Dakkapel Veendam

Dakkapel Veendam

Een dakkapel biedt vele voordelen. Ze creëren extra licht én ruimte op uw zolder. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende soorten en prijzen. Daarnaast komen prijzen en verschillende keurmerken op het gebied van dakkapellen voorbij, evenals hoe u één vergunningsvrij kunt laten plaatsen. Zoekt u een erkende vakman in de regio Veendam? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij leveranciers bij u in de buurt. U ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende offertes van bedrijven uit Veendam en omgeving.

Onze professionals plaatsen zowel prefab als traditionele kunststof en houten dakkapellen op maat. De voordelen:

  • Grotere zolder / slaapkamer met meer lichtinval
  • Binnen 1 dag geplaatst
  • Hogere verkoopwaarde van uw huis

Bespaar tot 40% op de kosten!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier! Wij brengen u in contact met maximaal 5 leveranciers die u graag verder helpen.
Profiteer van:

  • Scherpe prijzen
  • Producten van hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis en offertes vergelijken en tot 40% besparen

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertesIs de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)

Materiaalkeuze (*)Omschrijving opdracht (*)


Ruime ervaring in het vakgebied

De dakkapellenspecialisten uit ons netwerk in Veendam hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zijn uitstekend gediplomeerd. Zij kunnen u dan ook altijd snel en vakkundig helpen met de montage van dakkapellen. Of het nu gaat om een houten of kunststof variant, dankzij de nieuwste technieken en materialen bent u bij ons verzekerd van vakwerk. Hebt u vragen over het plaatsen van een dakopbouw met een schuin dak en bent u benieuwd wat het verschil is tussen een enkele en dubbele dakkapel? Of wilt u weten op welke keurmerken u moet letten bij het kopen van dakkapellen? U vindt hier alle informatie.

Keurmerken

Voor alle bouwproducten geldt dat er verschillende keurmerken zijn die garant staan voor zaken als veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Voor dakkapellen zijn er in ieder geval twee keurmerken waar u aandacht aan dient te besteden. Dat zijn het SKG keurmerk voor kunststof dakkapellen en het FSC keurmerk voor de houten versie. Het SKG label geeft een garantie dat het product voldoet aan alle eisen voor kwaliteit van het kunststof, terwijl het FSC label staat voor een duurzaam rooiproces. Wilt u graag de veiligheid van uzelf en uw huisgenoten garanderen? Kijk dan of het Politiekeurmerk Veilig Wonen aan het product is gegeven.

kunststof dakkapel Veendam

Kunststof dakkapel: onderhoudsvrij

Denkt u erover na om een kunststof dakkapel te laten plaatsen? Een goed idee! Een kunststof dakkapel heeft veelal een houten kern met kunststof aan de buitenkant. Een groot voordeel van de kunststof versie is dat deze vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Een houten dakkapel moet u eens in de zoveel jaar schilderen om ervoor te zorgen dat deze beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Bij kunststof is dit niet nodig. Het enige wat u met kunststof moet doen is zo’n één tot twee keer per jaar schoonmaken om te voorkomen dat vocht en vuil zich gaan hechten. U maakt kunststof eenvoudig schoon met behulp van een zachte doek, water en eventueel een niet bijtend schoonmaakmiddel.

houten dakkapel Veendam

Houten dakkapel: unieke uitstraling

Een houten dakkapel bestaat veelal uit een kozijn, balken en een beplating van hout. Het kozijn is meestal hardhout, de balken vurenhout en de beplating verlijmd multiplex. Dit watervaste materiaal is erg sterk omdat er meerdere lagen op elkaar zijn gelijmd. De uitstraling van houten dakkapellen is uniek. Deze unieke uitstraling hebben houten dakkapellen te danken aan de nerfstructuur. Deze natuurlijke uitstraling is vrijwel niet na te maken. Een houten dakkapel past daarom erg goed bij een ouder huis, zoals een monumentaal pand in Veendam. In sommige gevallen is het gebruik van hout zelfs verplicht bij monumentale panden. Houten dakkapellen kunnen nieuwbouwhuizen echter tevens een sfeervolle uitstraling geven.

prefab dakkapellen

Prefab, vooraf gefabriceerd

De meeste dakkapellen zijn prefab. Prefab houdt in dat de dakkapel kant-en-klaar is gemaakt in de fabriek waarna deze met een kraan op het dak wordt geplaatst. Het grote voordeel van prefab dakkapellen is dan ook dat ze in één dag kunnen worden geplaatst. Als u snel van extra licht en ruimte wilt genieten, dan is prefab dus een goede keuze. Een bijkomend voordeel is dat u vrijwel geen last hebt van de verbouwing. Binnen een dag is het gat in uw dak weer dicht en alle rommel opgeruimd, ideaal. Prefab is bovendien een goedkope optie. In een fabriek is de productie namelijk erg efficiënt omdat alle machines en materialen direct voorhanden zijn. Dit snelle productieproces resulteert in een goedkope dakkapel van goede kwaliteit. Een nadeel van prefab is dat de dakkapellen niet op elke woning in Veendam geplaatst kunnen worden. Een dak met een hellingshoek onder de 25 graden is bijvoorbeeld ongeschikt.

dakkapel op maat

Dakkapel op maat

Hebt u speciale wensen? Dan is een opbouw op maat wellicht de juiste keuze voor u. Hiervoor neemt u contact op met de vakman uit Veendam. Deze maakt vervolgens een ontwerp en maakt de dakkapel ter plekke op uw dak, of helemaal op maat in de fabriek. Bij het op maat laten maken van dakkapellen is er een vrije keuze op het gebied van onder andere materialen. De meeste bestaan uit kunststof of hout, maar ook materialen zoals aluminium, zink of riet zijn mogelijk. U bent daarnaast helemaal vrij in het bepalen van het model. Kies bijvoorbeeld voor een model met een halfrond dak of het toevoegen van luiken, passend bij de stijl van uw woning in Veendam. Bij maatwerk bent u uiteraard ook helemaal vrij in het bepalen van de afmetingen. Een nadeel van maatwerk is de kosten. Omdat het productieproces meer tijd kost liggen de gemiddelde prijzen van dakkapellen op maat hoger dan die van prefab dakkapellen.

Prijzen

De prijzen van dakkapellen hangen af van verschillende factoren. Zoals u in onderstaande tabel ziet is onder andere het materiaal van invloed op de prijzen. Daarnaast betaalt u meer als u een één op maat laat maken. De meerprijs hiervan hangt af van uw wensen, maar ligt gemiddeld tussen de €750,- en €1.000,-. Ook het soort dak van de dakkapel is van invloed op de prijzen. Plat is populair, maar als uw voorkeur uitgaat naar een schuin dak dan moet u rekening houden met een meerprijs van circa €1.000,-. Uiteraard is ook de vergunning van invloed op de prijzen. Als u een vergunningsvrije versie laat plaatsen dan bespaart u al gauw €200,- tot €600,-. Tot slot kunnen extra opties de prijzen beïnvloeden. Een ventilatierooster kost circa €8,- tot €12,- per 10 centimeter. Wilt u het raam open kunnen zetten zonder dat er ongedierte binnen vliegt? Een insectenhor kost gemiddeld €75,- tot €100,- per stuk.

dakkapel prijzen Veendam
Lengte in meters**Materiaalsoort (prefab)KozijnuitvoeringGemiddelde prijs, inclusief montage*
2mHout1x kozijn, 1x draairaam€3.000,- tot €5.000,-
3mHout1x kozijn, 2x draairaam€4.000,- tot €6.000,-
4mHout2x kozijn, 3x draairaam€5.000,- tot €7.000,-
5mHout2x kozijn, 3x draairaam€6.000,- tot €8.000,-
2mKunststof1x kozijn, 1x draaikiepraam€3.500,- tot €5.000,-
3mKunststof1x kozijn, 2x draaikiepraam€4.500,- tot €6.000,-
4mKunststofDubbel kozijn, 3x draaikiepraam€5.500,- tot €7.000,-
5mKunststofDubbel kozijn, 3x draaikiepraam€6.500,- tot €8.000,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk aan de exacte afmetingen, de beglazing, de kozijnen, dakbedekking en afwerking. Ook heeft de keuze ‘prefab of maatwerk’ een grote invloed op de prijs. De genoemde gemiddelde prijs is inclusief btw en montagekosten.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel naar wens?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Dakkapel plaatsen: het proces

Als vakmannen een dakkapel komen plaatsen, dan begint de dag al vroeg. Tussen 07.00 uur en 08.00 uur komen ze bij uw woning in Veendam aan. De vakmannen beginnen direct met het klaarmaken van het dak. Allereerst zagen ze een klein gat, hierdoor worden de dakpannen verwijderd. Samen met al het andere puin worden de dakpannen in afvalzakken gedaan. Vervolgens maken de vakmannen uit Veendam het gat op maat. Indien nodig wordt de dakconstructie aangepast. Een kraan arriveert rond 11.00 uur. Deze hijst al het puin uit het gat zodat er weer voldoende plek is om te werken.

Hierna is het tijd om de dakkapel te plaatsen!

Laat u één op maat plaatsen? Dan gaat de monteur nu aan de slag met het ter plekke op maat maken. Het plaatsen van een prefab dakkapel gaat een stuk sneller. De kraan hijst deze zo op het dak. Met behulp van de vakmannen wordt deze precies op de juiste plek gezet. Vervolgens maken zij alles waterdicht en ze timmeren de buitenkant af. Bij prefab dakkapellen is de klus rond 14.00 uur geklaard. Als u voor een dakkapel op maat hebt gekozen, dan duurt het plaatsen langer, afhankelijk van uw wensen. Voordat u het weet geniet u van extra licht en ruimte op de zolder van uw woning in Veendam!

dakkapel plaatsen in Veendam

Verschil dakkapel, dakopbouw en nokverhoging

Bij een nokverhoging verlengd het dakvlak aan één kant. Hierdoor ontstaat meer ruimte aan de andere kant. Hoe verder u de nokverhoging laat doorlopen, hoe meer ruimte er ontstaat onder de nok. Wilt u niet alleen extra ruimte aan één kan van uw zolder maar ook aan de andere kant? Dan is een dakopbouw een betere optie. Bij een dakopbouw, of een tweezijdige nokverhoging, wordt de hele dakconstructie op één gedeelte omhoog getild. Heeft uw woning in Veendam een zolder met een laag dak, waar u niet overal kunt lopen? En twijfelt u tussen een dakkapel, dakopbouw of nokverhoging? In dat geval is het altijd verstandig om een opbouw of nokverhoging te plaatsen. Hiermee wint u optimale ruimte en wordt de zolder beloopbaar. Het plaatsen van een nokverhoging of dakopbouw is een grotere klus dan het plaatsen van dakkapellen. Er is dan ook altijd een vergunning nodig.

Dakkapel met plat dak

Dakkapel met plat dak

Wanneer u het aanbod aan dakkapellen bekijkt, dan zult u zien dat er dakkapellen met zowel een plat als schuin dak verkrijgbaar zijn. Dakkapellen met een plat dak zijn de enige modellen welke u wellicht zonder vergunning kunt monteren. Dakopbouwen met platte daken zijn eveneens in houten en kunststof variant verkrijgbaar en diverse modellen kozijnen. Vanwege het eenvoudige model plaatst menig dakspecialist uit Veendam de dakopbouw zowel prefab of zet hij deze op locatie in elkaar. Van te voren kijken wij graag met u naar de mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

Dakkapel met schuin dak

Dakkapel met schuin dak

Naast platte daken hebt u ook de keuze uit schuine daken. Het voordeel van dakkapellen met een schuin dak is dat deze een eenheid vormen met de rest van de woning, doordat de dakbedekking in één stijl doorloopt. De prijzen voor dakkapellen met schuine daken zijn iets hoger dan die van een plat dak. Daarnaast is het noodzakelijk om voor een schuin dak dakkapel een vergunning aan te vragen. Als u hier behoefte aan hebt, dan kunnen onze specialisten uit Veendam u ondersteunen bij het opvragen van een bouwvergunning bij uw gemeente.

enkele dakopbouw

Enkele dakopbouw

Wie meer ruimte in huis wil creëren heeft de keuze uit zowel een enkele als dubbele dakopbouw. Een enkele dakopbouw wordt aan één zijde van het huis in Veendam geplaatst. Aan één kant van het huis zal dan ook meer licht en meer ruimte ontstaan. Deze uitbouw staat ook wel bekend als de verlengde dakopbouw. Het voordeel van een enkele dakkapel is dat het mogelijk is om deze zonder vergunning te monteren, mits deze van een platte overdekking wordt voorzien. Dit levert lagere prijzen en een snellere plaatsing op.

dubbele dakopbouw

Dubbele dakopbouw

Hebt u voldoende budget? Overweeg dan om een dubbele (kunststof) dakkapel te laten plaatsen. Een dubbele dakkapel brengt vele voordelen met zich mee, zoals veel extra ruimte, en verhoudingsgewijs lagere prijzen. Een dubbele dakopbouw staat ook wel bekend als een tweezijdige nokverhoging. In tegenstelling tot de enkele ontstaat aan beide kanten van de zolder meer ruimte, niet alleen aan één kant van de woning. Een dubbele dakverhoging resulteert daarentegen ook in extra onderhoudskosten en hogere prijzen voor het installeren van (isolerende) ramen.

Heb ik een vergunning nodig?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Veendam de vraag of het noodzakelijk is om een vergunning aan te vragen voor de installatie van een dakkapel. Het antwoord op deze vraag is echter afhankelijk van diverse factoren. Zo is het mogelijk om zonder vergunning (vergunningsvrij) te bouwen, wanneer de dakkapel aan verschillende voorwaarden voldoet. Meestal moet u echter wel een vergunning aanvragen bij de gemeente. Begin hier op tijd mee, het aanvragen van een vergunning kan enkele maanden duren. De prijzen voor een vergunning vormen zo’n 4% van de bouwsom. Een professional uit ons netwerk kan u desgewenst helpen bij de aanvraag. U leest meer over vergunningen op de website van Rijksoverheid.

Dakkapel vergunningsvrij plaatsen

Wilt u weten hoe u dakkapellen vergunningsvrij kunt laten plaatsen? Dan moet u aan een aantal regels voldoen. Allereerst is het belangrijk dat uw woning in Veendam permanent bewoond is en geen monument is. Als dit het geval is dan kunt u vergunningsvrij een dakkapel aan de achterkant van uw woning plaatsen. Aan de zijkant is dit alleen mogelijk als deze kant niet aan openbaar gebied, zoals een bos of weg, ligt. Qua model moeten dakkapellen ondoorzichtige zijkanten en een plat dak hebben, wilt u deze vergunningsvrij kunnen plaatsen. Waar een dakkapel nog meer aan moet doen voldoen als u deze vergunningsvrij wilt plaatsen? De afmetingen! De maximale hoogte van dakkapellen zonder vergunningen is namelijk 1,75 m. De onderkant moet tussen de 0,5 en 1 m boven de dakvoet zitten en de bovenkant in ieder geval 0,5 m onder de nok. Voor de zijkanten geldt: minimaal 0,5 m afstand van de zijkant van het dakvlak of van een woningscheidende muur in het geval van een rijtjeshuis in Veendam. Voldoen uw wensen niet aan bovenstaande eisen? Dan hebt u een vergunning nodig.

Vrijblijvende offertes

Wilt u één of meerdere dakkapellen bij uw woning in Veendam laten plaatsen? Of ontvangt u liever eerst nog wat informatie? Waar het ook om gaat, op het gebied van dakkapellen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een netwerk van meerdere dakkapelspecialisten in heel Nederland. Vul vandaag nog het offerteformulier in, dan sturen wij u gratis en vrijblijvend meerdere (max. 5) offertes toe van vakmannen uit regio Veendam. Vergelijk deze met elkaar op basis van aanbod en prijzen en kies zelf de dakkapelspecialist die het beste bij u past. We zijn u graag van dienst!

Netwerk van bouwbedrijven

Een van de voordelen van ons netwerk van bouwbedrijven is dat wij beschikken over een multidisciplinair team. Hierdoor kunt u onder anderen voor de onderstaande werkzaamheden bij ons terecht.

dakkapel vergunningsvrij offerte Veendam