Dakkapel Assen

Dakkapel Assen

Baalt u van uw zolder omdat de donkere ruimte alleen als opbergruimte wordt gebruikt? U maakt hier eenvoudig een mooie slaapkamer, logeerkamer of werkkamer van. Een dakkapel zorgt voor meer natuurlijk daglicht waardoor de zolder optisch ruimer lijkt. Daarnaast ontstaat er daadwerkelijk meer ruimte dankzij een dakkapel. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten, de prijzen en de keurmerken.

Wilt u ook uw stoffige zolder veranderen in een mooie leefruimte? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt op korte termijn offertes van dakkapellenleveranciers uit Assen en omgeving.

De voordelen van een kunststof prefab of traditionele houten dakkapel op maat:

  • Grotere zolder / slaapkamer met meer lichtinval
  • Binnen 1 dag geplaatst
  • Hogere verkoopwaarde van uw huis

Bespaar tot 40% op de kosten!

Wij brengen u in contact met maximaal 5 leveranciers uit Assen die u graag verder helpen. Profiteer van:

  • Scherpe prijzen
  • Producten van hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis en offertes vergelijken en tot 40% besparen

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertesIs de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)

Materiaalkeuze (*)Omschrijving opdracht (*)


Ruime ervaring in het vakgebied

Bent u op zoek naar een vakman uit Assen met ervaring in het plaatsen van dakkapellen? U bent bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van meerdere dakkapellenspecialisten verspreid over heel Nederland. Niet zomaar elke specialist kan zich bij ons netwerk aansluiten. Wij controleren alle vakmannen op het gebied van diploma’s en ervaring. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat u tevreden bent en dat u verzekerd bent van vakwerk.

Direct in contact komen met meerdere vakmannen uit Assen? Vul dan vandaag nog het offerteformulier op onze website in!

Keurmerken

Als u een dakkapel gaat kopen dan wilt u natuurlijk verzekerd zijn van kwaliteit. Het is daarom verstandig om rekening te houden met verschillende keurmerken. Op het gebied van dakkapellen kunt u in ieder geval rekening houden met twee keurmerken waaronder KOMO en BouwGarant. In de bouw garandeert KOMO de kwaliteit van geleverde producten. Producten met het KOMO keurmerk voldoen aan de kwaliteitseisen die in het Bouwbesluit staan. Bedrijven aangesloten bij BouwGarant worden vaak getest op verschillende vlakken zoals kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service. Een dakkapellenspecialist met het BouwGarant keurmerk moet bijvoorbeeld in het bezit zijn van een vakdiploma, en aangesloten zijn bij een geschillencommissie.

kunststof dakkapel plaatsen Assen

Kunststof dakkapel: onderhoudsvrij

Bent u op zoek naar een dakkapel met vrijwel geen onderhoud? Dan kunt u het beste uw zoektocht beginnen bij de kunststof dakkapellen. De basis van kunststof dakkapellen bestaat uit hout, de afwerking uit kunststof. Het materiaal is vrijwel onderhoudsvrij. Het enige wat u hoeft te doen is deze schoonmaken, met een zachte doek en water. Naast schoonmaken, is onderhoud helemaal niet nodig. En dat terwijl een kunststof dakkapel gemiddeld 50 jaar meegaat. Ideaal! Hoe vaak kunststof dakkapellen schoongemaakt moeten worden hangt af van verschillende factoren. De kwaliteit van het materiaal is hier bijvoorbeeld van invloed op. A-merk dakkapellen zijn bijvoorbeeld minder gevoelig voor vuil. Daarnaast ziet u op een lichte kleur eerder vuil dan op een donkere. Gemiddeld moeten dakkapellen echter zo’n 2 keer per jaar schoongemaakt worden. Andere voordelen van kunststof zijn dat het goed isoleert, het is brandwerend en waterdicht en u hebt de keuze uit verschillende kleuren en motieven. Een aantal nadelen zijn dat schade moeilijk te herstellen is, u kunt kunststof niet in een andere kleur schilderen en er is een kleine kans op verkleuring.

houten dakkapel plaatsen Assen

Houten dakkapel: unieke uitstraling

Woont u in een ouder huis in Assen en zoekt u dakkapellen met een warme en unieke uitstraling? Dan is hout de beste keuze voor u. De nerfstructuur van hout geeft namelijk een natuurlijk uiterlijk wat vrijwel niet na te maken is. Het heeft een erg sfeervol uiterlijk wat ervoor zorgt dat een houten dakkapel bijvoorbeeld goed staat bij een monumentaal pand in Assen. Een voordeel van hout is dat het eenvoudig te bewerken is. Het materiaal kan helemaal op maat gemaakt worden en schade is eenvoudig te repareren. Daarnaast voorziet u houten dakkapellen eenvoudig van een nieuwe look met behulp van een laag verf. Een nadeel van het materiaal is dat er veel onderhoud nodig is om de mooie en unieke uitstraling te behouden. Houten dakkapellen zijn namelijk gevoelig voor weersomstandigheden zoals de zon, maar ook voor insecten. Het is daarom belangrijk dat er een beschermlaag aanwezig is. Gemiddeld moet u een houten dakkapel eens in de vijf jaar schilderen. De levensduur bedraagt circa 25 jaar en de houten versie is voordeliger dan de kunststof versie.

Prefab, vooraf gefabriceerd

Naast de keuze in materiaal is het ook mogelijk om een prefab dakkapel te installeren. Deze benaming komt van het Engelse woord “Prefabricated”. Dit houdt in dat de dakkapel vooraf in de fabriek of in de werkplaats van de dakkapellenspecialist uit Assen is gemaakt. Alle onderdelen worden gemaakt, in elkaar gezet en de dakkappellen worden veelal direct waterdicht gemaakt en geïsoleerd. Als deze klaar is, dan wordt de dakkapel naar uw woning in Assen gebracht en vervolgens met een kraan op uw dak gezet. Dit kost maar een paar uur de tijd.

U hebt dus binnen één dag een lichte en ruime zolder!

Daarnaast hebt u geen last van veel afval en een lange verbouwing. Dat scheelt u veel overlast. Prefab dakkapellen bestaan veelal uit kunststof. Omdat het in de fabriek wordt gemaakt geniet u van een hoog afwerkingsniveau waardoor de kans op lekkages erg klein is. De lagere prijzen behoren tot de voordelen. In een fabriek zijn alle machines en materialen voorhanden wat zorgt voor een efficiënte productie. Dit resulteert vervolgens in een goedkope dakkapel. Naast deze voordelen moet u rekening houden met een aantal nadelen. Prefab is namelijk niet geschikt voor elke woning. Een constructie direct vanuit de dakgoot is bijvoorbeeld geen optie en daken met een hellingshoek kleiner dan 25 graden zijn niet geschikt. Ook zit u met prefab uiteraard vast aan standaard modellen.

prefab dakkapellen vergunningsvrij
dakkapellen op maat

Dakkapel op maat

Prefab is niet geschikt voor alle daken. Daarnaast is het mogelijk dat u speciale wensen hebt. Gelukkig is het mogelijk om een dakkapel op maat te laten maken. Bij maatwerk dakkapellen is er veel ruimte voor eigen inbreng. U hebt daarbij de keuze uit de standaard materialen zoals hout of kunststof. Heeft uw woning in Assen een rieten dak? Dan is een rieten dak juist mooi, of wat dacht u van de materialen van aluminium of zink? Daarnaast bent u vrij in de keuze van het ontwerp. Groot, klein, meerdere ramen of één of een recht of schuin dak met dakpannen. Aan u de keus. Een nadeel van maatwerk is dat de prijzen hoger liggen dan prefab. Het is handig om te controleren of u een vergunning nodig hebt. Maatwerk is in de meeste gevallen namelijk niet vergunningsvrij.

Prijzen

Het is vanzelfsprekend dat u benieuwd bent naar de prijzen van kunststof of houten dakkapellen. De prijzen van dakkapellen hangen af van verschillende factoren. Het grootste deel van de kosten, de helft (50%), bestaat uit het materiaal van de dakkapel zelf. Zo’n 20% beslaat het materiaal van het kozijn, 5% voor de afvoer van afval en de overige 25% bestaat uit de installatiekosten. Allereerst is uw keuze tussen prefab en maatwerk van invloed op de prijzen. Gaat uw voorkeur uit naar maatwerk? Dan bent u gemiddeld €900,- duurder uit. Daarnaast beïnvloedt de materiaalkeuze de prijzen. Zoals u in onderstaande tabel ziet is een houten dakkapel gemiddeld €500,- goedkoper. Als u een keuze hebt gemaakt tussen het materiaal dan moet u nog kiezen tussen de soorten daken van dakkapellen. Gaat uw voorkeur uit naar een schuin dak? Dan betaalt u in vergelijking met een plat dak gemiddeld €1.000,- extra. Daarnaast zijn de extra opties van invloed op de prijzen. Wilt u onder de dakkapel opbergruimte creëren? Het toevoegen van knieschotten kost circa €30,- tot €40,- per element. Voor een insectenhor betaalt u bijvoorbeeld €75,- tot €100,- per stuk en voor een ventilatierooster circa €10,- per 10 centimeter. Hebt u tot slot een vergunning nodig? Dan moet u al gauw €300,- tot €600,- bij de prijzen optellen. De exacte prijzen hangen dus vooral af van uw eigen wensen en keuzes.

prijzen dakkapel Assen
Lengte in meters**Materiaalsoort (prefab)KozijnuitvoeringGemiddelde prijs, inclusief montage*
2mHout1x kozijn, 1x draairaam€3.000,- tot €5.000,-
3mHout1x kozijn, 2x draairaam€4.000,- tot €6.000,-
4mHout2x kozijn, 3x draairaam€5.000,- tot €7.000,-
5mHout2x kozijn, 3x draairaam€6.000,- tot €8.000,-
2mKunststof1x kozijn, 1x draaikiepraam€3.500,- tot €5.000,-
3mKunststof1x kozijn, 2x draaikiepraam€4.500,- tot €6.000,-
4mKunststofDubbel kozijn, 3x draaikiepraam€5.500,- tot €7.000,-
5mKunststofDubbel kozijn, 3x draaikiepraam€6.500,- tot €8.000,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk aan de exacte afmetingen, de beglazing, de kozijnen, dakbedekking en afwerking. Ook heeft de keuze ‘prefab of maatwerk’ een grote invloed op de prijs. De genoemde gemiddelde prijs is inclusief btw en montagekosten.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel naar wens?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Dakkapel plaatsen: het proces

Het plaatsen van een prefab dakkapel gebeurt binnen een dag. Vroeg in de ochtend, rond 07.30 uur, kunt u de vakmannen bij uw woning in Assen verwachten. Ze beginnen direct met de werkzaamheden. De vakmannen meten allereerst het benodigde gat uit. Binnen deze afmetingen maken ze vervolgens eerst een klein gat. Door dit gat worden de dakpannen die weg moeten van het dak gehaald. Als dit is gedaan dan zagen de vakmannen uit Assen het uiteindelijke gat. Indien nodig worden balken weggehaald, geplaatst of de spant aangepast. Vervolgens doen de vakmannen de dakpannen en het vuil in afvalzakken. Rond 11.00 uur arriveert de hijskraan. Deze hijst eerst de afvalzakken via het gat naar buiten. Vervolgens hijst hij de dakkapel omhoog. De vakmannen zorgen ervoor dat deze precies op het gat wordt neergezet.

De dakkapel staat nu al op het dak van uw woning!

Vervolgens wordt deze met behulp van lange schroeven en ijzeren hoekankers aan het dak gemonteerd. Als alles goed vast zit wordt de buitenkant waterdicht gemaakt en indien gewenst de binnenkant afgewerkt. Rond 14.00 uur zit de klus er al op. Bij maatwerk verloopt het proces iets anders. Als de dakkapellenspecialist uit Assen de dakkapel ter plekke op maat maakt, dan duurt het proces langer. De vakman is dan, afhankelijk van uw wensen, meerdere dagen bezig.

dakkapel plaatsen vergunning

Verschil dakkapel, dakopbouw en nokverhoging

Dakkapellen zitten veelal in het midden van één dakvlak. Bij een dakopbouw of nokverhoging is dit anders. Bij een nokverhoging wordt namelijk, zoals de naam al zegt, ook de nok van het dak verhoogd. Er ontstaat veel extra leefruimte. Dit is dan ook een ideale optie wanneer uw zolder niet hoog genoeg is om in te staan. Met een verhoging maakt u zelfs van uw vliering of bergzolder een leefruimte. U hebt de keuze uit twee verschillende soorten nokverhogingen, waarover u hieronder meer informatie vindt. Dan is er nog de dakopbouw. Een dergelijke opbouw is ideaal als uw woning in Assen een plat dak heeft. Het is in feite een hele nieuwe verdieping die voor veel extra woonruimte zorgt. Het is tevens een optie om een prefab dakopbouw te laten plaatsen. Deze wordt dan in één keer op het platte dak getakeld. Een dakopbouw is tevens een andere benaming voor een dubbele nokverhoging.

dakkapel met een plat dak

Dakkapel met plat dak

Standaard dakkapellen hebben platte daken. Dit model heeft vele voordelen. Ze passen bijvoorbeeld op vrijwel elk soort huis in Assen. Bent u op zoek naar goedkope dakkapellen? Ook dan is één met een plat dak de juiste keuze. Bij deze dakkapellen hoeft de constructie van het dak van uw woning namelijk niet aangepast te worden, wat bij één met een schuin dakoppervlak wel het geval is. Dit resulteert in lagere prijzen. Dit zorgt er bovendien voor dat dit model eenvoudig te plaatsen is.

Dakkapellen met platte daken kunnen vaak binnen één dag geplaatst worden. Tot slot is het plaatsen van dit model in de meeste gevallen vergunningsvrij. Dit scheelt wederom tijd én kosten.

dakkapellen met een schuin dak

Dakkapel met schuin dak

Uiteraard is het ook mogelijk om dakkapellen met schuine daken te installeren. Bij dit model loopt het dakvlak schuin en vloeiend over in de rest van het dak. Het gat wat in het dak gemaakt moet worden is groter dan bij het standaard model waardoor het plaatsen meer werk met zich meebrengt. Dakkapellen met schuine daken hebben echter ook een aantal voordelen. Allereerst hebben ze minder onderhoud nodig. Vuil zoals takken en bladeren glijden samen met regenwater vanzelf naar beneden. Het risico op stilstaand water of een verstopte afvoer is hierdoor erg klein. Daarnaast is de levensduur van schuine daken langer. Dat komt mede doordat er weinig onderhoud nodig is, maar ook doordat de dakbedekking langer meegaat. Platte daken hebben veelal EPDM of bitumen als dakbedekking, dit heeft een levensduur van 20 jaar. Dakpannen op schuine daken gaan tot wel 80 jaar mee. Tot slot past een schuin dak veelal erg goed bij het uiterlijk van een woning. Hierdoor ontstaat meer eenheid wat mensen vaak als groot voordeel zien.

Enkele- en dubbele nokverhoging

Wilt u een nokverhoging laten plaatsen? U hebt de keuze uit een enkele- of een dubbele. Bij een enkele nokverhoging wordt aan één kant van de woning het dakvlak verlengd. Hierdoor ontstaat aan de andere kant extra ruimte. Hoe langer u het dakvlak verlengd, moet heer ruimte er ontstaat. Zoals u hebt gelezen staat een dubbele verhoging staat ook wel bekend al een dakopbouw. Bij een dubbele nokverhoging wordt de hele dakconstructie omhoog getild. Hierdoor ontstaat niet aan één kant van de zolder meer ruimte, maar aan beide kanten. Zo hebt u genoeg plek om bijvoorbeeld een extra slaapkamer te creëren.

enkele of dubbele nokverhoging?

Heb ik een vergunning nodig?

In sommige gevallen is het nodig dat u een vergunning aanvraagt voor het plaatsen van dakkapellen. Of dit nodig is hangt af van de situatie. Een vergunning is in ieder geval altijd nodig als u aanpassingen aan de voorkant van uw woning in Assen doet. Is uw woning niet permanent bewoond omdat het bijvoorbeeld een vakantiehuisje is? Woont u in een monument? Of bent u nog bezig met de bouw van uw huis in Assen? Ook in deze gevallen is een vergunning. Daarnaast hebt u één nodig als de dakkapel hoger is dan 1,75 meter, als deze geen plat dak heeft of als deze niet aan de vereiste afstanden tot de dakranden voldoet. U moet tot slot altijd een vergunning aanvragen als uw woning zich in een beschermd stads- of dorpsgezicht bevindt en als het gaat om een nokverhoging of dakopbouw. Twijfelt u of een vergunning nodig is? Dan kunt u het beste even contact opnemen met uw gemeente. Bij de gemeente kunt u tevens een vergunningsaanvraag indienen. Op de website van Rijksoverheid vindt u daarnaast meer informatie over vergunningen.

Dakkapel vergunningsvrij plaatsen

Vindt u het aanvragen van een vergunning teveel gedoe? In sommige gevallen is het mogelijk om dakkapellen vergunningsvrij te plaatsen. Uiteraard moet deze dan aan een aantal eisen voldoen. Dakkappellen mogen vergunningsvrij geplaatst worden aan de achterkant van uw woning in Assen of aan de zijkant, mits deze niet uitkijkt op een openbaar gebied zoals een bos of weg. Ze moeten daarnaast een plat dak en ondoorzichtige zijwanden hebben. Tot slot gelden er een aantal restricties op het gebied van afmetingen, wilt u dakkapellen vergunningsvrij kunnen plaatsen. Ze mogen namelijk niet hoger zijn dan 1,75 meter. De bovenkant moet bovendien in ieder geval een halve meter onder de nok zitten en de onderkant een halve tot een hele meter onder de dakvoet. Voor de zijkanten geldt dat deze minstens een halve meter van de zijkanten van het dakvlak moeten liggen. Bij een rijtjeshuis in Assen moet deze afstand worden gerekend vanaf de woningscheidende muur.

Vrijblijvende offertes

Hebt u gezinsuitbreiding? Een logé die regelmatig langskomt? Of hebt u genoeg van de hobbymaterialen van uw partner die door het hele huis rondslingeren? Verander uw zolder van een donkere, stoffige opbergruimte in een logeer-, slaap- of hobbykamer! Na het plaatsen van een dakkapel ontstaat er eenvoudig meer ruimte en daglicht op uw zolder. Vul vandaag nog het offerteformulier in, dan ontvangt u meerdere (max. 5) offertes van dakkapellenspecialisten uit ons netwerk. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend!

Netwerk van bouwbedrijven

Ons netwerk bestaat uit meerdere bouwbedrijven met ervaring op het gebied van de installatie van dakkapellen. Ons netwerk heeft een aantal voordelen voor u. De vakmannen die bij ons zijn aangesloten bevinden zich in plaatsen door heel Nederland. Er is dus ook altijd een specialist uit Assen of uit de buurt van Assen beschikbaar. U ontvangt bovendien altijd meerdere offertes van verschillende bedrijven. Het voordeel hiervan is dat u deze met elkaar kunt vergelijken op basis van voorwaarden, prijzen en aanbod. Zo kiest u zelf welke vakman de klus komt uitvoeren. Dit is wellicht degene met de laagste prijzen, of de vakman uit Assen die het snelste kan beginnen. De keuze is aan u! En bent u alleen benieuwd naar de prijzen van bijvoorbeeld een kunststof dakkapel? U zit nergens aan vast omdat het aanvragen van offertes kosteloos en helemaal vrijblijvend is. We helpen u graag!

dakkapel Assen offerte