Dakkapel Leeuwarden

Dakkapel Leeuwarden

Een dakkapel laten aanbrengen in Leeuwarden is een leuk idee, maar waar moet u beginnen met de uitvoering? De ene kapel is de andere niet, van materiaal – houten of kunststof kapellen – tot uiteenlopende prijzen; ze zijn er in vele soorten en maten. Hierbij kunt u denken aan prefab of dakkapellen op maat. Allereerst is het van belang te weten wat u wilt, waaronder prefab of niet, en vervolgens moet u in Leeuwarden een vergunning voor de dakkapel of dakkapellen aanvragen. Is dit geregeld, dan begint de zoektocht naar de meest geschikte aanbieder van dakkapellen. In Leeuwarden hebben wij een uitgebreid netwerk van specialisten opgebouwd, om u hierbij te helpen.

Ruime ervaring in het vakgebied

Wij hebben een zeer uitgebreid netwerk aan specialisten opgebouwd. Het is een indrukwekkende database, waarbij de klant centraal staat in de selectie. De mooiste dakvensters uit de omgeving van Leeuwarden vindt u via ons. Al meer dan vier decennia staan wij klanten bij in hun keuze voor het beste dakraam, van houten tot kunststof modellen, prefab of maatwerk, en verschillende prijzen voor ieder budget. Heeft u een vergunning, dan hebben wij een aanbieder.

Keurmerken

Veel dakkapellen zijn voorzien van een keurmerk. KOMO bijvoorbeeld, is een kwaliteitskeurmerk dat waarborgt dat een (prefab) dakkapel voldoet aan strenge eisen. Bouwgarant staat voor vakmanschap en kwaliteit, en is dus ook een goede pijler. VKG wijst op kwalitatief hoogstaand kunststof. Een houten dakkapel kan voorzien zijn van het KVT, FSC of Keurhout-merk. Kunststof of houten dakkapellen kunnen dus eenvoudig op deugdelijkheid worden geselecteerd.

Vergelijk diverse offertes

U ontvangt maximaal 5 offertes

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)

Materiaalkeuze (*)

Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

Dakkapel plat dak Leeuwarden
Dakkapel schuin dak Leeuwarden

Dakkapel met plat dak

Wanneer u overweegt een dakkapel te installeren voor extra licht en ruimte op de bovenverdieping, dan heeft u de keuze uit een schuin of plat dak. Veel van onze klanten uit Leeuwarden kiezen voor een plat dak, met name vanwege de lage prijzen die hiervoor staan. Deze lage prijs komt ten eerste doordat de dakkapel eenvoudig te plaatsen is. Daarnaast is deze vorm van opbouw vergunningsvrij, u hoeft hier dus over het algemeen geen vergunning voor aan te vragen. Tot slot is de dakbedekking voor deze variant relatief goedkoop. De meeste dakkapellen met platte bedaking worden bedekt met EPDM. Dit speciale rubber is zeer flexibel en bestand tegen zowel hitte als kou. Daarnaast zorgt het materiaal voor een goede isolatie. U kunt de investering in de dakkapel dan ook op de lange termijn terugverdienen. Hoewel de exacte prijzen verschillen per leverancier, kost een prefab houten dakkapel zo’n €3250,- en de kunststof variant €3750,-.

Dakkapel met schuin dak

Hebt u geen behoefte aan het regelmatig schoonmaken van uw dakkapel, of vindt u dat een opbouw met plat dak niet past bij het vooraanzicht van uw pand in Leeuwarden? Kies dan voor een dakkapel met schuin dak. Dergelijk vormgegeven dakkapellen hebben nog andere voordelen dan een laag onderhoud. Zo passen kapellen met schuine daken bij vrijwel elke woning, en hebben deze een langere levensduur. Dit komt doordat de dakbedekking minder intensief wordt blootgesteld aan de weersinvloeden, en doordat de dakbedekking voor een schuin dak over het algemeen een langere levensduur heeft dan rubber of EPDM. Voor het laten plaatsen van dakkapellen met een schuin dak dient u bij de gemeente een vergunning aan te vragen. Dit leidt onder meer tot hogere prijzen voor de aanschaf, daarnaast zijn zowel houten als kunststof kapellen met schuine daken 10 tot 15 procent duurder dan de variant met platte bedaking.

enkele dakopbouw Leeuwarden
dakopbouw Leeuwarden

Enkele dakopbouw

Naast dakkapellen zijn er nog verschillende andere vormen van uitbreiding mogelijk bij uw dak. Zo kunt u kiezen voor een nokverhoging, of een dakopbouw. Hoewel de term dakopbouw regelmatig wordt afgewisseld met de term dakkapel, worden hier technisch gezien wel verschillende dingen mee bedoelt. Een opbouw houdt het midden tussen een kapel en een verhoging. Dit betekent dat de opbouw een lichte aanpassing van uw dakconstructie vraagt, terwijl de algehele stijl en vorm wel behouden blijft. Een enkele dakopbouw zullen vakmannen aan één kant van uw huis de constructie iets verbreden of verhogen, waardoor u meer loopruimte creëert. Het grootste voordeel van een enkele opbouw is de mogelijkheden voor licht en ventilatie die u hiermee genereert. In de meeste gevallen kan een dakopbouw binnen vijf dagen bij uw woning worden geïnstalleerd tegen aantrekkelijke prijzen.

Dubbele dakopbouw

Met een dubbele dakopbouw creëert u vele malen meer ruimte dan bij de enkele variant. Een dubbele opbouw kan ervoor zorgen dat uw eerder onbruikbare zolder een compleet nieuwe studeer- of slaapkamer wordt. Daarnaast is het mogelijk om uw opbouw zo te laten bouwen dat het mogelijk is om delen van het schuine dak weg te werken, waardoor er bij een bestaande kamer meer loopruimte ontstaat. Bij de aangesloten bouwbedrijven uit Leeuwarden hebt u de keuze uit vele soorten dakopbouwen. Dit betekent dat u inspraak heeft in de vorm, kleur en het algehele design van de opbouw. Kies voor een alternatieve vorm, zoals een achthoek of cirkel, of werk de opbouw af op een unieke wijze. De kosten voor een dakopbouw variëren naar gelang u deze extra mogelijkheden toepast, of kiest voor een standaard of prefab model. Een dubbele opbouw is zowel in houten als kunststof variant verkrijgbaar. Vraag via het contactformulier naar de opties en bijbehorende prijzen.

dakkapel vergunningaanvraag

Heb ik een vergunning nodig?

Een vergunning is voor het plaatsen van een kunststof of houten dakkapel in Leeuwarden in vele gevallen vereist. De vergunning kost geld, wat dus bovenop het bedrag komt dat u aan de – al dan niet prefab – dakkapellen uitgeeft. U kunt simpel uitzoeken of het daadwerkelijk essentieel is om een vergunning te hebben voor het plaatsen. Meestal is alleen een vergunning benodigd als de dakkapel zich aan de voorzijde van uw woning bevindt en dus direct invloed heeft op het straatbeeld. De prijzen lopen van €200,- tot €600,-. Wilt u graag de precieze prijzen weten dan is het raadzaam om een specialist in te schakelen of om meer informatie in te winnen bij de gemeente.

Vrijblijvende offertes

Bent u erover uit dat u uw huis wilt verfraaien met een of meerdere prefab of maatwerk, kunststof of houten dakkapellen? De prijzen variëren per bedrijf uit Leeuwarden. Om de juiste keus te maken, kan u prijzen vergelijken. Vraag via het contactformulier op deze pagina gemakkelijk prijsopgaven aan van meerdere bedrijven, zodat u in een oogopslag ziet wat de scherpste prijzen zijn. Ook als u andere vragen heeft kunt u via het contactformulier deze stellen aan de dakkapellen expert!

Multidisciplinair team

Eén van de voordelen van ons netwerk van bouwbedrijven is dat wij beschikken over een multidisciplinair team. Wij zijn u in meerdere vakgebieden van dienst. Tientallen klanten hebben via deze website een vakman uit de regio Leeuwarden gevonden en zijn erg tevreden met het eindresultaat!

dakkapel prijzen Leeuwarden