kunststof kozijnen Lelystad

Kunststof kozijnen Lelystad

In de afgelopen jaren hebben de specialisten uit ons netwerk steeds meer houten kozijnen in Lelystad vervangen door kunststof. Dit komt met name doordat is gebleken dat kunststof kozijnen een grote bijdrage leveren aan het verhogen van de isolatiewaarde van een pand. Een kozijn van kunststof heeft dan ook een warmte verlieswaarde van ongeveer 1.0, waar een houten kozijn rond de 2.4 zit. Een aluminium raamkozijn, als derde alternatief isoleert ongeveer gemiddeld met 1.8. Hoe lager dit getal, hoe beter het kozijn isoleert.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van kunststof kozijnen? Of bent u benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis diverse offertes aan via het contactformulier. U ontvangt meerdere vrijblijvende offertes van raamkozijn leveranciers uit de omgeving van Lelystad!

Bespaar tot 40% op de kosten!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier! Wij brengen u in contact met maximaal 5 specialisten die je graag verder helpen.
Profiteer van:

  • Kozijnen van hoogwaardige kwaliteit
  • Offertes met scherpe prijzen
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?
KozijnenDakkapelSchuifpuiDeurenGevelbekleding

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)
BuitendeurenBinnendeuren
Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)voordelen kunststof

De voordelen van kunststof

Het plaatsen van kunststof kozijnen biedt enorm veel voordelen. De prijzen zijn scherp, de mogelijkheden zijn enorm én het materiaal isoleert ook nog eens uitstekend. Dat is ook de reden dat kunststof een populair materiaal is voor kozijnen en gevelbekleding.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Duurzaam, de kozijnen gaan ruim 30 jaar mee
  • Preventief tegen inbraak en brandvertragend
  • Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, kleuren en structuren, bijvoorbeeld houtlook
bouwbedrijf voor kunststof kozijnen en gevelbekleding

De werkzaamheden van een allround bouwbedrijf

Een van de voordelen van ons netwerk is dat wij beschikken over een multidisciplinair team. Dit betekent dat wij u niet alleen kunnen helpen bij de installatie, reparatie en het onderhoud van een raamkozijn, of het plaatsen van een kunststof, houten of aluminium boei- of rabatdelen, maar dat wij tevens vele andere kluswerkzaamheden voor u kunnen uitvoeren. Onze specialisten uit Lelystad hebben allen een ruime ervaring binnen hun vakgebied, en beschikken over uitstekende diploma’s. Zij helpen u dan ook met alle plezier bij veel verschillende klussen.

kunststof raamkozijn Lelystad

Wanneer is kunststof een goede keuze?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Lelystad de vraag of zij het beste kunnen kiezen voor een kunststof, houten of aluminium kozijn. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van meerdere factoren. Niet alleen het budget is bepalend voor het materiaal dat u het beste kunt kiezen voor het raamkozijn, ook de tijd die u nog in de woning zult verblijven is hierop van invloed, en de eisen die u stelt aan de kozijnen of gevelbekleding. Zo vormen boeidelen van kunststof een goede oplossing als u nog meer dan 10 jaar in het pand zult wonen, maar een korter verblijf zal u verlies opleveren. Voor een kozijn of schuifpui geldt dezelfde tijdsrichtlijn.

kunststof kozijn

Kunststof met een natuurlijke uitstraling

Lange tijd werd kunststof gezien als een goede vervanger van hout als bouwmateriaal, met als grote nadeel dat het niet de warme uitstraling van hout kon benaderen. Tegenwoordig is het echter mogelijk om een kunststof raamkozijn of rabatdelen te bestellen met een houtdesign. Dit betekent dat het materiaal een vergelijkbare uitstraling heeft als de traditionele houten producten, maar dat u profiteert van alle voordelen die kunststof te bieden heeft. De prijzen voor een dergelijke oplossing liggen wel aanzienlijk hoger dan voor een kunststoffen raamkozijn met een standaard oppervlak. Vraag desgewenst een specialist uit Lelystad naar de mogelijkheden en kosten.

isolatiewaarde kunststof

Isolatiewaarde van kunststof

In de huidige maatschappij wordt steeds meer aandacht besteed aan energiezuinigheid en een goed milieu. Dit blijkt onder andere uit het verplichte energielabel dat elke verhuurder en verkoper sinds 2015 moet kunnen aantonen. Om uw woning in Lelystad zo energiezuinig te maken zijn er een aantal stappen die u kunt ondernemen. Eén daarvan is het maken van de keuze voor kozijnen en rabat- en boeidelen met een goede isolatie. Zoals hierboven al aangegeven vormen kunststof kozijnen en gevelonderdelen hierin de meest geschikte keuze. Het materiaal zorgt voor een hoge isolatie die met gemak binnen de aanbevelingen van het Bouwbesluit past.

Isolatie van de beglazing

Voor zowel de gevelbekleding als de beglazing van uw pand is het van belang om aandacht te besteden aan de isolatiewaarde. De isolatiewaarde voor de diverse glassoorten verschillen sterk van elkaar, en zullen dan ook een variërende prijsbesparing op de stookkosten opleveren. De isolerende waarde van glas berekent men met de U-waarde. Dit is de hoeveelheid warmte die per m2 van het glas verloren gaat. Hoe hoger dit getal, hoe minder u zult besparen op de energierekening. Voor particuliere woningen geldt over het algemeen dat alles van dubbelglas tot HR++ isolatieglas een goede bijdrage levert aan het besparen van energiekosten en een bijdrage aan het verminderen van het verbruik van fossiele brandstoffen. Een triple beglazing is alleen effectief voor passieve woningen. In overige gevallen vraagt het een te grote investering voor het opgeleverde resultaat. De investering in beter isolerende ramen zult u dankzij de besparingen op de lange termijn weer terugverdienen.

kunststof kozijnen isolatie

Prijzen

Het plaatsen of vervangen van een kozijn vereist enige vakkundigheid. Wij raden daarom ook aan om deze klus over te dragen aan een ervaren vakman uit Lelystad. De kosten voor het plaatsen van een kunststof, houten of aluminium kozijn zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo betaalt u minder voor het vervangen van uw huidige kozijnen door eenzelfde variant, en is ook de afmeting van het glas van invloed. Een andere belangrijke factor is de keuze voor het materiaal van de kozijnen. U dient rekening te houden met prijzen rond de €700,- voor het plaatsen van een kunststof raamkozijn per m2 (inclusief glazen en btw), met een stijging van €50,- voor een m2 in de houten variant, en de stijging van €100.- bij een aluminium raamkozijn. De grootste invloedsfactor is het soort beglazing dat u laat monteren. De prijzen voor de beglazing hangen af van de afmeting, de raamsoort en de mate van isolatie die u wenst. Tegenwoordig kiezen de meeste klanten voor HR++ isolatieglas, wij hebben daarom een tabel gemaakt met de prijzen voor diverse raamsoorten in meerdere afmetingen met hoogrendement isolatieglas. U ziet dat we hier een gemiddelde prijs geven, het verschilt per aanbieder uit Lelystad hoe hoog de exacte kosten worden. Voor dubbelglas geldt dat de prijzen iets lager liggen. Ter vergelijking: een vast raam van dubbelglas kost (zonder kozijn) €65,- per vierkante meter, terwijl HR++ beglazing dan op €80,- voor dezelfde afmeting komt. Enkel glas mag tegenwoordig niet meer geplaatst worden vanwege de lage isolatiewaarde, maar voor binnenshuis is dat natuurlijk nog wel verkrijgbaar. Triple glas is een stuk duurder dan standaard hoogrendement glas. De gemiddelde kostprijs is €175,- per vierkante meter. Hoewel de stookkosten besparing hiermee ook hoog ligt, weegt dit in het overgrote deel van de gevallen niet op tegen de investeringskosten.

Kosten voor het plaatsen

Een laatste invloedsfactor waar wij u over willen informeren is de kosten voor het plaatsen van het kozijn en raam. Deze kosten noemt men ook wel de montagekosten, en bepalen ongeveer 10 tot 20% van het uiteindelijke kostenplaatje. De meeste glaszetters werken tegenwoordig met een vaste prijs voor hun werkzaamheden, soms houdt men nog een uurtarief aan. Maak altijd goede afspraken met de glaszetter. Niet alleen over de prijsbepaling, maar ook over de elementen die hier wel of niet onder vallen, zoals de garantievoorwaarden, leveringskosten en BTW. Zo voorkomt u dat u toch meer betaalt dan u in eerste instantie had gedacht.

kunststof kozijnen plaatsen prijzen
Type kozijn/bekledingAfmetingen**HR++ beglazingGemiddelde prijs, exclusief montage*
Vast raam30 x 30 cmJa€40,- tot €90,-
Vast raam60 x 60 cmJa€100,- tot €115,-
Vast raam100 x 100 cmJa€160,- tot €170,-
Vast raam150 x 200 cmJa€330,- tot €370,-
Draaikiepraam60 x 60 cmJa€170,- tot €225,-
Draaikiepraam100 x 100 cmJa€240,- tot €255,-
Draaikiepraam120 x 180 cmJa€370,- tot €390,-
Valraam50 x 40 cmJa€105,- tot €165,-
Valraam100 x 80 cmJa€205,- tot €240,-
Valraam150 x 120 cmJa€330,- tot €365,-
Deurkozijn190 x 170 cmJa€850,- tot €950,-
Schuifpui200 x 100 cmJa€850,- tot €1.050,-
Kunststof gevelbekleding1 m²€42,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de voorrijkosten, montagemateriaal, montagekosten, type beglazing en accessoires.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Benieuwd naar de exacte kosten van de kozijnen of gevelbekleding?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Video over het plaatsen van kunststof kozijnen:

Draaikiepraam

Op het moment dat u de kozijnen laat vervangen, is het tevens een optie om het raammodel te wijzigen. Zo is het bij klanten in Lelystad zeer gebruikelijk om een vast raamkozijn te wijzigen naar een draaikiepraam. Een draaikiepraam is een raamsoort die zowel op een kiertje kan staan, als volledig te openen is. Dit maakt deze raamvariant zeer geschikt voor de toepassing bij zowel particuliere panden als bedrijfspanden. Een draaikiepraam biedt de juiste ventilatie, maar zorgt door het gebruik van dubbelglas tevens voor warmtebehoud tijdens de zomermaanden.

Valraam

Een valraam is een traditionele raamsoort, waarbij aan de onderdorpel scharnieren worden bevestigd, en het raamgedeelte naar binnen valt. Een valraam werd met name veel toegepast op zolders en in kelders, voor de kleinere raampjes. Tegenwoordig wordt het valraam steeds meer verdrongen door ramen met een draaikiepsysteem, maar nog steeds vinden wij bij diverse klanten meerdere valramen in huis. Gaat u zelf aan de slag met het plaatsen van een valraam? Zorg dan voor de juiste bevestiging van een raamvalijzer. De raamvalijzers vangen het valraam op, en begrenzen de openingsstand.

Vast raam

Tot slot is een vast raammodel het meest standaard model. Vaste raamkozijnen brengen daarom ook de laagste prijzen met zich mee. Vaste ramen kunnen nergens open, en hoeven dan ook alleen de glasplaat te kunnen dragen. Het grote voordeel van vaste raamkozijnen is dat het plaatsen en vervangen relatief eenvoudig is. Bovendien zorgt u met vaste ramen voor aanzienlijk meer invallend daglicht, doordat er geen kozijnrand is die een deel van het daglicht tegenhoudt. Dit is soms bij draaikiepramen wel het geval.

kunststof gevelbekleding Lelystad

Gevelbekleding

Onder gevelbekleding verstaan we de bekleding van de voorzijde van uw woning. Dit kan bestaan uit zowel kunststof als houten platen (rabatdelen), die men aan de voorzijde van uw woning zal plaatsen. Evenals een kozijn, kan ook gevelbekleding de isolatiewaarde van uw pand verhogen. Met een gevelbekleding wordt niet alleen de isolatie verbeterd, maar zal ook de aanblik van uw woning in Lelystad verbeteren. Dit zal de prijswaarde van het pand doen stijgen, waardoor u bij een eventuele verkoop in de toekomst een hogere vraagprijs kunt zetten. Wilt u weten wat de prijzen zijn voor een gevelbescherming bij u thuis? Aarzel dan niet om ons webformulier in te vullen.

voordelen kunststof kozijnen

Voordelen kunststof gevelbekleding

Gevelbekleding is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Hebt u gekozen voor kunststof als basismateriaal voor de gevelbekleding? Dan profiteert u van diverse voordelen. Onze specialisten hebben deze voor u op een rijtje gezet: een lage mate van onderhoud, goede bestendigheid tegen verschillende weersomstandigheden, weinig gewicht, aantrekkelijke prijzen, verscheidene kleuren en designs mogelijk en direct klaar na plaatsing. Met name het weinige onderhoud is een positief punt. Toch is kunststof niet geheel onderhoudsvrij: het vereist wel een jaarlijkse reinigingsbeurt om het risico op groene aanslag te verkleinen. Gebruik hiervoor geen ontvetter, maar een standaard sopje en een zachte doek. Hiermee beschadigt u het oppervlak van de gevelbekleding niet.

kunststof rabatdelen Lelystad

Kunststof rabatdelen

Kunststof is steeds gebruikelijker als basis voor diverse woononderdelen. Niet alleen voor kozijnen, maar ook voor rabatdelen. Een rabatdeel is een plank met aan de bovenzijde een geschulpte rand, en aan de onderzijde een groef. Op deze manier schuiven twee rabatdelen eenvoudig in elkaar, om zo een waterdichte buitenbetimmering te creëren. De rabatdelen worden meestal ingezet als gevelbekleding, maar ook als tuinafscheiding of als afdichting van schuren is het toepasbaar. Door te kiezen voor kunststoffen rabatdelen profiteert u van de isolatiewaarden en duurzaamheid die alle kunststof bouwproducten met zich meedragen. Dit betekent dat u dankzij de rabatdelen zult besparen op de energiekosten, en weinig tijd hoeft te besteden aan het onderhoud. Maak de planken wel jaarlijks schoon om de kans op groene aanslag te verkleinen.

kunststof boeidelen Lelystad

Kunststof boeidelen

Een dakrandpaneel, ook wel boeideel genoemd dient ter bescherming van het dak en het hemelwaterafvoer. Bij het plaatsen van boeidelen is het verstandig om te kijken naar de beschikbare materialen en de voor- en nadelen hiervan. Voor boeidelen geldt dat het relatief lastig is om deze schoon te maken. Het is daarom aan te raden te kiezen voor een basismateriaal dat weinig onderhoud vereist. Eén van de mogelijke basismaterialen is kunststof. Boeidelen van PVC hebben geen onderhoud nodig, behalve af en toe een sopje. U voorkomt dan ook de afbladderende verflagen en verkleuringen die bij hout wel optreden. Dit betekent eveneens dat de kans op lekkage aanzienlijk lager ligt. De meeste professionals uit Lelystad bieden boeidelen in bruin, wit, grijs en soms ook donkergroen aan. Er is dus altijd een boeideel kleur die bij de rest van het exterieur van uw pand past.

onderhoud van kunststof Lelystad

Kunststof onderhouden

Het onderhoud van uw kozijnen is afhankelijk van het materiaal waar u voor gekozen heeft. Over het algemeen is kunststof het eenvoudigst om te onderhouden. Kunststof kozijnen dient u minimaal één keer per jaar met een vochtige doek af te nemen om aanslag van vuil en groen te voorkomen. Daarnaast raden wij aan om periodiek de beschermlaag van het materiaal te vernieuwen. Een houten raamkozijn dient u daarentegen jaarlijks te schilderen, en daarnaast te controleren op beschadigingen en scheurtjes in het hout. Zo voorkomt u problemen als houtrot of andere waterschade. Bij een aluminium kozijn bent u het minste tijd aan onderhoudswerk kwijt.

kozijnen kiezen

Aluminium, hout of kunststof?

Naast kunststoffen kozijnen, leveren wij ook nog menig houten en aluminium raamkozijn. Voor welk materiaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen op het gebied van prijs en eigenschap. Houten kozijnen worden bijvoorbeeld voornamelijk geplaatst in monumentale panden in Lelystad. Een kozijn van hout heeft dan ook een zeer rustieke uitstraling. Door de ontwikkelingen op het gebied van PVC kan ook hier voor een houtdesign gekozen worden. Aluminium is met name geschikt als kozijn materiaal, wanneer zeer grote ramen in een woning te Lelystad worden geplaatst. Aluminium is zeer sterk, en verzakt daarom niet.

houten, aluminium en kunststof kozijnen

Keurmerken kozijnen

Voor kozijnen zijn er verschillende keurmerken in omloop. Zo bestaat er bijvoorbeeld de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Een testbedrijf voor allerlei gevelonderdelen, waarbij voornamelijk getest wordt op de kwaliteit van het kunststof of aluminium. Een ander bekend keurmerk voor (aluminium) kozijnen is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Kozijnen met een dergelijke certificering kennen een hoge inbraakpreventie, zodat de veiligheid van uw woning verzekerd is. Voor houten kozijnen geld het FSC label dat verantwoord bosbeheer garandeert.

Garantievoorwaarden

Bij de leveranciers van ons netwerk bent u verzekerd van uitstekende garantievoorwaarden op de kunststof kozijnen. Bij de meeste aanbieders uit Lelystad krijgt u zelf 10 jaar garantie op een kunststof kozijn, op voorwaarde dat u deze van periodiek onderhoud voorziet. Ook voor houten gevelbekleding wordt gewerkt met een langdurige garantie. Deze is echter afhankelijk van de gekozen variant. Door het contactformulier in te vullen kunt u verschillende prijsopgaven van leveranciers uit Lelystad opvragen. Deze vergelijkt u zelf op basis van prijzen en garantievoorwaarden.

Netwerk van bouwbedrijven

De kozijn specialisten die aan ons netwerk verbonden zitten, hebben allen veel kennis en ervaring op hun vakgebied, en helpen u dan ook snel en vakkundig. Dankzij ons netwerk van professionals kunnen wij garanderen dat er altijd een vakman bij u in Lelystad actief zal zijn, zodat u snel kunt worden geholpen. Wij verbinden al 40 jaar naar tevredenheid klanten met de juiste kozijn specialist, en hopen deze service nog jarenlang aan te kunnen bieden in het hele land. Heeft u vragen? Stel deze gerust door het contactformulier in te vullen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een kunststoffen raamkozijn bij u thuis? Of hebt u een vraag over het verschil in isolatiewaarde tussen een houten en aluminium deurkozijn of schuifpui? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Desgewenst sturen wij u bovendien enkele geheel vrijblijvende offertes toe van professionals uit Lelystad. Het is aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Wij garanderen dat uw kozijnen bij ons in goede handen zijn.