Besparen op kozijnen?

Vergelijk offertes van kunststof kozijnen & bespaar!

Kunststof kozijnen Oldenzaal

Nieuwe kunststof kozijnen in Oldenzaal verbeteren uw isolatie en verhogen de veiligheid. Bovendien hoeft u geen onderhoud meer uit te voeren en stijgt zelfs uw woning in waarde als u kunststof kozijnen laat plaatsen! Op zoek naar een kozijnenspecialist in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere kunststof kozijnspecialisten in uw regio: kies en bespaar tot wel 40%.

Op deze pagina leest u meer over de voordelen van kunststof kozijnen. Daarnaast vindt u op deze pagina informatie over de prijzen van kunststof kozijnen en leest u hoe u bespaart op de kosten.

Voordelen van onze service

 • U krijgt een duidelijk beeld van de kosten.
 • Daarna kiest u zelf de vakman met het beste aanbod.
 • Zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs.
 • De offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit nergens aan vast!

prijzen kunststof kozijnen

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat gaan kunststof kozijnen kosten? Dit is afhankelijk van het soort kozijn dat u kiest. Een vast raam is een goedkoop kunststof kozijn: voor één vierkante meter kost dit ongeveer €155,- tot €165,-.

Kiest u liever voor een bewegend raam, dan lopen de kosten hoger op. Voor een draai-kiepraam van één vierkante meter betaalt u gemiddeld €235,- tot €250,-. Dat komt onder andere doordat het mechanisme ingewikkelder om te plaatsen.

Een andere optie is een valraam. Voor een valraam van 100 x 80 centimeter betaalt u gemiddeld €200,- tot €235,-.

Kunststof kozijnen: prijzen in 2024

Type kozijn Gemiddelde prijs*
Vast raam
30 x 30 cm €35,- tot €85,-
60 x 60 cm €95,- tot €110,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Draai-kiepraam
60 x 60 cm €165,- tot €220,-
100 x 100 cm €235,- tot €250,-
120 x 180 cm €365,- tot €385,-
Valraam
50 x 40 cm €100,- tot €160,-
100 x 80 cm €200,- tot €235,-
150 x 120 cm €325,- tot €360,-

* Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw en isolerende beglazing, maar zonder montage. Besparen? Vraag gratis offertes aan!

Welke factoren beïnvloeden de kunststof kozijnen prijs?

Hoeveel kosten kunststof kozijnen? Dat verschilt per situatie. Kunststof kozijnen prijzen zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren: het soort kozijn dat u kiest, het materiaal dat u gebruikt en de kosten voor de montage. Daarnaast zijn er nog meer invloeden op de totaalprijs, zoals eventueel sloopwerk en voorrijkosten.

De totaalprijs wordt beïnvloed door:

 • De materiaalkosten: het formaat en het soort kuststof kozijn dat u laat plaatsen.
 • De montage: de tarieven verschillen per kozijnenspecialist in Oldenzaal.
 • Sloopwerk en afvoer: het verwijderen en afvoeren van het oude kozijn.
 • Overige kosten: hierbij gaat het vooral om voorrijkosten.
De montage is een groot deel van de totaalprijs. Houd er rekening mee dat de kosten voor de montage ongeveer even hoog zijn als de materiaalkosten: maar liefst 40% van het totaalbedrag gaan naar de arbeidskosten.

prijsopbouw kunststof kozijnen

Materiaalkosten (40%) Montagekosten (40%) Afvoerkosten (10%) Overige kosten (10%)

Besparen op de kosten van uw nieuwe kozijnen in Oldenzaal?

Vind eenvoudig een goedkope kozijnenspecialist en bespaar tot 40%!

Waarom kunststof kozijnen?

Er zijn heel veel redenen waarom investeren in kunststof kozijnen in Oldenzaal een goed idee is. Allereerst bespaart u met kunststof kozijnen heel veel tijd en geld in onderhoud. Dat komt omdat een kunststof raamkozijn nauwelijks onderhoud nodig heeft!

Maar er is nog meer!

Kiest u voor kunststof raamkozijnen, dan profiteert u van een betere isolatie en uiteindelijk een lagere energierekening. Daar komt nog bij dat kunststof kozijnen prijzen relatief laag liggen. Hieronder leest u meer over de voordelen van kunststof kozijnen.

1. Weinig onderhoud

Ziet u het voor u: geen last van afbladderende verf, niet meer hoeven schuren en ook geen schilderwerk meer. Kunststof raamkozijnen worden niet aangetast door neerslag en kou, waardoor ze maar weinig onderhoud vereisen. Maak uw raamkozijn eens per jaar goed schoon met een mild sopje. Eventueel kunt u ervoor kiezen om ook de bewegende delen te oliën om alles soepel te houden.

2. Hoge isolatiewaarde

Kunststof kozijnen in Oldenzaal staan bekend om hun hoge isolatiewaarde. Ze hebben een gemiddelde U-waarde (isolatiewaarde) van 1 tot 2 W/m²K. In het Bouwbesluit is vastgelegd dat kozijnen moeten voldoen aan een minimale U-waarde van 4,2 W/m²K. Kunststof kozijnen laten plaatsen verzekert u van een uitstekende isolatiewaarde en uiteindelijk een besparing op de energiekosten.

3. Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Kunststof kozijnen zijn goedkoop, zeker vergeleken met houten of stalen raamkozijnen. Daarom bent u met een kunststof raamkozijn verzekerd van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De levensduur van een kunststof raamkozijn ligt namelijk rond de 50 jaar. Daar komt bij dat u gedurende die 50 jaar geen extra kosten hoeft te maken voor onderhoud!

Besparen? Vergelijk altijd gratis offertes.

4. Veilig

Kunststof kozijnen in Oldenzaal zijn bovendien een veilige keuze. Doordat het materiaal zo sterk is, is het ook inbraakwerend. Een raamkozijn van kunststof bestaat namelijk uit een sterk binnenwerk. Bovendien worden de kozijnen op meerdere plekken verankerd, waardoor het niet eenvoudig is deze zomaar open te breken. Voor extra inbraakveiligheid is het slim om te kijken naar veilig raambeslag dat voldoet aan het SKG-keurmerk.

5. Veel kleuren en designs mogelijk

Een groot voordeel van kunststof kozijnen is dat ze verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende kleuren en designs. Zo kiest u gemakkelijk voor een kleur dat past bij uw woning. U kunt zelfs kunststof kozijnen met houtlook laten plaatsen. Hierbij zijn originele houtnerven nagebootst, waardoor het net echt hout lijkt. Dit is een goede optie bij oudere, klassieke woningen waarbij u toch die warme uitstraling van hout wilt.

kunststof kozijn plaatsen

Kunststof kozijnen plaatsen: wat doet de kozijnspecialist?

Kan ik zelf mijn nieuwe raamkozijn plaatsen? We raden u dit niet aan. Met de hulp van een vakman weet u zeker dat er geen beschadigingen ontstaan aan de gevel of aan het nieuwe kozijn. Bovendien bespaart u dit veel tijd en energie.

Kunststof kozijnen plaatsen: zo wordt het gedaan.

 • Stap 1: kunststof kozijnen inmeten. U kunt zelf de juiste afmetingen doorgeven, maar als u de raamkozijnen laat inmeten weet u zeker dat er geen fouten gemaakt worden. De vakman komt dan bij u langs om de afmetingen op te nemen.
 • Stap 2: sloopwerkzaamheden. De vakman verwijdert het oude kozijn heel zorgvuldig. Dat moet, omdat hij niet wil dat de gevel beschadigd raakt. Hij verwijdert vervuiling in de muur en herstelt eventuele kleine beschadigingen.
 • Stap 3: kozijn plaatsen. Dit doet hij voordat het glas in het raam zit. Hij bevestigt het raamkozijn aan het stelkozijn (als dit er is) of in de muur. Pas als het kozijn op z’n plek zit plaatst hij de beglazing terug.
 • Stap 4: afwerking. De kozijnenspecialist uit Oldenzaal plaatst de beglazing in het kozijn. Daarna zal hij uw kunststof kozijnen in Oldenzaal afstellen. Dit zorgt ervoor dat bewegende delen soepel openen en sluiten. Dit voorkomt slijtage en zorgt uiteindelijk voor een langere levensduur. Tot slot kit hij alle naden en kieren dicht, zodat het kozijn wind- en waterdicht is.

Video: houten of kunststof kozijnen, wat is duurzamer?

Kozijnspecialist uit Oldenzaal inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Vind eenvoudig en snel een goedkope kozijnspecialist bij u in de buurt en bespaar!

Welke mogelijkheden zijn er voor kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen in Oldenzaal worden geleverd in heel veel verschillende kleuren en designs. Zo kiest u dus gemakkelijk iets dat past bij de stijl van uw woning. Allereerst heeft u natuurlijk de keuze uit praktisch elke RAL-kleur die er is. Kunststof kozijnen schilderen kan, maar is niet eenvoudig. Gelukkig is het raamkozijn kleurvast, waardoor schilderen ook niet nodig is: kies dus wel voor een kleur die niet snel gaat vervelen.

Daarnaast zijn er ook kunststof kozijnen met folie. Deze kunststof kozijnen folie heeft een bepaalde structuur, waardoor de raamkozijnen een minder moderne uitstraling krijgen. Een voorbeeld hiervan is folie met een houtlook.

Kunststof kozijnen houtlook: een natuurlijke uitstraling

Soms past de moderne uitstraling van kunststof niet goed bij een woning. Bij oudere, klassiekere woningen past de warme uitstraling van echt hout een stuk beter. Toch profiteren van de vele voordelen van een kunststoffen raamkozijn?

Kies voor kunststof kozijnen met houtlook!

Dit materiaal is bewerkt, zodat er originele houtnerven zichtbaar zijn. Er zijn zelfs raamkozijnen waarbij deze nagebootste houtnerven ook voelbaar zijn! Zo is uw raamkozijn niet meer te onderscheiden van echt hout. Vaak ligt de kunststof kozijnen prijs wel iets hoger bij houtlook. Daar staat tegenover dat u zeker weet dat uw raamkozijnen een warme en natuurlijke uitstraling hebben.

Kunststof deurkozijn: is dat mogelijk?

Als u investeert in kwalitatieve raamkozijnen, dan is het ook slim om te kijken naar kunststof kozijnen voor uw deur. Dit verbetert de inbraakveiligheid, omdat bij kunststof kozijnen de deur heel moeilijk open te breken is. Daarbij is het natuurlijk fijn als uw deurkozijn dezelfde uitstraling heeft als de rest van de raamkozijnen: dit creëert eenheid en zorgt ervoor dat uw huis er netjes en verzorgd uitziet.

Voor een deur zijn er net zoveel mogelijkheden als bij ramen: u heeft de keuze uit elke mogelijke RAL-kleur en verschillende folies. Ook houtlook is bij een deurkozijn mogelijk.

kozijn kunststof

Kunststof kozijnen: isolatie

Als u kiest voor een raamkozijn van kunststof, dan profiteert u van een uitstekende isolatiewaarde. De raamkozijnen hebben een gemiddelde U-waarde (isolatiewaarde) van 1 tot 2 W/m²K. Ter vergelijking, een raamkozijn van hout heeft een gemiddelde U-waarde van 2,4 W/m²K. Hoe lager deze waarde, hoe minder warmte verloren gaat.

Maar voor een optimale isolatie moet u met nog meer rekening houden.

De beglazing neemt natuurlijk ook een groot deel van het raam in beslag. Zonde om te investeren in kozijnen van kunststof als er alsnog veel warmte door het raam verloren gaat. Hieronder leest u welke soorten beglazing mogelijk zijn en hoe u uw raam het beste isoleert.

Welke beglazing moet ik kiezen?

Voor de beste isolatie raden we aan om HR-glas te plaatsen. Dit noemen we ook wel isolatieglas. Standaard HR-beglazing heeft een gemiddelde isolatiewaarde van 1,9 W/m²K. Dit is al een stuk beter dan kunststof kozijnen met dubbel glas.

Toch kan de isolatiewaarde nog beter!

Er zijn verschillende soorten HR-beglazing. Kiest u voor HR++ glas dan profiteert u van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Dit heeft een isolatiewaarde van ongeveer €1,2 W/m²K en kost gemiddeld €80,- per m². Triple glas heeft een nog betere isolatiewaarde (0,9W/m²K), maar is een stuk duurder: gemiddeld €120,- per m². Bovendien heeft u hiervoor sterkere en bredere kozijnen nodig, waardoor de kosten nog hoger oplopen.

Meer weten over beglazing en de isolatiewaarde hiervan? Lees dan verder op milieucentraal.nl .

Kunststof kozijnen: kosten beglazing in 2024

Type glas Isolatiewaarde Prijs per m²*
Dubbel glas 2,8 W/m²K €65,-
HR-glas 1,9 W/m²K €70,-
HR+-glas 1,6 W/m²K €75,-
HR++-glas 1,2 W/m²K €80,-
HR+++-glas 0,9 W/m²K €120,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan.

Subsidie voor kunststof kozijnen?

Op dit moment is er één manier om in aanmerking te komen voor een landelijke subsidie. Dat is als u uw kozijnen vervangt en direct investeert in HR++ glas. Dit geldt namelijk als één van de twee noodzakelijke isolatiemaatregelen om in aanmerking te komen voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Dat betekent dus dat u naast isolatieglas ook moet investeren in een andere manier van energiebesparing, zoals gevel-, dak- of vloerisolatie. Meer hierover leest u op rvo.nl .

Daarnaast zijn er gemeentes of provincies die een plaatselijke subsidie aanbieden. Op energiesubsidiewijzer.nl controleert u gemakkelijk of u in aanmerking komt voor extra subsidies.

Besparen op uw energierekening? Kies voor kunststof kozijnen in Oldenzaal!

Vind eenvoudig en snel een kozijnenspecialist bij u in de buurt en bespaar!

Kunststof kozijnen repareren: is dat mogelijk?

Is het kunststof kozijn beschadigd? Laat bij kleine beschadigingen uw kunststof kozijnen herstellen. Dit zijn bijvoorbeeld beschadigingen aan de scharnieren of het beslag. Een reparatie bestaat onder meer vaak uit het opnieuw afstellen van de kozijnen als het raam niet meer goed opent of sluit.

Bij kleine oppervlakkige beschadigingen is repareren ook mogelijk. Dit noemen we ook wel ‘spotrepair’. Dit wordt gedaan bij beschadigde folie, krassen of deukjes. De kozijnenspecialist uit Oldenzaal behandelt de beschadiging met was of kunsthars en lakt het kozijn daarna af in de juiste kleur.

Gaat het om grote schade na bijvoorbeeld een inbraakpoging? In dat geval is het slim om de kozijnen te vervangen.

Wanneer kunststof kozijnen vervangen?

Kunststof kozijnen vervangen hoeft u niet vaak te doen. Dat komt omdat de gemiddelde levensduur rond de 50 jaar ligt. Toch kan het zijn dat u de raamkozijnen al eerder moet vervangen. Dat kan te maken hebben met de schade: misschien is repareren niet meer voldoende. Maar het is ook mogelijk dat u de kunststof kozijnen wilt vervangen om een betere isolatiewaarde te realiseren. Zeker een ouder kozijn heeft een lagere isolatiewaarde dan de kozijnen die tegenwoordig geplaatst worden.

Hoe lang gaan kunststof kozijnen in Oldenzaal mee? De gemiddelde levensduur ligt rond de 50 jaar. De exacte levensduur heeft uiteraard te maken met de locatie van de kozijnen, hoe intensief ze gebruikt worden en het onderhoud dat u uitvoert.

Schakel een vakman in voor het vervangen van uw verouderde kozijnen!

kunststof kozijn merken

Kunststof kozijnen merken

Er zijn heel veel goede merken voor kunststof kozijnen. U kiest zelf voor een merk dat goed bij u past. De keuze voor het merk heeft ook invloed op de prijs. Schakelt u een kozijnenspecialist in, geef dan ook uw budget aan. Hij vertelt u welke merken binnen uw budget vallen.

Elk merk heeft zo zijn eigen eigenschappen en voordelen. Zo biedt een merk als Gayko uitstekende warmte- en geluidsisolatie en staat Finstral vooral bekend om hun functionaliteit.

Kunststof kozijnen Oldenzaal? U heeft de keuze uit deze merken:

 • Schüco
 • Finstral
 • Gayko
 • Weru
 • Veka
 • Deceuninck

Kozijnspecialist Oldenzaal: waarop letten bij inschakelen?

Ook geïnteresseerd in kunststof kozijnen? Schakel dan zeker een kozijnenspecialist uit Oldenzaal in! Dit heeft belangrijke voordelen:

 • Een kozijnspecialist plaatst uw kozijnen snel en efficiënt.
 • Met de hulp van een vakman weet u zeker dat uw gevel of kozijn niet beschadigt.
 • U krijgt vaak garantie op materiaal en het geleverde werk.
Bij het selecteren van een kozijnenspecialist is het wel slim om op een aantal zaken te letten. Kies bijvoorbeeld altijd voor een vakman in de buurt om te besparen op voorrijkosten. Daarnaast is het ook slim om rekening te houden met eventuele keurmerken. Deze geven aan dat de vakman of de gebruikte materialen voldoen aan strenge veiligheidseisen. Voorbeelden van belangrijke keurmerken zijn het KOMO-keurmerk en het VMRG-keurmerk.

Meer informatie over:
VMRG-keurmerk
KOMO-keurmerk
Politiekeurmerk Veilig Wonen

Recent aangevraagde offertes:

Oude kozijnen renoveren in Enschede
Kunststof kozijnen monteren in Zwolle
Montage pvc kozijn in Hengelo
Raamkozijnen vervangen in Deventer
Vervangen houten kozijnen in Oldenzaal
Hestellen kunststof kozijn in Rijssen
Onderhoud kozijnen in Nijverdal
Kunststof raamkozijn plaatsen in Haaksbergen

Goedkoop kunststof kozijn: handige tips!

Wilt u goedkope kunststof kozijnen in Oldenzaal? Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kostprijs. Kies in ieder geval altijd voor een vakman in de buurt. Daarnaast is het slim om een standaardkleur te kiezen. Dit is altijd goedkoper dan wanneer u kiest voor een uitsprekende kleur of een kozijn met houtlook.

Zo bespaart u op de kosten van uw raamkozijnen:

 • Kies voor een vakman in de buurt en bespaar op voorrijkosten.
 • Ga voor een kozijn met een standaardkleur, zoals wit: dit is vaak goedkoper.
 • Voer het oude kozijn zelf af en voorkom afvoerkosten.
 • Kies voor een vaste pvc-ramen in plaats van val- of kiepramen.
kunststof kozijnen laten plaatsen

Kunststof kozijnen laten plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Kunststof kozijnen Oldenzaal tegen de laagste prijs? Vergelijk gratis offertes om eenvoudig een goedkope vakman te vinden bij u in de buurt. Start nu uw gratis offerteaanvraag en u ontvangt zo snel mogelijk tot 5 offertes van kozijnenspecialisten. Kies voor de vakman met de beste kunststof kozijnen prijs en bespaar zo tot wel 40% op de kosten. Deze aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Handige externe websites:

Wij zijn u ook van dienst bij: