.750,- tot €4.750,-.

Ook de keuze voor prefab of maatwerk heeft invloed op de prijs. Prefab is altijd goedkoper, omdat deze vooraf gefabriceerd worden. Hierdoor liggen de arbeidskosten tijdens het plaatsen een stuk lager.

Wilt u liever een zinken dakkapel? Hiervoor starten de prijzen vanaf €4.500,-. Voor polyester dakkapellen liggen de prijzen ongeveer rond de €4.250,-, afhankelijk van de afmetingen. Dakkapel plaatsen tegen lage kosten? Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Wat kost een dakkapel in 2022?

Type dakkapel Prijs prefab dakkapel (incl. plaatsing)* Prijs dakkapel op maat (incl. plaatsing)* Afmeting?
Kunststof dakkapel Vanaf €3.750,- Vanaf €4.750,- 150cm hoog x 250cm breed
Polyester dakkapel Vanaf €4.250,- Niet van toepassing. Polyester is altijd prefab. 150cm hoog x 250cm breed
Zinken dakkapel Vanaf €4.500,- Prijzen op aanvraag. 150cm hoog x 250cm breed
Houten dakkapel Vanaf €3.500,- Vanaf €4.000,- 150cm hoog x 250cm breed

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat beïnvloedt de kosten van een dakkapel?

Wat een dakkapel plaatsen gaat kosten is afhankelijk van verschillende factoren. Het materiaal, de afmetingen en de arbeidskosten zijn een grote invloed. Op de arbeidskosten heeft u zelf geen invloed: deze verschillen per bouwbedrijf.

U heeft wel invloed op de gekozen materialen en de afmetingen. Een prefab dakkapel is verreweg de goedkoopste optie, ook omdat u in dat geval vaak geen vergunning nodig heeft.

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van deze factoren:

 • Het tarief van het bouwbedrijf.
 • De gebruikte materialen.
 • Het formaat van de dakkapellen.
 • Een eventuele vergunning die u nodig heeft.

Dakkapel plaatsen Haarlem: bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en vind de specialist met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

prefab dakkapel

Prefab dakkapel of maatwerk?

Eén van de eerste keuzes die u maakt is de keuze voor prefab of maatwerk. Een dakkapel op maat houdt in dat u veel keuzemogelijkheden heeft: wat betreft de vorm, het soort dak en het aantal kozijnen. U kiest zelf hoe uw dakkapel eruit komt te zien, waardoor u de constructie helemaal kunt aanpassen aan de hand van uw woning. Zo sluit de stijl perfect aan!

Een prefab dakkapel in Haarlem is geproduceerd in de fabriek. Hier is controle op kwaliteit en de werkzaamheden zijn snel afgerond. Het plaatsen van een prefab dakkapel is heel eenvoudig en vaak al in 1 dag afgerond. Bovendien zijn prefab dakkapellen een stuk goedkoper.

Kunststof, zink of hout?

Dakkapellen worden gemaakt in heel veel verschillende materialen. Vooral kunststof, zink en hout zijn populair. Hout omdat het een warme, authentieke uitstraling heeft en omdat het de meest goedkoopste optie is. Maar daar staat tegenover dat een houten dakkapel wel veel onderhoud nodig heeft.

Kunststof is praktisch onderhoudsvrij!

Om de moderne uitstraling te behouden is het wel slim om de kunststof dakkapel eens per jaar schoon te maken. Daarnaast is er bij kunststof heel veel mogelijk op het gebied van uitstraling. U hebt de keuze uit tal van kleuren en eventueel zelfs een houtlook!

Welk model dakkapel?

Er zijn diverse soorten dakkapellen. Als u kiest voor een prefab constructie dan heeft u minder inspraak wat betreft het dak van de dakkapel: dit is een dakkapel met een plat dak. Wel kunt u eventuele extra opties toevoegen, zoals rolluiken, en kiezen voor een mooie kleur. Bovendien zijn er verschillende keuzes wat betreft het materiaal.

Kiest u juist voor een dakkapel op maat dan heeft u veel meer keuzemogelijkheid: ook op het gebied van het daktype, bijvoorbeeld.

U hebt inspraak op praktisch elk vlak:

 • Het dak: er zijn verschillende type daken. Prefab dakkapellen komen standaard met een plat dak. Bij maatwerk is er ook de keuze voor een schuin dak of een puntdak.
 • Kleur: er is heel veel keuzemogelijkheid op het gebied van kleur. Antraciet is voor dakkapellen heel populair. Kies iets dat past bij uw woning: elke RAL-kleur is mogelijk. U kunt zelfs een glazen dakkapel laten plaatsen!
 • Extra opties: voor een groter gebruikersgemak kun je ook extra opties aan de dakkapel toevoegen, zoals een vliegenhor of rolluiken.

Geïnteresseerd in een dakkapel in Haarlem?

Kies de expert met de beste prijs en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Start nu uw gratis offerteaanvraag

dakkapel laten plaatsen

Dakkapel plaatsen Haarlem

Dakkapel plaatsen Haarlem: hieronder lees je hoe de specialisten te werk gaan bij de plaatsing van een prefab dakkapel.

 1. De uitsparing. Als de vakmannen langskomen gaan ze eerst een uitsparing in uw dak maken.
 2. Rond het middaguur arriveert de kraan. Deze hijst puin uit het dak en tilt daarna de dakkapel omhoog.
 3. De vakmannen zetten de dakkapel direct vast aan de dakconstructie, zodat het geheel wind- en tochtdicht is.
 4. De afwerking. De vakmannen beginnen met de afwerking aan de buitenkant: dit zijn de boeidelen, het afkitten van de kozijnen en het plaatsen van alle loodslabben.
 5. Tot slot komt het afwerken van de binnenkant, de dakkapel aftimmeren.

Wilt u een dakkapel plaatsen tegen de laagste kosten? Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40%!

Afwerking van dakkapel

De afwerking van een dakkapel is onder te verdelen in twee categorieën: de afwerking van buiten en de afwerking van binnen. De vakmannen beginnen met de buitenafwerking, zodat de dakkapel helemaal wind- en waterdicht is. Dit bestaat uit het plaatsen van de loodslabben, het dichtkitten van de kozijnen en het plaatsen van boeidelen en zijwangen.

De dakkapel afwerking aan de binnenkant bestaat vooral uit het aftimmeren van het geheel zodat het er netjes en strak uitziet. De specialisten plaatsen isolatiemateriaal en kunnen ook elektra aansluiten. Dit maakt het mogelijk om spotverlichting in het plafond te plaatsen. Daarna werken ze de binnenkant netjes af met spaanplaten of gipsplaten.

Dakkapel plaatsen in 1 dag?

Een prefab dakkapel laten plaatsen kan in 1 dag. Dat komt omdat de dakkapel in Haarlem al op voorhand gebouwd is: deze hoeft op de dag van de plaatsing alleen nog maar op het dak vastgezet worden.

Laat u een dakkapel op maat plaatsen?

Ook dan zorgen de vakmannen ervoor dat de dakkapel in 1 dag volledig wind- en waterdicht is. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u ’s avonds gaat slapen met een gat in het dak. De volgende ochtend komen de vakmannen bij u langs voor de dakkapel afwerking.

Dakkapel in Haarlem laten plaatsen?

Goede keuze! Vergelijk gratis offertes & bespaar direct!

Gratis offertes vergelijken

Prefab dakkapel Haarlem

Prefab dakkapel in Haarlem laten plaatsen? Zo gaan de vakmannen te werk bij de plaatsing van een kant en klare dakkapel:

 • Op de ochtend van de plaatsing van uw prefab dakkapel komen de vakmannen bij u thuis. Ter voorbereiding kunt u zelf alvast de ruimte leegmaken. De vakmannen beginnen dan direct met het maken van de uitsparing in het dak: ze verwijderen de dakpannen waar dat nodig is en verplaatsen eventueel de gordingen.
 • Rond het middaguur zit er een gat in uw dak en komt de kraan ter plaatse. Deze tilt eerst al het puin uit het dak en tilt daarna de dakkapel omhoog.
 • De vakmannen maken de constructie direct vast aan het dak en zorgen ervoor dat de buitenkant volledig waterdicht is. Daarna beginnen zij aan de afwerking aan de binnenkant.
dakkapel op maat

Dakkapel op maat

Bij dakkapellen op maat gaat de plaatsing anders: dat komt omdat de vakmannen de dakkapel in Haarlem ter plekke opbouwen.

De eerste stap is het maken van de uitsparing in het dak. Daarna starten ze met de constructie van de dakkapel: deze bestaat meestal uit een houten frame. Voor de afwerking van de dakkapel heeft u uiteraard de keuze uit verschillende materialen, zoals hout, kunststof of zelfs zink.

Na het opbouwen van de constructie volgt de afwerking van de buitenkant. Vakmannen plaatsen de zijwangen en boeidelen en plaatsen het dak: dit kan een plat dak zijn, maar ook een schuin dak of puntdak is mogelijk. Hoewel de buitenkant in één dag wind- en waterdicht is, hebben de vakmannen voor de juiste afwerking meer tijd nodig.

[/fusion_builder_column]

Bekijk hoe een dakkapel wordt gebouwd!

Dakkapel vergunning?

Soms is er een vergunning voor een dakkapel nodig. Of dit in uw situatie het geval is, is afhankelijk van het soort dakkapel, de afmetingen ervan en de precieze locatie. Prefab dakkapellen worden vaak vergunningsvrij geplaatst, mits deze aan de zijkant of achterkant van het huis worden geplaatst.

Voor een dakkapel op maat is eigenlijk altijd een vergunning nodig. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zitten aan een vergunning. De hoogte en de regels omtrent een vergunning verschillen per gemeente. Benieuwd of u een dakkapel vergunning nodig hebt? Dit checkt u eenvoudig op omgevingsloket.nl.

Vergunningsvrije dakkapel

Wilt u een dakkapel zonder vergunning plaatsen? Dan moet u zich aan een aantal regels houden. In de meeste gevallen is een vergunningsvrije dakkapel alleen mogelijk als u de constructie aan de achterzijde van uw woning plaatst: in ieder geval op een plek die vanaf de openbare weg niet zichtbaar is.

Daarnaast bent u beperkt in de afmetingen en locatie van de dakkapel. Bij een vergunningsvrije dakkapel moet u zich houden aan deze maten:

 • De hoogte is maximaal 175 centimeter
 • De onderkant van de constructie ligt tussen 50 en 100 centimeter boven de dakvoet.
 • De bovenkant ligt minimaal 50 centimeter onder de daknok
 • De zijkanten liggen minimaal 50 centimeter van de zijkant van het dakvlak.

Kwalitatieve dakkapel in Haarlem tegen de laagste prijs!

Vind eenvoudig de expert met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

kunststof dakkapel Haarlem

Kunststof dakkapel Haarlem

Een kunststof dakkapel is in Haarlem één van de beste keuzes. Het grote voordeel van een kunststof dakkapel is dat deze maar heel weinig onderhoud nodig heeft. Om het kunststof mooi te houden kunt u het eens per jaar reinigen met een hogedrukspuit.

Daarnaast heeft een kunststof dakkapel een lange levensduur van gemiddeld 50 jaar en zorgt het voor een uitstekende isolatie. Uw houten dakkapel vervangen door kunststof? Een heel goed idee: hiermee verhoogt u zelfs de woningwaarde!

Hieronder leest u meer over de mogelijkheden van een kunststof dakkapel. Benieuwd naar de kosten van de dakkapel? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%.

Houtlook of moderne uitstraling?

Kiest u voor een kunststof dakkapel in Haarlem, dan profiteert u van een prachtige, moderne dakkapel. U heeft de keuze uit talloze RAL-kleuren, zodat u gemakkelijk iets kiest dat past bij de uitstraling van uw woning.

Heeft u juist een klassieke woning en wilt u een meer traditionele uitstraling? In dat geval is het kunststof met houtlook een goed idee. Hierbij zijn de originele houtnerven nagebootst, waardoor het de uitstraling van echt hout heeft. Zo heeft u toch die klassieke uitstraling met de voordelen van kunststof.

Kunststof dakkapel prijzen

De prijzen van een prefab kunststof dakkapel van 2,5 meter breed starten rond de €3.750,-. Wilt u een dakkapel van 2,5 meter breed met een houtlook? Dan starten de kosten vanaf €3.975,-. Voor een kunststof dakkapel van 4 meter breed met een houtlook beginnen de prijzen vanaf €5.200,-.

Het is ook mogelijk een dubbele dakkapel te plaatsen: een kunststof dakkapel van 5 meter breed kunt u gebruiken om twee kamers te verbreden. Hiervoor starten de prijzen vanaf €5.500,-. Natuurlijk zijn de echte prijzen afhankelijk van het materiaal en van de tarieven van het dakkapel bedrijf.

Wat kost een kunststof dakkapel in 2022?

Breedte kunststof dakkapel Prijs standaard kunststof dakkapel* Prijs houtlook kunststof dakkapel*
2,5 meter Vanaf €3.750,- Vanaf €3.975,-
3 meter Vanaf €4.200,- Vanaf €4.400,-
4 meter Vanaf €4.800,- Vanaf €5.200,-
5 meter Vanaf €5.500,- Vanaf €6.000,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en plaatsing. De exacte prijzen zijn sterk afhankelijk van de plaatser, de opties en de gebruikte materialen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan & ontdek de exacte prijzen!

Kunststof dakkapel Haarlem: nooit meer onderhoud!

Start uw gratis offerteaanvraag en vind een vakman bij u in de buurt!

Start nu uw gratis offerteaanvraag