Keukenrenovatie Haren - De Boer

Keukenrenovatie Haren

Laat u een nieuw pand in Haren bouwen, of is het hoog tijd om uw keuken eens te renoveren? Wat de reden ook is, voor het ontwerp van een keuken dient u goed de tijd te nemen en de diverse opties te overwegen. De specialisten uit ons netwerk helpen u graag de gehele keukenrenovatie van plaatsen van keukendeurtjes tot het herstellen van keukenfronten en het ontwerpen van uw droomkeuken. Wij ontwerpen en monteren designkeukens in onder meer eilandmodel, parallelle keukens en de standaard variant. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden voor het kopen van keukenapparatuur, de reparatie van uw huidige keukenblok en de kosten voor een keukenrenovatie. Benieuwd naar de prijzen? Vul dan het contactformulier in. U ontvangt dan meerdere offertes van specialisten uit uw regio.

Voordelen van een renovatie

Hebt u niet genoeg budget om een nieuwe keuken te kopen? Overweeg dan een keukenrenovatie. De experts uit ons netwerk hebben veel ervaring met het renoveren van designkeukens en kunnen u hierbij helpen. Laat de keukenkastjes verven, of koop modern keukenapparatuur of een werkblad bij een outlet. Een keukenrenovatie varieert van een andere keukenkraan tot extra keukenkastjes of de installatie van een afzuigkap. Aan u de keus! Hoe meer u laat renoveren, hoe hoger de arbeid- en materiaalkosten natuurlijk worden. Bepaal daarom vooraf uw maximale budget, en vergelijk dit tevens met de prijs voor het bestellen van een nieuwbouwkeuken. Weeg vervolgens af wat de beste optie is voor u.

Scherpe prijzen, vrijblijvende offertes

Bij ons bent u aan het juiste adres voor een designkeuken tegen aantrekkelijke prijzen. Wij kunnen uw keuken renoveren, of volledig bij een nieuw ontwerp starten met bouwen. Daarnaast voeren wij ook met alle plezier een noodzakelijke reparatie voor u uit. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een keuken naar uw keuze? Wilt u weten wat de kosten worden voor een reparatie of het renoveren van een keuken bij één van de experts uit Haren? Vul dan bij ons formulier exact uw wensen in, en wij sturen u snel meerdere, vrijblijvende offertes toe.

Gratis offertes vergelijken
Betreft het een renovatie of nieuwe keuken?

Welke opstelling heeft uw keuken? (*)
Rechte opstellingHoekkeukenU-vormAnders (omschrijven in beschrijving)

Wat wilt u renoveren? (*)
KeukendeurtjesKeukenbladKeukenapparatuurPlinten vervangen
Gewenste stijl keuken (*)
Binnen welke termijn wilt uw keuken laten renoveren? (*)Navigeer naar:

keuken vernieuwen Haren

Reparatie of renovatie?

Het is via ons formulier ook mogelijk om de hulp in te schakelen van één van de ervaren monteurs uit de regio Haren. Is er een probleem ontstaan in de keuken en overweegt u om nieuwe onderdelen te kopen? In veel gevallen is een enkele reparatie voldoende om het probleem te verhelpen. Een reparatie kost gemiddeld minder dan renoveren, waardoor u aardig wat geld zult besparen. Zo is bijvoorbeeld de reparatie van een keukenkraan vrij gemakkelijk, wat betekent dat u deze niet hoeft te vervangen. Bij de keus tussen reparatie en renovatie is het eveneens belangrijk om de reparatieprijs af te zetten tegen de verwachte levensduur.

moderne keuken Haren

Zelf een keuken ontwerp maken?

Wilt u graag via ons netwerk een keuken aanschaffen bij een leverancier uit Haren, dan zal deze altijd eerst met u overleg plegen over het ontwerp. Zo is het bij menig aanbieder mogelijk diverse keukens met elkaar te vergelijken in de showroom om een goed beeld te krijgen. U bepaalt zelf in hoeverre u kiest voor een standaard ontwerp, of dat u kiest voor een combinatie van diverse keukens. Wilt u een ontwerp laten maken voor uw keukenkastjes en de rest van de indeling? Geef dan bij de specialist aan waar de ruimte aan moet voldoen. Na het eerste ontwerp gaat de professional uit ons netwerk graag met u in overleg over eventuele aanpassingen.

keuken renoveren Haren

De keukenapparatuur vernieuwen

De laatste stap bij een keukenrenovatie of de nieuwbouw van keukens is het kopen van keukenapparatuur. Onder keukenapparatuur verstaan wij de standaard producten zoals een koelkast en afzuigkap, maar ook moderne innovaties zoal de Quooker vallen onder keukenapparatuur. Wil u meerdere apparaten kopen maar tevens besparen op de kosten voor de keukenrenovatie? Kies dan voor apparaten van een outlet. Is uw huidige keukenapparatuur nog in prima staat, maar al wel meer dan 15 jaar oud? Dan is het aan te raden om deze toch te vervangen. Dit is in verband met het lagere water- en energieverbruik van de nieuwere apparaten.

keuken vervangen Haren

Welk design keuken wilt u?

Keukens kunnen in hoge mate bepalend de sfeer in huis bepalen. Bij de meeste leveranciers uit ons netwerk, die in Haren werken, is het mogelijk om keukens in diverse stijlen aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld voor een keuken in modern design voor een elegante uitstraling, of voor landelijk design om te profiteren van een rustig en authentiek gevoel. Wij bieden voor iedere smaak een passende en betaalbare oplossing! Naast verschillende designs bieden wij ook speciale designonderdelen aan. Deze zijn van een extra hoge kwaliteit en hebben geheel unieke uitstraling. Welke stijl voor u geschikt is, hangt af van het maximale aanschafbudget en uw wensen op gebied van kleur- en patroon.

keukenblad vervangen

Keukenblad vervangen: wat zijn uw opties?

Bent u verhuisd en is de keuken in het nieuwe huis in prima staat, maar bevalt het keukenblad u niet? Dan is het mogelijk om enkel het keukenblad te vernieuwen. Het vernieuwen van het keukenblad begint natuurlijk bij het uitzoeken van het materiaal waarvan u het blad laat maken. Bij de keukenspecialisten uit Haren krijgt u de keus uit een ruim assortiment aan basismaterialen. Van eikenhout tot beton en van kunststof tot graniet, het is allemaal mogelijk.

Maar welk materiaal is nu het meest geschikt?

Dat hangt af van de eisen die u stelt aan de prijs, de uitstraling en de kwaliteit. Voor wie maar een beperkt budget heeft, is het aan te raden een keukenblad van kunststof aan te schaffen. Kunststoffen keukenbladen maakt men van een basislaag van MDF of spaanplaat, waarover een dun laagje kunststof komt. Hierdoor is het relatief goedkoop te produceren, rond de €75,- per strekkende meter.
keuken opknappen Haren

Krasbestendige materialen

Stelt u hoge eisen aan de krasbestendigheid van het materiaal? Dan adviseren experts om te kiezen voor graniet, beton of keramiek. Al deze producten hebben een hoge mate van krasbestendigheid en brengen ze nog andere voordelen met zich mee, zoals de hittebestendigheid van graniet, de robuuste uitstraling van het beton en de duurzaamheid van het keramiek. Een keukenblad van één van deze bouwmaterialen vraagt wel een grotere investering. De prijzen variëren tussen de €100,- tot €250,- per strekkende meter. Wij raden bovendien aan om met een expert te overleggen over uw mogelijkheden. Er bestaan nog meer basismaterialen zoals koper en diverse houtsoorten. Om iets terug te verdienen binnen de renovatie, zou u nog kunnen kijken of het oude keukenblad te verkopen is.

spoelbak keuken vervangen

Knap uw keuken op met een andere spoelbak

Eén van de mogelijke aanpassingen die u kunt doen bij een keukenrenovatie is het plaatsen van een andere spoelbak. Hoewel de meeste mensen weinig aandacht besteden aan hun gootsteen, is deze wel degelijk van invloed op het comfort dat u in de keuken ervaart. Kies bijvoorbeeld voor een dubbele spoelunit om het comfort te verbeteren. Wij kunnen spoelbakken op verscheidene manieren installeren. U hebt onder andere de keuze uit vlakbouw, inbouw en onderbouw. Deze drie technieken kunnen vakmannen bij vrijwel elke keukenrenovatie toepassen, en welke de beste optie is, is afhankelijk van uw wensen. In onderstaand overzicht geven wij u kort meer informatie over de drie mogelijkheden.

Inbouw

Een techniek die zorgt voor een verhoogde hygiëne in keukens is het inbouwen van de spoelbakken. Een ingebouwde spoelbak ligt op gelijke hoogte met het keukenblad, waardoor u geen last krijgt van opstaande randen. Dit betekent dat u etensresten of spoelwater gemakkelijk in de gootsteen veegt. Het inbouwen van een spoelbak vergt bovendien geen grote verbouwing, waardoor het renovatie werk spoedig is afgerond.

Onderbouw

Het onderbouwen van een spoelbak brengt feitelijk dezelfde voordelen met zich mee als het inbouwen. Een extra voordeel is dat een onder gebouwde spoelbak uitstekend geschikt is voor het wassen van groentes en het doen van de afwas. Het nadeel van het onderbouwen van een spoelbak is dat hiervoor een relatief grote verbouwing vereist is. Dit betekent dat u tijdelijk de keukenruimte niet mag gebruiken.

Opbouw

De derde techniek is het opbouwen van de spoelbak. Hierbij plaatst men de spoelbak over een deel van het aanrecht. Het opstaande randje wordt afgedekt met een rubberen laag, om de kans op bacteriën te voorkomen. Toch komt het regelmatig voor dat dit rubberlaagje uitdroogt en veroudert. Het opbouwen van spoelbakken is wel de meest goedkope techniek.

Strakke lijnen of een landelijke touch?

Wie zijn keuken laat renoveren moet bij het ontwerp kijken naar de diverse stijlen waaruit men de keuze heeft. Eén van de meest populaire stijlen bij onze klanten uit Haren is de landelijke stijl. Dit is een design waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van hout en warme kleuren. De tegenhanger van de landelijke stijl is de moderne stijl. In een moderne keuken wordt er veel gewerkt met strakke lijnen en een combinatie van tegenstellende materialen. Naast deze twee stijlen bestaan er nog tal van opties met geheel eigen kenmerken. U kunt zelf ook een keuken ontwerpen en deze op maat laten maken door één van de specialisten. Wil u profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van design? Neem dan contact op over de mogelijkheden voor greeploze kasjes en laden.

Zelf de keukenkraan vernieuwen

Bent u aan het renoveren en komt u erachter dat uw keukenkraan niet meer werkt? Of zou u willen dat de keukenkraan in de stijl past van de rest van de keuken? Dan wordt het tijd om de kraan te vernieuwen. Het vervangen van een keukenkraan is een klus die u eventueel eigenhandig zou kunnen uitvoeren. Hiervoor is het wel nodig om de waterleidingen leeg te laten lopen en de hoofdkraan af te sluiten. Wilt u een keukenkraan vervangen met een grotere of kleinere aansluiting? Dan dient u bij een bouwmarkt in Haren enkele verlopen aan te schaffen. Hiermee is de installatie een eitje.

keukenkraan reparatie Haren

3 redenen om uw afzuigkap te vervangen

De meeste keukenapparatuur gaat jarenlang mee, en zullen gedurende deze periode ook prima blijven werken. Toch is het soms verstandig om enkele onderdelen te vernieuwen, zelfs als u denkt dat het huidige model nog prima werkt. Eén van deze onderdelen is de afzuigkap – ook wel wasemkap of dampkap genoemd. De meeste afzuigkappen zullen tot wel 20 jaar hun werk doen, maar na 10 jaar is het systeem grotendeels verouderd. Dit betekent dat een nieuw model energiezuiniger werkt, waardoor u zult besparen op de stookkosten. Drie andere redenen om de afzuigkap te vernieuwen zijn:

  • De lage onderhoudstijd. Moderne afzuigkappen werken ofwel met koolstoffilters, of met metalen vetfilters. Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om de metalen filters in de vaatwasser te stoppen, waarna u ze weer met een eenvoudig kliksysteem terugzet. Koolstoffilters verwijdert u eenvoudig, om deze door een schoon exemplaar te vervangen. Met ontvetter reinigt u daarna gemakkelijk de rest van het oppervlak.
  • De stille werking. Hebt u ook wel eens gehad dat u tijdens het koken een gesprek wilde voeren, maar dat u de ander niet verstond door het kabaal van de dampkap? De nieuwste modellen produceren 3 decibel minder aan geluid, wat de helft stiller is dan de oudere varianten. Dit komt door een stillere motor, een geïsoleerde ventilator en een geluidsdempingssysteem.
  • Passende stijl. Tot een aantal jaar terug was een dampkap in een enkel model verkrijgbaar. Tegenwoordig krijgt u de keus uit meerdere varianten zoals een eilanddampkap, een afzuiggroep, een telescopische kap of een schouw wasemkap. Het is dus veel makkelijker om een model te kiezen dat past binnen uw interieur.
keuken verbouwen

De keukenkastjes restylen

Niet iedereen heeft veel geld om de keuken volledig op te knappen. Toch hoeft u niet veel geld uit te geven om de sfeer in de keukenruimte te wijzigen en deze naar wens aan te passen. Eén van de goedkope mogelijkheden is het restylen van de keukenkastjes. Het enige wat u hiervoor nodig hebt is een middagje tijd, een bedrag van ongeveer €150,- en wat creativiteit. De gemakkelijkste (en tegelijk meest kostbare) mogelijkheid is het aanbrengen van een folie over de huidige keukendeurtjes en –lades. Dit folie verandert de kleur meteen, waardoor de hele keuken een andere aanblik krijgt. Dit folie is te bestellen bij menig leverancier uit Haren. Het verschilt per aanbieder en het patroon hoe hoog de prijs is, dit varieert van €2,50 per m2 tot €15,- voor dezelfde afmeting.

Vindt u dit folie te duur?

Een iets tijdrovender alternatief is om de kastjes eigenhandig te schuren en schilderen. Maak hiervoor elk oppervlak helemaal vetvrij en schoon, en schuur ze vervolgens licht. Breng daarna de gewenste verf, of bijvoorbeeld een behang met een leuk patroon aan. Kiest u voor een egale verfkleur? Probeer dan eens met een watervaste stift hierop een tekening te maken. U creëert een uniek resultaat, tegen een lage prijs!

nieuwe keuken Haren

Wanneer een nieuwe keuken kopen?

Voor het aanpakken van keukens bestaat er de keus uit het renoveren, verbouwen of opnieuw bouwen van de ruimte. Het grote voordeel van nieuwbouw is dat u de inrichting volledig in handen houdt, terwijl bij een renovatie u toch vast blijft zitten aan het huidige leidingwerk en dergelijke. Het aanschaffen van een nieuwbouwkeuken is dus een goed plan op het moment dat u de huidige indeling onhandig vindt, of te weinig werkruimte hebt.

Wanneer is een renovatie dan handiger?

Een renovatie is met name handig als er een aantal kleine zaken is dat een update vraagt. Denk hierbij aan de keukenapparatuur, de keukenkraan of de keukenfronten. Als de basis van de keukeninrichting nog in prima staat verkeert, dan is een renovatie over het algemeen goedkoper. Let hierbij wel op in hoeverre de overige onderdelen binnenkort tevens een renovatie vereisen. Het is goed om op de lange termijn planning te letten, in verband met eventueel bijkomende installatie- en vervangingskosten. Vind via ons netwerk een keukenspecialist uit Haren die voor u de keukenrenovatie kan uitvoeren.

kookeiland maken

Heeft u de ruimte? Voeg een kookeiland toe!

Voor ruime keukens bestaan er eenvoudig weg meer mogelijkheden dan kleine keukens. Eén van de extra opties voor een grote keukenruimte is de toevoeging van een kookeiland. Een kookeiland is een keukenblok midden in de ruimte, waar u volledig omheen kunt werken. Veel van onze klanten associëren een kookeiland met luxe en gemak. Toch is er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden voordat u het eiland aanschaft.

Om welke zaken gaat het dan?

Ten eerste is het goed om te kijken naar de afmetingen van het vrije vloeroppervlak, op het moment dat u de keukendeurtjes en –laden open zet. Hoeveel vierkante meter is er dan nog over, en wat hebt u nodig aan loopruimte. Specialisten uit Haren adviseren om enkel een kookeiland te plaatsen op het moment dat u meer dan 20 vierkante meter over hebt. Ten tweede is het goed om te bepalen wat u precies met het eiland wilt doen. Is het om aan te werken, te ontbijten, of wil u hier ook op koken? In het laatste geval is het verstandig om de kookdriehoek in de gaten te houden: gasfornuis, koelkast en gootsteen. Een derde aandachtspunt is de toevoeging van keukendeurtjes en lades. Waar moeten deze komen, en in hoeverre is dit uitvoerbaar kijkend naar de rest van de keukenindeling. Hebt u maar een beperkte keukenruimte, maar wenst u perse een kookeiland? Overweeg dan om er een schiereiland van te maken. Dit betekent dat het keukenblok aan één zijde aan de wand vastzit. Dit scheelt aanzienlijk in benodigd vloeroppervlak.

5 tips om de keuken op te knappen met een klein budget

Het restylen van de keukenkastjes was al één tip voor een keukenrenovatie tegen een laag budget. Maar er is natuurlijk nog veel meer wat u tegen lage prijzen kunt doen, om de sfeer in keukens compleet te wijzigen. Hieronder vijf tips van de specialisten uit ons samenwerkingsverband in Haren. Veel succes en plezier met de renovatie!

  1. Vervang de grepen aan de keukendeurtjes. Het vernieuwen van de grepen kost tussen de €0,50 en €5,- per greep, afhankelijk van waar u deze aanschaft. Het monteren van de grepen vereist weinig ervaring, en is in een paar minuten uitgevoerd. Door de stijl van de handgrepen te wijzigen, zal op subtiele wijze de gehele sfeer veranderen.
  2. Vervang de lamp. Veel van onze klanten uit Haren staan er niet bij stil dat de lamp een groot deel van het aanzicht bepaalt. Door de bolle lampenkap te vervangen door een hangende lamp, of door precies geplaatste spotjes verandert er heel wat. Het ophangen van een lamp is bovendien vrij eenvoudig, waardoor u hiervoor geen specialist hoeft in te schakelen.
  3. Verf de muren – maak een muurschildering! Het verven van de wanden en het plafond is op zich niets nieuws. Maar wist u dat u door het ontwerpen van een muurschildering of het werken met afplaktape veel meer bereikt? Door met afplaktape patronen te plakken, of door wolken of een ander design te verven maakt u de keuken helemaal naar uw wens, en creëert u iets wat anderen niet hebben.
  4. Maak gebruik van posters. Posters kunt u relatief goedkoop aanschaffen, en zijn op verschillende manieren inzetbaar. Plak een poster bijvoorbeeld over een aantal keukendeurtjes om zo een afbeelding over het keukenblok te creëren. Of lijst een poster in en pas deze toe als wanddecoratie.
  5. Styling. Een keuken is niet alleen een functionele plek, maar ook een leefruimte. Daarom is het een goed idee om deze enigszins te stijlen. Zet een paar potjes met planten neer. Doe de kruiden in speciale kruidenpotjes. Hang wat afbeeldingen op. En maak gebruik van leuk geplaatste dienbladen. Het kost weinig tijd en moeite, maar levert een groot resultaat.

Welke materialen zijn er voor het vervangen van keukenfronten?

Keukenkastjes bestaan over het algemeen uit twee delen: de zogeheten corpus (de zijwanden, bodemplaat, achterwand en bovenplaat) en het keukenfront. De term keukenfronten wordt door veel mensen als alternatief gebruikt voor keukendeurtjes. Toch vallen niet alleen de keukendeurtjes onder de term keukenfronten, ook schuifladen of uittrekkasten horen hierbij. Voor de keukenfronten bestaat er een ruim assortiment aan mogelijke materialen. In het onderstaand overzicht sommen wij de meest toegepaste voor u op.

Kunststof: wie kiest voor een kunststoffen keukenfront bestelt feitelijk keukenfronten van spaanplaat met daar overheen een thermoplastische of duroplastische laag. Er bestaan meerdere oplossingen binnen deze categorie, waaronder frontjes van meliminehars en folie. De foliefronten kennen een grote populariteit, omdat ze een lage investering vragen.

keukenkasten vervangen
Lak: voor lakfronten gebruikt men tevens een MDF plaat als basis, welke men met twee-componentenlak aflakt. Eventueel is het een mogelijkheid om de laklaag aansluitend te polijsten of behandelen met een speciale coating.
Glas: gehard glas is nog niet zo lang op de markt als mogelijkheid voor keukenfronten, maar het biedt een prachtige aanblik. Dankzij het glas creëert u meer optische ruimte, wat vooral kleine keukens ten goede komt.
Roestvrij staal: een product dat lange tijd alleen bij professionele keukens werd toegepast is nu ook beschikbaar voor particuliere panden: RVS. Roestvrij staal is vrijwel onverwoestbaar en biedt een industriële aanblik. Wel is het vatbaar voor krassen en vingerafdrukken.
Acryl: het goedkopere alternatief voor lakfronten is acryl. Dit blijft altijd glanzen en is krasbestendig.
keukenfronten vervangen Haren

Goedkoop renoveren? Shop bij een outlet

Eén van de beste budget oplossing voor het bouwen of renoveren van een bestaande keuken is een bezoekje aan een outlet in Haren. Bij een outlet worden producten uit de productielijn van voorgaande seizoenen tegen aantrekkelijke prijzen verkocht. U kunt hier zowel keukenkastjes als apparaten kopen voor vaak maar de helft van de prijs, terwijl u niets inlevert op design, of kwaliteit. Dat is de service die u mag verwachten. Het plaatsen van de aangeschafte keukendeurtjes en apparatuur is het beste over te laten aan een erkend vakman. Op deze manier profiteert u het langst van de kwaliteit en voordelen.

kosten keukenrenovatie Haren

Wat kost een keukenrenovatie?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Haren de vraag wat de kosten worden voor het renoveren van keukens. Het is voor ons heel lastig om hier een enkel antwoord op te geven. Een keukenrenovatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd en uit diverse elementen bestaan. De prijs voor een renovatie kan daarom ook variëren tussen de €1.000,- tot €10.000,-. Wilt u weten wat de kosten worden voor een keukenrenovatie naar uw wensen? Vul dan vandaag nog ons offerteformulier in. Wij sturen u met alle plezier meerdere vrijblijvende offertes toe, die u zelf mag vergelijken. Wij helpen u graag verder.

Keuken renoverenVoorbeelden*Gemiddelde kosten*
Kleine keuken/ bijkeuken – 4 keukendeuren
– 4 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
€400,- tot €1.100,-
Middelgrote keuken – 10 keukendeuren
– 6 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€1.200,- tot €2.400,-
Grote keuken – 16 keukendeuren
– 8 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€2.000,- tot €4.000,-

(*) De gegeven voorbeelden in de tabel zijn inclusief handgrepen en scharnieren. De gemiddelde kosten zijn inclusief BTW en arbeidskosten. Let op het betreft hier richtprijzen.

keukenrenovatie offerte Haren

Netwerk van bouwbedrijven

Eén van de voordelen van ons netwerk van bouwbedrijven is dat wij beschikken over een multidisciplinair team. In Haren verrichten wij ook onderstaande diensten.