Besparen op kozijnen?

Vergelijk offertes van kunststof kozijnen & bespaar!

Kunststof kozijnen Deventer

Kunststof kozijnen in Deventer? Goed idee! Een kunststof kozijn heeft nauwelijks onderhoud nodig, gaat tot maar liefst 50 jaar mee en is verkrijgbaar in heel veel verschillende stijlen en designs. Laat uw oude kozijnen vervangen en profiteer van de voordelen.

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere kozijnenspecialisten in uw regio. Vergelijk en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u meer over de voordelen van kunststof kozijnen. U vindt hier informatie over kunststof kozijnen prijzen en leest hoe de montage in z’n werk gaat. Ook leest u hoe u zoveel mogelijk bespaart op het plaatsen van kunststof kozijnen.

Voordelen van onze service

 • U weet precies wat kunststof kozijnen kosten
 • Zo kiest u gemakkelijk voor de kozijnenspecialist met het beste aanbod.
 • De besparing loopt op tot wel 40% op het totaalbedrag.
 • Deze service is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit nergens aan vast!

prijzen kunststof kozijnen

Wat kosten kunststof kozijnen?

Hoeveel kosten kunststof kozijnen? Dat is afhankelijk van het soort raamkozijn dat u laat plaatsen. Een vast raam is de goedkoopste optie. Voor vaste kunststof kozijnen ligt de prijs rond de €155,- tot €165,- per m². De kunststof kozijnen prijzen lopen iets verder op als u kiest voor bewegende pvc-ramen. Een draai-kiepraam kost gemiddeld €235,- tot €255,- per m².

Als u een valraam van 80 x 100 centimeter laat plaatsen dan betaalt u ongeveer €200,- tot €235,-. Houd er rekening mee dat deze kunststof kozijnen prijzen nog exclusief montage zijn.

Kunststof kozijnen: prijzen

Type kozijn Gemiddelde prijs*
Vast raam
30 x 30 cm €35,- tot €85,-
60 x 60 cm €95,- tot €110,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Draai-kiepraam
60 x 60 cm €165,- tot €220,-
100 x 100 cm €235,- tot €250,-
120 x 180 cm €365,- tot €385,-
Valraam
50 x 40 cm €100,- tot €160,-
100 x 80 cm €200,- tot €235,-
150 x 120 cm €325,- tot €360,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw en isolerende beglazing, maar zonder montage. Besparen? Vraag gratis offertes aan!

Welke factoren beïnvloeden de kunststof kozijnen prijs?

De kunststof kozijnen prijs is afhankelijk van een aantal factoren:

De totaalprijs wordt beïnvloed door:

 • Materiaalkosten: dit zijn de specifieke kunststof kozijnen kosten, afhankelijk van het soort raamkozijn, de gekozen kleur en eventueel het folie.
 • Montagekosten: de montage bedraagt ongeveer 40% van de totale prijzen van kunststof kozijnen. Dit is afhankelijk van het tarief van de kozijnenspecialist in Deventer.
 • Sloopwerk en afvoer: veel kozijnenspecialisten brengen kosten in rekening voor het verwijderen en afvoeren van het oude kozijn. Ook dit verschilt per specialist.
 • Overige kosten: hierbij gaat het vooral om voorrijkosten. Deze verschillen per vakman, maar zijn het laagst als u kiest voor een kozijnenspecialist in uw regio.
De montagekosten bedragen ongeveer 40% van het totaalbedrag en zijn daarmee nagenoeg gelijk aan de materiaalkosten. Laat u een draai-kiepraam plaatsen van €235,-? Dan liggen de kosten voor de montage ongeveer even hoog.

prijsopbouw kunststof kozijnen

Materiaalkosten (40%) Montagekosten (40%) Afvoerkosten (10%) Overige kosten (10%)

Besparen op de kosten van uw nieuwe kozijnen in Deventer?

Vind eenvoudig een goedkope kozijnenspecialist en bespaar tot 40%!

Waarom kunststof kozijnen?

Is het tijd om uw kozijnen te vervangen? Kies kunststof! Kunststof kozijnen in Deventer hebben tal van voordelen. U hoeft geen onderhoud meer uit te voeren en bent verzekerd van een lange levensduur. Een kunststof kozijn gaat namelijk tot wel 50 jaar lang mee! Daarnaast is het goed om te weten dat u met de montage van een kunststof kozijn kiest voor uitstekende isolatie: zo bespaart u zelfs op uw energierekening!

Hieronder leest u meer over de vele voordelen van kunststof. Wilt u ook kunststof kozijnen laten plaatsen? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

1. Weinig onderhoud

Een groot voordeel van kunststof kozijnen in Deventer is dat ze niet worden aangetast door de weersomstandigheden. U hoeft dus nauwelijks onderhoud uit te voeren: geen schilderwerk, u hoeft niets te schuren en hoeft ook niet bang te zijn voor houtrot. Wel raden we u aan om het kozijn eens per jaar met een vochtige doek af te nemen.

2. Hoge isolatiewaarde

Kunststof kozijnen in Deventer hebben een gemiddelde isolatiewaarde van 1 tot 2 W/m²K. Dat is vergeleken met hout (2,4 W/m²K) heel erg goed! Kiest u voor een kunststof raamkozijn, dan kiest u dus zeker voor een hoge isolatiewaarde. Hiermee verliest u minder warmte en hoeft u minder te stoken. Zo daalt uw energierekening! Kunststof kozijnen zijn dus een investering die u na verloop van tijd weer terugverdient.

3. Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Kunststof kozijnen plaatsen garandeert een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De raamkozijnen zijn duurzaam en gaan tot maar liefst 50 jaar mee. Bovendien is de kunststof kozijnen prijs relatief laag vergeleken met houten, aluminium en stalen kozijnen. Een goedkoop kunststof kozijn is dus zeker mogelijk!

Besparen? Vergelijk altijd gratis offertes.

4. Veilig

Kunststof kozijnen in Deventer zijn bovendien inbraakwerend. Het materiaal is enorm sterk: dat komt door het binnenwerk en het feit dat de kozijnen op meerdere plekken worden verankerd. Dit voorkomt dat inbrekers het kozijn gemakkelijk openbreken. Daar komt nog bij dat kunststof niet reageert op hitte: ze zijn niet ontvlambaar. Met andere woorden: een kunststof kozijn is ook brandveilig!

5. Veel kleuren en designs mogelijk

Geïnteresseerd in de montage van een kunststof kozijn? Goed nieuws: er is heel veel keuzemogelijkheid in kleur en design. Allereerst worden kunststof kozijnen gemaakt in praktisch elke RAL-kleur die er is. U bepaalt dus zelf welke kleur uw kozijn krijgt! Denk hier wel goed over na: hoewel u een kunststof kozijn wel van kleur kan veranderen, is dit niet een eenvoudige klus.

Daarnaast zijn er verschillende designs mogelijk. Kunststof kozijnen folie met reliëf of bijvoorbeeld een houtlook geeft een totaal andere uitstraling aan het raamkozijn. Hierdoor oogt het iets minder modern, wat een goede optie is voor de meer klassiekere woningen.

kunststof kozijn plaatsen

Kunststof kozijnen plaatsen: wat doet de kozijnspecialist?

De montage van kunststof kozijnen is niet eenvoudig. Om beschadigingen aan uw (nieuwe) kozijn en gevel te voorkomen raden we u aan om hiervoor een kozijnenspecialist uit Deventer in te schakelen.

Kunststof kozijnen plaatsen: zo wordt het gedaan.

 • Stap 1: kunststof kozijnen inmeten. Voordat de raamkozijnen besteld worden, moet u de juiste maten doorgeven. Hiervoor heeft u de dagmaat nodig: de afstand tussen de twee dagkanten. Wilt u zeker weten dat u de juiste afmeting hebt, laat de kozijnen dan inmeten door een vakman.
 • Stap 2: sloopwerkzaamheden. Bij het vervangen van kozijnen moet u het oude kozijn eerst laten verwijderen. Dit klinkt eenvoudig, maar moet juist heel zorgvuldig gedaan worden. Zo voorkomt de vakman beschadigingen aan de gevel. Hij maakt de binnenkant van de muur schoon en verwijdert eventuele achtergebleven spijkers.
 • Stap 3: kozijn plaatsen. De vakmannen plaatsen eerst het kozijn zonder de beglazing. Heeft u geen stelkozijn, dan is het slim om ook een stelkozijn te laten plaatsen. De montage neemt een paar uur in beslag.
 • Stap 4: de afwerking. Als het kozijn goed op z’n plek zit volgt de montage van de beglazing. De vakman zal de kunststof kozijnen afstellen, zodat deze juist openen en sluiten.

Video: houten of kunststof kozijnen, wat is duurzamer?

Kozijnspecialist uit Deventer inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Vind eenvoudig en snel een goedkope kozijnspecialist bij u in de buurt en bespaar!

Welke mogelijkheden zijn er voor kunststof kozijnen?

U kiest zelf welke kunststof kozijnen u in Deventer laat plaatsen. Er is volop keuze uit verschillende kleuren en designs. Allereerst is er de keuze uit talloze RAL-kleuren. In dat geval gaat het meestal om een relatief simpel raamkozijn in een kleur, zonder verdere bewerkingen. Dit heeft een hele moderne uitstraling.

Wilt u juist een iets klassiekere uitstraling realiseren? In dat geval is een kozijn met een folie een goede keuze. Er zijn verschillende folies beschikbaar met een bijzonder reliëf. Hierdoor ogen de raamkozijnen een stuk minder modern. Kies bijvoorbeeld voor een kunststof kozijn met houtlook!

Kunststof kozijnen houtlook: een natuurlijke uitstraling

Kunststof kozijnen met houtlook zijn al jarenlang populair. De kunststof kozijnen houtlook wordt gecreëerd met behulp van een folie. In deze folie zijn originele houtnerven nagebootst, waardoor ze niet meer van echt hout te onderscheiden zijn.

Voor de beste kwaliteit raden we u aan te kiezen voor een folie waarin niet alleen de houtnerven te zien zijn, maar ook nog eens voelbaar zijn! Benieuwd wat een kunststof kozijn met stijlvolle houtlook gaat kosten? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar!

Kunststof deurkozijn: is dat mogelijk?

Er wordt regelmatig gevraagd of het mogelijk kunststof kozijnen bij de deur te plaatsen: natuurlijk kan dit! Een kunststof deurkozijn heeft dezelfde voordelen als een raamkozijn: een uitstekende isolatie, prachtige moderne uitstraling en natuurlijk een hoge veiligheid. Kunststof deurkozijnen verkleinen de kans op een (geslaagde) inbraak en zijn bovendien brandveilig.

Zonde natuurlijk als u de isolatie van uw woning verbetert met kunststoffen raamkozijnen, maar het deurkozijn dan overslaat. Bij ervaren kozijnenspecialisten bent u ook aan het juiste adres voor kwalitatieve deurkozijnen.

kozijn kunststof

Kunststof kozijnen: isolatie

Eén van de voordelen van kunststof kozijnen in Deventer is de hoge isolatiewaarde. Gemiddeld heeft een kunststof kozijn een U-waarde (isolatiewaarde) van 1-2 W/m²K. Deze U-waarde geeft aan in welke mate een materiaal warmte doorlaat. Hoe kleiner de U-waarde, des te beter de isolatie. Ter vergelijking: een houten kozijn heeft een gemiddelde U-waarde van 2,4 W/m²/K.

Wilt u de isolatie van uw woning verbeteren, dan is het ook slim om te investeren in isolatieglas. Immers: de beglazing neemt uiteindelijk het grootste oppervlak van het raam in beslag. Zonde als u investeert in kunststof kozijnen met dubbel glas als u dan alsnog veel warmte verliest.

Welke beglazing moet ik kiezen?

HR-beglazing is de beste optie als u wilt investeren in een betere isolatie. Als u in aanmerking wilt komen voor een isolatiesubsidie, dan moet u in ieder geval investeren in HR++ glas. Dit heeft een gemiddelde isolatiewaarde van 1,2 W/m²K en kost ongeveer €80,- per m². Alleen triple glas isoleert nog beter met een isolatiewaarde van 0,9 W/m²K. Toch is dit niet per se een betere keuze: de prijzen van HR+++ beglazing liggen namelijk een stuk hoger. Houd rekening met prijzen rond de €120,- per m².

Wilt u meer weten over welke beglazing geschikt is voor uw huis en welke isolatiewaarde het beste is? Op milieucentraal.nl lees u er meer over.

Kunststof kozijnen: kosten beglazing

Type glas Isolatiewaarde Prijs per m²*
Dubbel glas 2,8 W/m²K €65,-
HR-glas 1,9 W/m²K €70,-
HR+-glas 1,6 W/m²K €75,-
HR++-glas 1,2 W/m²K €80,-
HR+++-glas 0,9 W/m²K €120,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan.

Subsidie voor kunststof kozijnen?

Voor het plaatsen of vervangen van kunststof kozijnen is er geen subsidie: wel is er een mooie isolatiesubsidie waar u mogelijk recht op hebt. Dit is het geval als u investeert in kunststof kozijnen met HR++ glas. Dit geldt als één van de twee noodzakelijke energiebesparingen om in aanmerking te komen voor de SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis). Deze subsidie krijgt u dus alleen als u daarnaast ook investeert in een andere vorm van energiebesparing. Meer hierover leest u op rvo.nl

Daarnaast zijn er gemeentes of provincies die plaatselijke subsidies aanbieden. Of dit in uw gemeente ook het geval is controleert u gemakkelijk via energiesubsidiewijzer.nl .

Lees hier meer over de subsidies voor kunststof kozijnen.

Besparen op uw energierekening? Kies voor kunststof kozijnen in Deventer!

Vind eenvoudig en snel een kozijnenspecialist bij u in de buurt en bespaar!

Kunststof kozijnen repareren: is dat mogelijk?

Veel mensen denken dat een reparatie niet mogelijk is bij kozijnen van kunststof. Toch is repareren in veel gevallen zeker mogelijk! Wel gaat het hierbij om doorgaans kleine beschadigingen. Met spotrepair zijn krassen, deuken of gaten van maximaal 5 centimeter groot eenvoudig te herstellen.

De vakman gebruikt dan een kunsthars of een pvc-was om beschadigingen in kunststof kozijnen te herstellen. Daarna lakt hij de schade in de juiste kleur, waarna de reparatie niet of nauwelijks nog zichtbaar is.

Andere reparaties die met enige regelmaat voorkomen is het vernieuwen van de folie en het opnieuw afstellen van de kunststoffen kozijnen. Soms is repareren echter niet voldoende en is het tijd om de kozijnen te vervangen.

Wanneer kunststof kozijnen vervangen?

Na een gemiddelde levensduur van 50 jaar is het tijd moet u kunststof kozijnen vervangen. Toch kan het ook al eerder voorkomen dat vervangen de enige optie is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij grote beschadigingen. We hebben het hier over schade na een (poging tot) inbraak. Om de veiligheid te garanderen raden we u aan de kozijnen in dat geval te vervangen.

Heeft u oudere kunststof kozijnen? Ook al hebben ze hun maximale levensduur nog niet bereikt, kan het slim zijn om de raam- of deurkozijnen al eerder te vervangen. De nieuwste kunststof kozijnen in Deventer hebben namelijk alweer een betere isolatiewaarde dan de kozijnen van 30 jaar geleden.

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee? Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee? Gemiddeld ligt de levensduur rond de 50 jaar. Hierna neemt de kwaliteit en de isolatiewaarde af en is het slimmer om de kozijnen te vervangen.

Schakel een vakman in voor het vervangen van uw verouderde kozijnen!

kunststof kozijn merken

Kunststof kozijnen merken

Er zijn veel goede merken met kunststof kozijnen. Het is dus slim om te kijken welk merk producten aanbiedt die goed bij uw wensen aansluiten. Zo staan de producten van Finstral bekend om hun goede prijs-kwaliteitsverhouding en biedt Gayko juist hele stijlvolle profielen aan. Houd er rekening mee dat de prijzen per merk ook flink kunnen verschillen. Als u aan de kozijnenspecialist doorgeeft wat uw budget is dan kan hij u vertellen welke merken binnen uw budget vallen.

U heeft onder meer de keuze uit deze merken:

 • Schüco
 • Finstral
 • Weru
 • Gayko
 • Deceuninck
 • Veka

Kozijnspecialist Deventer: waarop letten bij inschakelen?

Het inschakelen van een kozijnspecialist uit Deventer heeft heel veel belangrijke voordelen. Allereerst weet u zeker dat uw raamkozijn snel en efficiënt geplaatst is. Veel kozijnspecialisten bieden bovendien een garantie aan op zowel het materiaal als het geleverde werk. In veel gevallen vervalt deze garantie als u zelf de montage uitvoert.

Wilt u een vakman inschakelen, dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Allereerst raden we u aan te kiezen voor een kozijnspecialist in uw regio, zo bespaart u op de voorrijkosten. Daarnaast raden we u aan om niet alleen te vergelijken op basis van prijs, maar ook op het gebruikte materiaal. Zowel het materiaal als de vakman zelf kan in het bezit zijn van één of meerdere keurmerken. Dit geeft aan dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voorbeelden hiervan zijn het politiekeurmerk en het KOMO-keurmerk.

Meer informatie over:
VMRG-keurmerk
KOMO-keurmerk
Politiekeurmerk Veilig Wonen

Recent aangevraagde offertes:

Oude kozijnen renoveren in Enschede
Kunststof kozijnen monteren in Zwolle
Montage pvc kozijn in Hengelo
Raamkozijnen vervangen in Deventer
Vervangen houten kozijnen in Oldenzaal
Hestellen kunststof kozijn in Rijssen
Onderhoud kozijnen in Nijverdal
Kunststof raamkozijn plaatsen in Haaksbergen

Goedkoop kunststof kozijn: handige tips!

Op zoek naar goedkope kunststof kozijnen? Kunststof kozijnen zijn over het algemeen al goedkoop. Toch zijn er verschillende manieren om te besparen op de kosten. Zo is het altijd slim om te investeren in een eenvoudig kozijn, zoals een vast raam. Ook zijn standaardkleuren goedkoper dan andere kleuren of bijzondere folies. Tot slot is het vergelijken van offertes een goede manier om de kosten zo laag mogelijk te houden!

Zo bespaart u op de kosten van uw kunststof kozijn:

 • Kies voor een vakman bij u in de buurt en bespaar op voorrijkosten.
 • Ga voor een eenvoudig raamkozijn met een standaardkleur.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere kozijnspecialisten en bespaar tot 40%!
kunststof kozijnen laten plaatsen

Kunststof kozijnen laten plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Kunststof kozijnen in Deventer nodig? Laat kunststof kozijnen plaatsen door een ervaren kozijnspecialist en profiteer van de hoogste kwaliteit. Vergelijk gratis offertes van kozijnexperts in uw regio en bespaar tot wel 40%! Start nu uw gratis offerteaanvraag. U ontvangt zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes. Vergelijk en kies zo de vakman met het beste aanbod. Geen zorgen: deze aanvraag is gratis en u zit helemaal nergens aan vast!

Handige externe websites:

Wij zijn u ook van dienst bij: