Dakkapel Purmerend

Dakkapel Purmerend

Een dakkapel laten plaatsen in Purmerend is een leuk idee, maar waar moet u beginnen met de uitvoering? Er bestaan veel verschillende dakkapellen: er is volop keuze in materiaal en de prijzen lopen enorm uiteen. Allereerst is het van belang om uzelf af te vragen wat u precies wilt en zal u, tenzij u vergunningsvrij mag bouwen, in Purmerend een vergunning moeten aanvragen. Zodra dit geregeld is begint de zoektocht naar de meest geschikte aanbieder. Laat ons u hierbij helpen! Wij zijn landelijk actief. Ook in Purmerend werken we samen met menig specialist op het gebied van dakkapellen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en u ontvangt spoedig een aantal offertes.

De voordelen van een kunststof prefab of traditionele houten dakkapel op maat:

  • Grotere zolder / slaapkamer met meer lichtinval
  • Binnen 1 dag geplaatst
  • Hogere verkoopwaarde van uw huis

Bespaar tot 40% op de kosten!

Wij brengen u in contact met maximaal 5 leveranciers die u graag verder helpen. Profiteer van:

  • Scherpe prijzen
  • Producten van hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis en offertes vergelijken en tot 40% besparen

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertesIs de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)

Materiaalkeuze (*)Omschrijving opdracht (*)


Ruime ervaring in het vakgebied

Wij hebben een zeer uitgebreid netwerk aan specialisten opgebouwd. Het is een indrukwekkende database, waarbij de klant centraal staat in de selectie. De mooiste dakvensters uit de omgeving van Purmerend vindt u via ons. Al meer dan vier decennia staan wij klanten bij in hun keuze voor het beste dakraam, van houten tot kunststof modellen, prefab of maatwerk, en verschillende prijzen voor ieder budget. Heeft u een vergunning, dan hebben wij een aanbieder.

Keurmerken

Veel dakkapellen zijn voorzien van keurmerken. KOMO bijvoorbeeld, is een kwaliteitskeurmerk dat waarborgt dat een (prefab) dakkapel voldoet aan strenge eisen. Andere belangrijke keurmerken zijn bouwgarant, VKG, KVT en FSC. Bouwgarant staat voor vakmanschap en kwaliteit. VKG wijst op kwalitatief hoogstaand kunststof. Een houten dakkapel kan voorzien zijn van keurmerken als KVT, FSC of Keurhout-merk. Deze keurmerken geven een indruk over de kwaliteit van het gebruikte hout.

kunststof dakkapel in Purmerend

Kunststof dakkapel: onderhoudsvrij

Kunststof heeft vele voordelen, maar één van belangrijkste de redenen dat klanten uit Purmerend voor dit materiaal kiezen is omdat het zo gemakkelijk in onderhoud is. In principe zou u jarenlang niets aan de dakkapel hoeven doen zonder dat het gevolgen heeft voor de constructie. Het weer tast het materiaal niet aan en het zal dus ook niet in kwaliteit afnemen. altijd blootgesteld staan aan de weersomstandigheden zal het materiaal op den duur dof of vies worden. Natuurlijk hoeft u hier niet iets aan te doen, maar het staat wel zo netjes om dit af en toe schoon te maken. Stof en zand verwijderd u eenvoudig door het materiaal met een doekje af te nemen. U kunt speciale reiniger kopen om kunststof schoon te maken. Hiermee verwijderd u ook snel groene aanslag van de boeidelen en zijwangen als deze goed toegankelijk zijn.

houten dakkapellen Purmerend

Houten dakkapel: unieke uitstraling

De houten dakkapellen hebben iets meer onderhoud nodig dan kunststof, maar in de afgelopen jaren is de kwaliteit van houten dakkapellen enorm verbeterd. Na het plaatsen hoeft u minimaal 5 jaar lang niets te doen aan het schilderwerk, al is het wel verstandig om dit jaarlijks te controleren. In Purmerend verliest hout dan ook absoluut niet aan populariteit. Vanwege de unieke houtnerfstructuur past het perfect bij de uitstraling van oudere woningen. Daarnaast profiteert u bij houtwerk van het feit dat het geschikt is voor maatwerk. U creëert een authentieke uitstraling door het gebruik van sierlijsten of schuine boeidelen. Zo weet u zeker dat de opbouw perfect bij het uiterlijk van de rest van het huis past.

dakkapel prefab

Prefab, vooraf gefabriceerd

Wilt u zeker weten dat de dakkapel in een dag compleet is? Kies dan voor een prefab model. Prefab staat voor ‘prefabricage’, wat inhoudt dat alles zoveel mogelijk in de fabriek of op de werkplaats in Purmerend wordt geproduceerd. Hierdoor gaat het plaatsen en monteren enorm snel, zodat u zo weinig mogelijk overlast ondervind. Omdat het gaat om standaard dakkapellen met standaard afmetingen is dit een relatief goedkope aanpassing aan uw woning, zeker vergeleken met traditioneel gebouwde dakkapellen. Daar staat tegenover dat u beperkt bent in uw keuze en dat het niet mogelijk is om aanpassingen te doen aan, bijvoorbeeld de boeidelen. Tot slot is een prefab dakkapel niet altijd mogelijk. De dakhelling moet precies aansluiten op de constructie, omdat u anders problemen krijgt met de isolatie en met lekkages.

dakkapel plaatsen Purmerend

Dakkapel op maat

Wilt u geen standaard dakkapel, maar één met een uniek karakter dat perfect aansluit bij de rest van het huis in Purmerend? Laat de dakkapel dan traditioneel plaatsen. In tegenstelling tot prefab, kan u hierbij eindeloos variëren tussen materialen, vormen en afmetingen. Zo sluit het model niet alleen naadloos aan op het dak, maar krijgt het ook een eigen uitstraling. In plaats van hout of kunststof, bekleedt u de buitenzijde bijvoorbeeld met aluminium of zink. Dit geeft een moderne en industriële uitstraling die goed bij moderne woningen past. Gaat u liever voor hout? Dan zou u er ook voor kunnen kiezen om de standaard boeidelen te vervangen door een unieke sierlijst. Ook bij het dak bent u niet beperkt in uw opties. Natuurlijk is een plat- of schuin dak mogelijk, maar wellicht past een puntdak beter bij het huis.

Prijzen

De aanschaf van een dakkapel is een flinke investering. Toch is het de moeite waard: niet alleen omdat het uw woongenot vergroot, maar u verhoogd ook de waarde van het huis. De totaalprijs is dan ook afhankelijk van verschillende factoren. Wilt u een goedkope dakkapel? Dan is een houten, prefab model de beste optie. De prijs hiervoor ligt rond de €3.400,-. Als u iets meer keuze wil, dan is een traditioneel model de beste optie. Gemiddeld genomen ligt de prijs hiervoor rond de €3.800,-. Ook het dak is van invloed op de totale kosten. Een plat dak is in Purmerend nog steeds populair, en dat is mede te danken aan de goedkope prijs. Voor een schuin dan wordt er namelijk €1.000,- extra in rekening gebracht. Dat is natuurlijk veel geld, maar het gaat ook twee keer zo lang mee!

prijzen van een dakkapel
Lengte in meters**Materiaalsoort (prefab)KozijnuitvoeringGemiddelde prijs, inclusief montage*
2mHout1x kozijn, 1x draairaam€3.000,- tot €5.000,-
3mHout1x kozijn, 2x draairaam€4.000,- tot €6.000,-
4mHout2x kozijn, 3x draairaam€5.000,- tot €7.000,-
5mHout2x kozijn, 3x draairaam€6.000,- tot €8.000,-
2mKunststof1x kozijn, 1x draaikiepraam€3.500,- tot €5.000,-
3mKunststof1x kozijn, 2x draaikiepraam€4.500,- tot €6.000,-
4mKunststofDubbel kozijn, 3x draaikiepraam€5.500,- tot €7.000,-
5mKunststofDubbel kozijn, 3x draaikiepraam€6.500,- tot €8.000,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk aan de exacte afmetingen, de beglazing, de kozijnen, dakbedekking en afwerking. Ook heeft de keuze ‘prefab of maatwerk’ een grote invloed op de prijs. De genoemde gemiddelde prijs is inclusief btw en montagekosten.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel naar wens?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Dakkapel plaatsen: het proces

Over het algemeen is een dakkapel in één dag geplaatst, ook in het geval van een traditioneel gebouwde opbouw, al kan het in sommige gevallen voorkomen dat de oplevering langer op zich laat wachten. In principe worden thuis eerst alle wensen besproken met een specialist uit Purmerend, waarna er een offerte wordt opgemaakt. Als deze eenmaal is goedgekeurd plant u een dag in waarop de werkzaamheden van start zullen gaan. In principe kan deze datum verschuiven vanwege de weersomstandigheden, maar in de praktijk komt dit bijna niet voor. In het geval van een traditionele dakkapel zal de specialist zoveel mogelijk op de werkplaats voorbereiden zodat het plaatsen zo spoedig mogelijk verloopt. Op locatie worden ’s ochtends eerst de dakpannen verwijderd, waarna de draagconstructie geplaatst wordt. Daarna zullen de specialisten zo snel mogelijk de buitenzijde afwerken, zodat het dak weer waterdicht is. Wilt u graag dat ook de binnenzijde afgewerkt is bij de oplevering? Geef dit dan aan bij uw offerteaanvraag, zo voorkomt u dat u de binnenzijde zelf onverwachts nog moet afwerken.

proces dakkapel plaatsen

Verschil dakkapel, dakopbouw en nokverhoging

Vaak worden de termen dakopbouw en dakkapel door elkaar gebruikt. Een dakkapel is inderdaad een vorm van een opbouw, maar er is nog meer dat hieronder valt. Er bestaan tal van methodes waarmee u de leefruimte in huis te vergroot. Met dakopbouw bedoelen we namelijk ook het bouwen van een extra verdieping. Zo is het platte dak van de garage bijvoorbeeld uitermate geschikt om een extra verdieping op te realiseren. Een derde vorm van dakopbouw is de nokverhoging. Hierbij wordt het dak op één of beide zijden omhoog getrokken. Hiermee realiseert u een grote zolder waar u zonder te bukken kan staan en lopen.

dakkapel vergunningsvrij

Dakkapel met plat dak

Wanneer u overweegt een dakkapel te installeren, dan heeft u de keuze uit een schuin of plat dak. Veel van onze klanten uit Purmerend kiezen voor een plat dak, voornamelijk vanwege de lage prijzen die hiervoor staan. Deze lage prijs komt ten eerste doordat het eenvoudig te plaatsen is. Daarnaast is deze vorm van opbouw vergunningsvrij, u hoeft hier dus over het algemeen geen vergunning voor aan te vragen. Tot slot is de dakbedekking voor deze variant relatief goedkoop. De meeste dakkapellen met een plat dak worden bedekt met EPDM. Dit speciale rubber is zeer flexibel en bestand tegen zowel hitte als kou. Daarnaast zorgt het materiaal voor een goede isolatie. U kunt de investering dan ook op de lange termijn terugverdienen. Hoewel de exacte prijzen verschillen per leverancier, kost een prefab houten dakkapel zo’n €3250,- en de kunststof variant €3750,-.

vergunning voor dakkapel met schuin dak

Dakkapel met schuin dak

Hebt u geen behoefte aan het regelmatig schoonmaken van uw dakkapel, of vindt u dat een opbouw met plat dak niet past bij het vooraanzicht van uw pand in Purmerend? Kies dan voor een dakkapel met schuin dak. Dergelijk vormgegeven dakkapellen hebben nog andere voordelen dan een laag onderhoud. Zo passen kapellen met schuine daken bij vrijwel elke woning, en hebben deze een langere levensduur. Dit komt doordat de dakbedekking minder intensief wordt blootgesteld aan de weersinvloeden, en doordat de dakbedekking voor een schuin dak over het algemeen een langere levensduur heeft dan rubber of EPDM. Voor het laten plaatsen van dakkapellen met een schuin dak dient u bij de gemeente een vergunning aan te vragen. Dit leidt onder meer tot hogere prijzen voor de aanschaf, daarnaast zijn zowel houten als kunststof kapellen met schuine daken 10 tot 15 procent duurder dan de variant met platte bedaking.

nokverhoging enkel

Enkele nokverhoging

In sommige gevallen bieden dakkapellen niet voldoende extra leefruimte, dan is het mogelijk om een dakopbouw in de vorm van een nokverhoging te realiseren. Bij deze opbouw is een lichte aanpassing van de dakconstructie onvermijdelijk, maar de algehele stijl en vorm van het dak wordt wel behouden. Bij een enkele dakopbouw zullen de vakmannen aan één kant van uw huis de constructie iets verbreden of juist verhogen, waardoor er meer loopruimte gerealiseerd wordt.

Het grootste voordeel van een enkele opbouw is de mogelijkheid voor extra licht en ventilatie die u hiermee genereert. In de meeste gevallen is de opbouw al binnen vijf dagen bij uw woning in Purmerend geïnstalleerd, en dat tegen aantrekkelijke prijzen.

nokverhoging dubbel

Dubbele nokverhoging

Met een dubbele dakopbouw (nokverhoging) creëert u vele malen meer ruimte dan bij de enkele variant. Een dubbele opbouw kan ervoor zorgen dat uw eerder onbruikbare zolder een compleet nieuwe studeer- of slaapkamer wordt. Daarnaast is het mogelijk om uw opbouw zo te laten bouwen dat het mogelijk is om delen van het schuine dak weg te werken, waardoor er bij een bestaande kamer meer loopruimte ontstaat. Bij de aangesloten bouwbedrijven uit Purmerend hebt u de keuze uit vele soorten dakopbouwen. Dit betekent dat u inspraak heeft in de vorm, kleur en het algehele design van de opbouw. Kies voor een alternatieve vorm, zoals een achthoek of cirkel, of werk de opbouw af op een unieke wijze. De kosten voor een dakopbouw variëren naar gelang u deze extra mogelijkheden toepast, of kiest voor een standaard of kant-en-klaar model. Een dubbele opbouw is zowel in houten als kunststof variant verkrijgbaar. Vraag via het contactformulier naar de opties en bijbehorende prijzen.

Heb ik een vergunning nodig?

Een vergunning is voor het plaatsen van een kunststof of houten dakkapel in Purmerend in vele gevallen vereist. De vergunning kost geld, wat dus bovenop het bedrag komt dat u aan de dakkapellen uitgeeft. U kunt simpel uitzoeken of het daadwerkelijk essentieel is om een vergunning te hebben voor het plaatsen. Meestal is alleen een vergunning benodigd als de dakkapel zich aan de voorzijde van uw woning bevindt en dus direct invloed heeft op het straatbeeld. De prijzen lopen van €200,- tot €600,-. Wilt u graag de precieze prijzen weten dan is het raadzaam om een specialist in te schakelen of om meer informatie in te winnen bij de gemeente. Op de website van Rijksoverheid vindt u daarnaast nog aanvullende informatie over de vergunningen.

Dakkapel vergunningsvrij plaatsen

Als u een dakopbouw wil laten plaatsen bent u in de meeste gevallen verplicht om een vergunning aan te vragen. Hoewel de kosten voor een vergunning per gemeente kunnen verschillen, kunt u rekenen op ongeveer 4% van de totaalprijs. Gemiddeld ligt dat dus al tussen de €200,- en €600,-. Het is logisch dat u dat geld liever besteed aan de inrichting van uw extra leefruimte en daarom is menig specialist uit Purmerend bekend met de vergunningsvoorwaarden. In sommige gevallen is het toegestaan om vergunningsvrij te gaan bouwen. Als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van een dakopbouw zonder vergunning, dan kan een specialist uit ons netwerk u hierbij helpen. Vaak voldoen prefab modellen aan een groot deel van de eisen: de dakkapellen moeten platte daken hebben en moeten aan de zijkanten gesloten zijn.

Vrijblijvende offertes

Bent u erover uit dat u uw huis wilt verfraaien met een of meerdere prefab of maatwerk, kunststof of houten dakkapellen? De prijzen variëren per bedrijf uit Purmerend. Om de juiste keus te maken, kan u prijzen vergelijken. Vraag via het contactformulier gemakkelijk prijsopgaven aan van meerdere bedrijven, zodat u in een oogopslag ziet wat de scherpste prijzen zijn. Ook als u andere vragen heeft kunt u via het contactformulier deze stellen aan de dakkapellen expert!

Netwerk van bouwbedrijven

Eén van de voordelen van ons netwerk van bouwbedrijven is dat wij beschikken over een multidisciplinair team. Wij zijn u in meerdere vakgebieden van dienst. Tientallen klanten hebben via deze website een vakman uit de regio Purmerend gevonden en zijn erg tevreden met het eindresultaat!

dakkapel op maat Purmerend