Dakkapel in Hoogeveen

Dakkapel Hoogeveen

Het plaatsen van een dakkapel wordt in Hoogeveen steeds vaker gedaan. Dat is logisch, want dakkapellen bieden vele voordelen. Zo verhoogt u onder andere de waarde van uw woning, wat ten goede komt als u het huis binnenkort wil gaan verkopen. Maar natuurlijk is een verhoogd woongenot de belangrijkste motivatie om voor een kunststof of houten dakkapel te kiezen. U creëert al binnen één dag extra leefruimte dat het verschil maakt tussen een kleine, donkere zolder en een ruim, licht kantoor! Er is volop keuze aan dakkapellen, zodat u zeker weet dat het bij de stijl van uw woning past. Benieuwd naar de prijzen?

Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier en u ontvangt spoedig meerdere offertes van specialisten uit Hoogeveen. Door de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u niet teveel betaalt!

Bespaar tot 40% op de kosten!

Wij brengen u in contact met maximaal 5 leveranciers die u graag verder helpen. Profiteer van:

  • Scherpe prijzen
  • Producten van hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis en offertes vergelijken en tot 40% besparen

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertesIs de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)

Materiaalkeuze (*)Omschrijving opdracht (*)


Ruime ervaring in het vakgebied

In de afgelopen jaren hebben wij een netwerk kunnen opbouwen in samenwerking met erkende specialisten door het hele land, ook in de regio van Hoogeveen. Scherpe prijzen staan bij ons centraal, zonder dat u daarvoor hoeft in te leveren op kwaliteit. Alle specialisten die bij ons zijn aangesloten worden daarom geselecteerd op prijs en kwaliteit, zodat wij u de beste prijzen kunnen garanderen.

Keurmerken

Keurmerken bestaan om het de keuze van de consument gemakkelijker te maken. Het is een kwaliteitsoordeel dat fysiek wordt aangegeven, zodat u in één opslag kan zien of het product van goede kwaliteit is. Ook bij de aanschaf van dakkapellen krijgt u hulp van belangrijke keurmerken. Als een specialist een KOMO of BouwGarant keurmerk heeft, dan kunt u ervan op aan dat deze voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Voor het materiaal zijn de keurmerken VKG (voor kunststof) en KVT, FSC en Keurhout(voor hout) van belang.

kunststof dakkapel Hoogeveen

Kunststof dakkapel: onderhoudsvrij

Eén van de eerste keuzes die u zal moeten maken is de keuze voor het materiaal. Welk materiaal het meest geschikt is, hangt af van uw eigen wensen en voorkeuren. Kunststof dakkapellen maken een opmars in Hoogeveen. Naast de uitstekende isolatiewaarde biedt het diverse andere mogelijkheden in kleur en uitstraling. Door te kiezen voor Keralit rabatdelen creëert u de uitstraling van hout, maar profiteert u van de voordelen van kunststof. Klanten geven aan dat zij kunststof kiezen vanwege het gebrek aan onderhoud. Omdat het geen natuurlijk materiaal is, heeft het weer er geen invloed op. Wel komt het voor dat de opbouw een doffe uitstraling krijgt, daarom raden wij u aan de dakkapel zelf te reinigen. Dit doet u eenvoudig zelf met behulp van een sopje van warm water.

houten dakkapellen in Hoogeveen

Houten dakkapel: unieke uitstraling

Hoewel kunststof vele voordelen biedt, is ook de houten constructie nog steeds een populaire keuze. Men kiest in Hoogeveen met name voor hout vanwege de unieke uitstraling. Heeft u een oudere woning in Hoogeveen? Dan zal een specialist uit ons netwerk vaak aanraden om een houten model te plaatsen. Doordat er bij hout maatwerk mogelijk is, sluit de dakkapel op esthetisch gebied perfect aan op de stijl van het huis. Met prachtige sierlijsten creëert u een unieke uitstraling die bij kunststof niet mogelijk is. De kwaliteit van houten dakkapellen is in de afgelopen jaren enorm gestegen, qua isolatie is er met kunststof nauwelijks nog verschil. De meeste warmte verliest u via de ramen, daarom raden wij altijd isolatieglas aan. Ook is er steeds minder onderhoud nodig. Na het schilderen bent u tot minimaal 5 jaar voorzien! Wel is het verstandig om jaarlijks te controleren of het verfwerk nog in orde is.

voordelen prefab dakkapel

Prefab, vooraf gefabriceerd

Bent u op zoek naar een snelle en goedkope manier om een dakkapel te plaatsen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van prefab dakkapellen. Dit model is vooraf in een fabriek of werkplaats geproduceerd. Dit scheelt enorm veel tijd en geld, omdat de dakkapellen enkel nog gemonteerd en vastgezet moeten worden. Naast de lagere prijzen is met name de snelheid een groot voordeel. Voor het middaguur staan de dakkapellen al op het dak, zodat u zo weinig mogelijk overlast ervaart. Vaak gaat het bij prefab om een model van kunststof, maar als u liever een ander materiaal gebruikt dan is dat ook mogelijk. Hierbij zullen er zoveel mogelijk voorbereidende werkzaamheden op de werkplaats plaats vinden, waarna de dakkapellen als een puzzel ter plekke in elkaar gezet worden. Dit geeft u de mogelijkheid om houten bekleding te kiezen. Prefab is echter niet geschikt voor elk dak. Een specialist uit ons netwerk in Hoogeveen kan u voorzien van een persoonlijk advies.

dakkapel op maat of prefab

Dakkapel op maat

Indien een prefab constructie geen mogelijkheid is of als u juist een unieke dakkapel wilt laten plaatsen, dan is een op maat gemaakte opbouw ook een mogelijkheid. Specialisten uit Hoogeveen zullen deze opbouw ter plekke gaan bouwen, waardoor het kostbaarder is dan een vooraf gefabriceerd model. De prijzen liggen vaak tot 25% hoger. Daar staat tegenover dat het mogelijk is om de dakopbouw aan te laten passen naar uw wensen. Denk hierbij aan een puntdak, unieke sierlijsten of een schuin boeideel. Hierdoor sluit de nieuwe dakkapel perfect aan op de stijl van het huis. Ook qua interieur heeft u extra mogelijkheden. Verhoog uw woongenot nog meer met een ingebouwd airconditioning systeem of inbouwspots. Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan.

Prijzen

Bent u zich aan het oriënteren op de aanschaf van een nieuwe dakkapel? Dan bent u natuurlijk nieuwsgierig naar de gemiddelde prijzen. Zoals u in de onderstaande tabel leest liggen deze prijzen enorm uiteen, afhankelijk van het materiaal en de afmetingen. Hout is een natuurlijk product, waardoor het kostbaarder is dan kunststof. Een goedkope, kunststof prefab constructie schaft u al aan vanaf €3.100,-, wat niet veel geld is voor een investering als deze. Maar wanneer u graag een unieker model wil, dat voor u op maat gemaakt is dan zullen de prijzen ook een stuk hoger liggen. In overleg met de specialist uit Hoogeveen heeft u verschillende extra opties waar u uit kunt kiezen. Zo is een extra draaikiepraam een mogelijkheid vanaf €200,-. Staat de dakkapel op de zon gericht en wilt u voorkomen dat het te warm wordt? Laat dan een elektrisch bedienbaar rolluik of screen installeren, dit is al mogelijk vanaf €600,-. Wilt u zelf niets meer hoeven doen? Laat dan de binnenzijde afwerken door de specialisten uit Hoogeveen. Voor een meerprijs van ongeveer €500,- timmeren zij de dakkapel ook van binnen af en voor €30,- tot €40,- per element laat u al knieschotten plaatsen.

dakkapel prijzen in Hoogeveen
Lengte in meters**Materiaalsoort (prefab)KozijnuitvoeringGemiddelde prijs, inclusief montage*
2mHout1x kozijn, 1x draairaam€3.000,- tot €5.000,-
3mHout1x kozijn, 2x draairaam€4.000,- tot €6.000,-
4mHout2x kozijn, 3x draairaam€5.000,- tot €7.000,-
5mHout2x kozijn, 3x draairaam€6.000,- tot €8.000,-
2mKunststof1x kozijn, 1x draaikiepraam€3.500,- tot €5.000,-
3mKunststof1x kozijn, 2x draaikiepraam€4.500,- tot €6.000,-
4mKunststofDubbel kozijn, 3x draaikiepraam€5.500,- tot €7.000,-
5mKunststofDubbel kozijn, 3x draaikiepraam€6.500,- tot €8.000,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk aan de exacte afmetingen, de beglazing, de kozijnen, dakbedekking en afwerking. Ook heeft de keuze ‘prefab of maatwerk’ een grote invloed op de prijs. De genoemde gemiddelde prijs is inclusief btw en montagekosten.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel naar wens?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen

Dakkapel plaatsen: het proces

De dag van plaatsing is natuurlijk een dag waar u enorm naar uitkijkt. Het grootste werk is voor de specialisten uit Hoogeveen, maar u kan in de dagen van tevoren ook alvast voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Zo is het belangrijk om uw buren te informeren over de plaatsing. Er moet voldoende ruimte zijn voor de kraan en daarbij kunnen ook uw buren op de dag zelf last hebben van de verschillende werkzaamheden. Zelf dient u de zolder of slaapkamer waar de dakkapel geplaatst gaat worden te ontruimen, zodat de dakkapellen specialisten direct aan de slag komen.

Tussen 7:00 en 9:00 uur ’s ochtends gaan de werkzaamheden van start. Binnen twee tot drie uur is er een gat in uw dak gemaakt, waarna de kraan omstreeks 10:00 tot 11:00 uur arriveert. Om een uur of twee staat uw dakkapel inmiddels op het dak! De specialisten werken deze af aan de buiten- en (indien afgesproken) binnenzijde, waarna de oplevering volgt.

proces van dakkapel plaatsen

Verschil dakkapel, dakopbouw en nokverhoging

Om extra leefruimte in huis te creëren, is een dakkapel niet de enige oplossing. Een dakopbouw is op meerdere manieren mogelijk en eigenlijk staat deze term voor alle uitbreidingsmogelijkheden op het dak. Naast dakkapellen is bijvoorbeeld ook een nokverhoging een optie. Hierbij verhogen specialisten uit Hoogeveen de nok van het dak, wat een kleine zolder transformeert tot een extra verdieping. Een andere mogelijkheid is het bouwen van een extra verdieping op een plat dak, bijvoorbeeld het dak van een garage. Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om uw leefruimte in huis te vergroten? Vul dan ons contactformulier in en ontvang meerdere, vrijblijvende offertes op maat.

vergunningsvrije dakkapel met plat dak

Dakkapel met plat dak

In Hoogeveen worden met name dakkapellen met een plat dak geplaatst. Dit heeft een aantal belangrijke redenen: ten eerste is dit het enige model dat mogelijk vergunningsvrij geplaatst mag worden en ten tweede is dit gewoon een stuk voordeliger dan een schuin dak. Een model met een plat dak is namelijk een stuk eenvoudiger te plaatsen, omdat er weinig tot geen aanpassingen aan de dakconstructie nodig zijn. Het is vaak wel gevoeliger voor lekkages dan een schuin dak omdat er takken of bladeren op kunnen blijven liggen. Bij dakkapellen via één van onze specialisten is de dakbedekking van EPDM rubber gemaakt. Dit is één van de meest duurzame dakbedekkingen, omdat het rubber uitstekend isoleert en ontzettend flexibel is, wat de kans op lekkages aanzienlijk verkleint.

schuin dak dakkapel

Dakkapel met schuin dak

Dakkapellen met schuine daken komen in Hoogeveen nog niet zoveel voor, maar in Nederland wint dit model steeds meer populariteit. Een schuin dak biedt namelijk meerdere voordelen. Zo heeft het onder meer een langere levensduur. Omdat het schuin afloopt, wordt de dakbedekking minder blootgesteld aan vuil en water omdat dit er vanaf stroomt. Daarbij gaan dakpannen tot wel 4x zo lang mee als EPDM, waardoor dit een duurzame keuze is. Een tweede reden om een model met een schuin dak te kiezen is het uiterlijk. Met een schuin dak sluiten dakkapellen goed aan bij het uiterlijk van de woning. In tegenstelling tot een model met een plat dak, kan een schuin dak in Hoogeveen praktisch nooit zonder vergunning geplaatst worden, ook niet aan de achterzijde van de woning.

dakopbouw enkel

Enkele dakopbouw

Een nokverhoging als alternatief voor een dakkapel is op twee manieren mogelijk: een enkele dakopbouw of een dubbele dakopbouw. Bij een enkele opbouw verhoogt u aan één zijde van uw zolder de nok. Hiermee profiteert u van diverse voordelen: zo creëert u extra ruimte en licht in huis, en doet een nokverhoging de waarde van het huis in Hoogeveen stijgen. Daarbij is deze vorm van dakopbouw een goede investering als het gaat om de isolatiewaarde van de woning. Doordat u minder hoeft te stoken om de zolder warm te houden, verdiend u deze investering op lange termijn weer terug. Net als bij dakkapellen is een nokverhoging verkrijgbaar in verschillende materialen, zodat u ook deze eenvoudig aanpast aan de stijl het huis.

dakopbouw dubbel

Dubbele dakopbouw

Naast de enkele opbouw is ook een dubbele dakopbouw mogelijk. Zoals de naam zegt gaat het hier om een nokverhoging aan beide zeiden van het dak. Hiermee creëert u extra ruimte, waardoor u de zolder ook eenvoudig in meerdere kamers zou kunnen verdelen. Houd er rekening mee dat een nokverhoging een flinke investering is. Voor een oppervlakte van 20m2 tot 30m2 betaalt u minimaal €1.200,- per vierkante meter. In dit geval wordt de opbouw casco opgeleverd, wat inhoudt dat u zelf verantwoordelijk bent voor de afwerking van de binnenzijde. Wilt u dit graag laten doen dan kan u rekenen op een meerprijs van €200,- tot €400,- per vierkante meter. Daar komen de kosten voor een vergunning nog bij, omdat een nokverhoging in Hoogeveen niet vergunningsvrij kan worden geplaatst.

Heb ik een vergunning nodig?

Als u gaat bouwen of verbouwen heeft u doorgaans een vergunning nodig. Dit komt omdat de verbouwing niet alleen u betreft, maar ook uw buren en de gemeente. Dakkapellen veranderen het aangezicht van de hele straat. Als u zich afvraagt of u een vergunning in Hoogeveen nodig heeft kan u dit online controleren (website van Rijksoverheid bijvoorbeeld), of navragen bij de gemeente. Ook de specialisten uit ons netwerk zijn in staat een antwoord te geven op deze vraag, omdat zij bekend zijn met de regelgeving in Hoogeveen. Een vergunning voor de verbouwing is niet gratis en kost doorgaans tot 4% van de totaalprijs. In de praktijk komen deze prijzen neer op een bedrag van €200,- tot €600,-. Daarom kiest men er steeds vaker voor om dakkapellen vergunningsvrij te plaatsen.

Dakkapel vergunningsvrij plaatsen

Over het algemeen is een vergunning voor de verbouwing in Hoogeveen verplicht, maar in sommige gevallen is het toegestaan om de dakopbouw vergunningsvrij te laten plaatsen. Om hiervoor in aanmerking te komen is er een aantal voorwaarden waar de dakkapellen aan moeten voldoen. Zo is het in ieder geval verplicht om een plat dak te kiezen, en moet deze vanaf de openbare weg niet zichtbaar zijn. Dat houdt in dat het aan de achterzijde en in sommige gevallen aan de zijkant van de woning is toegestaan om vergunningsvrij te bouwen. Wel bent u beperkt in de maten van de opbouw: dakkapellen zonder vergunning mogen maximaal 1m75 hoog zijn, en moeten minimaal een halve meter van de daknok en de zijkanten van het dak af staan. Tot slot moet de onderkant tussen een 0,5 tot 1 meter boven de dakvoet geplaatst worden.

Vrijblijvende offertes

Natuurlijk wil u zoveel mogelijk besparen op de kosten. Wij bieden u daarom de mogelijkheid om verschillende aanbieders uit Hoogeveen met elkaar te vergelijken. Als u het contactformulier invult krijgt u meerdere offertes toegestuurd, kosteloos en geheel vrijblijvend! Vergelijk deze niet alleen op prijs en aanbod, maar ook op de voorwaarden. Zo kiest u voor een dakkapellen expert die goed bij u past en betaalt u nooit teveel!

Netwerk van bouwbedrijven

Ons netwerk is opgebouwd uit tientallen bouwbedrijven, verspreidt door heel Nederland. Ook in de regio van Hoogeveen zijn er meerdere dakkapellen experts actief die u graag helpen met de bouw van uw dakopbouw. De bouwbedrijven zijn geselecteerd op prijs en kwaliteit en zijn daarnaast voorzien van de juiste keurmerken, zodat u de beste kwaliteit ontvangt in ruil voor de scherpste prijzen!

goedkope dakkapel offerte Hoogeveen