kunststof kozijnen Zwolle

Kunststof kozijnen Zwolle

Wilt u ervoor zorgen dat uw woning in Zwolle een betere isolatiewaarde krijgt, en daarbij besparen op de stookkosten? Dan vormen kunststof kozijnen waarschijnlijk een goede keus voor u.

Het laten plaatsen van nieuwe kunststoffen kozijnen zorgt ervoor dat u jaarlijks tot wel €500,- bespaart op de stookkosten, afhankelijk van het aantal ramen en het soort beglazing dat u kiest. Bent u nog op zoek naar het beste materiaal, en wilt u meer weten over het verschil tussen aluminium, hout en kunststof als basis voor een raamkozijn, deurkozijn, gevelbekleding of schuifpui? Ook dan helpen wij u graag verder.

Bespaar tot 40% op de kosten!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier!

  • Kozijnen van hoogwaardige kwaliteit
  • Kozijnenspecialisten uit je eigen regio
  • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?
KozijnenDakkapelSchuifpuiDeurenGevelbekleding

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)voordelen kunststof kozijnen Zwolle

De voordelen van kunststof

Het plaatsen van kunststof kozijnen biedt enorm veel voordelen. De prijzen zijn scherp, de mogelijkheden zijn enorm én het materiaal isoleert ook nog eens uitstekend. Dat is ook de reden dat kunststof een populair materiaal is voor kozijnen en gevelbekleding.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Duurzaam, de kozijnen gaan ruim 30 jaar mee
  • Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, kleuren en structuren, bijvoorbeeld houtlook
kunststof kozijnen en gevelbekleding Zwolle

De werkzaamheden van een allround bouwbedrijf

Wanneer u kiest voor een specialist uit ons samenwerkingsverband in Zwolle, dan profiteert u van verschillende voordelen. Ten eerste is de specialist ervaren met zowel het plaatsen als repareren en onderhouden van kozijnen en gevelbekleding. Van de rabatdelen tot boeidelen en van een deurkozijn tot schuifpui, al deze woononderdelen zijn bij de experts in goede handen. Een tweede voordeel is dat de medewerkers van een allround bouwbedrijf niet alleen ervaring hebben binnen het genoemde vakgebied, maar met veel meer klussen. Of het nu gaat om renovatiewerkzaamheden of de dakwerken: een allround vakman draait hier de hand niet voor om. Een allround klusser kan dus meerdere klussen achter elkaar voor u uitvoeren, zodat u bespaart op de investering. Bent u direct benieuwd naar de kosten voor nieuwe kunststof kozijnen of gevelbekleding? Vraag dan gratis en vrijblijvend diverse offertes aan van specialisten uit Zwolle.

kunststof kozijn kiezen?

Wanneer is kunststof een goede keuze?

Omdat kunststof steeds vaker gekozen wordt als basismateriaal voor een raamkozijn, denken veel van onze klanten dat kunststof altijd de beste keus is voor renovaties en nieuwbouw. Toch is het verstandig om de diverse materialen te vergelijken op voor- en nadelen, om zo het beste product voor u thuis in Zwolle te vinden. Kunststof brengt meerdere positieve eigenschappen met zich mee. Het allergrootste voordeel is de grote isolatiewaarde van het product. Kunststoffen kozijnen en gevelbekleding zorgen voor een stijging van de isolatiewaarde van het pand, en daarmee ook voor een stijging in de verkoopwaarde. Jaarlijks zult u dankzij rabatdelen en boeidelen van kunststof aanzienlijk besparen op de stookkosten ten opzichte van hout. Een tweede voordeel van kunststoffen woononderdelen is dat het weinig onderhoud vereist. Met name voor de gevelbekleding en kozijnen op de hogere verdiepingen is kunststof dus geschikt, aangezien u deze meestal lastig kunt bereiken. Tot slot is kunststof de beste keus als basis voor een raamkozijn als u lange tijd nog in hetzelfde pand blijft wonen. De levensduur voor een dergelijk kozijn ligt rond de 40 jaar.

kunststof raamkozijn met houtnerf

Kunststof met een natuurlijke uitstraling

Hoewel kunststof over zeer veel positieve eigenschappen beschikt, wordt vaak als nadeel genoemd dat het minder uitstraling biedt dan een houten kozijn. Een houten kozijn biedt immers een zeer authentieke aanblik, terwijl kunststof, de naam zegt het al, enigszins kunstmatig aan kan doen. De kozijnspecialisten hebben hier een oplossing voor gevonden: kunststof met een houtdesign.

Dankzij deze oplossing profiteert u van de voordelen van PVC terwijl u de uitstraling van het hout behoudt. Wel dient u er rekening mee te houden dat deze natuurlijke uitstraling een grotere investering vraagt dan de standaard variant. Toch is dit meestal goedkoper dan een standaard houten kozijn. Eventueel is het zelfs een optie om alleen de zichtbare delen van een houtmotief te voorzien, dit scheel aanzienlijk in de kosten. Niet alleen kozijnen, ook de gevelbekleding is te produceren van kunststof met een houtmotief.

kunststof kozijnen isolatiewaarde

Isolatiewaarde van kunststof

Wij noemden hierboven al dat één van de positieve kenmerken van kunststoffen kozijnen is dat deze de isolatiewaarde van een woonhuis of bedrijf aanzienlijk zullen verbeteren. Deze isolatiewaarde geeft men aan met de zogeheten warmtedoorgangscoëfficient (U-waarde). In het bouwbesluit van 2012 is bepaald dat een gevelonderdeel een minimale isolatiewaarde van 4.5 moet hebben. Hoe bereken je dit nou precies? Met de warmtedoorgangscoëfficient meet men de hoeveelheid warmte die per vierkante meter raam of deur verloren gaat, als er tussen de binnen en buitenkant van het gevelonderdeel 1 graad celcius temperatuurverschil is. Hoe lager deze waarde, hoe hoger de isolatiewaarde is. De U-waarde van een raam is daarbij opgebouwd uit de isolatiewaarde van het glas en het kozijn zelf. Kiest u voor het plaatsen van kunststof kozijnen? Dan zult u profiteren van de U-waarde van 1.0 tegen over een waardering van respectievelijk 1.8 en 2.4 bij aluminium en houten kozijnen. De keuze voor kunststof leidt dan ook tot een flinke besparing.

Isolatie van de beglazing

Zoals we hierboven al aangaven is de isolatiewaarde van een raam niet alleen afhankelijk van de warmtedoorgangscoëfficiënt van het raamkozijn, ook de beglazing is hierop van invloed. Lange tijd werd enkel glas gebruikt voor alle glaspanelen in Nederland, voor zowel deuren als ramen. Tegenwoordig is het echter verboden om bij nieuwbouw te kiezen voor enkel glas. Dit komt doordat enkel glas vrijwel niet isolerend werkt, en er dus veel warmte verloren gaat. De overheid in Nederland werkt hard aan het verminderen van het verbruik van fossiele brandstoffen en heeft daarom vastgesteld dat minimaal dubbelglas gebruikt moet worden voor de ruiten. De meeste klanten uit Zwolle kiezen echter voor HR++ isolatieglas. Deze hoogrendement beglazing beperkt het warmteverlies tot een minimum, zonder dat u hiervoor een relatief grote investering hoeft te doen. Naast de HR++ variant bestaat er ook nog triple glas, maar dit is verhoudingsgewijs een stuk duurder, en daarom alleen geschikt voor toepassing in energieneutrale woningen. In onderstaande tabel ziet u per glassoort hoeveel het isoleert, en wat u per jaar per vierkante meter bespaart door het plaatsen van kunststof kozijnen inclusief deze glassoort.

isolatiewaarde van beglazing Zwolle

Prijzen

De prijzen voor het plaatsen van een raamkozijn hangen van een groot aantal factoren af. Dit betekent dat het zonder verdere informatie lastig is om te zeggen hoe hoog de prijs wordt voor de vervanging van een raamkozijn bij u in Zwolle. Wel is het een mogelijkheid om u een indicatie te geven van de gemiddelde prijzen per raamsoort en materiaalsoort. Op deze manier krijgt u enig inzicht in de kosten, en kunt u bepalen in hoeverre welke combinatie van materialen het beste bij uw budget aansluit.

Welke factoren hebben een grote invloed?

Het gaat dan ten eerste om het materiaal waarvan u het kozijn laat maken. Wij gaven hierboven al aan dat zowel kunststof als houten en aluminium kozijnen een optie vormen. Van deze mogelijkheden is kunststof het goedkoopst: u betaalt dan €700,- voor een raamkozijn van 1 vierkante meter, inclusief dubbelglas en BTW. Kiest u voor de houten variant, dan liggen de prijzen rond de €750,- voor dezelfde afmeting. Een aluminium raam- of deurkozijn is nog weer €50,- duurder per vierkante meter. Een volgende factor die van invloed is op de prijzen is de afmeting. In onderstaande tabel ziet u per raamsoort minimaal drie verschillende (standaard) afmetingen. Hoe groter de ramen worden, hoe hoger de aanschafprijzen liggen. Kijk daarbij tevens naar de diverse raamsoorten: vaste ruiten kennen de laagste prijs, draaikiepramen de hoogste. Zeker op het moment dat u meerdere kozijnen wilt laten plaatsen kan het verschil oplopen tot honderden euro’s afhankelijk van de raamsoort die u kiest.

De ruiten

De volgende invloedsfactor is, zoals u wellicht al had vermoed: de ruit zelf. Voor vaste ramen geldt dat u voor dubbelglas ongeveer €65,- per vierkante meter betaal, terwijl HR++ glazen in dezelfde afmeting al snel €80,- per m2 kosten. Het is echter wel verstandig om bij de ruiten te kijken naar isolatie en energiebesparing, op de lange termijn is isolatieglas goedkoper dan dubbelglas. Bij de keus voor de ruiten is een tweede aandachtspunt de draagkracht van de sponningen: hoe hoger de isolatie, hoe zwaarder het glas. Soms is het nodig om de onderliggende bouwconstructie te verstevigen of zelfs opnieuw te bouwen.

Kosten voor het plaatsen

Een laatste aandachtspunt waar we u op willen wijzen is de prijs voor het plaatsen van de gekozen gevelonderdelen. Of het nu gaat om een schuifpui, raamkozijn of deurkozijn: het is relatief lastig om deze precies goed te monteren. Gaat u hiermee zelf aan de slag, dan liggen de prijzen voor uw nieuwe deurkozijn lager, maar is de kans op lekkage of verzakking ook groter. Het is afhankelijk van de gekozen kozijnspecialist op welke wijze hij deze montagekosten berekent: per uur of een vast bedrag per klus. Gemiddeld gezien vormen de montagekosten ongeveer 15% van de uiteindelijke klusprijs.

prijzen voor plaatsen van kunststof kozijnen Zwolle
Type kozijn/bekledingAfmetingen**HR++ beglazingGemiddelde prijs, exclusief montage*
Vast raam30 x 30 cmJa€40,- tot €90,-
Vast raam60 x 60 cmJa€100,- tot €115,-
Vast raam100 x 100 cmJa€160,- tot €170,-
Vast raam150 x 200 cmJa€330,- tot €370,-
Draaikiepraam60 x 60 cmJa€170,- tot €225,-
Draaikiepraam100 x 100 cmJa€240,- tot €255,-
Draaikiepraam120 x 180 cmJa€370,- tot €390,-
Valraam50 x 40 cmJa€105,- tot €165,-
Valraam100 x 80 cmJa€205,- tot €240,-
Valraam150 x 120 cmJa€330,- tot €365,-
Deurkozijn190 x 170 cmJa€850,- tot €950,-
Schuifpui200 x 100 cmJa€850,- tot €1.050,-
Kunststof gevelbekleding1 m²€42,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de voorrijkosten, montagemateriaal, montagekosten, type beglazing en accessoires.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Benieuwd naar de exacte kosten van de kozijnen of gevelbekleding?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Video over het plaatsen van kunststof kozijnen:

Draaikiepraam

Wij gaven hierboven al aan dat er meerdere raamsoorten bestaan, waardoor het per kozijn verschilt hoeveel u hiervoor moet betalen. De raamsoort die de hoogste prijzen met zich meebrengt is het draaikiepraam. Een draaikiepraam bestaat uit een speciaal systeem, waardoor het raamprofiel zowel op een kier kan staan, als volledig te openen is. Het draaikiepraam is hiermee een uitstekende keus voor woon- en slaapkamers, omdat het zorgt voor een goede ventilatie. Het nadeel is dat de standaardvariant niet over een smal ventilatierooster beschikt. Het is een optie om deze te laten installeren, maar dit kan alleen voordat u het draaikiepraam monteert. De installatiekosten voor een draaikiepraam liggen relatief hoog, omdat het om een specifiek systeem gaat. De hulp van een ervaren vakman uit Zwolle is dan ook aan te raden.

Valraam

Een tweede raamsoort die uw aandacht verdient is het valraam. Een valraam is, zoals de naam al aanduidt: een ruit dat open valt. Dit betekent over het algemeen dat het valraam naar binnen valt, meestal op een kier van ongeveer 15 centimeter. Valramen zijn te vergelijken met draaikiepramen, maar missen het draaigedeelte. Valramen werden regelmatig toegepast in kelders en doucheruimtes, omdat het zorgt voor voldoende frisse lucht, ook bij kleinere raampjes. Met een valraam bedoelt men dan ook meestal de variant van 60×30 centimeter. De valramen die professionals vandaag de dag plaatsen, beschikken over een meerpuntssluiting. Hierdoor is het valraam met één handeling te bedienen. Voor valruiten die op een hoge plek zitten bestaan raamhaken en zelfs automatische systemen.

Vast raam

Tot slot informeren wij u ook nog graag even over de meest voorkomende raamsoort: het vaste raam. Een vast raamkozijn is in veel gevallen de oplossing om in slaap- en woonkamers meer licht te verkrijgen. Het voordeel van vaste ruiten is dat deze een lage investering vragen, en toch voordelen met zich meebrengen. Daarnaast beschikt een vast ruit over een grotere draagkracht dan de draaiende modellen. Hierdoor is deze geschikt voor ruimtes waarin veel daglicht vereist is, zoals bijvoorbeeld bij kantoorruimtes. Voor een vast raamkozijn is vrijwel elk basismateriaal toepasbaar, mits de sponning ook stevig is.

kunststof gevelbekleding in Zwolle

Gevelbekleding

De professionals uit ons netwerk in Zwolle ondersteunen u niet alleen met plezier bij het monteren van raamkozijnen, ook het vervangen van de gevelbekleding hoort bij hun vakgebied. Met de term gevelbekleding bedoelen wij alle gevelonderdelen die de aanblik van het pand verbeteren, zoals de rabatdelen en boeidelen. Het grote voordeel van een goede gevelbescherming is echter niet alleen een betere aanblik, ook de isolatie wordt zo verbeterd, en de waterdichtheid. Tot voor kort kozen klanten uit de regio voornamelijk voor gevelplanken die eruit zagen als eikenhout vanwege de warme uitstraling. Vandaag de dag is het echter een optie om kunststofplanken dermate te bewerken dat ze eruit zien als eikenhout. Zo behoudt men de voordelen van beide basismaterialen.

kunststof rabatdelen en boeidelen Zwolle

Voordelen kunststof gevelbekleding

Wij gaven al kort aan dat er een groot aantal voordelen is verbonden aan het gebruik van kunststof als bouwmateriaal. Voor de muurbekleding is dit niet anders. Eén van de voordelen is, zoals aangegeven, de verbeterde waterdichtheid van de gevel. De planken vormen een extra laag over de onderliggende muur, waardoor doorslaand regenwater minder kans maakt. De extra laag zorgt daarbij voor een langer warmtebehoud, wat betekent dat u jaarlijks zult besparen op de energiefactuur. Een volgend positief punt is het licht gewicht van de kunststofplanken. Hierdoor is de gevelbescherming gemakkelijk te monteren. Tot slot is ook de lage onderhoudstijd één van de voordelen van kunststof gevelbekleding. Bij elke leverancier uit Zwolle krijgt u een ruime keus uit kleuren en designs, zodat u altijd een passend model vindt.

montage kunststof rabatdelen in Zwolle

Kunststof rabatdelen

Eén van de termen die hoort bij de gevelonderdelen is de rabatdelen. Met de rabatdelen bedoelen wij de – over het algemeen horizontaal geplaatste – planken die dienen als muurbekleding. Deze planken zijn aan de bovenzijde voorzien van een geschulpte rand, en aan de onderzijde van een groef. Hierdoor is het zeer gemakkelijk om de planken in elkaar te schuiven. Rabatdelen passen wij niet alleen toe als muurbekleding, ook voor de betimmering van schuren en tuinhuisjes of als tuinafscheiding kunnen deze gebruikt worden. U koopt de rabatdelen eenvoudig bij de lokale bouwmarkt, als bij specialisten in de regio. De prijs is afhankelijk van de lengte van de plank, en de kleur die u kiest. Gemiddeld betaalt u zo’n €15,- tot €20,- voor rabatdelen van 3m lengte.

kunststof boeidelen Zwolle

Kunststof boeidelen

Naast de rabatdelen bestaan er ook de zogeheten boeidelen. De boeidelen vormen de overlap tussen de dakrand en de gevel. Ze vormen dus een belangrijk onderdeel in het voorkomen van lekkages. De boeidelen vereisen het nodige onderhoud, zeker als u kiest voor de eikenhouten oplossing. Het vervangen van de houten boeidelen door de kunststof variant is een aan te raden keus. Hierdoor blijft de kwaliteit optimaal, is de aanblik goed, en weinig onderhoudstijd vereist. Het installeren van de boeidelen is een klus die u eventueel eigenhandig mag afhandelen. Bij een bouwmarkt vindt u de juiste onderdelen en gereedschappen. Gebruik altijd een stevige ladder of steiger, en ga niet aan de slag bij een windkracht hoger dan 5 om ongelukken te voorkomen.

onderhoud van kunststof raamkozijn Zwolle

Kunststof onderhouden

Het onderhouden van kunststoffen gevelonderdelen is niet heel ingewikkeld. Het enige wat u daadwerkelijk moet doen is het jaarlijks afnemen van de gevelonderdelen met een vochtige doek en wat warm water. Is er door een gemiste onderhoudsbeurt groene aanslag op de rabatdelen, boeidelen of een kozijn ontstaan? Schaf dan bij een specialist uit Zwolle een speciaal reinigingsmiddel aan. Gebruik voor het schoonmaakwerk nooit een schuursponsje, hiermee verwijdert u de toplaag waardoor de kans op schade alleen maar groter wordt. Controleer tijdens het schoonmaakwerk direct of er geen beschadigingen zijn ontstaan. Als PVC eenmaal beschadigd is, is de kans groot op lekkage en dient u spoedig een erkend vakman in te schakelen voor eventuele herstelwerkzaamheden. Het onderhouden van aluminium kozijnen vraagt eveneens maar twee dagen in het jaar, maar een houten kozijn vergt meer tijd en moeite. Hout dient u eens per vijf jaar te schuren en schilderen, en daarbij elk jaar te controleren op houtrot en verdere problemen die tot lekkage kunnen leiden.

houten, kunststof of aluminium kozijn?

Aluminium, hout of kunststof?

Wij hebben u hier al heel wat informatie gegeven over kunststof als basismateriaal voor de gevelbekleding en kozijnen, maar er bestaan natuurlijk alternatieven. Het eerste alternatief is aluminium. Aluminium is met name geschikt voor toepassing bij grotere kozijnen, omdat het over een uitstekende draagkracht beschikt. Aluminium heeft een gemiddelde isolatiewaarde, maar draagt wel bij aan de besparing op de stookkosten ten opzichte van hout. Aluminium is door de goede draagkracht in een zeer dun profiel te maken, maar biedt wel een enigszins industriële aanblik. Daarom gebruikt men dit product met name voor kozijnen bij bedrijfspanden in Zwolle. Hoewel hout nog steeds dienst doet als bouwmateriaal, is het steeds minder populair. De voordelen van hout liggen vooral op het gebied van de uitstraling: een houten raamkozijn geeft volgens veel klanten een warmere aanblik of past qua authenticiteit beter bij de rest van het pand. Wie gebruik wil maken van houten kozijnen, dient wel rekening te houden met meer onderhoudswerkzaamheden en een iets kortere levensduur van het kozijn of de gevelbekleding.

kunststof kozijnen monteren in Zwolle

Keurmerken kozijnen

Voor elk kozijn geldt dat het moet voldoen aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit. Deze aspecten controleert men aan de hand van interne en externe controles bij de fabrikant. Om aan te geven dat een raamkozijn aan de genoemde voorwaarden voldoet krijgt het een keurmerk. Er bestaan verschillende keurmerken die ieder een specifiek onderdeel van de controles aangeven. Zo staat bijvoorbeeld het SKG keurmerk voor de kwaliteit van kunststoffen gevelproducten, waaronder kozijnen en rabatdelen. Het FSC keurmerk toont aan dat een houten kozijn gemaakt is van duurzaam gerooid hout. Een keurmerk dat op meerdere materialen van toepassing kan zijn is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Bouwproducten die dit politiekeurmerk dragen verlagen de kans op een gelegenheidsinbraak met 50%. De aanwezigheid van een kwaliteitslabel laat de prijs meestal iets stijgen, maar u profiteert daarna wel van de bijbehorende garantievoorwaarden.

Garantievoorwaarden

Op het moment dat u een expert uit ons netwerk inschakelt, dan profiteert u gegarandeerd van enkele uitstekende garantievoorwaarden. Zo garanderen wij dat elke specialist een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied, en over de juiste diploma’s beschikt. Hij kan u dus snel en vakkundig ondersteunen bij het installeren van een raamkozijn, of het vervangen van een boeideel. Daarnaast verzekeren wij u van een uitstekende service op het moment dat er iets kapot gaat. Zo weet u zeker dat u niet lang blijft zitten met schade of problemen door beschadigingen.

Netwerk van bouwbedrijven

Wij beheren een netwerk van bouwbedrijven in heel Nederland, waaronder in Zwolle. Dit maakt het voor u mogelijk om de offertes van meerdere experts naast elkaar te leggen, en te kiezen voor de expert die het beste bij u aansluit. Dankzij deze mogelijkheid tot vergelijken, kunnen wij u ook verzekeren van zeer scherpe prijzen. Het vergelijken van specialisten leidt al snel tot een besparing van 25% op de totale investering. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Heeft u een vraag over de prijzen voor het plaatsen van een draaikiepraam? Bent u benieuwd naar de opties voor een aluminium raamkozijn bij uw bedrijfspand in Zwolle? Of wil u weten welke mate van onderhoud er zit verbonden aan een valraam? Dan zit u bij ons op de juiste plek. Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden en bijbehorende prijzen. Dit kunnen wij het beste doen, als u uw wensen via de offertepagina doorgeeft. Noem hierop uw maximale budget, de eisen die u aan het raamkozijn stelt en de afmetingen en kleur die u wenst. Wij sturen uw aanvraag door naar diverse professionals uit Zwolle, waarna u op maat gemaakte offertes (maximaal vijf) krijgt toegestuurd. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend: zit de juiste professional er niet tussen? Geen probleem, u zit nergens aan verbonden.